Şimdi Ara

x64 için en verimli MacOS X dağıtımı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

x64 (core 2 quad) pc için en verimli/uygun MacOS X dağıtımı hangisidir?

Kalyway ve Jas dağıtımlarını biliyorum ama 2si de x86 hatta sse2 ve sse3 cpu optimizasyonları için hazırlanmış dağıtımlar. Acaba x64 intel işlemciler için daha verimli çalışabilecek bir dağıtım veya sürüm var mı?

Şimdiden teşekkürler

• yok zaten o dağıtımlar x86 da bile verimli çalışmazlar çünkü emülatör kullanıyorlar. emülatör kullanmadan normal pc ye mac os x yüklemek imkansız.
  • imkanlı ama uygun donanım ve 150$ bi aparatla oluyo
  • Peki o aparatı ve işlemin nasıl yapıldığını kabaca söyleyebilir misin? Gerisini araştırıp bulurum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

yok zaten o dağıtımlar x86 da bile verimli çalışmazlar çünkü emülatör kullanıyorlar. emülatör kullanmadan normal pc ye mac os x yüklemek imkansız.

Valla ben 1.5 senedir kullanıyorum, hiç bir sorunumda yok çok şükür, laf olsun diyede kullanmıyorum, günde 12 saaten fazla 300-400 mb lik photoshop dosyaları ile çalışıyorum. Arkadaşın dediği aparat nedir bilmiyorum.

10.4.3 ten 10.5.5 e kadar geldim, gerisi allah kerim.

x64 diyen arkadaşa snow leopard ı beklemesini öneririm, 64bit desteği ile gelecek intel işlemciler için.
  • Peki hangi dağıtımı önerirsin?
  • Yazdım arkadaşım yukarıdaki msj da, SNOW LEOPARD ı bekle..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orj cd yle yukleyebiliyorusun ama yinede donanım uyumlu olmalı bi ara alıcaktım
    ama asus anakarta macos kurmayı basardım ama ilerde buralara düşerse alırım

http://www.darkhardware.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=4104
  • Vay be, bizim attığımız EFI bios u bu direk varmış gibi gösteriyor ozaman OS X e, ah ah çok üzülüyorum parasını apple aş ye kaptıranlara..

Belki malzeme kalitesi görünüşü çok hoş ama, pc donanımı ile kıyaslandığında içi çok boş bu mac lerin.

2400 edecek ne var allahaşkına şu imaclerde;

20 inch monitör = 250 ytl bilemedin 300 e iyi bişey alırsın
    core2 işlemci 100-150 ytl + ankart = 50 ytl
    1gb ram 25 ytl
    2400xt 128 mb si yok bile pc için 512mb si 60-70ytl
    320gb disk = 100 ytl
    dvd=40 ytl

taş çatlasın 600-700 ytl lik donanım 2400 e çok iyi valla..
  • saydıgın parcaların hepsi apple garantisi altında bence bu bile bu parayı vermek için yeterli bi sebeb;

bahsettiğin monitor senin 300 ytl ye alabilecegin monitorden kat kat üstüne profosyonel ozelliklere sahip bi monitor ve son olarak da yanında verilen ve microsoftun su anda taklit etmeye calsıtıgı işletim sisteminide unutmayalım
  • Abi git ya ne kaliteli monitörü, hiç bişey bilmediğinizi bu konuda artık iyice anladım..

Adamlar amerika da dava bile açtı apple a, 16.2 milyon renk bile gösteremeyen imacleri gerçek renk diye sattıkları için. 1-2 ay içinde bulunduğunuz ortama göre ön camla ekran arasına toz dolmasından şikayetçi binlerce kullanıcı var, bumu apple kalitesi..İphone reklamları ingilterede yasaklandı, internet telefonu reklamından dolayı, javasız internet telefonu..Kalite ya javasız da girer tüm sitelere.

Bırakın bu apple hayranlığını, Tr de apple satan ve teknik destekiğini veren arkadaşım var, inanın hiç bir parçanın farkı yok...Pc yi bu kadar küçümsemeyin...

Unutmayınki, bir IBM,HP,DELL vs gibi markalarda PC ve dünyanın en çok satan ve en kaliteli malzemesiyle üretilen aletler.

Ne apple kalitesi, mac pro lar arka fandan kansere sebeb olabilecek gözle görünmeyen bir duman veya neyse işte benzeri bişey yaydığı için çevre örgütleri tarafından mahkemelik, macbook desen üstünde dvd yazıcısı bile yok, air desen cd rom u bile yok, ekstara bağlaman lazım oda sadece onunla uyumla başka bişeyde kullanamıyosun..

Adam kaç seneden sonra lcd çıkarıyor 24" oda sadece macbook ile uyumlu, başka pc yada mac a bile bağlanmıyor.

Bana apple garantisi demeyin yaklaşık 8 senedir gerçek mac lerle çalışıyorum..

MS den bile daha tekelci bir zihniyeti bu kadar övmenin mantığını da anlamış değilim.

son olarak

quote:

saydıgın parcaların hepsi apple garantisi altında bence bu bile bu parayı vermek için yeterli bi sebeb;

Ben parayı sokaktan toplamıyorum, baba parasıyla imzamda hava da atmıyorum(bu laf genellemedir) Tr de kendi kazandığı 3-5 kuruşa kıyıp ta gidip nerdeyse 3-4 aylık maaşını o aletlere verecek adam da tanımıyorum.

Sonra bak arkadaş yukarıda bir parça vermiş, diyorki orjinal OSX i çatır çatır kuruyosun bunun sayesinde, burdan sen çıkar apple ın donanım farkını...Çıkaramadıysan ben söleyim anakart üstünde bulunan TPM çipi(Trusted Platform Module).. Google da aratabilirsin.

Apple ın rezilliklerini okumak için;

www.macdunyasi.com, belki kafanızda bişeyler oluşur..

Aslında sadece şu yazıyı bile okuyup apple zihniyetini anlamış olursunuz

Madde madde 14 Ekim fiyaskosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 13 Kasım 2008; 13:10:41 >

• bu kadar hiddetli msj atmana bi anlama veremedim dogrusu :)

baba parası yemiyorum bende, kendi paramı kendim kazanıyorum, (kişisel bi yargı olmadıgını sölemisim ama ben yinede belirtmrk istedim)

ben apple için kusursuz demiyorum, hang firma ürettiği teknolojiden rant sağlamak için ürünlerini faiş fiyatlara satmıyorki,

grafikerlik yapıyorum macler intel işlemciye gectikten sonra bunu daha rahat analiz edebildim; büyük donanım farkları olmayan PC ile Mac arasında 2 platform içinde yazılmıs olan programların calısmasında bariz farklar var buda işletim sisteminin bi ayrıcalıgı olsa gerek..

ayrıca bahsettiğin cinema display montioru ben su anda işyerimde G4 kasada kullanıyorum..

quote:

macbook desen üstünde dvd yazıcısı bile yok, air desen cd rom u bile yok, ekstara bağlaman lazım oda sadece onunla uyumla başka bişeyde kullanamıyosun..

Macbooklarda DVD yazıcı var,

Air için cd rom bile yok demişsin, kim daha once bu kadar ince dizüstü yaptıda içinde optik sürücü koyabildiki (:

mac prolar için ise kanser yayan bi duman cıkardıgı dogrudur, fakat fanları kendi üretmedigi için bu apple la ilgili bişiy deildir, belki bircogumuzun kullandıgı fanlarda aynı sonucları doguruyor olabilir..

bunları yazarken inan içimde hiçbir art niyet yok sadece bildiklerimi paylasmak istedim (: , nette yazılan bircok yazının da apple ı karalama kampanyası dahilinde bilinöle olarak yazıldıgını düşünüyorum

• Dostum ben zaten sana demedim baba parası vesaire muhabbetini. Ülkemizi biliyosun, bişey çıktımı hop aman alalım, telefon konusuda böledir, daha telefon çıkmadan çıksada alsak derler 2 milyarlık aletlere, şaşırır kalırım ulen neylen nasıl alıyosunuz, nasıl kazandınız diye.

Benim bahsettiğim monitor yeni çıkan 24" daha tr ye gelmedi yurt dışından aldıysan bilmiyorum, incelemek istersen buyur.

http://www.apple.com/displays/

Bu monitör sadece notebook lar için, nasıl bir mantıktır anlamadım :)

Ayrıca valla hiddet felan yok, herkes öle sanıyor nedense, benim tek anlam veremediğim OS X in sağlam bir PC dede MAC kadar rahat hatta daha da hızlı çalışmasına karşılık, insanların bu mac sevdasına anlam verememem.

İnce notebook sormuşun hemen onuda vereyim, buda air saçmalığına belge olsun. :)

Bak bu sadece bir dipnot..

Alıntıdır...

Steve Jobs MacBook Air için “dünya tarihinin en ince dizüstüsü” diyor. Ne yazık ki yalan söylüyor. Dünyanın en ince dizüstüsü, 1997 yılının ürünü olan Mitsubishi Pedion. MacBook Air 0,76-inç kalınlıkta iken, 233MHz Pentium MMX işlemcili Pedion 0,72-inç kalınlığa sahip.

Burdan da diğer ürünlere bakabilirsin.. Eminim tatmin eder...

http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2008/01/16/macbook-air-spec-shootout

Bakmassın diye resimde ekleyim..

x64 için en verimli MacOS X dağıtımı nedir?

• Bak buda başka bir alıntı...

Optik Sürücü: MacBook Air, 13.3-inç boyutunda olmasına rağmen, optik sürücüsü bulunmuyor. Başka markalar MacBook Air’den sadece 1 milimetre kalın ve 12-inç boyutundaki dizüstülerine bile çift katmanlı DVD yazıcı koyabilirken, Apple optik sürücüden tamamen vazgeçmiş. Neden dersiniz? Apple şöyle açıklıyor: “MacBook Air kablosuz dünya için yaratıldı. Bu yüzden DVD izlemek yerine, filmleri iTunes Mağazası’ndan kablosuz olarak kiralayabilirsiniz.” Şaka gibi. Tüketici ancak bu kadar salak yerine konabilirdi. Eğer optik sürücüsüz bir dizüstü 10-11 inçten büyükse, ne kadar ince olursa olsun, ben bu tasarıma hayran kalana şaşarım. Çünkü onu çıkarınca, zaten geriye bilgisayarı kalınlaştıran bir şey kalmıyor! Üstüne üstlük optik sürücü bilgisayarın yanında da verilmiyor, 100$ karşılığı satılıyor ve bu satılan sürücü sadece MacBook Air ile uyumlu ise, iki kat şaşarım. Apple A.Ş.’nin Microsoft’tan beter tekelci, soyguncu, sahtekar ve kapkaranlık yüzünü hala göremeyenler var mı?

• Birde kafama takıldı, fan ı başkası üretiyor demişin, e şimdi, fan başkasının, anakart başkasının, işlemci başkasının, ekrankartı başkasının, disk zaten başkasının. eee şimdi geriye apple aş ye kasa yapıp içine bunları koymak kalıyorsa kusura bakma ama bu toplama PC olmuyormu o zaman..
  • @2smoke söylediklerine aynen katılıyorum. hani bir atasözü varya fanboylar olmasa apple nasıl geçinir diye işte bu durumlar için söylenmiştir. ayrıca apple ın kasasını da asus üretiyor apple kendisi üretmiyor.
  • quote:

ayrıca apple ın kasasını da asus üretiyor apple kendisi üretmiyor.

Oda iyi :), demekki geriye bişey kalmamış..
  • quote:

@2smoke söylediklerine aynen katılıyorum. hani bir atasözü varya fanboylar olmasa apple nasıl geçinir diye işte bu durumlar için söylenmiştir. ayrıca apple ın kasasını da asus üretiyor apple kendisi üretmiyor.

benim bildiğim lian li üretiyor kasaları

yazılanlara katılıyorum yıllarca mac pc daha iyi diye millet dünya para bayıldı
    tek yararı işletim sistemi onunda sebebi kontrollu yazılımlar pc ye binlerce kontrolsuz yazılım cıkıyo.
    artık donanım olarak aynı parçaları kullanıyorlar şimdi normal pc de mac kurabiliyorsam niye para verim
    şirkette iş gereği maclerimiz var ama evde kendim kurdum çalışıyo

mac işletim sistemi serbest satılsa güzel olurdu eses bu konuda tekelcilik yapıyorlar

• İşletim sistemi zaten ayrıca satılıyor avrupada,abd de, TR de durum nedir bilemiyecem. bilkom nasıl bir politika izliyor malum.

E zaten aparatta çıkmış pc ye takıp mac gibi göstermek için. Yakındır mac lerin patlaması :)
  • msj biraz gec olabilir ama bunun sonucu nedir yani ? konu nerden nereye gitmiş. öyle yada böyle amd x64 de calısan en iyi macos hangi sürümdür? kötünün iyi olarak diyorum. yoksa şuanda w7 diyorum başkada bişey demiyorum... :S
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.