Şimdi Ara

Kazakistan, kripto para madenciliği için nükleer santral kurabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilindiği üzere Çin’in yasaklarından sonra Kazakistan, düşük enerji fiyatları sebebiyle kripto para madenciliğinin merkezlerinden biri hâline gelmişti. Hatta geçtiğimiz aylarda açıklanan verilerde, ülkedeki madenciliğin büyük bir artış gösterdiği, bu sebeple de Kazakistan’ın ABD’den sonra en yüksek madencilik yapılan yer hâline geldiği ortaya çıkmıştı.



    Kazakistan, kripto para madenciliği için nükleer santral kurabilir



    Hükümet tarafından yapılan yeni açıklamalara göre de ülkedeki madenciliği daha da iyileştirmeye yönelik yeni adımlar atılabilir.



    Ülkenin Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev tarafından yapılan açıklamalara göre, kripto para madenciliği endüstrisinin büyümesini hızlandırmak için ülkede bir nükleer santral kurulabilir. Tokayev’e göre bu santral sayesinde ülkedeki enerji yükü azaltılabilir, ekonomik bir kalkınma yaşanabilir ve vatandaşların yaşam kalitesi yükselebilir.



    Kazakistan şu anda 50 kayıtlı, bilinmeyen sayıda da kayıt dışı kripto para madenciliği şirketine ev sahipliği yapıyor. Hükümet de bu yüksek miktardaki madencilik faaliyetleri sebebiyle oluşan enerji yükünün nükleer santral yoluyla azaltılabileceğini düşünüyor.



    Kazakistan, kripto para madenciliği için nükleer santral kurabilir



    Halk tarafından tepki görebilir



    Ancak uzmanlar bu önerinin halk tarafından olumlu bir şekilde karşılanmayacağını düşünüyor. Ülkede 20 yıldan fazla süredir nükleer bir santralin bulunmaması ve Sovyetler Birliği döneminde nükleer silah testlerinin Kazakistan’da yapılmış olması, halkın nükleer enerji santrallerine karşı mesafeli ve isteksiz davranmasına sebep oluyor.



     




    Kaynak:https://digesttime.com/2021/11/27/kazakhstan-plans-to-build-nuclear-power-plant-to-mine-cryptocurrencies-and-russia-will-help/







  • kazakistan a yazık olur.

  • nükleer ne abi kafayı mı yediniz.

  • Bu tarz gelişmeler; nukleer enerjini kullanılması veya super bilgisayarların kullanılması. Bitcoinin arzını etkiler mi ? Etkilerse ne kadar etkiler ?

  • Nasıl bir sistem kuracaklar ki Nükleer enerji ile sistemi destekleyecekler merak ettim doğrusu çünkü adamlar nükleer santraller ile bir ülke'nin elektrik giderini karşılıyorlar umarım yeni bir çernobil faciası olmaz yoksa yine bize radyasyonlu çayları ve fındıkları yedirirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün gelişmiş zengin ülkeler küçük ülkelere yatırım yapıp santral kurup bitcoin çıkarsın. Böylece bütün dünya ülkeleri zengin mutlu ve mesut olsun. Herkesin lüks arabası, havuzlu çift katlı dubleks evi olsun, daha çok yemek yesin daha çok modaya uysun mutlu olsun. Çevre kirliliği mi o da ney?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.