Şimdi Ara

Kaza Yaptım. Trafik Sigortası Hakkında Sorular ( Araç değer kaybı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Kaza Yaptım. Trafik Sigortası Hakkında Sorular ( Araç değer kaybı )

Meraba. Şemayı az çok çizdim. Ben B aracıyım. Siteden çıkarken yolun akış yönüne ters ilerleyen A aracı ile çarpıştık. Suçlunun adam olduğunu düşünüyorum ve adamın trafik sigortası üzerinden aracın tamiri için gerekli işlemleri başlattık. Yalnız size birkaç sorum olacak.

Sizce araçların kusur dağılımı nasıl olacak ? Ben %100 haklı olrumuyum ?

Buna ek olarak mercedes yetkili servisi karşı tarafın trafik sigortalarıyla anlaşmalı olmadığını ve masrafları benden alacaklarını , sigortanın ise ödemeyi daha sonra bana yapacağını söyledi. Ek olarak sigorta bütün masrafları ödemez dedi çünkü sigorta kırılan yada tamir edilemeyecek durumda olan parçaların orjinali ile değişimini kapsamıyor bu sebeple sana eksik ödeme yaparlar dedi.

Normal şartlarda böyle birşeye kaza der geçerdim aracın değer kaybını falan önemsemezdim ama trafik sigortası bana eksik ödeme yaparsa ( ki büyük ihtimal eksik ödeme yapacak ) sigortaya araç değer kaybı davası açmayı düşünüyorum. Adamlar orjinal parça yerine yan sanayi parça takıyoruz diyorlar. Böyle saçma bir uygulamayı onların yanına kar bırakmam. Eğer açtığım davayı kazanırsam da kazandığım parayı fakir fukaraya dağıtmayı düşünüyorum.

Bu trafik sigortasının orjinal parça takmama hakkı varmıdır ? Ve bu araç değer kaybi davası nasıl , kim tarafından açılır ?

Not : Aracın ön tamponu kompile boyanacak. Aracın plakalık yeri değişecek ve araç amblemi değişecek. Araç mercedes a180 2015

• Bu işler nasıl yürüyor? İşleyişi bilenler cevaplandırırlarsa sevinirim.
    (konu yukarı çıksın diye yazdım.)
  • Ya bende birsey var sandim kaputa kadar falan.

Tampon boyaninca deger kaybi olmaz. Aracin plastik kismina ikinci el de bakilmaz. Plakalik yeri orijinal olmazsa arabaninda bir yeri eksilmez.
    Buyutmeyin.

Bizde isler soyle yurur:
    Dosyayi acariz. Kusur orani tramerde belli olur. Bize gelen arac kusursuz ise tedarikten gelecek olan degisecek parcalari bekleriz. Parcalari sigorta sirketi gonderir ve genelde yan sanayi gelir.
    onarim bitince eksper ile biz servis olarak resmi isleri hallederiz, araci teslim etmeden arac sahibinden onarim tutari ney ise (tedarikten gelen parcalar degil, bizim iscilik ve sarf malzemelerinin) senet aliriz.
    Para arac sahibinin hesabina yatinca telefon acariz parayi getirir seneti goturur.
    goturdugunuz servis biraz acemi galiba.
    Eksik odeme kismi ise, servis orijinal parca takar karsi tarafin sigortasi yan sanayi parca fiyatini oder. Bu nedenle eksik odeme olur baska birseyden olmaz. Servis parcayi tedarik iseterse hic bir eksik odeme olmaz. Zaten isciligi eksper ile pazarlik yapip mutabakata varacak. Sigorta sirketinin isciligi eksik odeme gibi bir sansi yok. Parcada sigorta sirketinden tedarik gelirse eee neyin eksik odemesi o? Hangi servis o dangalaklik yapan?

Tekrar diyorum bir tampon boyasini, plakaligi, amblemi abartmayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 1 Ağustos 2015; 21:05:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam siz elinizde ki kaza tutanagi ile yetkili servise gidin.Yetkili serviste aracinizi yaptirin.Sizin aracinizla ilgili bir eksper yonlendirilip hangi parcalarin degisecegi yada boyanacagina karar verildikten sonra yetkili serviste islemler baslar.Sigorta sirketinin yan sanayi mal gondermesi filan soz konusu degildir.Degisen yada islem goren parcalar icin servis size fatura kesecek ve degisen parcalar servis tarafindan garantili olacaktir.Eger merdiven alti bir yere gitmediyseniz prosedur boyle isler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar yaygaranın sebebi tampon mu?
    Tampon boyası, panjur değişimi ve plakalık(?) değişimi için saçlamamışsınız. Anladığım kadarıyla panjur da değil, sadece amblem değişecek.
    Herkesin malı elbette kıymetli, ama bu kadarı da görmemişlik.

Ekleme: Trafik sigortası sadece yan sanayi ürün gönderir. Eğer ürünü muadil olarak temin edemiyorsa orjinalini verir. Ancak muadili olan hiçbir parçanın orjinalini vermez.

Kasko varsa, aracın hasarı kasko üzerinden yapılır. Kasko firması aracın orjinal parçalar kullanılarak tamir edilmesinin masrafını karşılar ve karşı tarafın trafik sigortasından rücu eder.

Yetkili servisin, karşı tarafın sigortasıyla anlaşması yoksa siz onlara vekalet verirsiniz. Yine bu vekaletle onarımı yapıp, parayı direkt onlar alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 1 Ağustos 2015; 23:00:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niquel

Meraba. Şemayı az çok çizdim. Ben B aracıyım. Siteden çıkarken yolun akış yönüne ters ilerleyen A aracı ile çarpıştık. Suçlunun adam olduğunu düşünüyorum ve adamın trafik sigortası üzerinden aracın tamiri için gerekli işlemleri başlattık. Yalnız size birkaç sorum olacak.

Sizce araçların kusur dağılımı nasıl olacak ? Ben %100 haklı olrumuyum ?

Buna ek olarak mercedes yetkili servisi karşı tarafın trafik sigortalarıyla anlaşmalı olmadığını ve masrafları benden alacaklarını , sigortanın ise ödemeyi daha sonra bana yapacağını söyledi. Ek olarak sigorta bütün masrafları ödemez dedi çünkü sigorta kırılan yada tamir edilemeyecek durumda olan parçaların orjinali ile değişimini kapsamıyor bu sebeple sana eksik ödeme yaparlar dedi.

Normal şartlarda böyle birşeye kaza der geçerdim aracın değer kaybını falan önemsemezdim ama trafik sigortası bana eksik ödeme yaparsa ( ki büyük ihtimal eksik ödeme yapacak ) sigortaya araç değer kaybı davası açmayı düşünüyorum. Adamlar orjinal parça yerine yan sanayi parça takıyoruz diyorlar. Böyle saçma bir uygulamayı onların yanına kar bırakmam. Eğer açtığım davayı kazanırsam da kazandığım parayı fakir fukaraya dağıtmayı düşünüyorum.

Bu trafik sigortasının orjinal parça takmama hakkı varmıdır ? Ve bu araç değer kaybi davası nasıl , kim tarafından açılır ?

Not : Aracın ön tamponu kompile boyanacak. Aracın plakalık yeri değişecek ve araç amblemi değişecek. Araç mercedes a180 2015

hocam bundan dolayı aracınız pek değer kaybetmez, dava biraz ağır olmuş. karşı tarafa verilir suç, sigorta halleder, senet imzalarsnız sonra size ödersiniz. mercedes yıldızının yan sanayisi var mı bilmiyorum ama

• Gırla para dök kaskoya, dizler bükük, baş ileride, çömelmiş bir durum al zorunlu trafik sigortasına,

ondan sonra kaza yap, aracı b.ktan yan sanayi parçalarla onarsınlar. Oh ne güzel memleket.

Kimse bana yan sanayi parçalar hakkında maval okumasın da, belirteyim.

Ben şu kasko poliçemle trafik sigorta sözleşmemi tekrar okuyayım. Yoksa açacağım bayramlık ağzımı!

İşin aslı astarı nedir öğrenelim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yan sanayi parça göndermeleri kanuna uygun bir uygulamaymış malesef.Ne dalavereler dönüyor arkadaş para alırken iyi ama.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/28048391.asp
  • Altı üstü bi tamponmuş bende bişey sandım yazık. ( değer kaybı yazmış birde. )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Ya bende birsey var sandim kaputa kadar falan.

Tampon boyaninca deger kaybi olmaz. Aracin plastik kismina ikinci el de bakilmaz. Plakalik yeri orijinal olmazsa arabaninda bir yeri eksilmez.
    Buyutmeyin.

Bizde isler soyle yurur:
    Dosyayi acariz. Kusur orani tramerde belli olur. Bize gelen arac kusursuz ise tedarikten gelecek olan degisecek parcalari bekleriz. Parcalari sigorta sirketi gonderir ve genelde yan sanayi gelir.
    onarim bitince eksper ile biz servis olarak resmi isleri hallederiz, araci teslim etmeden arac sahibinden onarim tutari ney ise (tedarikten gelen parcalar degil, bizim iscilik ve sarf malzemelerinin) senet aliriz.
    Para arac sahibinin hesabina yatinca telefon acariz parayi getirir seneti goturur.
    goturdugunuz servis biraz acemi galiba.
    Eksik odeme kismi ise, servis orijinal parca takar karsi tarafin sigortasi yan sanayi parca fiyatini oder. Bu nedenle eksik odeme olur baska birseyden olmaz. Servis parcayi tedarik iseterse hic bir eksik odeme olmaz. Zaten isciligi eksper ile pazarlik yapip mutabakata varacak. Sigorta sirketinin isciligi eksik odeme gibi bir sansi yok. Parcada sigorta sirketinden tedarik gelirse eee neyin eksik odemesi o? Hangi servis o dangalaklik yapan?

Tekrar diyorum bir tampon boyasini, plakaligi, amblemi abartmayin.

Öncelikle bu kadar zamandır otomobil forumuna takılıyorum ilk defa konuma bu kadar üslüpsuz yorumlar geliyor.Ama yinede verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Sen tampon boyası plakalığı amblemi abartmayın diyosunda sadece amblemin fiyatı 407 lira. Kazaya karışan arkadaş elden ödemeye niyetliydi ilk başta servis 850 liraya yakın masraf çıkardı.Ki biliyosun söz konusu kasko yada sigorta oldumu servis onlara çok daha fazla fiyat çıkaracak.

Bana mantıksız gelen nokta sadece şu. %100 kusursuz olduğum bi kazaya karışıyorum. Henüz 2-3 aylık olan aracıma neden sigorta yan sanayi ürünü takmayı diretiyor ?

Ayrıca o dangalak dediğin servis Diyarbakır Mercedes-Benz servisi. Sizin o servise niye dangalak dediğinizi anlamadım detaylı açıklama yapabilirseniz servisin hatası hakkında birdahaki görüşmemde bunu onlara iletebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Bu kadar yaygaranın sebebi tampon mu?
    Tampon boyası, panjur değişimi ve plakalık(?) değişimi için saçlamamışsınız. Anladığım kadarıyla panjur da değil, sadece amblem değişecek.

Ekleme: Trafik sigortası sadece yan sanayi ürün gönderir. Eğer ürünü muadil olarak temin edemiyorsa orjinalini verir. Ancak muadili olan hiçbir parçanın orjinalini vermez.

Kasko varsa, aracın hasarı kasko üzerinden yapılır. Kasko firması aracın orjinal parçalar kullanılarak tamir edilmesinin masrafını karşılar ve karşı tarafın trafik sigortasından rücu eder.

Yetkili servisin, karşı tarafın sigortasıyla anlaşması yoksa siz onlara vekalet verirsiniz. Yine bu vekaletle onarımı yapıp, parayı direkt onlar alır.

İlk olarak ben ortada henüz bir yaygara görmüyorum. O yaygarayı sen nerenle nasıl gördün onuda bilemiyorum.

Ek olarak durumun mal kıymetliliği ile alakası yok. Aracım mercedes a180 amg 2015 model. Allaha şükür o araçtan 10 tane daha alacak maddi gücüm var.Bu mal kıymetliliğinide nerenle nasıl gördün onuda bilemiyorum.

Evet anladığın tek nokta plakalığın ve amblemin değişimi. Servis plakalığa ( plakalık derken akıllı olan bir adam plakanın tamponla bağlantısını sağlayan siyah büyük bir plastiği kastettiğimi anlar ) 110 lira ambleme 407 lira fiyat söyledi.Yani sadece ikisnin değişimi 517 lira tutuyor.İşçilik hariç tabiki. Bu parçalar üzerinde ise pazarlık sonucu en fazla %10 indirim yapabileceklerini söylediler.

Üstteki arkadaşa da dediğim gibi haklı olduğum bi kazada ne diye aradaki fiyat farkını ödüyorum onu aklım almadı.

Aracın kaskosu var. Kaskoyu mercedes yıldızım kaskodan yaptım. Yani mercedesin kendi kasko firması. Servis arabanın masrafını benden alacağını, daha sonra karşı tarafın sigorta firmasının bana ödeme yapacağını söyledi. Orjinal ürünü kabul etmyeceklerini büyük ihtimal eksik ödeme yapacağını söyledi. Servis bu konuda yanılıyor mu ? Sizin dediğiniz gibi aracı kendi kaskomdan yapıp , kaskonun sigoratadan ücretini alması gibi bi durum varmı ? Böyle bi durumda sigorta şirketi benim kasko firmama tam ödememe mi yapacak ? Yani kaskom delinmeyecek öyle mi ?

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın değer kaybetmesi umrumda değil zaten. Aracı en az 4-5 yıl daha kullanırım ki bu süre içinde zaten tekrar kaza yaparım

Sadece madem orjinal parçanın parasını ödemiyolarsa bende hasar kaybı davası açıp , eğer davayı kazanırsam gelen parayıda köyümüzde yapılan taziye evine bağışlayacam.

Ailemizde şu an 3 benimkide dahil 3 araç bulunuyor. Annemin aracı 4 taraftanda kaza yaptı oturup sigortadan koparacağım paranın derdine düşseydim şimdiye köşe olmuştum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: boltman34

Hocam siz elinizde ki kaza tutanagi ile yetkili servise gidin.Yetkili serviste aracinizi yaptirin.Sizin aracinizla ilgili bir eksper yonlendirilip hangi parcalarin degisecegi yada boyanacagina karar verildikten sonra yetkili serviste islemler baslar.Sigorta sirketinin yan sanayi mal gondermesi filan soz konusu degildir.Degisen yada islem goren parcalar icin servis size fatura kesecek ve degisen parcalar servis tarafindan garantili olacaktir.Eger merdiven alti bir yere gitmediyseniz prosedur boyle isler

Hocam arabayı zaten direk servise götürdüm. Ama kanunen sigorta şirketinin muadil yada yan sanayi ürün takma hakkı varmış. Araç serviste olduğu için yan sanayi ürün kullanamayacaklarından yan sanayi ürünlerin fiyatı üzerinden ödeme yapacaklarmış.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Bu kadar yaygaranın sebebi tampon mu?

İlk olarak ben ortada henüz bir yaygara görmüyorum. O yaygarayı sen nerenle nasıl gördün onuda bilemiyorum.

Ek olarak durumun mal kıymetliliği ile alakası yok. Aracım mercedes a180 amg 2015 model. Allaha şükür o araçtan 10 tane daha alacak maddi gücüm var.Bu mal kıymetliliğinide nerenle nasıl gördün onuda bilemiyorum.

Evet anladığın tek nokta plakalığın ve amblemin değişimi. Servis plakalığa ( plakalık derken akıllı olan bir adam plakanın tamponla bağlantısını sağlayan siyah büyük bir plastiği kastettiğimi anlar ) 110 lira ambleme 407 lira fiyat söyledi.Yani sadece ikisnin değişimi 517 lira tutuyor.İşçilik hariç tabiki. Bu parçalar üzerinde ise pazarlık sonucu en fazla %10 indirim yapabileceklerini söylediler.

Üstteki arkadaşa da dediğim gibi haklı olduğum bi kazada ne diye aradaki fiyat farkını ödüyorum onu aklım almadı.

Aracın kaskosu var. Kaskoyu mercedes yıldızım kaskodan yaptım. Yani mercedesin kendi kasko firması. Servis arabanın masrafını benden alacağını, daha sonra karşı tarafın sigorta firmasının bana ödeme yapacağını söyledi. Orjinal ürünü kabul etmyeceklerini büyük ihtimal eksik ödeme yapacağını söyledi. Servis bu konuda yanılıyor mu ? Sizin dediğiniz gibi aracı kendi kaskomdan yapıp , kaskonun sigoratadan ücretini alması gibi bi durum varmı ? Böyle bi durumda sigorta şirketi benim kasko firmama tam ödememe mi yapacak ? Yani kaskom delinmeyecek öyle mi ?

Diyorsun ki "10 tane daha a180 amg alacak maddi gücüm var ama toplamda 517 lira tutan masrafa pazarlık yaptım %10 indiler."
    Ki onu da zaten sen ödemeyeceksin, trafik sigortası ödeyecek; "arada fiyat farkı çıkarsa vermek istemiyorum.."

Maddi olarak çok güçlü olabilirsin, hatta mercedes'in sahibi bile olabilirsin. Haklı olduğun bir yerde cebinden para çıkmasını istemiyor olman da çok normal. Buraya kadar bir sıkıntı yok.

Çok basit bir hasarı büyütüp dava açmaya kadar giderim diyerek buraya konu açmışsın. Hadi bu da normal olsun.

Senin bir kaç ay önce a3 mü, 116 mı yoksa a180 mi alsam, 100 bin lira bütçem var, dizel araba arıyorum diye açtığın konuda bayiyle pazarlık yaparım a180 için diye yazmıştın. Emin olmak için aradım buldum konunu.

quote:

Arkadaşlar A180 amg için bayi ile anlaştık pazartesi günü büyük bi aksilik olmassa bayiye kapora verecez. Araç şu an yoldaymış zaten sonrada aracın gelmesini bekliyecez. Araç çok dolu bi araç olacak. Tavsiye edilen satış fiyatı 122 bin 700 liraydı Biz 112.500 e anlaştık. Pazartesi onu 1-2 bin lira daha aşağı çekecez umarım.

Herşeyi inceledim kurcaladım.1 serisi A180 e göre daha performanslı olabilir. Ne yaptım ne ettiysemde hiçbir arabayı A180 in tasarımına yaklaştıramadım.Tasarımı çok çok güzel geliyor. Hele o öndeki elmas kaplama dedikleri şey resmen beni benden alıyordu

İzmirde üni okuyorum ben. Araç memleketimdeki bayiden alınacak. Vizelerim bittikten sonra yani bi 10 gün sonra memlekete dönüp aracıma kavuşacağım günü iple çekiyorum

Bu arada beyaz rengine karşı çok büyük bi sempatim var ve araçta beyaz olacak

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

Sonra bir kaç konuna daha baktım, finansmanını babası sağlayan bir arkadaşımız olduğunu fark ettim. O yüzden burada yok öyle maddi gücüm var, yok böyle şükür ayakları yapma. Nerenle gördün gibi imalı cümleler kurma.

O plakalığın sonuna koyduğum soru işareti ne için biliyor musun?
    Plakalıksız olarak servise gelen araçlara, mercedes o plakalıkları ücretsiz takıyor. Akıllı olan adam anlarmış..

Sana yine yardımcı olayım.

Olay ile ilgili tutanakların elinde mevcut. Mercedes yetkili servise gidiyorsun, olayı kısaca özet geçiyorsun.
    Tutanaklarının olduğunu, aracının kaskodan yapılıp, karşı tarafın sigortasından rücu edilmesini söylüyorsun. Sonra hiçbir şeye karışmıyorsun. Kaskon da bozulmuyor.
    Aracını kaskon onaracak, sonra karşı tarafın sigortasından parayı tam ve eksiksiz olarak alacak. Sen hiçbir şeyle uğraşmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 2 Ağustos 2015; 3:41:44 >

• Burhan kullanıcısına yanıt
    1-Öncelikle pazarlık yaptım %10 indiler lafını nerede yazmışım ? Öncelikle bunu bi gösterebilir misin ? Söz uçar yazı kalır derler bilmem duydun mu. Anlaşılan artık yazı da kalmıyor. Adamın ödeyeceği ücret için benim pazarlık yapmam saçma değil mi sencede ?

2-Olayı büyütmemin nedeni yukarıda da yazdığım gibi sigortanın tutumuydu. Ama tıpkı 1. maddede cevap verdiğim gibi senin okumayla ilgili epey bi problemin var sanırım. Ki yukarıda da yazdığım gibi alacağım ücreti kendime değil ya fakir fukaraya yada köyümde yapılan yas evine verecem.Sen bunlarıda direk es geçmişsin.

3-10 tane aynı arabadan alacak durumda olmam yeni bi araba alırken pazarlık yapmayacağım anlamınada gelmiyor. Pazarlık sünnettir. Biz birşey alırkende birşey satarkende illa pazarlık yaparız. Ki kaldıki pazarlık bir nevide gönül hoşluğudur. O yuzden insanlar birşey alırken yada birşey satarken illa pazarlık payı bırakır.

4-Finansmanı babası sağlayan bir arkadaş olduğumu farketmişsin. Ya kardeşim sen daha önünde yazılan şeyi anlamakta problem çekiyorsun ki benle bu kadar tartışmaya giriyorsun o yuzden bu farkettiğin kısmı direk görmemezlikten geliyorum.

5-İlk ve tek yazman gereken kısmı en sonda yazmışsın.Tam olarak öğrenmek istediğim şey buydu. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.