Şimdi Ara

Kaza yaptım. Sanayi mi, servis mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
4.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim için de serviste boyanmış olması daha güven verici ama kimisi ona bakmıyor miktara bakıyor kimisi de serviste yapılmasına önem veriyor bu kişiden kişiye değişiyor bence. Bu arada değişim demişsiniz ama serviste de boya olacak yüksek ihtimalle eğer değiştirin demezsem.
  • Mo1sQzaN M kullanıcısına yanıt
    Mesela şöyle bir örnek vereyim. Ankarada arkadaşımda bir kaza sonucu aracın boyanması gerekti. Rengi sedefli beyaz. O zamanlarda bu kadar meşhur değildi ve yeni yeni çıkıyordu.

Borusana götürüyorlar falan. Renk konusunda garanti vermeyi bırakın hani biz sedefliyi boyayamayız değişim yaparız anca diyorlar. Sonra sanayide sedefli boya konusunda iyi bir usta buldular. Orjinal gibi boyadı adam.

Yine 2014 seat ibiza aracım varken servise bakıma gittim o sırada da geziyorum ortalığı. Hararetli bir tartışma var nedir diye gittim baktım. Kırmızı ibizanın kapısı bi hasar almış. Bir boyamışlar görmeniz lazım kapı bildiğin turuncu. Adam kabul etmiyor kesinlikle servis diretiyor falan filan.

Özetle düzgün bir boya ustası servisi hertürlü katlar. Tek önemli kısım bilindik yere gitmek. Her ustayım diyen adama araba verilmez.

Far konusuna gelirsek far ayağında mı kırılma var. Eğer öyleyse fiberciler mi yapıyordu bilmiyorum tamir ettirin kullanın. Ancak eğer direk far içine temas varsa değiştirmek mantıklı çünkü buğu yapıyor.

• Hocam olayın olduğu bölgede mobese kamerası var ise sigorta veya kasgo şirketine olayın tarihini saatini mekanını bildirirseniz o mobese kayıtlarını emniyetten alıp karşı tarafın sigortasından yaptırıyorlar böylelikle hasarsızlığınız bozulmamış oluyor.
  • Servis dışında bir yere yaptırmayın aracınız eski değilse. İkinci el değerini de kafanıza takmayın. 6 bin liralık hasar 10 bin lira - fiyatına satmanızı gerektirmez. Fotoğraflarsınız herşeyi. Satarken gösterirsiniz böyle böyle diye. Asla yaptırmayın sanayide. 2-3 bin liradan fazla değer kaybı yaşatmaz. Şahsen sanayide yaptırılan aracı satın almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Demokritos -- 9 Ekim 2018; 14:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uza -00- kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, farı araştırırım ama değişmesi gerekecek %90 ihtimalle.
  • enes13mes E kullanıcısına yanıt
    Tam mobesenin veya ibb kameranın önünde oldu olay. Olaydan sonra karakola gittim anlattım ama uğraşmadılar. Polis bakmadı yani mobeseye. Eğer sigorta kayıtları alıyorsa söyleyim hemen
  • Mo1sQzaN M kullanıcısına yanıt
    Kasko ile yapacaksaniz Yetkili serviste de ayni tramer yansir, karlılıkci halil ustada da.

Bu işlerde kasko var diye fiyat sismez. Ekspertiz yapilir parca listesi çıkarılır. Mumkunse tamir edilir (ki fiyat düşsün) yoksa degisim yapilir.

Bir tampon sok tak boyama ve tamiri D segmenti bir aracta 365₺'e disarida zor yaptirirsiniz ancak sigorta anlastigi paraya yetkili servise yaptirir. Bu nedenle oyunu sigorta firmasi belirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 9 Ekim 2018; 22:4:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başpiskopos

Ayıp birşey yaptığıma inanmıyorum.

Asıl ayıp sayılan seni hiçbirşey ilgilendirmezken Fikirlere saygı duymadan birini hunharca Suçlaman olabilir mi ?

Araç bir Bmw, Mercedes, Audi değil orta segment B sınıf bir Araç, Yani öyle çokta Pinpirikli olmamak lazım demek istedim.
    Herkesin malı kendine değerli, alın terini koyanlar için özellikle.

Lavuğun biri durduk yerde gelip makas denen beyinsizlik göstergesi hareketi sergileyerek vurup kaçmış zaten. Sonra foruma gelip danışan adama malın üst düzey değil demek ne alaka peki? Seni ilgilendiriyor mu diyeyim ben de :) Tmm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mo1sQzaN

Tam mobesenin veya ibb kameranın önünde oldu olay. Olaydan sonra karakola gittim anlattım ama uğraşmadılar. Polis bakmadı yani mobeseye. Eğer sigorta kayıtları alıyorsa söyleyim hemen
    Pek anlamam ama savcılığa dilekçe ver adam öldürmeye teşebbüsten.

• Geçmiş olsun

Bunun gibi 2 tane namusuz bu sabah makas ata ata yarışıyordu.Daha sabahın 7si birde.Ankara nato yolunda lacivert megane 4 ve gümüş accent era sahipleri şans eseri okursanız size etmediğim küfür kalmadı sanırım.Böyle insanların malına zarar verenleri yakalayıp kafalarını asfalta vura vura dağıtacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 9 Ekim 2018; 19:28:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Başpiskopos

Geçmiş olsun, Ben olsam işinin Ehli bir Sanayi ustasında bu işi ucuz ucuz çözerdim, Zira araç öyle çok üst segment bir Araçta değil.
    ciddi saçmalamışsınız. bir serveti üst segment ya da değil olarak ayırmak.

alın teriyle alınmış bir araba isterse tofaş olsun fark etmez... adamın parası varsa yetkili serviste yaptırır, daha ucuz olsun diyorsa ustasına gider sanayii'ye. e o zaman mercedes, bmw gibi aracımız olsa sanayii'ye götürsek size göre utanılacak bir şey mi olacaktı? üst segment arabam var ben sanayiye gitmem çok saçma değil mi??
  • Ben olsam polise şikayet ederdim çarpan kişiyi sonuçta artık şehirler baştan aşağı kameralar ile dolu. Aracın modeli veya renginide mi fark edemediniz ?
  • Yahu zaten tamponlar değer kaybına bile konu olmuyor.Verin yetkili servise rahat rahat yaptırın.Tramer de varsın işleyiversin.Aracınız daha çok yeni,gönlünüz rahat olur.

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Arabaya vuran Lavuğa kızmadığınız kadar bana Kızdınız Be Yaaa. 😀

Ne yani yalan mı Seat İbiza işte. 😀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beni yanlış Anladınız Be Yaaa. 😀

Yani demek istedimki, Seat İbiza yani topu topu çok Kafaya takılcak bir Araç değil, Bir Bmw, Mercedes, Audi olsa daha çok Can yakıp ve içi sızlatırdı anlamında Söyledim.

Oto Sanayi tavsiyemide, Daha ucuzdur cebini düşünerekten Anladınız. 🙂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başpiskopos kullanıcısına yanıt
    Alınma meraklısı çok. Daha çok yazarlar sana. Bence boşver.

Konu sahibi: kesinlikle kaskodan yaptır, kaskodan yaptırmayacaksan niye kasko parası ödüyorsun.

Tramere de girebilir, sorun değil. Fotolar var elinde. Benzer kaza tekrarlansa yine mi ...

Eksper değişecek veya tamir edilecek parçalara karar verir: tamir edilemezse onlar da değişir. Yani herşey orijinal — optimum fiyatta oluyor. Üçkağıt şansı az. Tamirci sigortayı zarara uğratamaz — tramer fiyatı şişmez.

Geçmiş olsun —

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun için 5-6 bin hasar kaydı oluşturmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın 1.0 motor olmasa sana çarpan ne kadarda hızlı olsa kovalayıp yakalardın. işte küçük motor kullanmanın dezavantajı ne kaçabiliyon ne kaçanı kovalayabiliyon
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    kaskodan yaptıracağım zaten kararsız kaldığım kısım sanayide yaptırıp düşük tramer mi çıksın yoksa serviste yaptırıp yüksek tramer mi çıksın kısmı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.