Şimdi Ara

Kaza Yaptım Haksız Mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bu sabah işe giderken kaza yaptım. İlk kazam oldu tecrübesizim ne yapılacağı konusunda. Karşıdaki sürücü benim haksız olduğumu iddia ediyor haklı da olabilir ancak ben sizinde fikrinizi almak istedim. Kaza iki şeritli yolda meydana geldi, yaklaşık 40-50 kmh civarı hızla sol şeritte seyrederken önümdeki araç sola doğru dönmek için aniden yavaşladı, o sola doğru dönerken bende yavaşlayarak hafif sağa doğru hamle yaptım (Tamamen sağ şeride geçmedim, aracımın bir kısmı geçti.Şehir içi trafik kalabalık olduğundan takip mesafesi bırakmak mümkün değil malesef). Ben hafiften sağa doğru girerken arkamdan korna sesi geldi ve sağdaki araç tam beni geçerken (O esnada adamın sağ tarafı boş muydu dolu muydu bilmiyorum) benim sağ ön çamurluğum adamın sol arka kapısını çizdi. Araçlardan indik benim aracımda hasar yok onunkinde var kapıya plastik çamurluk sürtmüş siyah iz kalmış (Göçük yoktu gördüğüm kadarıyla). Diğer sürücü sen hatalısın biliyosun falan dedi, ben de kendimi savundum öndekine çarpmamak için yaptım diye sonra dedim tamam tutanak tutalım. Adamın acelesi vardı sonra konuşuruz dedi, fotoğrafları çekti telefonlarımızı aldık sonrada gitti. Gerçekten %100 hatalı mıyım, hatalıysam ne yapmak gerekir aramızda parayla anlaşmak mı yoksa tutanak tutmak mı? Arabam kaskolu bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phantom7 -- 19 Kasım 2019; 9:24:18 >







  • Suçlusun. Takip mesafesi ne olursa olsun bırakılmalı. Bırakmıyorsan risk almış olur ve sonucuna katlanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla siz sağa geçerken biraz aceleci davrandınız ve sağdan gelen de size yol vermediği için yaşandı kaza. Sanki hata sizde gibi geldi bana. Kendi şeridinde düz giden arabaya siz çarpmışsınız. Geçmiş olsun, olan olmuş. Ciddi bir hasar(göçük, çizik vs) yoksa ve hasar yalnızca sizin boyanın karşıdakine geçmesi ise o boya pasta ile temizlenebilir. Sanayide 50 liraya yaptırılacak bir işlemdir. Böyle bir iş için sigortayı hiç bozdurmayın bence. Sigorta işin içine girerse hem o kapıyı boyarlar ve aracın değeri düşer hem de sizin sigorta seneye yüksek çıkar. İki taraf içinde olumsuz bir durum çıkar ortaya. 100-200 gibi bir meblağa anlaşabilirseniz hiç uzatmayın. Henüz tutanak tutmamışsınız gerçi ama olurda para verirseniz eğer tutanak tutmayın tuttuysanız da yırtıp atın. Sonrasında karşı taraf hem parayı alıp hem tutanağı devreye sokmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avante -- 19 Kasım 2019; 9:54:56 >
  • haklı mısınız haksız mısınız bilmem ama şehir içi takip mesafesi bırakamam sözünüzde haksız olduğunuza eminim bıraksaydınız bu kaza yaşanmayacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Tutanak tutmadık hocam ,acelem var dedi gitti. Bana da aramızda anlaşmak daha makul geliyor. Kapıya siyah plastik lekesi geçti ama göçük oldu mu tam göremedim. Göçük falan da varsa kapını değişmesi mi gerek yoksa tamiri mümkün mü ne kadar tutar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef asli kusurlu sizsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt
    Yok canım ne değişmesi. Zaten görünürde ciddi birşey olmamış belliki. Belki hafif bir çizik yada göçük olmuştur o da sanayi de 300'e falan halledilir. Servise giderse komple kapıyı boyarlar. Orda servisin insafına kalıyor olay. 1000 ile 2000 lira arası birşey söylerler. İş oralara varırsa tutanak tutup sigortadan yaptırırsınız. Ama tahmin ediyorumki karşı taraf da ciddi birşey olmadığını gördüğü için pek üzerinde durmamış. Size hiç geri dönüş yapmayabilir bile. Olur da geri dönerse buluşup sakin kafayla rahatça inceleyin kapıyı. Ciddi birşey yoksa parasını verip aranızda halletmeye çalışın. Buna yanaşmıyor ise yapacak birşey kalmıyor. Tutanak tutar ayrılırsınız. Gerisi ona kalmış. İstediği yerde yaptırır. Sigortanız bozulursa seneye 400-500 lira civarında yükselir poliçe fiyatı. O yüzden karşı tarafın istediği para bundan fazla olursa nakit vermeyle uğraşmayın.
  • Avante A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilginiz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.