Arkadaşlar bugün kendi adıma kayıtlı kaskolu aracıma park halinde faili mechul bir kişi baya bir sürtmüş hatta çarpmış ve kaçmış sağ arka kapı içine göçmüş ve arka çamurluk çizilmiş,karşı taraf olmadığından olay yerinde tutanak tutamadım, aracımın kaskosu ve sigortası var bu durumda aracımı kaskoyu bozdurmadan sigortadan yaptırabilirmiyim çünkü olayda benm bir kabahatım yok sigorta karşılamıyorsa kaskodan hasarsızlığı bozdurmadan yaptırmak mümkün mü ? bir ark savcılığa suç duyurusunda bulun sıgortana haber kendin hasar tespit tutanağı tut foto çek vs dedi sigorta öder dedi bu işlerden anlayan yol gösterebilecek olan varmı ?
Öncelikle geçmiş olsun..Trafik sigortanız sizin 3. kişilere verdiğiniz hasarı karşılayan bir sigorta türü olduğu için maalesef bu durumda kullanamazsınız. Eğer çarpan kişiyi tespit edemediyseniz aracınızı kaskodan yaptırırsınız ve hasarsızlığınız bozulur, poliçenizde hasarsızlık koruması yoksa.Benim Kaskomu yaptırdığım Sigorta firmasında, hasarsızlık indiriminiz varsa hasarsızlık koruma teminatı veriyorlar ve ilk hasarın tutarı ne olursa olsun hasarsızlık bozulmuyor. Belki sizde de buna benzer bir teminat vardır?