Şimdi Ara

kaz dağları oksijen seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, kaz dağlarının oksijen yönünden zengin olduğunu pek çok kişi duymuştur, bunu doğrulayacak bilimsel bir kaynak arıyorum, istatiksel bölgelerdeki oksijen ölçümleri veya makaleler gibi, yerli-yabancı bir kaynak olabilir

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

• doğrudur, yalnız kaz dağlarının zirveleri değil eteklerinin zengin olduğunu (söylendiğini) anlatmaya çalışmıştım, ören-altınoluk gibi yerleşim yerleri oksijen yönünden çok zengin diye bir efsane var , bilimsel dayanağı olabilir mi acaba
  • Edremit gomec 'e burhanıyeye kaz daglarından geliyordu temiz hava bayagı rüzgarlıydı gittigimde yazlıga ilk 3 gün sarhoş gibi geziyordum

İstatistik günde 5 paket sigara ile istanbuldaki aynı oksijeni alirsin orda
    Intel i7 9700K 3.6GHz // Gigabyte Z390 AORUS MASTER 4266MHz // Corsair 16GB (2x8)Vengeance Pro White RGB 3000MHz // MSI Gaming Z 2060 RTX // 3TB Seagate Backup Plus HDD // 3TB WD My Book HDD // Sandisk 120GB SSD Ext. // XigmaTek Tauro 600W //x MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS // MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS Logitech G910 Keyboard // Logitech G933 Headset White // Logitech G9x MW3 Edition Mouse // Logitech C920 Webcam // Corsair MM300 Mouse Pad // Windows 7 Ultimate // Pioneer Ev sinema sistemi 5+1 VSX-D511 // Apple Iphone 13 pro max // Ps5 Slim
  • bende biliyorum, bölgeden geçerken bile ciğerleriniz bayram ediyor fakat bu deneyimlerimiz pek bilimsel değil

yazacağım yazıyla ilgili kaynağa ihtiyacım var ondan soruyorum
    Daha Fazla Göster
  • malesef çoğu turist de kaçtı, bölgede neredeyse bir aydır esen poyraz yüzünden, yine de teşekkürler
  • Akçay edremitte yazın yaşanmaz yemişim oksijen seviyesini. oksijen problemin varsa paran da varsa git balıkesir edremit yolunda şapdağ a ev yaptır

umarım işinizi görür.

Kazdağları’nın Oksijen Üretimi

FOTOSENTEZ’in formülü şöyledir:

6 H2O + 6 CO2 = C6 H12 O6 + 6 O2

O2 = 32 gr/mol
    CO2 = 44 gr/ mol

(H2O’nun yeterli miktarda bulunduğu ve CO2’ nin sınırlayıcı bileşen olduğu kabul edilirse)
    1 kg CO2, Fotosentez sonucu 0.727 kg O2’ye dönüşür.

Bir hektar orman fotosentez olayında yılda 2 ton CO2 kullandığına göre, 258 190 hektarlık Kazdağları ormanları her yıl fotosentez işlevinde ortalama 516 380 ton CO2 kullanarak yine her yıl 516 380 X 0.727 = 375 400 ton O2 üretir.

kaynak:http://www.outdoororacle.com/kronoloji/haber/kazdaglarinin-ormanlari-ve-oksijen-uretimi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clamys -- 2 Ocak 2010; 11:57:40 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.