Şimdi Ara

Kayıt Studiosu Gerekli Programlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba evde ses kayıt icin bir stüdyo olusturmak istiyorum bunun icin pek fazla bilgim yok fakat araştırmalarıma göre gidip Rode NT1A aldım ses kayıdı icin,aklıma takılan bir kac soru var,bunlar:

- Sesi kayıt ettikten sonra düzenlemesi ( Yani ses müzik ile uyumlu olucak live söylemiş gibi değil,umarım anlamışınızdır :D )
    Ve gerekli programlar.

Vaktim var,sonuna kadar herşeyi yaparım :D

Into abyss, You don't exist.
    Cannot resist, The Judas kiss.
  • asdasdaswdasd A kullanıcısına yanıt
    elimde orjinal ableton live 9 var. Ayrıca pluginleri de var yanında. İlgilenirsen pm at moruk
    < Themaltake level10GTFull // Thermaltake TR2 800W // ASUS MAXIMUS FORMULA VII // intel i74790K // Thermaltake NIC C4 // G-skill Ripjaws 32gb 2133mhz // MSI GTX980ti 6gb 384 // Kingston HYPERX 3K 240gb // Seagate 1TB 7200 64 // Razer Deathadder 2013 // Razer Goliathus control S // Razer Blackwidow ultimate 2014 // Razer Kraken Pro // XBOX ONE Controller // BENQ 27'' RL2755HM 1ms e-sport // Logitech Z-506 Surround 5 1 >
  • Parashout kullanıcısına yanıt
    Sana Mesaj atamıyorum.Anlık bir hata oluştu diyor.Mevcut bir sosyal hesabın varmı ? skype twitter facebook ve benzeri
    Aldıgım sitenin link bu ama burda bayilerinden aldım ben.Verdiğin paraya değiyor.Gerçekten güzel.

Adresi:
    ZUHAL MÜZİK - İZMİR
    Gazi Bulvarı Münir Birsel Plaza 95/A Çankaya / İZMİR
    Tel: 0232 446 10 30
    Site:http://www.muzikenstrumani.com/
    Daha Fazla Göster
  • yanmısbozuka kullanıcısına yanıt
    Şuanlık almadım fakat almayı düsünüyorum,gerekli bilgim tam değil yanlış bilgi vermek istemem,geri dönerim ben sana.
    Araştırma yaparken rastlamıştım,Klasik olarak Cubase dediler herkes dediğine göre bildikleri vardır heralde,bede onu deniycem umarım olumlu sonuc alırım .)
    Tamam dostum sağol paylaşırım benimde müzik konusunda özel bir hayalim var hayalimi gerçekleştirmek istiyorum.Sanada hedefinde başarılar
  • Düzgün ses kaydı alabilmek, mikrofonu takıp söylemekle bitmiyor. En başta odanın akustiğini düzenlemeniz lazım. Condenser mikrofonlar yapısı gereği ortamın sesini çokça algılar, dolayısı ile akustiği ayarlanmamış bi mekanda düzgün kayıt alamazsınız. Rode nt1a her ne kadar cardioid olsada özellikle oda küçük ise Feedback problemi olur... Bunun için en basit yol mikrofon izolasyon panellerinden edinmeniz yada yaptırmanız. Aşağıdaki gibi ;

Yukardaki mesajınızda Rode nt1'e verdiğin paraya değer, gerçekten güzel demişsin. Demekki kullanabiliyorsun yani phantom power destekli harici bi ses kartın, mixern yada bi preampın var demektir. Yoksa zaten mikrofonu pc'nin onboard 3.5mm mikrofon girişine takıp kullanamazsın. Ses kartı kısmını geçiyorum o yüzden...

Asıl önemli olan o dediğin düzenlemeyi (miksajı) yapabilmek. Hevesini kırmak istemem ama miksaj yapmak ap ayrı bir dünyadır. Mikrofon alıp pcye cubase indirmek işin sadece 100.000'de 1'lik kısmı. Asıl olay o daw programları (cubase, reaper, logic, ableton vs.vs. vs.) ve pluginleri düzgün kullanmayı öğrenebilmek ki bu işin kursları falan var. Miksajı düzgün yapamaz isen dünyanın en ideal ses kayıt ortamında, en iyi mikrofonlarla ses kaydıda alsan sonuç çok kötü olur. Eğer home studio kurucam ben bu işi öğrenicem diyosan başlangıç için yapabileceklerini söyliyim.

İlk önce aşağıdaki foruma üye ol. Çok yararlı güzel bilgiler var. Sorularınıda cevaplarlar;

http://www.muzikteknolojileri.net/forum.php

İkinci olarak ekstra bi kaynak olsun elimin altında diyosan aşağıdaki kitabı edin. Ne nedir öğrenmen için elinin altında bulunsun.

http://www.dr.com.tr/kitap/ses-kayit-ve-muzik-teknolojileri/ufuk-onen/sanat-tasarim/muzik/urunno=0000000236872

Üçüncü iş olarak kendine düzgün bir çift referans monitörü alman lazım. Referans monitörü olmadan düzgün bir miksaj yapamazsın. Bütçeni bilmiyorum Yamaha'nın HS50m modeli home studio oldukça yeterli.

Sonrası işi öğrenmeye ve deneme yanılma yöntemi dahil bolca kayıt alarak ve miksaj yaparak kendini pratikte geliştirmeye bakıyor. Youtube bu iş için bilgi deryası envai çeşit görsel anlatım ve pratik bilgi var ama ingilizce. Türkçe anlatım ya vardır ya yoktur bilmiyorum araştırmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 15 Ekim 2014; 0:48:51 >

• Gerçekten öğrenmek kendime ait birşeyler yapmak istiyorum.Bu verdiğin bilgiler bana gerçekten cok yararlı oldu.Yarın dediğin oruma üye olup biraz gezinicem.Dediğin programıda araştırdım.Kafama ayattı ama düzgün bir ders bulamadım.bana bir kaynak gösterebilirmisin.Düzgün doğru sırayla anlaşılır bir ders.İngilizce veya türkçe farketmez cevabını bekliyorum.Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.