Şimdi Ara

Kayışı Kopardım (Fiat Punto 1.4 Benzin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akşamüstü arabaya marş bastım. Marşı almayacak gibi olunca gaz verdim. 2-3 bin devir arasında tutuyordum. Beş on saniye geçmeden yanık kokusu ve duman geldi. Kapattım motoru açtım kaputu. Dumanı dağıttım, köz hâline gelmiş küller vardı. Soğuyunca bi el attım baktım V kayışını koparmışim. Bu işin içinden kaça çıkarım beyler?

ÇÖZÜM SÜRECİ
    Biraz geç oldu ama olayın devamını yazayım ki benden sonra başına gelenler faydalansın.
    Aracı 120TL karşılığında tamirhaneye çektirdim. Alternatörün kilitlendiğini ve bundan dolayı çarkının dönmediğini öğrendim. Aracı bir haftadır çalıştırmıyordum ve o sırada kar yağıp eriyip tekrar yağmıştı. Eriyen karın suyu alternatörün içine akıp oradan donmuş. Bunun sebebi tahliye borumun çürümüş ve suyu yanlış yere doğru(motor parçalarına) yönlendiriyor olması. Alternatörü elektrikçiye gönderdiler, çarkın içine giren ve takılı kalan V kayışı parçalarını temizlediler. Toplamda 500TL(+120TL çekici) ve yaklaşık 6 saatte olayı çözmüş olduk.

V kayışının bağlandığı alternatör çarkının hali böyle idi.

Tornavida ve matkap ucuna bağlanan metal tel topu(kesin bir adı var ama ben bilmiyorum :D) ile temizlendi.

Olaya sebep olan curuk su gideri borusu bu sekilde

Alternatör araçtan biraz zor söküldü. Punto'larda motor içeriye doğru gömük olduğundan pek fazla çalışma alanı kalmıyormuş. Söküldüğünde çöktüğüm görüntü bu şekilde. Küçük çarkın göbeği kitlenmiş ve dönmez durumda idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kültürlü cingen -- 20 Kasım 2021; 14:23:29 >

• kayış ucuz 2 haneli rakamdan yukarı çıkmaz max 100 tl olur işçiliği de zorlamaz

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    Çekici 120 dedi. Başka birşeye zarar verdim mı ona merak ediyorum aslında
  • Geçmiş olsun, işin ehline gösterin. Bu ciddi bir problem. Muhtemelen ciddi meblağlar tutacak. Umarım bir şey olmamıştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1500 TL gibi halledilir.

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

Piston gömleğinde sorun yoksa sente ve sübap ayarı da ister.

1500 TL gibi halledilir.

v kayışı ve pistonlar ne alaka

DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 Dci Motor Yaptırdım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • V kayışı yanarak koptuysa alternatör veya klima kompresörü gibi bağlı olduğu parçalardan bininin rulmanı kilitlenmiştir.
    Bahsi geçen parçaya zarar vermediyse fazla üzmez, diğer türlüsü pek hoşa gitmez
  • Fox913 F kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam sağolun
  • Konu basligini gorunce kafayi tirlattiniz sandim konumuza gelirsek V kayisinin pistonla filan ilgisi yok arkadaslar triger ile karistiriyor. kayisi en son ne zaman degistiniz? eger eskimekten koptuysa sadece kayis masrafi var 100-150
  • mustafa_atr kullanıcısına yanıt
    Önceki sahibi degistirdiyse bilmiyorum. Kendim değiştirmedim. Ocak 2020'de aldım aracı. Değişim periyodu ne kadar olmalı? Başka bir parçaya zarar verip beni üzmez inşallah
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Kitapciginda yaziyordur ezbere bir sey demek zor ancak wv opel gibi araclar 90000 km de degisiyorsa fiat renault gibi araclar genelde 45.000 km de degisir ama en dogrusu kitapciga bakmak. Araci yeni aldiginiz icin tavsiyem trigeri de degistirin v kayisi degistirilmediyse o da eskidir. triger kopmasi gercek mana da can acitir. 2. el arac alindiysa ve servis kayitlarindan teyit de edilemiyorsa ilk isim her zaman triger degistirmektir benim
  • mustafa_atr kullanıcısına yanıt
    Triger 2019 Ağustos'ta 61000 km'de değiştirilmiş. Şu an araç 80500 km.
    V kayışı size fotoğrafta eski mı duruyor? Kayışın kopma sebebi soğuk olabilir mi?
  • kültürlü cingen kullanıcısına yanıt
    Triger degisimi belgeli ise 120000 km ye kadar kafaniz rahat. Fotograflardan anlasilmiyor, kayis eskidiginde ic tarafinda kanalli kisimlarinda catlaklar olusmaya baslar elle esnettiginizde gorursunuz catlaklari. V kayisi muhtemelen hic degismemistir koptugunda ciddi sikintilara yol acmadigindan genelde onemsenmez.
  • sadece v kayışı ise pek bir şey tutmaz alternatör ve komprosörü de kontrol ettirin , gergi bilyasında değiştirin. Geçmiş olsun

• Mesele kayışı yeniden takmak değil neden koptuğunu tespit edip ona göre tamirini yapmak. Yoksa kayış değişir, 2 gün sonra yine kopar. Yanık dediğinize göre kayışın çevirdiği elemanlardan birinin kasnağı dağılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 18 Şubat 2021; 9:23:4 >
  • Babamın clio aracındada V kayışı koptu. Koparken kayışın bir kısmı kranktan gelen kasnağı sıkıştırmış. Sıkışıncada triger sente atlamış. (tabi bu küçük bir ihtimal, her kayış kopanın başına gelecek bir durum değil)

Böyle oluncada üst kapak açıldı tornalandı, Eğilen pistonlar, triger, Kasnak, V kayışı değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 18 Şubat 2021; 9:24:20 >

• Geçmiş olsun geçen sene yazın kaputa giren bir kedi yüzünden benim de v kayışım yerinden çıkmış ve düşmüştü, sabah araç marş almayınca farketmiştim ne yazık ki. 50 tl kayış 50 tl işçilik ile evimin önüne usta çağırarak halletmiştim.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.