Şimdi Ara

Kayıp diploma için ne yapmalıyım????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
62.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar geçen sene işe başvururken oldu sanırım ve ben bunu şimdi farkettim.Bu diploma yerine geçecek bişieymi alıcaz yoksa boşa mı gitti okadar emek???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kayıp Diploma İçin Ne Yapmalısın?

Diplomanızın kaybolması, can sıkıcı ve stresli bir durum olabilir. İşte kayıp bir diploma için neler yapabileceğine dair bir kılavuz:

• Üniversiteniz veya Okulunuzla İletişime Geçin: İlk adım, diplomayı vermiş olan üniversiteniz veya okulunuzla iletişime geçmektir. Kayıp diploma prosedürleri hakkında bilgi verebilirler ve size yardımcı olacak formlar sağlayabilirler.

• Polis Raporu Alın: Bazı durumlarda, yetkililere kayıp bir diploma beyanı yapmanız gerekebilir. Bu, özellikle diploma hırsızlık veya kayıp gibi şüpheli durumlarda gereklidir.

• Basılı veya Dijital Kopyalar Arayın: Diplomanızın fiziksel bir kopyası olmasa bile, üniversiteniz veya okulunuzda dijital bir kopyası veya kaydı olabilir. Bu kayıtları kontrol et ve varsa bir kopyasını al.

• Transkript Talep Edin: Transkript, akademik başarılarınızın resmi bir kaydıdır ve diploma yerine geçebilir. Üniversiteniz veya okulunuzdan resmi bir transkript talep et.

• Dublikat Diploma Başvurusu Yapın: Çoğu üniversite ve okul, kayıp diplomalar için dublikat başvurusu sunar. Bu başvuruda kişisel bilgilerinizi, kayıp diplomanın ayrıntılarını ve genellikle bir ücret ödemeniz gerekecektir.

• İşveren ve Kurumları Bilgilendirin: Diplomanızı gerektirdiği bilinen işverenler, kurumlar veya kuruluşlar varsa, onları kayıp diploma durumundan haberdar edin. Durumunu açıklayın ve alternatif belgeler sağlayıp sağlayamayacağınızı öğrenin.

Diploma Kaybolursa Ne Olur?

Kayıp bir diploma, iş başvuruları, yüksek lisans programlarına kabul veya profesyonel kuruluşlara üyelik gibi durumlarda sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, diplomanızı kaybettiyseniz derhal harekete geçmeniz önemlidir.

Yukarıdaki adımları izleyerek, kayıp diplomanı kurtarabilir ve eğitim başarılarının kanıtını elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • diplomanın tekrar çıkartılması diye bir şey yok
    mezun olduğun okuldan mezuniyet belgesi alacaksın başka bir yolyok
    geçmiş olsun üzücü bir olay
    oncayıl uğraş duvar boş kalsın kötü
  • Arkadaşım diploma kaybettim diye diploma boşamı gidermiş. Git mezun olduğun okula yeniden çıkarsınlar. Yalnız kaybettiğine dair gazete ilanı isteyebilirler. Parasını tekrar ödersin ancak.
  • Yaw yerine geçecek birşey versinlerde diplomayı unuttum gitti zaten...
  • çıkartabiliyorsun..ne diploması lise felansa lisenin bulundugu ilçenin milli egitimine gidiyorsun orda anlat durmunu
    yardım ederler..eger okudugun okul farklı bi ildeysede postayla gönderebiliyorlar.bu yanlız adamın olmassa 1 2 haftayı bulabiliyor..
  • mezun olduğun okula gidiyorsun
    sana mezun olduğuna dair bi kağıt veriyorlar
    diploma yerine geçiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ubyz

mezun olduğun okula gidiyorsun
    sana mezun olduğuna dair bi kağıt veriyorlar
    diploma yerine geçiyor

Peki kaybettiğime dair bir gazete ilanı falan istermi bunlar?Hiç uğraşacak vaktim de yok bir isterlerse yine izin alcaz işten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kayip ilani ile basvuracaksin. Muhtemelen para yatiracaksin (genelde ziraat ya da isbankasi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizmanihat

Arkadaşım diploma kaybettim diye diploma boşamı gidermiş. Git mezun olduğun okula yeniden çıkarsınlar. Yalnız kaybettiğine dair gazete ilanı isteyebilirler. Parasını tekrar ödersin ancak.

diplomanın geçerliliği tabiki devam ediyor fakat öyle şatafatlı kocaman bir diploma vermiyolar.Mezun olduğuna dair bir belge veriyorlar.Bence o belge diplomanın yerini tutmaz(işlevsellik bakımından değil)
  • diplomanın yenisi çıkarılmaz
    sadece mezuniyet belgesi verilir
  • konuyu taşıyıcam ama annem kaybetmiş diplomamı nasıl çıkartırız gazete ilanımı lazım illa yoksa hemen gidip okuldan alabiliyormuyum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem1907

konuyu taşıyıcam ama annem kaybetmiş diplomamı nasıl çıkartırız gazete ilanımı lazım illa yoksa hemen gidip okuldan alabiliyormuyum

üniversite diplomasıysa, git ilan ver yerel gazeteye . dilekçe ile git okuluna para vermeden yenisini çıkarırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyy@h

quote:

konuyu taşıyıcam ama annem kaybetmiş diplomamı nasıl çıkartırız gazete ilanımı lazım illa yoksa hemen gidip okuldan alabiliyormuyum

üniversite diplomasıysa, git ilan ver yerel gazeteye . dilekçe ile git okuluna para vermeden yenisini çıkarırlar.

yok lise diploması benimki onu nasıl yapabiliriz peki
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: seyy@h

quote:

yok lise diploması benimki onu nasıl yapabiliriz peki

ücret olayı nüilerde kesinlikle yok ama liseler affetmez.
  • seyy@h kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim buldum diplomayı :) ben devlet lisesinden mezun olmamıştım akşam lisesinden mezun olmuştum gerci her halukarda para isterlerdi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.