Şimdi Ara

kayan yazı yapmak led lerden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar devreden fln anlayan biri dglim ama şöyle bişey yapmak istiyorum

ledlerden kayan yazı istedimi yazıcak tabi ;)

simdi anlamiyon diyen olcak git al ugrasma diyen olcak
    ama arkadaslar kendim ugrasip yapmak istiyorum yardım ederseniz sevinirim

unutmadan hic anlamam ;)

resimli olursa yardimlar guzel olur video fln olursa yemede yanında yat ;)

lütfen olumsuz msj yazmayın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcray

Arkadaşlar devreden fln anlayan biri dglim ama şöyle bişey yapmak istiyorum

unutmadan hic anlamam ;)

syın ftihcray arkadaşım ledlerden kayan yazı ile video var ama ilk önce temel olarak elektrik ve elektronik bilginiz nedir ben led tabela ve kayan yazı işi artı solar ve rüzgar türbini yapımı ile uğraşan biriyim.şimdi ilk olarak yapmanız gereken rgb konrol kartlar var tabi bunları yapmadan önce siyah zeminli rgb almanız gerekir yok eğer tek renkten yapmak isterseniz 3 çipli olan şerit ledler var onlardan yapmanız gerekir birde örneğin güç kaynağı alacaksınız ama neye göre örneğin yapacağını şerit ledten kaçmetre kare olduğunu hesaplamanız lazım üç çiplilerde 1 metrede yanılmıyorsam 0.7ah olarak biliyorum örnek olarak 0.7x20=14mper eder tabiki siz 20 amper kullanmanızda fayda var http://youtu.be/sbdvrfwr6Sg

• bilgim 0 desem yeri war

alt alta 2 yazı yani

usten misal donanım haber
    alttan forum donanım haber

seklinde olucak 2 reknk dusunuyorum kırmızı ve mavi

buna gore ne almam gerek
    yazın yüksekli 10 santim fln olcak uzunlu 50 veya 60 santim

• Oo videodaki cok guzel onu yapma şansim ne veya yaptırsam kaça patlar bana ?

• quote:

Orijinalden alıntı: abdulvatan

quote:

Arkadaşlar devreden fln anlayan biri dglim ama şöyle bişey yapmak istiyorum

unutmadan hic anlamam ;)

syın ftihcray arkadaşım ledlerden kayan yazı ile video var ama ilk önce temel olarak elektrik ve elektronik bilginiz nedir ben led tabela ve kayan yazı işi artı solar ve rüzgar türbini yapımı ile uğraşan biriyim.şimdi ilk olarak yapmanız gereken rgb konrol kartlar var tabi bunları yapmadan önce siyah zeminli rgb almanız gerekir yok eğer tek renkten yapmak isterseniz 3 çipli olan şerit ledler var onlardan yapmanız gerekir birde örneğin güç kaynağı alacaksınız ama neye göre örneğin yapacağını şerit ledten kaçmetre kare olduğunu hesaplamanız lazım üç çiplilerde 1 metrede yanılmıyorsam 0.7ah olarak biliyorum örnek olarak 0.7x20=14mper eder tabiki siz 20 amper kullanmanızda fayda var http://youtu.be/sbdvrfwr6Sg

merakımdan soruyorum videodaki şerit ledler farklı sanki. üzerlerinde her 3 tanede bir entegre var acaba bu şerit ledler ne olarak geçiyor bilginiz var mı ?

• http://m.youtube.com/watch?client=mv-google&hl=tr&gl=TR&feature=related&rl=yes&v=KxpiwjP5W2Y

Bu tarz bisey yapmak istiyorum nasil yaparım ?

• wert95 o videodaki şeritler rgb dir entegre yok kontrol kartla bu işi yapabiliyorsunuz saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

http://m.youtube.com/watch?client=mv-google&hl=tr&gl=TR&feature=related&rl=yes&v=KxpiwjP5W2Y

Bu tarz bisey yapmak istiyorum nasil yaparım ?

fatih kardeşim isternen size yapabilirim.ama şunu söyleyim benim yaptığım kayan yazı tabelalardan daha pahalıya çıkar örnek olarak 100cm20cm tek renk 500tl yapıyorsam sizin istediğiniz ölçülerde 10cm eninde 60cm boyun iki renk yapılabilir dediğim gibi rgb adaptörü pahalı hatta böyle çalışmayı düşündüm kayan yazı modülleri kullanmaktansa bu daha iyi olur diye bir hesap yaptım astarı yüzünden pahalı ama sen hobi amaçlı olsun dersen yapar size gönderirim

• Hocam maksat yaptırmak dgl kendim yapmam + benım paylastım videodakinden yapmak istiyorum bide ilk paylasılan videodaki ledtin bana maliyeti ne olur ?

• quote:

Hocam maksat yaptırmak dgl kendim yapmam + benım paylastım videodakinden yapmak istiyorum bide ilk paylasılan videodaki ledtin bana maliyeti ne olur ?

fatih kardeş rgb led piyasada farklı farklı fiatları var ama iyi bir şey yapmak istiyorsan sana söyle söyleyim ledten kayan yazı yazmak olur rgb kart kontorl cihazında led prgramı var ordan istediğin yazıyı yaza biliyorsun ama fiatı malum pahalı çünkü piyasada çok giden ürün değil sadece rgb tipli kontrol cihazları var onlar ucuz ama yazı yazamazsın yazman için devre yapman gerekir yok ben uğraşamam dersen 450 tl rgb led yazı kontrol cihazı artı 12 volt adaptör ve rgb şerit led alacaksın

kayan yazı yapmak led lerden

• quote:

wert95 o videodaki şeritler rgb dir entegre yok kontrol kartla bu işi yapabiliyorsunuz saygılar

bence dikkatli izleyin uzerlerinde entegre var ve standart serit ledlerdeki ledleri ayri ayri kontrol edemezsiniz hepsi bir kontrol edilir kesilmedigi surece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wert95 -- 22 Şubat 2013; 21:37:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wert95

quote:

wert95 o videodaki şeritler rgb dir entegre yok kontrol kartla bu işi yapabiliyorsunuz saygılar

bence dikkatli izleyin uzerlerinde entegre var ve standart serit ledlerdeki ledleri ayri ayri kontrol edemezsiniz hepsi bir kontrol edilir kesilmedigi surece

tamam gördüm entregre var ama bizim yaptığımız sistemde rgb kart kontrol cihazı bu iş yapıyor bende arkadaşa yönledirdim ama tutki entregeli şerit led buldunuz farz edelim fiatı nasıldır
  • quote:

quote:

quote:

tamam gördüm entregre var ama bizim yaptığımız sistemde rgb kart kontrol cihazı bu iş yapıyor bende arkadaşa yönledirdim ama tutki entregeli şerit led buldunuz farz edelim fiatı nasıldır

tamam o konuda hemfikiriz yani kayan yazı için rgb kontolcüsü ile yapılabilir ama internette birkaç videoda (rgb ledler ile ilgili şov videolarında) entegreli rgb şerit ledler kullanılmış ve adam 5cm kutuyla ledlere 20 fonksiyonluk şov yaptırıyor ayrıca hemen 10snde başka bir program daha yükleyip çalıştırıyor. şu an videoyu bulamadım malesef adı başka bir şekildeydi galiba ama bu led türünü ve kontrolcüsü ile ilgileniyorum videodada görünce bu sistemi kullandığınızı sanıp bir danışayım dedim

• http://www.depopa.com/kategori/kayan-yazi-grafik-ekran-led-tabela-yuruyen-yazi-led-ekran.aspx

Aradımı buldum 1 tane sipariş ettim ;)

• quote:

http://www.depopa.com/kategori/kayan-yazi-grafik-ekran-led-tabela-yuruyen-yazi-led-ekran.aspx

Aradımı buldum 1 tane sipariş ettim ;)

fatih kardeşim istediğin kayan yazı ise ben size uygun fiata yapayım tabi isterseniz yada size tüm malzemeleri göndereyim nasıl toplacağınıda video şeklinde uygulamalı yapabilir siz ne isterseniz yaparım saygılar
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tamam o konuda hemfikiriz yani kayan yazı için rgb kontolcüsü ile yapılabilir ama internette birkaç videoda (rgb ledler ile ilgili şov videolarında) entegreli rgb şerit ledler kullanılmış ve adam 5cm kutuyla ledlere 20 fonksiyonluk şov yaptırıyor ayrıca hemen 10snde başka bir program daha yükleyip çalıştırıyor. şu an videoyu bulamadım malesef adı başka bir şekildeydi galiba ama bu led türünü ve kontrolcüsü ile ilgileniyorum videodada görünce bu sistemi kullandığınızı sanıp bir danışayım dedim

wertt kardeşim 20 foksiyonlu animasyonu bizim kullandığımız karta bağlantı yaparsan istediğin yazı fontu yapılabilir sıkıntı yok tf modellerine bakarsan biraz uğraşırsan kesinlikle yaparsın ama dediğim gibi şeritten yapılan çalışma astarı yüzünden pahalıya geliyor

• Konu Led ise www.devled.biz bu ve benzeri ürünlere ihtiyacınız olursa uygun fiyatlara temin edebiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEVLED -- 2 Nisan 2013; 1:25:48 >
  • İnternette led tabela, p10 modül, adaptör gibi ürünleri araştırırken yeni bir site buldum. Site adıwww.marketdijital.com aynı gün hızlı gönderi yapan firma ürünleri de çok uygun fiyatlarla sattığı için memnun kaldım. Kargo ücreti 5-6 Tl ortalamayla ürünlerim 1-2 gün içinde tarafıma ulaştı. Aldığım led panel ürünleri kalite olarak gayet iyiydi. Ayrıca 2 yıl garantili ve müşteri hizmetleri ürün açısından doğru bilgilendirme ile kaç lede hangi adaptör ve tf kart konusunda pek ilgili ve yardımcı oldular. İhriyacım olan p10 panel, tf kart, diğer tabela aparatları ve adaptörleri uygun fiyatla almış oldum. Dilerseniz siteye mail attığınızda ihtiyaçlarınıza göre sizi yönlendirebiliyorlar.

• MERHABA BU İŞİ İŞÇİLİK BİLE ALMADAN SADECE MALZEME FİYATINA YAPAN FİRMALAR VAR İSTERSEN ONLARLA GÖRÜŞ COK DOGRU OLUR BENCE HERKES EN İYİ BİLDİĞİ İŞİ YAPMALI https://www.freeled.com.tr/ BU FİRMA BU KONUDA İŞİNİN USTASI TAVSİYE EDERİM BENCE ARA BİR KONUŞ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.