Şimdi Ara

Kayan Aracı Nasıl Kontrol Edeceğimizi Hala Bilmiyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi ki 4-mevsim lastiklere nazaran daha iyi tutunma sağlıyorlar ama adı üzerinde buz.
  • valla benim sokaktan zincirli araba çıkamıyor
    kar bambaşka bişey
    bugün 8-10 km bir ileri iki geri 3-4 saat dolandım durdum
    en sonunda arabayı bırakıp heralde bi 2-3 km yürüdüm

bu işler lafla olmuyo
    koskoca araba
    adam yürüyemiyo , araba kaymasından bahsediyoruz
    frene basmasa da vuracak adam
    bari basayımda basmadım deme diyorlar heralde .)
  • ne yalan söyliyim kışlık lastiğe gerek duymadım çünkü yazları kullanacağım ve sadece hafta sonları kullanmak için aldığım arabamı yeni arabam gelene kadar kullanmak zorunda olduğum için gerek görmedim ama buralar bildiğin buz pisti araba otomatik ve arkadan itiş kaya kaya bi hal oldum normal araba sürmeyi unuttum nerdeyse heryere kayarak gidiyoruz yokuşları zaten çıkamıyorum anlayacağınız zor durumdayım zincir var ama o da kurtarmıyor doğru düzgün
  • Frene basılmaz tamamda durulması gerekiyorsa ne yapsın kayan araç karda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Pratık yok tecrube yok duz mantık var Yazlık lastık var

Katılıyorum.

quote:

Bazıları kar lastiği olmadığı için demiş ya yuh diyorum artık. Forum bu seferde kar lastiğini abartmaya başladı.

Ne tek başına yeterlidir ne de olmasa da olurdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnbs -- 30 Ocak 2012; 22:04:43 >
  • Bugün rahatsızlığımdan dolayı işe gidemedim hasta halimlede olsa güzel kar yağışı ile birlikte evimin yanından ve altından geçen arabaları özellikle izledim

Evimin yanında 4-5 metrelik ama dik bir yokuş var evimize doğru çıkan alt taraftaki yolda çok aşırı olmasada yokuş

Sabah 7'den akşam üstü hava kararana kadar geçen arabaların sayısı belli değil ama inanın 2 ya da 3 tanesinde zincir vardı gerisi günlük hali ile çıkmış

Alt komşumuzun sürgülü apartman kapısına bir tane kamyonet kafalama daldı yıktı geçti

Zinciri,kar lastiğini geçtim mevcut lastikleri bile erimiş diş kalmamış desem yeridir.

Polis arabası geziyor defalarca geçti ondada zincir falan yok geliyor yokuşu hız ile çıkmaya çalışıyor çıkamayınca bozuntuya vermeden ara sokağa dalıyor

Defalarca yaptı bunu şimdi bu polis mi durdurup neden zincirin yok diyecek araçlara

Zaten yanından geçen hiç bir araca zincir falan sormadı sormuyorlar

Ben karda arabama güvenemediğimden çıkarmıyorum hayır kış lastiği idare eder belki ama buz be kardeşim ne takarsan tak

İnsanlar o kadar rahat ki

Şimdi yatmadan önce balkon duvarına termometre astım 1 saatliğine -5 gösteriyor düşünün olacak donu gece 12'den sonra daha da soğuyacak

Kim nere kayar gider bilemem

Israr ile yaz lastiği ile çıkan varsa kendi bilir ama insanların canını,malını ateşe atıyorlar üzülüyorum...

• Bence trafikteki araç sürücülerinin %60-%70 ı karda araç kullanmayı bilmiyor.Birde buna hazırlıksız ve uygun olmayan lastikler eklenince ortaya tam bir karmaşa çıkıyor.
  • Pendik hilal konutlarında bildiriyorum: 1 saat önce dolaşmak için dışarı çıktım arabaya da bakayım dedim. Kar yağmıyordu ama felaket bir ayaz var takır takır buz her taraf yolda 2cm halinde kar vardı o da buz olmuş ayağımla kazıttırdım ama asfalt gözükmüyori,bazı yokuşları vatandaşlar çöp bidonları ile kapatmışlar.Akşam üstü yokuş çıkma denemem başarısız olunca aracı kaldırıma yaslayıp bir alt sokakta bıraktım cama da telefonumu yazdım lazım olursa arasınlar diye.Kapılar donmuş zor açıldı öyle gözüküyorki kar eriyene kadar araç orda kalacak .Etraf felaket filmleri gibi aracını kıpırdatamayan bırakmış kenara gitmiş. Sabah ortalık nasıl olur düşünemiyorum. Belediyeye ait herhangi bir tuzlama ve çalışma görmedim. Şuanda da tekrar kar yağışı başladı... Allah sonumuzu hayır etsin.
  • bir tane eennn eski opel kadetler var ya ondan gördüm hani tekerlekleri bisiklet lastiğinden hallice olanlar :)
    amcam kimsenin çıkamadığı yokuşa yeltendi ancak yokuştan önceki virajı bile alamadı ... Aracın lastikler gerçekten yol bisikletinin biraz büyüğü diş miş hak getire...
    Yani insanın durumu yoktur elbet ama gidemeyeceğini biliyorken bu inat neden?... Şimdi yaktığın bir ton benzin ve etrafa tehlike saçtın.. Muhtemelen bir çok insan gibi aracı yola bırakıp tabanvay yolunu seçmiştir. .
  • Konyadan yazıyorum berbat durumda heryer belediye çalışması yok. Araçlar hız yapıyor akşam üzeri biri caddyle köşeyi dönemeyip kaldırıma çıktı kaldırım biraz ingin olsa karşı caddeye geçerdi kırmızı ışıkta bekleyen arabalara dalardı. İnsanlar halen öküz gibi araba kullanıyorlar adam buzun üstünde 60-70 le gidiyor. Kar lastiginden önce insanlanlarımıza egitim verilmeli (Gerçi çogu eşşek laftan anlamazlar anca dayaktan anlarlar ki hangi birini dövecen).
  • Bir antalyali olarak karda nasil araba kullanilacagini bilmiyorum.Tecrubeli arkadaslar anlatirsa bilmeyenlerde ogrenmis olur
  • Ya cok ciddi sekilde ana haber bultenlerinde, karda nasil surulur, yokus inerken ne yapmali, yokus cikarken ne yapmali vb detayli anlatim sart. Sadece kar lastigi taktirin demekle olmuyor. Gecen senelerde polis ana arterlerde cevirme yapi zincir kontrolu yapiyordu. Yine yapsin. Zaten kanunen tasimamiz sart.
  • ben yarından itibaren kar buz eriyene kadar arabamı çıkarmam heralde yokuşu çıkamayıp geri geri aşağı yukaru 10-15 metre kaydım afedersiniz bi çocuk falan atlar arabanın önüne diye altıma ediyodum korktum tabanvay buzlar eriyene kadar 4ever
  • Istanbul -4 derece siddetli tipi var.. ruzgar alan yerler 30 santim kar oldu ... ise nasil gidecegimi dusunuyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Frene basılmaz tamamda durulması gerekiyorsa ne yapsın kayan araç karda.

Günümüzdeki çoğu aracın abs sistemine sahip olarak bi çıkarım yapmaya başlar isek, 10km ve altında benim aracım kullandığım bi çok araç direk kitliyor lastikleri bunun için yavaş iken rampa aşşağı kilitlenmiş lastikler ile aşşağı inmek yerine frenden ayağınızı çekip aracın azcık hızlandıktan sonra tekrar dibine kadar basmak gerekir keza ankarada ben böyle kullanıyorum en azından abs ile rampa aşşağı inerken direksiyon hakimiyeti elimizde oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanlı13

quote:

Günümüzdeki çoğu aracın abs sistemine sahip olarak bi çıkarım yapmaya başlar isek, 10km ve altında benim aracım kullandığım bi çok araç direk kitliyor lastikleri bunun için yavaş iken rampa aşşağı kilitlenmiş lastikler ile aşşağı inmek yerine frenden ayağınızı çekip aracın azcık hızlandıktan sonra tekrar dibine kadar basmak gerekir keza ankarada ben böyle kullanıyorum en azından abs ile rampa aşşağı inerken direksiyon hakimiyeti elimizde oluyor.

mantıklı peki rampayı çıkarken ne yapıyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: kick down

quote:

quote:

Mümkün mertebe güzergahı değiştirip düz yol bulmaya çalışıyorum yokuş çıkmak gerekli ise 3 veya 4. viteslerde gaz popalayarak çıkıyorum kaldıysam eğer inip 10 dk zincirimi takıyorum yoluma devam

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mümkün mertebe güzergahı değiştirip düz yol bulmaya çalışıyorum yokuş çıkmak gerekli ise 3 veya 4. viteslerde gaz popalayarak çıkıyorum kaldıysam eğer inip 10 dk zincirimi takıyorum yoluma devam

bende zincirde kar etmiyo abi arabayı aksarayda bıraktım bu akşam

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgrsrgn

Pendik hilal konutlarında bildiriyorum: 1 saat önce dolaşmak için dışarı çıktım arabaya da bakayım dedim. Kar yağmıyordu ama felaket bir ayaz var takır takır buz her taraf yolda 2cm halinde kar vardı o da buz olmuş ayağımla kazıttırdım ama asfalt gözükmüyori,bazı yokuşları vatandaşlar çöp bidonları ile kapatmışlar.Akşam üstü yokuş çıkma denemem başarısız olunca aracı kaldırıma yaslayıp bir alt sokakta bıraktım cama da telefonumu yazdım lazım olursa arasınlar diye.Kapılar donmuş zor açıldı öyle gözüküyorki kar eriyene kadar araç orda kalacak .Etraf felaket filmleri gibi aracını kıpırdatamayan bırakmış kenara gitmiş. Sabah ortalık nasıl olur düşünemiyorum. Belediyeye ait herhangi bir tuzlama ve çalışma görmedim. Şuanda da tekrar kar yağışı başladı... Allah sonumuzu hayır etsin.

Kurtköy uydukent berbat.heryer takir takir buz.
    Arabayi zaten geçtik,sabah yayan gidebilsek kendimizi şanslı sayıcam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bende zincirde kar etmiyo abi arabayı aksarayda bıraktım bu akşam

Bu konuda araçda önemli ankarada pek bi yerde kalmadım ben hatta aracın ön tamponu karları kürerken çok yokuşdan çıktım 3-5 gün önce yağan karda gece 2 sularında elmadağına çıktım araç ne diye sorarsanda fındıkjet punto

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.