Şimdi Ara

Kavga büyüyor: AVEA'dan Turkcell'e dava

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Kavga büyüyor: AVEA'dan Turkcell'e dava

Kavga büyüyor: AVEA'dan Turkcell'e dava

Avea, arabağlantı yükümlülüklerini yerine getirmediği ve Avea'nın itibarını sarsıcı açıklamalar yaptığı gerekçesi ile Turkcell'e karşı dava açtığını duyurdu.

Avea'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, şirketin 5 Şubat 2009 tarihinde lansmanını yaptığı "Her Yöne Sınırsız" tarifesinin kamuoyunda büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hizmetin verildiği süreç içinde, Turkcell, kanundan kaynaklanan arabağlantı yükümlülüğünü ilgili mevzuata aykırı olarak, gereği gibi yerine getirmemenin yanı sıra şirketimizin kurumsal kimliğini ve itibarını kamuoyu nezdinde zedeleyici açıklamalarda bulunarak, şirketimizin ağır ve haksız zararlara uğramasına sebebiyet vermiştir.

Turkcell'in kanuna ve ilgili mevzuata aykırı haksız rekabet teşkil eden bu fiillerinin önlenmesi ve kaldırılması için şirketimiz maruz kaldığı her türlü maddi ve manevi zararları karşılamak amacıyla dava açmıştır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kilic_iletisim -- 9 Mart 2009; 14:26:34 >

• ee şimdi davanın sonucunu mu beklişyeceğiz ????
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenanmorbulut

ee şimdi davanın sonucunu mu beklişyeceğiz ????

Davanın Sonucu 1 yıl'a kadar Sürer Boşuna beklemeyeLim
  • avea ile turkcell birbirine girdi...ama aveanın sınırsızına geçen geçti benim telefon defterinden 3 adet turkcell şu an aveanın sınırsızına geçti kullanıyor...
  • abi kullanıyor derken birtek bizmi kullanamıyoruz anlamıyorum ki !

avea itibarını dusunuuyor sa suan neden ben hıcbıryerı arıyamıyorum ! bence turkcellın bınlerce sahıdı olur aveanın bu yaptıklarına karsı !

oncu oldu dorudur kampanyalar ardı ardına geldı ,tarıfeler cıktı ama hat verecegıne bos sım kart verseydı kımsenın bır beklentısı olmazdı

herkes ne yasıyor bılmıyorum ama benım arama yapmam mumkun degıl !
  • quote:

Avea, arabağlantı yükümlülüklerini yerine getirmediği ve Avea'nın itibarını sarsıcı açıklamalar yaptığı gerekçesi ile Turkcell'e karşı dava açtığını duyurdu.

Avea'dan konu ile ilgili yapılan açıklamada, şirketin 5 Şubat 2009 tarihinde lansmanını yaptığı "Her Yöne Sınırsız" tarifesinin kamuoyunda büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hizmetin verildiği süreç içinde, Turkcell, kanundan kaynaklanan arabağlantı yükümlülüğünü ilgili mevzuata aykırı olarak, gereği gibi yerine getirmemenin yanı sıra şirketimizin kurumsal kimliğini ve itibarını kamuoyu nezdinde zedeleyici açıklamalarda bulunarak, şirketimizin ağır ve haksız zararlara uğramasına sebebiyet vermiştir.

Turkcell'in kanuna ve ilgili mevzuata aykırı haksız rekabet teşkil eden bu fiillerinin önlenmesi ve kaldırılması için şirketimiz maruz kaldığı her türlü maddi ve manevi zararları karşılamak amacıyla dava açmıştır."

Avea,: Yiyemeyeceği b.kun altına giren Dünya devi operatör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HmB_SaL -- 9 Mart 2009; 15:58:04 >

• Allah tum haklarımı haram etsin ..bana su yok zamanda 300 tl ye maal oldular .....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turkcell avea'dan gelen isteklerin %27'sini karşıladığını itiraf etti. Bu anayasaya aykırıdır, herkesin haberleşme hakkı vardır. Ama turkcell'in bu keyfi davranışı sonucunda avea'dan turkcell'i arayan 100 kişiden 73'ü haberleşemedi. Üstelik parasını çatır çatır alabileceği halde.
  • Turkcell gsm lisansını 0.5 milyar dolara almıştı. Ancak, Turkcell'in anti-rekabetçi tutumu nedeniyle (altyapısını kullandırmadığı için) daha sonra 3 milyar dolar para yatıran Telecom Italia piyasadan çekilmek zorunda kaldı. Turkcell, ilk ben geldim, benim dediğim olur modunda.
  • kara_man kardes sakın yalnıs anlasılmıyım ben turkcellı savunmuyorum...Amacım aveayı da yermek degıl
    de yasattıkları yeter artık

ayrıca turkcell ın yaptıgı ayıp degıl aveanın bunu ongorememsı ayıp ...adamlar rekabet ıcın kaybetmemek ıcın elınden gelenı yapcaklardı bu bellı bısey zaten ...
  • @s.volkan
    Turkcell in AranKazan kampanyası için bu yorumu yapmıştın. Avea yı etkilemez diyordun.

quote:

Orjinalden alıntı: s.volkan

Avea için zor bişey yok..

Kaç kişi girerki bu işe..

toplasan 1000 kişi..

aveayı etkilemez

Demekki 1000 kişi bile yetiyormuş.
  • Etkilemediki..

Avea bu konuda beni destekleyici açıklamalrda bulundu zaten..

Sorun bizim alt yapımızda değil turkcellden kaynaklı dedi..

Ayrıca orada aveayı etkilemez sözü alt yapı ile ilgili değil, ekonomik verilerle ilgili idi..

Ki o konuda tek şikayet duydun mu
  • ya bıde hala calısıyoruz dıolar :))) komedı ..Allahım superde kampanyaydı ! :d
  • ben vodafone kullandığım için beni arayabiliyorlar sıkıntı turkcell ile

quote:

Orjinalden alıntı: kenanmorbulut

abi kullanıyor derken birtek bizmi kullanamıyoruz anlamıyorum ki !

avea itibarını dusunuuyor sa suan neden ben hıcbıryerı arıyamıyorum ! bence turkcellın bınlerce sahıdı olur aveanın bu yaptıklarına karsı !

oncu oldu dorudur kampanyalar ardı ardına geldı ,tarıfeler cıktı ama hat verecegıne bos sım kart verseydı kımsenın bır beklentısı olmazdı

herkes ne yasıyor bılmıyorum ama benım arama yapmam mumkun degıl !
  • quote:

Orjinalden alıntı: s.volkan

Etkilemediki..

Avea bu konuda beni destekleyici açıklamalrda bulundu zaten..

Sorun bizim alt yapımızda değil turkcellden kaynaklı dedi..

Ayrıca orada aveayı etkilemez sözü alt yapı ile ilgili değil, ekonomik verilerle ilgili idi..

Ki o konuda tek şikayet duydun mu

Etkilemedi diye birşey olamaz. Turkcellin port vermemesini bahane ediyorlar ama bence tek sebep o değil. Bu tarifeyi Turcell ve Vodafone nun AranKazan ve CepAran gibi kampanyaları için yapılan aramaların giderek artmasının bu tarifye dur demesine büyük etkisi olmuştur. Bakalım inşallah tekrar devam eder bu tarife. Yoksa bi sürü kişi mağdur olacak.

• Etkileyip etkilemediğini ne zaman anlarız biliyormusun

Turkcell "ben portlarımı tamamen açtım ama avea hizzet veremiyor" dediğinde durum ortaya çıkar..

Avea iddaa ediyor

"Turkcell sadece %27 arttırım yaptı ve bu yetmiyor"

Turkcell ne diyor

"Bunun belli bir süresi vardır.Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz"

Yani TURKCELL portları tam açamcağından bahsediyor ama olayın kendilerine geç bildiridliğinden bahsediyor..Yani Avea benim yüzümden konuşturamıyor ama bu işin kuralları var diyor resmen..

Ekonomik anlamda avea zaten bunu düşünüyordur herhalde.Oraya gelen insanlar senden benden daha fazla bu işin erbabı olmuş insanlar.

Turkcell ne zaman ben portlarımı açtım derse ve avea o zaman ekonomik anlamdan dolayı hi,zmet veremiyorum derse gelin o zaman görüşelim..

• yaw benim arkadasım avealı ve bu kampanyada bende turkcell sahibiyim beni her aradıgında calıyor telefon... tasınan numaralarda daha cok olay oluyormus diolar forumda bazıları, belkide o yuzdendir bilemiycem ama sunu biliyorumki turkcellin yaptıgı etik bir davranıs olmamakla beraber rakibini egale etmeye yonelik olan ( kurallara kanunlara uygunmu bilmiyorum ) bir harekettir ve bence terbiyesizlikten öte bişey adam catır catır parasını almasına ragmen baglamıo bu ne sacma bişey yaw... yapabiliosan sende yap ayn kampanyadan onada yemiyo 600 dk bedava gerisi parala yaptılar anca o kadar yedi işte turkcellde
    vodafone da sorun yok zaten aveadan vodafone aranıo taleplerde gayet normal bi sekilde karsılanio insallah vodafone da turkcelle uymaz...
  • avea kendini iyi rezil ettin valla
  • yoğun olduğu günlerde,
    avea hattım ile 500 müşteri hizmetlerini arayamıyorken, turkcell faturalı hattım ile nasıl oluyorduda 4441500 avea müşteri hizmetlerini arayabiliyordum.
    avea 500 numarasıda mı turkcell portlarından geçiyordu acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KARA_MAN

Turkcell avea'dan gelen isteklerin %27'sini karşıladığını itiraf etti. Bu anayasaya aykırıdır, herkesin haberleşme hakkı vardır. Ama turkcell'in bu keyfi davranışı sonucunda avea'dan turkcell'i arayan 100 kişiden 73'ü haberleşemedi. Üstelik parasını çatır çatır alabileceği halde.

iyide arkadaşım turkcell isteklerin değil portların %27 sini aktif etmiş bu da avea nın şebekesine kıyaslarsan %85leri buluyodur ...

avea nın bu zamana kadar bi itibarı olmadı ki beleş diye diye çekti müşterileri kalitesiz dandik,kapalı alanların %99.9 unda çekmeme özelliğiyle kendi kendini yakmış turkcell e sataşma ihtiyacı duymuştur iyide aramalar hiç bir yöne yapılamıyor bunun hesabını kim verecek?? avea çok komik oluyor bazen.........

dün de bir kandil günü şebeke kapasitesini ölçme fırsatıydı
    kandilde turkcell ve vodafoneda arama ve mesajlaşmada hiçbir sıkıntı yaşamadık ama aveada arama yapmak imkansızdı sadece 9333 ü arayabiliyor ve mesaj çekilebiliyor ara sıra sorun da yapsa mesaj çektirebiliyordu en fazla

yani bütün bunların sorumlusu turkcell mi?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.