Şimdi Ara

Kasis yüzünden kaza yapıyordum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aşağı inilen bir yola kasis koymuşlar.Yolun nereye gittiğini biliyorum ama ilk defa geçtiğimden kasisi bilmiyordum.80-90 km/h ile giderken gece olduğu için bu geniş ve şişman kasisi 20 metre önce fark ettim.Gördüğüm anda frene asıldım ancak dört tekerin yerden kesildiğini hissettim ve daha kötüsü frene basılı halde yere indim.Ve bu kasisten 10 metre sonra kaldırım yola doğru kıvrılıyor ve orada da direk var.Biraz daha hızlı girsem ve direksiyonu çevirmesem neler olurdu düşünmek istemiyorum.

Yolda hiçbir uyarı,tabela vs yok.Bu kasisi koyan insan evlatları hiç mi bunu düşünmemişler ?
    Bir de frene tüm gücümle bastım ve frene basılı halde yere düştüm sizce nerelere zarar gelmiştir veya zararsız atlatmak mümkün mü ?

Araç Astra J.Frenler zaten yumuşak gibiydi şu an psikolojik mi bilmiyorum iyice gevşedi gibi.
    Görebildiğim yerlerde tampon çamurluklar vs bir şey olmamış.Karter koruması var aracın tak diye bir ses geldi ama nereden geldi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja BJELICA_8 -- 11 Şubat 2015; 12:10:31 >

• Kötü olmuş keşke dhaa dikkatli olsaydın dostum kasis olmasa benkide yolun kıvrıldığınıda göremiycektin 90la direğe girecektin büyük geçmiş olsun
  • Bazı kasisler gerçekten baş belası geçerken aracima üzülüyorum geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokuş aşağı işaret olmadan kasis koyan mantıkta art niyet ararım. Bu ülkede zaten adam gibi kasis mi var 10 km hızla bile girsen arabanın altı sürtüyor. Hele yol kenarında yapılan su olukları var bazı yerlerde öyle derin ki her geçen sürtüyor aracın altını, artık yolda iz oluşmuş gelen geçenin sürtmesinden. Yazıktır günahtır bedava mı alıyoruz araçları.
  • Astra H ile 50 km hızla ben de aynen son anda gördüm yeni taşındığımız için yolları da bilmiyordum .

Son anda gördüm frene bastım ama kasise gelmeden frenden ayağımı çektim yoksa ani frende öne doğru eğilen ön kısım için feci şeyler olabilirdi .

Neyse bir güzel uçtum gece olduğu için .
  • yokus asagi yolda 80 90 km hizla gidilir mi * bu yokus cevre yolunda falan galiba. bence kasis seni daha buyuk kazadan korumus. bide boyle dusun .

• Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Araçları bedava almıyoruz ama araç sahipleri de düzgün sürecek arabalarını. Bizim orada sokağın köşesinde her hafta mutlaka bir kaza olurdu. Allah'tan araba arabaya çarpıyordu. Bıkmıştık artık. Belediyeye yazı yazdık. Kasis koydurduk. O gün bu gündür bir tane kaza olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaza Yaptım ...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu aralar Ankara'da sanki yollar kaymak asfaltmış gibi her yere geniş kasisler koymaya başladılar ve hiç birinde uyarı levha yok.Bırak 80-90 30 km ile vuruyor.Bende bir iki kez vurdum altını.Zaten cadde boyunca o çukur bu kapak diye slalom yapıyoruz birde kasisler çıktı başımıza.Tamam okul önünü anlarım ama hiç alakasız ara sokak cadde heryere yapıyorlar.

Geçen günde yine akşam evime dönerken genç ve öfkeli bir h 100 sürücüsü durup dururken benle ışıklardan kalkarken yarışma gereği duydu ve beni geçmek adına bastıda bastı bende yavaşladım kasise sebep,sanırım tam seviniyordu ki sonuç kaçınılmaz dev tümseği görmeyerek aracın altından kıvılcımlar çıkararak feci şekilde yalpalayıp tümsekten geçti geçtikten sonra ise stop lambaları artık yanmıyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Araçları bedava almıyoruz ama araç sahipleri de düzgün sürecek arabalarını. Bizim orada sokağın köşesinde her hafta mutlaka bir kaza olurdu. Allah'tan araba arabaya çarpıyordu. Bıkmıştık artık. Belediyeye yazı yazdık. Kasis koydurduk. O gün bu gündür bir tane kaza olmadı.

Kasise birşey dediğimiz yok da insanca kasis yapsınlar yavaş geçince bile arabanın altı sürtmesin
  • gereksiz yerlere kasis tumsek koyup duruyorlar. Evimin onundeki caddede surekli kaza oluyor belediyeye yazdim kasis yapilsin diye , yok neymis kasisler yuzunden arabalar kaza yapiyormus, ani frenden dolayi cevrede oturan insanlar rahatsiz oluyormus vs vs yapmadilar kasisi onun yerine alakasiz bir yere DUR tabelasi koydular, bu hafta 2 kaza daha oldu ( belki daha fazla da olmustur ben evdeyken 2 tanesine denk geldim ).

Boyle gerekli yerlere yapmasinlar ; otoyola , dik bayırlara kasis koyup dursun beyinsizler.

Gecen hafta ben de yabanci oldugum bir yerde yol nereye gidiyor diye etrafa bakinirken karanlikta kasisi gormeyip hizli gectim alti sürttü gibi inip baktim birsey yoktu ama insanin canini sıkıyor , size de gecmis olsun.

• Nulla Poena Sine Lege kullanıcısına yanıt
    Benim de arabam var. Bazen ben de muzdarip oluyorum kasislerden. Ama nedense suçu kendimizde görmeyip yetkililere atıyoruz. İnsan evladı böyle kasis yapar mıymış. Ya adam 90 km hızla yokuş aşağı gidiyordum diyor. Kusura bakmayın ama amacına uygun kasis yapılmayınca sürücüler onların üzerinden bile yavaşlamadan geçiyor. Heralde yollarında kasis bulunan tek ülkeyizdir. Neden acaba?

Önce iğneyi kendimize, sonra çuvaldızı başkasına batıracağız.
  • Kasisler, tumsekler tamamen yasaklansin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

yokus asagi yolda 80 90 km hizla gidilir mi * bu yokus cevre yolunda falan galiba. bence kasis seni daha buyuk kazadan korumus. bide boyle dusun .

Aynen katılıyorum birde 10 mt sonra dönüş ve direk var denmiş şu an bu haberi gazetede okuyor olabilirdik yokuş aşağı bu ne hız...
  • Yokuş aşağı-yukarı kasisten daha saçma birşey yapılamaz.

Çok gerekliyse çift kompenantlı yol çizgisi yaparsın bi tabela koyarsın olur biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beantragen

Yokuş aşağı-yukarı kasisten daha saçma birşey yapılamaz.

Çok gerekliyse çift kompenantlı yol çizgisi yaparsın bi tabela koyarsın olur biter.

normali odur zaten ama kimse onlara uyup durmuyor ki . bide yol hakkinda pek bisey bilmiyoruz belki ara sokakta bi yokus . coluk cocuk firlar yola insan cikar hayvan cikar . bence kasisler ayda bir fosforlu bir boyayla boyanip parlasin en azindan bi ise yarar

• Geçen hafta Alibeyköy'de mezarlığın üst tarafında bir yoldan giderken,herzaman kullandığım istikameti tek yön yapıp yan tarafından bir sokaktan gidiş vermişler..bende haliyle girilmezden degil yol verilen sokaktan devam ettim ve yolun sonunda paralel sokağın bitimiyle tekrar birlestim..bir debaktim soluma millet tersten girmiş ardı sıra geliyor..20 ile gidiyorum,gayri ihtiyari önde olmamdan dolayı solumdan tersten gelenin önünde girdim yola..aramızda 2-3 mt var anca,benim baglandigim noktada hiç goremedigim bir kasis varmış ama ne kasis!! 20 ile giderken bir zipladik,aracın alti surttu benim de icim cizz etti..be hayvan evladı bunu kim yaptı yada vesile olduysa,nizami duzgun bir kasis yapsanız,yahut orada kasise hiç ihtiyaç yok yapmasaniz ne olur..yaptiniz,uzerine ve yakınına levha,ışıklı yansiticili işaret,şerit vb koysanız ne olurdu..Allah sizi ve sizin gibileri bildiği gibi yapsın..sokak arasında 20 ile giderken bile bu sekilde zarar görüyorsak 60-80-100 ile gidilen yollarda kimbilir ne tehlikleler ile karşılaşırız..Bir standart vardir uygular yaparsın,gelişi güzel kasis mi olur Allah aşkına..

• omeri30 O kullanıcısına yanıt
    İşte bu olabilir. Kasis yaparak yayaları, kasisleri belli ederek te araçları koruyabilirler. Herkes memnun olur.
  • Bu arada kasisisin amaci,aracı yavaşlatmak olmalı..Üzerinden ucurup yada altını vurarak zarar verecek sekilde yapılmamali..

• Birşey olacağını sanmıyorum ama kontrol ettirmekte fayda var . O tak sesi bir yere vurmaktan değil de süspansiyonun çalışma limitinin sonuna gelmiş olmanızdan olabilir. Zaten önemli bir parçayı vurmuş olsaydınız size bunu belli ederdi araba.
  • Kasise yavaş gelen araba uçmaz zaten. Ayrıca standartlara uygun yükseklikte olan ve yayları ile, amortisörleri ile oynanmamış arabanın altı kolay kolay yere değmez. Haddinden fazla yüklü değilse tabi.

Şu da var ki, kasislerin uzaktan yaklaşırken bir uyarı ile belirtilmiş olması gerekir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.