Şimdi Ara

Kaşımın üzerinde bulunan beni aldırıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
4
Favori
6.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki merak eden arkadaşlar vardır.Aşama aşama buraya yazacağım.Doğuştan gelen ve gün geçtikçe büyüyen arada sırada iltihaplanıp renk değiştiren bir benim mevcut.En son bir hafta önce tatilde deli gibi iltihapını dışarı akıtmasıyla kafama takıldı ve aldırmak için harekete geçtim.Aynı zaman da baş ağırısı ve ben çevresi yanma yapıyor ancak doktor ben böyle şeyler yapmaz dedi.Buna anlam veremedim

İlk olarak cildiye için randevu saatim geldiğinde içeri daldım(devlet hastanesi).Elinde bir fenerle beni inceledi ve içinde hala iltihap olabileceğini söyleyip bir krem verdi.Doktorun amacı beni yollamaktı ancak tam o sırada bu beni aldırmak istiyorum dedim.Gitmeden önce internette biraz araştırmıştım.Lazer ile aldırmayı kesinlikle önermiyorlardı.Cildiye beni plastik cerrahiye yönlendirdi ve önümüzde ki perşembe için gün aldım.Klasik sorudur iz kalıp kalmayacağını sordum ve kalacağını söyledi.Gene biraz araştırmayla iz kalması yaraya bakımına ve doktorun deneyimine göre değişiyormuş.Ameliyat sonrası buraları güncellemeyi düşünüyorum.Herhangi bir ücret söz konusu değil

• Sadece okuduklarım kadarıyla, ben aldırmanın riskli olduğunu biliyorum? Hani sen iz kalmasından çok başka sorular yöneltseydin doktora.
  • benim favori altıyla boyunda var et beni aldıra biliyor muyum?

edit:üstlerinden kıl çıkıyor ve iltahaplı falan değil duruyorlar öyle ama görüntü olarak hoş değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentollü Kurşun -- 7 Ağustos 2014; 16:34:21 >
  • keyfi amaçla giderseniz almıyorlar, özelde aldıracaksınız.
  • @Kaan955

Doktora bunları pek sormadım.Baya internetten araştırmıştım ancak ben riskli olsa bile aldırıp patolojiye göndermek gerekiyormuş.Ona göre tedaviye başlanıyormuş.Ben asıl doktorun tecrübesinden korkuyorum.Daha önce bir kere doktor kazığı yemiştim ._. Kıl dönmesi ameliyatında

@Mentollü Kurşun

Evet aldırabiliyormuşsun.

@Tonystark

Randevu mu aldım.Perşembe günü alıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ve tanrı onu yarattı -- 7 Ağustos 2014; 16:38:53 >
  • Ben saç derisinden 3 adet, enseden 1 adet ve bıyık bölgesinden 1 adet olmak üzere 5 adet ben aldırdım geçen sene.

Kıl köklerine zarar vermeyecek şekilde hepsi alındı. En büyük korkum, bıyık bölgesinden ben alınınca orada bıyık çıkar mı çıkmaz mı korkusuydu. Doktor zaten açıklamıştı sıkıntı olmaz diye ama yine de içimde şüphe vardı.

Sonuç olarak doktor haklı çıktı. Kıl köklerinde hiçbir problem yok, ensedeki çok köklü ben harici diğerlerinde iz neredeyse yok gibi.

Tedavi olduğum merkez yanlış yazmadıysam medicalart diye bir yer. İstanbul Yeşilyurt'ta. Doktorun adı Atilla Kaya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Anlaşılmıyor yani iz :) Benlerin büyüklüğü neydi ? Benim ki leblebinin yarısı kadar diyelim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

Anlaşılmıyor yani iz :) Benlerin büyüklüğü neydi ? Benim ki leblebinin yarısı kadar diyelim

Hocam iz kalmaması için yaran kapandıktan sonra 3 ay düzenli contractubex sürersen sorun olmaz. Doktorun da önerecektir zaten.
  • Hepsi leblebi kadar desem yalan olmaz. Sadece ensemdeki ben dut gibiydi. Bir sürü kökü vardı. İğne ile uyuşturup aldı. Diğerlerini iğnesiz, üfleye üfleye :)

İçerisi kılları ütülenmiş tavuk kanadı gibi kokuyordu ama benlerden kurtulmak iyi geldi.

Göçmen olduğumuz için vücudumun diğer bölgelerinde de belli büyüklükte benler var. Bir ara onları da aldıracağım.

Saçlardaki ve bıyıktaki benler traş esnasında beni de berberi de rahatsız ediyordu. Tarak takılıyordu falan.

Askere gideceğim için alelacele onları aldırmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: reguse

Hepsi leblebi kadar desem yalan olmaz. Sadece ensemdeki ben dut gibiydi. Bir sürü kökü vardı. İğne ile uyuşturup aldı. Diğerlerini iğnesiz, üfleye üfleye :)

İçerisi kılları ütülenmiş tavuk kanadı gibi kokuyordu ama benlerden kurtulmak iyi geldi.

Göçmen olduğumuz için vücudumun diğer bölgelerinde de belli büyüklükte benler var. Bir ara onları da aldıracağım.

Saçlardaki ve bıyıktaki benler traş esnasında beni de berberi de rahatsız ediyordu. Tarak takılıyordu falan.

Askere gideceğim için alelacele onları aldırmıştım.

Bende göçmenim doktora gittiğim hun. Turklerinde ben varmis göçmenler gibi arti olarak. Macarlardada var ben çok sayida :) arti olarak arnavut gocmeni. Turkum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buharlaştırma yöntemi ile tedaviden sonra herhangi bir krem kullanmıyorsun. Benlerin alındığı bölgelere ufak bantlardan yapıştırılıyor. Kan verirken kolunuza yapıştırdıkları gibi.

24 saat duş almıyorsunuz. O bantları 2-3 gün sonra çıkartıyorsunuz. Herhangi bir krem sürmüyorsunuz. Benin alındığı bölge kabuk tutuyor. Kabuğu yolmadan düşmesini bekliyorsunuz.

Kardeşim doktor. Bana belli olmayacak derecede iz kalmasın için Plastik Cerrahisi dışında bir yerde ben aldırma diye tavsiye vermişti. Fakat orada cerrahi operasyon yaptıkları için ve benim de 2-3 gün içerisinde askere gitmem gerektiğinden operasyona girmek istemedim.

Benlerimi alan doktor Plastikçi değil, Genel Cerrah ama iz bırakmadı diyebilirim. Yarın yine ben aldırsam, sanırım yine kendisine giderim. Hem plastiklik bir durum yok, kalan benler görünmeyen yerlerde :)

• Kardeş belkide bulunduğu ortama göre renk değiştiriyodur
  • quote:

Buharlaştırma yöntemi ile tedaviden sonra herhangi bir krem kullanmıyorsun. Benlerin alındığı bölgelere ufak bantlardan yapıştırılıyor. Kan verirken kolunuza yapıştırdıkları gibi.

24 saat duş almıyorsunuz. O bantları 2-3 gün sonra çıkartıyorsunuz. Herhangi bir krem sürmüyorsunuz. Benin alındığı bölge kabuk tutuyor. Kabuğu yolmadan düşmesini bekliyorsunuz.

Kardeşim doktor. Bana belli olmayacak derecede iz kalmasın için Plastik Cerrahisi dışında bir yerde ben aldırma diye tavsiye vermişti. Fakat orada cerrahi operasyon yaptıkları için ve benim de 2-3 gün içerisinde askere gitmem gerektiğinden operasyona girmek istemedim.

Benlerimi alan doktor Plastikçi değil, Genel Cerrah ama iz bırakmadı diyebilirim. Yarın yine ben aldırsam, sanırım yine kendisine giderim. Hem plastiklik bir durum yok, kalan benler görünmeyen yerlerde :)

dostum merhaba.iyileşme süreci nasıl oluyor.kabuk düştükten sonraki görüntü nasıl.ve kızarıklık ne kadar süre devam ediyor bilgi verebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

quote:

Buharlaştırma yöntemi ile tedaviden sonra herhangi bir krem kullanmıyorsun. Benlerin alındığı bölgelere ufak bantlardan yapıştırılıyor. Kan verirken kolunuza yapıştırdıkları gibi.

dostum merhaba.iyileşme süreci nasıl oluyor.kabuk düştükten sonraki görüntü nasıl.ve kızarıklık ne kadar süre devam ediyor bilgi verebilir misin?

Tek köklü benlerde kızarıklık 2-3 ay'a geçer, belki o kadar bile sürmez. Benim aldırdığım tek köklü benler, bıyık ve saç bölgelerinde olduğu için traş olmamı engelliyordu. Özellikle bu yüzden aldırdım.

Ensemde ise çok köklü bir ben vardı. Neredeyse 1 sene oldu hala pembemsi bir hali vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kartal90

quote:

Lokal anesteziden çok korkuyordum.Daha önce genel oldum ancak hiç lokal olmamıştım.Hiç bir sıkıntı çekmiyorsunuz.Adam dikiş atıp beni oradan alırken ben sadece dokunarak inceliyor sanıyordum Bir kaç gün(2-3) benin olduğu yer bandajlı ve pansumanlı kalıyor.Ardından bandajı atıp dikişler alınana kadar sadece batikonla temizliyorsunuz.3 günden sonra da banyo yapabiliyorsunuz.Herhangi bir kızarıklık yok ancak ufak bir dikiş izim var.Verilen kremi kullanıyorum.İki aya ufak nokta gibi bir şey kalır dediler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.