Şimdi Ara

KAŞIKÇI ELMASI ÇÖPTE BULUNMUŞTU!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KAŞIKÇI ELMASI ÇÖPTE BULUNMUŞTU!!!

Topkapı Sarayı'nı gezenlerimiz varsa muhakkak KAŞIKÇI ELMASINI görmüşlerdir.Bugün dünyanın paha biçilemez elmaslarından biri olan Kaşıkçı Elması'nın çöpte bulunduğunu bugün acaba kaçımız biliyor???
    1699 yılında İstanbul'da Eğrikapı çöplüğünde dolaşan bir adam,yuvarlak bir taş bulur.Bir kaşıkçıya giderek üç tahta kaşığa değişir.Kaşıkçı götürür,bu taşı bir kuyumcuya 10 akçaya satar.Kuyumcu taşı arkadaşlarından birine gösterir;kıymetli bir taş olduğu anlaşılınca arkadaşı sus payı ister.Aralarında kavga çıkar.mesele kuyumcubaşıya akseder.Kuyumcubaşı kavgacıların eline birer kese altın vererek taşı alır.Fakat bu sefer de olayı sadrazam Köprülüzade Fazil Ahmet Paşa duyar,taşı kendisi için almaya hazırlanırken,meslee padişaha akseder.iv. Mehmet bir Hatti Hümayun ile elması Sarayı Hümayun'a getirtir.Eğrikapı çöplüğünde bulunan taş işlenince meydana 48 karatlık nadide bir elmas çıkar...
    İşte bugün dünyanın hayretli bakışlarla seyrettiği bu elmas tarihe bu şekilde armağan edilmişti..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 14 Haziran 2008; 16:50:40 >

• Herkez gücü yetene vuruyor ne biçim dünya ne biçim düzen bu

Birde kanlı elmas war zenci adam war sarısın cocuk war fln
  • vay be..paylaşımların ve tarihimize sahip çıkışın hoşuma gidiyor tebrik ederim seni
  • Topkapı Sarayı'nda görmüştüm bunu fakat hikayesini daha değişik duymuştum ben sanki..

evet bu da benim bildiğim hikayesi : [Wikipedia'dan alıntıdır...]

Rivayete göre: 1774 yılında Pigot adında bir Fransız subayı, bu elması Hindistan'ın Madaras Mihracesi'nden satın alıp Fransa'ya götürür. Bir zaman sonra tekrar satılığa çıkartılan elması Napolyon'un annesi satın alır ve uzun süre göğsünde taşır. Ne var ki, Napolyon sürgüne gönderildiği zaman, oğlunu kurtarabilmek için, annesi de elması mecburen satılığa çıkartır. İşte o sırada, Fransa'da bulunan Tepedelenli Ali Paşa'nın bir adamı, paşa adına 150 bin altın ödeyerek elması satın alır ve paşaya getirir.

Sultan II. Mahmud zamanında, Tepedelenli Ali Paşa, devlete karşı ayaklandığı gerekçesiyle öldürülür, paşanın varlıklarına el konulur ve nesi var nesi yoksa Osmanlı Hazinesine gönderilir. Böylelikle, Napolyon'un annesinden satın alınan "Kaşıkçı Elması" hazineye girmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda' -- 16 Ocak 2008; 20:36:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: UlTrArDa

Topkapı Sarayı'nda görmüştüm bunu fakat hikayesini daha değişik duymuştum ben sanki..

Rivayete göre: 1774 yılında Pigot adında bir Fransız subayı, bu elması Hindistan'ın Madaras Mihracesi'nden satın alıp Fransa'ya götürür. Bir zaman sonra tekrar satılığa çıkartılan elması Napolyon'un annesi satın alır ve uzun süre göğsünde taşır. Ne var ki, Napolyon sürgüne gönderildiği zaman, oğlunu kurtarabilmek için, annesi de elması mecburen satılığa çıkartır. İşte o sırada, Fransa'da bulunan Tepedelenli Ali Paşa'nın bir adamı, paşa adına 150 bin altın ödeyerek elması satın alır ve paşaya getirir.

Sultan II. Mahmud zamanında, Tepedelenli Ali Paşa, devlete karşı ayaklandığı gerekçesiyle öldürülür, paşanın varlıklarına el konulur ve nesi var nesi yoksa Osmanlı Hazinesine gönderilir. Böylelikle, Napolyon'un annesinden satın alınan "Kaşıkçı Elması" hazineye girmiş olur.

Genelde yukarıda anlattığım çöp hikayesi anlatılır...Bunu ise '' Zuhur-ı Elmas-ı zi kıymet" başlığıyla işleyen vak'anüvis Raşit, ünlü tarihinde anlatır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 16 Ocak 2008; 20:59:13 >

• bizim tarih hocamızda o sergilenen elmasın gerçek olmadığını gerçeğinin saklandığını söyleyip dururdu
  • topkapı sarayında görmüştüm. gerçekten çok nadide ve çok değerli bi parça.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cem Garipoğlu'nun mezar taşı
    11 yıl önce açıldı
    Atilla Taştan Yılın Kolpası
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • paylaşımlar için teşekkürler güzel bir yazı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: B.S.S.

paylaşımlar için teşekkürler güzel bir yazı..

• Tuhh be o zmandami duzen boylemis.Demekki kanimizda var
  • 1 karatını bana verseler yeter. Sevgilime yüzük yapardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mellkor

Tuhh be o zmandami duzen boylemis.Demekki kanimizda var

biz böle bir mılletız yerı gelır düşman oluruz yeri gelir dost kimse ayıramaz bizi aslında anlasak kendımıze ne kotulukler ettıgımızı.
    paylasım tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thompson -- 19 Ocak 2008; 9:34:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thompson

quote:

Orjinalden alıntı: Mellkor

Tuhh be o zmandami duzen boylemis.Demekki kanimizda var

biz böle bir mılletız yerı gelır düşman oluruz yeri gelir dost kimse ayıramaz bizi aslında anlasak kendımıze ne kotulukler ettıgımızı.
    paylasım tesekkurler

• O çöpeteki bizim bildiğimiz elmas değil...O Kaşıkçı Elma'sı...Kaşıkçı Elmas'ı değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaNia©

O çöpeteki bizim bildiğimiz elmas değil...O Kaşıkçı Elma'sı...Kaşıkçı Elmas'ı değil

• quote:

Orjinalden alıntı: magnum_1453

quote:

O çöpeteki bizim bildiğimiz elmas değil...O Kaşıkçı Elma'sı...Kaşıkçı Elmas'ı değil

Boşver Anlıyamazsın..Bazen Ben bile anlayamıyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: magnum_1453

quote:

Boşver Anlıyamazsın..Bazen Ben bile anlayamıyorum

• vayy bee
    ne hikaye
    sağol arkadaşım
    öğrendiğimiz iyi oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucakli

vayy bee
    ne hikaye
    sağol arkadaşım
    öğrendiğimiz iyi oldu

Sende sağol arkadaşım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pikaj

Topkapı Sarayı'nda görmüştüm bunu fakat hikayesini daha değişik duymuştum ben sanki..

bu başka bir taşın hikayesi. taşı hindistanda bir heykelin gözünden söküp alan adam sefaletten ölmüş.
    200 yıl boyunca o taşı alan herkesin başına felaketler gelmiş. sonunda taşın adı çıkmış.

ve o taş şu anda new york ta bir müzede sergileniyor. teorik olarak satılık. ama kimse almak istemiyor.

bizim kaşıkçı elmasının onunla ilgisi yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.