Şimdi Ara

Kasetli kameradan bilgisayara video kaydetme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
32.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bende Sony CCD-TRV228E Hi 8 Video Kamera var.
    Bu kamerada Usb girişi gibi bilgisayarla alakalı bir giriş yok eski nesil bir kamera ve kasetli.

kameranın ön kısmında adı S-video çıkışı var.
    Kamerayı daha iyi tanıyabilmek için :http://www.morfare.com/asp/product/2047/Sony-CCD-TRV228E-Hi-8-Video-Kamera

Videolarımı nasıl bilgisayara aktarırım diye araştırdım Video Capture denilen kartlar varmış bilgisayara bağlayıp aktarılabiliyormuş . O kartlar benim kamerama uyarmı acaba ?

Birde bu kartlar arasında hem uydu hemde capture kartı olanlar varmış 2 özellik birden.

1.SEÇENEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN Bunda sadece tek giriş yeri var ve çok pahalı ancak açıklamasında hi8 kaynağından kayıt yapma var diyor.

2.SEÇENEK İÇİN TIKLA Bunda hem Uydu özelliği hemde Capture özelliği var ama benim kameram için(hi8) bi şey söylememiş uyarmı benim kameraya ?

3.SEÇENEK İÇİN TIKLAYIN Bunda sanırım uydu özelliği yok sadece capture.

4.SEÇENEK İÇİN TIK Bu da sadece Capture.

Benim amacım hem Uydu hemde capture işlevi gören kart almak.
    Sadece Capture görevi gören cihazlar Uydu ve Capture görevi gören cihazlara göre dahamı iyi bir kayıt yapar acaba ? Çünkü 10 Euro ya bile sadece capture özellikli usbli cihaz var

• merhaba ,
    aynı dert bende de vardı , 3 sene önce çoka raştırmıştım, 2. seçenek vardı sadece , başka da bir marka bulamamıştım, aldım kullandım, bir sürü kasetten bilgisayara çektim . gayet başarılıydı, 20 kadar kaseti çektim, arada yine denk gelince çekiyorum. diğer özelliklerini pek kurcalamadım.
    diğer belirttiğin seçenekler için bir eşy diyemeyeceğim.
  • Merhaba. Bende bir ara araştıma yapıp çözüm bulmuştum. Eski laptoplarda firewire girişi var kamerayı bilgisayara o bağlantıyı kullanıp bağlıyorsunuz ve herhangi bir programla ben edius kullandım görüntüyü alabiliyorsunuz . Eğer masaüstü var ise bu kartlar baya ucuz örnek olarakhttp://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/pci-1394-firewire-kart-4-6-pin-port-79964421 bu ürüne bakmanızı tavsiye ederim. Capture ile ilgili de bir çok örnek var youtube da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Arkadaşlar bende Sony CCD-TRV228E Hi 8 Video Kamera var.
    Bu kamerada Usb girişi gibi bilgisayarla alakalı bir giriş yok eski nesil bir kamera ve kasetli.

Kamerayı daha iyi tanıyabilmek için :http://www.morfare.com/asp/product/2047/Sony-CCD-TRV228E-Hi-8-Video-Kamera

Videolarımı nasıl bilgisayara aktarırım diye araştırdım Video Capture denilen kartlar varmış bilgisayara bağlayıp aktarılabiliyormuş . O kartlar benim kamerama uyarmı acaba ?

Birde bu kartlar arasında hem uydu hemde capture kartı olanlar varmış 2 özellik birden.

1.SEÇENEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN Bunda sadece tek giriş yeri var ve çok pahalı ancak açıklamasında hi8 kaynağından kayıt yapma var diyor.

2.SEÇENEK İÇİN TIKLA Bunda hem Uydu özelliği hemde Capture özelliği var ama benim kameram için(hi8) bi şey söylememiş uyarmı benim kameraya ?

Sadece Capture görevi gören cihazlar Uydu ve Capture görevi gören cihazlara göre dahamı iyi bir kayıt yapar acaba ? Çünkü 10 Euro ya bile sadece capture özellikli usbli cihaz var

Avermedia yı öneririm, kamera umarım s-video çıkışı vardır (ps/2 benzeri bişey) . Yukarıda arkadaşın bahsettiği firewire dv çıkışı digital kameralar için kullanılan birşey, ne yazıkki hi8 de böyle bir çıkış kullanamazsınız.

• Arkadaşlar;

Bende de sony dcr-hc53 kamera var. Bilgisayarda firewire girişi ve kamera da çıkışı var fakat bir türlü bağlantıyı gerçekleştiremedim. 1394 kart taldım olmadı, bu kabloyu değiştirdim yine bilgisayar, kamerayı görmedi.

En sonunda capture kartı ile bu işi çözmeye karar verdim.

Benim eski pc den söktüğüm bir avermedia tv kartım var. Bununda sarı-kırmızı-beyaz kablo girişleri bulunuyor. Geçen gün aklıma geldi ve bu şekilde görüntüyü bilgisayara aktarayım dedim fakat xp de win 7 de ve win8 de bu kartın kendi programı ile kamera görüntüsü almaya çalıştığımda, o program ne hikmetse kilitleniyor.

Uzun bir süredir bu işle uğraşıyorum fakat bir türlü nasip olmadı.

Bu tv kartı çok eski 2006 da aldığım karttı. Sebep olarak buna bağlıyorum.

Acaba yeni bir captura destekli tv kartı alsam veya tv kartı alsam sonuç ne olur çok merak ediyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Ayrıca @ONUR_345241;

Sen bu senkronizasyonu yaptığında benim kamerayı da senin pc de denesek olur mu? :) Tabii İstanbul'daysan.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen deki avet tv kartı tam olarak hangi model?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB ye fotoğraf kopyalama?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

Arkadaşlar;

Bende de sony dcr-hc53 kamera var. Bilgisayarda firewire girişi ve kamera da çıkışı var fakat bir türlü bağlantıyı gerçekleştiremedim. 1394 kart taldım olmadı, bu kabloyu değiştirdim yine bilgisayar, kamerayı görmedi.

En sonunda capture kartı ile bu işi çözmeye karar verdim.

Benim eski pc den söktüğüm bir avermedia tv kartım var. Bununda sarı-kırmızı-beyaz kablo girişleri bulunuyor. Geçen gün aklıma geldi ve bu şekilde görüntüyü bilgisayara aktarayım dedim fakat xp de win 7 de ve win8 de bu kartın kendi programı ile kamera görüntüsü almaya çalıştığımda, o program ne hikmetse kilitleniyor.

Uzun bir süredir bu işle uğraşıyorum fakat bir türlü nasip olmadı.

Bu tv kartı çok eski 2006 da aldığım karttı. Sebep olarak buna bağlıyorum.

Acaba yeni bir captura destekli tv kartı alsam veya tv kartı alsam sonuç ne olur çok merak ediyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Ayrıca @ONUR_345241;

Sen bu senkronizasyonu yaptığında benim kamerayı da senin pc de denesek olur mu? :) Tabii İstanbul'daysan.

iyi bir işlemcin var ise aver tv nin programına gerek kalmadan "windows movie maker" yada vlc player la dahi yapabilirsin. Ama windows movie maker daha kolay bir program vlc ye bu konuda bulaşırsan 2 seçenek var

1) kamerayı kırar atarsın :)
    2) video studio su kuracak kadar bilgin olur :)

pek avermedinanın programı çalıştırmadan önce sağ tıkla özellikler "uyumluluk modu windows xp " falan yapmayı denedinmi?

Bu arada firewire kablosunu winxp de sorunsuz kullanıyordum. Takar takmaz otomatik driver kuruyordu. Yazılım olarak yine windows movie maker ile aktarma işlemini yapıyordum. Siz acaba kamerayı bağladınız da , herhangi bir yazılım kullanmadan otamatık olarak görüntüleri aktarmasını falan mı beklediniz? Yani firewire ile bağladığınız kamera öyle flash disk gibi bir disk sürücü gibi ortaya çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msserin -- 30 Nisan 2013; 2:20:35 >

• Ben zamanın da kullandığım kombinasyonu söyleyeyim de tercih size kalmış.

Avermedya tv kartı(dahili) , composit kablolar , WinDVR3 , XP işletim sistemi..

Yukarıdaki kombinasyonla zamanın şartlarına göre mükemmel sonuç almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONUR_345241

Arkadaşlar bende Sony CCD-TRV228E Hi 8 Video Kamera var.

Merhaba bende sony DCR 37E mini dv kamera var.Ben de sizin gibi görüntüleri bilgisayara aktaramıyordum. Sonra bir ara dvd recorder cihazı aldım ve kameramın sarı, lırmızı ve beyaz uçlu tv' ye takılan kablosunu dvd ye takarak görüntüleri direk dvd ye aktarmaya başladım. Dvd cihazım bozulduğunda yine kayıt yapabileceğim bir cihaz araştırırken Dexonic marka medya player cihazını gördüm.Bu cihaz aynı zamanda kayıt özelliği olan bir cihazdı.Hem filmlerimi tv den izler hemde video kameramdaki görüntüleri kayıt ederim diye Dexonic cihazını 2010 yılında aldım.Çekmiş olduğum video görüntülerini Dexonic cihazının av girişine takıyorum hem tv den görüntüleri izliyorum hemde bu esnada cihaz sayesinde kayıt yapıyorum.Kayıt dvd kalitesinde mpg formatında yapılıyor.Kameradaki görüntüleri Dexonic cihazının usb girişine takmış olduğum flash diske kayıt yapıyorum.daha sonra bilgisayarda istediğim şekilde düzenkeme yapabiliyorum.Cihazın fiyatı şu sıralar 150-160 TL civarında hem medya player hemde kayıt cihazı olarak kullanma imkanı var. İsterseniz Dexonic cihazını bir inceleyiniz.

• fazla kaliteli bir ürün değil ama fiyatına göre iş görüyo. kamera zeten hi8 olduğu için çok yüksek kaliteli video çekimi olmuyo.önemli olan kasetten görüntü aktarmak. kameranın rca kablusunu bu usb tv kartına bağlayıp görüntü kaydedilebilir. kayıt seçeneklerinde dvd vcd ve avi var. avi çok yer kaplıyo. dvd olarak pcye kayıt ise tam hi8 ayarında oluyo. kasette kalite neyse pc de de o olsun dersen daha profesyonel çözüm varmıdır bilmiyorum. ama ucuz bir seçenek olarak buna da bakılabilir. pc ye kaydı tatmin ediyo.
    bide uydu özelliği olan tv kartı sorulmuş sanırım bu sadece normal anten yada kablo tv bağlanan model uydu bağlantısı bunda yok. tek artısı fiyatı ucuz.
    bakınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutaslan -- 1 Haziran 2013; 18:41:24 >

• benimde Sony DCR TRV-460E kameram var.bana nasıl bilgisayara atabileceğimi söyler misiniz?capture uydu kartı falan demişsiniz.hangi model almalıyım.pek bir bilgim yok bu konuda.lütfen bana yardımcı olun.. @mtg07
  • benimde Sony DCR TRV-460E kameram var.nasyl kasetten bilgisayara atabilirim?capture uydu kart falan demi?siniz.hangi marka sizin ki?banada yardymcy olursanyz çok sevinirim.pek bir bilgim yok bu konuda.?imdiden çok te?ekkür ederim..
  • benimde Sony DCR TRV-460E kameram var.nasyl kasetten bilgisayara atabilirim?capture uydu kart falan demi?siniz.hangi marka sizin ki?banada yardymcy olursanyz çok sevinirim.pek bir bilgim yok bu konuda.?imdiden çok te?ekkür ederim..
  • Arkadaşlar, o kadar zor değil

Bütün miniDV'ler için geçerlidir:

1- Firewire kartı şarttır başka türlü mümkün değil.(yeni bilgisayarlarda artık kullanılmıyor, Mac.lerde ise standart)
    2- Firewire kablosu (bir ucu ince usb gibi, bir ucu normal usb gibi)
    3- yok.. bu kadar

Kablonun bir ucu kameraya diğer ucu PC'ye.
    kaseti tak play'e bas
    PC otomatik tanır, nasıl kaydedeyim diye sorar.
    sormazsa moviemaker aç ordan kaydet.

Muhakkak olur. Bu şekilde Vista'da kullandım, XP'de win7'de.. Yıllardır yapıyorum, kart yandı yeni değiştirdim ilk denemede gördü (farklı makineler bağladım ilk seferde hep gördü) zor değil.

kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2020

Arkadaşlar, o kadar zor değil

Bütün miniDV'ler için geçerlidir:

1- Firewire kartı şarttır başka türlü mümkün değil.(yeni bilgisayarlarda artık kullanılmıyor, Mac.lerde ise standart)
    2- Firewire kablosu (bir ucu ince usb gibi, bir ucu normal usb gibi)
    3- yok.. bu kadar

Kablonun bir ucu kameraya diğer ucu PC'ye.
    kaseti tak play'e bas
    PC otomatik tanır, nasıl kaydedeyim diye sorar.
    sormazsa moviemaker aç ordan kaydet.

Muhakkak olur. Bu şekilde Vista'da kullandım, XP'de win7'de.. Yıllardır yapıyorum, kart yandı yeni değiştirdim ilk denemede gördü (farklı makineler bağladım ilk seferde hep gördü) zor değil.

kolay gelsin..

Bikgi için Sağol peki konilu başında bahsettigim kamerada oluyormu bu dediğiniz ?

• ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    Evet. Resimdeki gibi bütün miniDV'ler bu şekilde çözülür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.