Şimdi Ara

Kasayı Boyadım Bilgisayar Açılmıyo !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm. 2 gün önce UV turuncu renk boyayla kasamın içini boyadım. Tüm bileşenlerimi tekrar toplayıp enerji verdiğimde monitörüme bir türlü görüntü alamadım. Daha sonra anakartımı dışarı alıp bağlantılarımı yaptım. Kasa içinde duran SATA HDD lerimi görmedi. Onlarıda kasadan söküp dışarı aldım ve o şekilde bağladım. Çalıştırdığımda Sorunum çözüldü. Bileşenler Kasa içinde olduğunda makine açılmıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum. (Akşama kadar bilg. başında değilim. Soracağınız sorulara onun için cvp veremeyeceğim.) Kasa içindeki vida yerleri boyanmıştı. bunların üzerindeki boyayı kazısam sorun çözülürmü? Herkese şimdiden teşekkürler....

• vida yerlerinin boyasıyla ilgisi olmaz ama bence ya vidaları yada girişleri iyi sabitleyemedin bende kac kere yaptım sen bence bi ekran kartını kullandıgın slotları falan bi temizle kabloları tekrar kontrol et bir daha dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: labrodorit

vida yerlerinin boyasıyla ilgisi olmaz ama bence ya vidaları yada girişleri iyi sabitleyemedin bende kac kere yaptım sen bence bi ekran kartını kullandıgın slotları falan bi temizle kabloları tekrar kontrol et bir daha dene
    baglantilarini kontrol et kasa icinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: labrodorit

vida yerlerinin boyasıyla ilgisi olmaz ama bence ya vidaları yada girişleri iyi sabitleyemedin bende kac kere yaptım sen bence bi ekran kartını kullandıgın slotları falan bi temizle kabloları tekrar kontrol et bir daha dene
    buyuk ihtimalle ekran karından oluyordur bende bikackere kasayı rem vs takmak için actım görüntü yoktu ekran karını söküp takınca görüntü geldi bir dene istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: S10ERM

buyuk ihtimalle ekran karından oluyordur bende bikackere kasayı rem vs takmak için actım görüntü yoktu ekran karını söküp takınca görüntü geldi bir dene istersen

Alıntıları Göster
    arkadaşlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim... Bu dediklerinizi 5 kez yaptım ancak yine bir sonuç alamadım... mesajımda belirttiğim gibi anakartım dışarıdayken makinem çalışıyo ancak içine koyduğumda herşey normal gidiyor fakat ekrana görüntü gelmiyor...Birazdan tekrar topluyacağım kasayı. Neticeyi yazarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: hotman

arkadaşlar öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim... Bu dediklerinizi 5 kez yaptım ancak yine bir sonuç alamadım... mesajımda belirttiğim gibi anakartım dışarıdayken makinem çalışıyo ancak içine koyduğumda herşey normal gidiyor fakat ekrana görüntü gelmiyor...Birazdan tekrar topluyacağım kasayı. Neticeyi yazarım...

Alıntıları Göster
    kasa içinde anakarta yada başka bir bileşene kısa devre olmuş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sewger

kasa içinde anakarta yada başka bir bileşene kısa devre olmuş olabilir

Alıntıları Göster
    Anakartının altı kasaya değmemeli. Aynı şeyi ben çok kez yaşadım. Anakart ve bileşenler dışarıdayken (yani uzay bağlantı yaptığımda) pc açılıyor, içine taktığımda görüntü gelmiyor makine açılmıyordu bile. Bunun sebebi kısa devre ile alakalı. Yapman gereken anakartın bütününü kaplayacak şekilde altına ince sünger ve karton döşemen olacaktır. Başka türlü kurtulamazsın Kendimden biliyorum... Anakartın hiçbir kenarı kasayla temas etmemeli. Klavye,mouse girişlerinin olduğu bölümdeki demiri de çıkartıp öyle dene. O demir de anakarta ve kasaya değiyor. Hadi kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Anakartının altı kasaya değmemeli. Aynı şeyi ben çok kez yaşadım. Anakart ve bileşenler dışarıdayken (yani uzay bağlantı yaptığımda) pc açılıyor, içine taktığımda görüntü gelmiyor makine açılmıyordu bile. Bunun sebebi kısa devre ile alakalı. Yapman gereken anakartın bütününü kaplayacak şekilde altına ince sünger ve karton döşemen olacaktır. Başka türlü kurtulamazsın Kendimden biliyorum... Anakartın hiçbir kenarı kasayla temas etmemeli. Klavye,mouse girişlerinin olduğu bölümdeki demiri de çıkartıp öyle dene. O demir de anakarta ve kasaya değiyor. Hadi kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    kimse arkadaşın dediğini önemsememiş..
    vida yerleri önemlidir bilgisayarda..
    biriken manyetik alan kesinlikle önlenmelidir.
    bilgisayar içinde yığınla manyetik alan yaratacak bobin vardır bu neden tüm elemanların şaseye değmesi gerekn her yeri kesinlikle değmelidir..
    bence vida yerlerini, vidalandıktan sonra gözükmeyecek bi şekilde kazıyabilirsin ve kazımalısın da..
    umarım vidaları da boymamışsındır..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Anakartın şase yapması gerekmiyormu??????

• quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

quote:

Orjinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Anakartın şase yapması gerekmiyormu??????

Alıntıları Göster
    sadece vida yerlerinden yapması gerekiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

sadece vida yerlerinden yapması gerekiyor..

Alıntıları Göster
    Ok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

Ok

Alıntıları Göster
    dostlar cevaplar için teşekkürler. sorun VİDA yerleri. onları kazıdım ve şimdi kasa içinde kullanabiliyorum makineyi. Anakartın monte edildiği yerlerin üstünü HDD lerin vida yerlerini ve güç kaynağının dışının kasaya değdiği yerileri zımparaladım. sorunum kalmadı... Hepinize çok teşekkür ederim. Yakında kasamın resimlerinide koyarım... Saygılar ve hürmetler...

• quote:

dostlar cevaplar için teşekkürler. sorun VİDA yerleri. onları kazıdım ve şimdi kasa içinde kullanabiliyorum makineyi. Anakartın monte edildiği yerlerin üstünü HDD lerin vida yerlerini ve güç kaynağının dışının kasaya değdiği yerileri zımparaladım. sorunum kalmadı... Hepinize çok teşekkür ederim. Yakında kasamın resimlerinide koyarım... Saygılar ve hürmetler...

Alıntıları Göster
    Walla benim değdiği an kasa açılmıyor. Şu an kasa içinde anakart kasaya değmiyor. O yüzden bi sorun olmaz dimi. Değdiği an çuf

• quote:

Walla benim değdiği an kasa açılmıyor. Şu an kasa içinde anakart kasaya değmiyor. O yüzden bi sorun olmaz dimi. Değdiği an çuf

Alıntıları Göster
    caner anakart muhakkak kasaya değer. Anakartı monte ettiğin yerler zaten kasaya değiyor bu bağlamda anakartın kasaya temas etmediğini söylemek imkansız. Kaldıki powerın kasaya değdiği noktalarda yine ortak şaseyi oluşturuyor. Anakart altına sünger koysanda sen vidaları sıkarak anakartın ihtiyacı olan şaseyi yine vermiş oluyorun. Önemli olan montaj yerleri hariç diğer kısımların kasaya temas etmemesi...

• quote:

caner anakart muhakkak kasaya değer. Anakartı monte ettiğin yerler zaten kasaya değiyor bu bağlamda anakartın kasaya temas etmediğini söylemek imkansız. Kaldıki powerın kasaya değdiği noktalarda yine ortak şaseyi oluşturuyor. Anakart altına sünger koysanda sen vidaları sıkarak anakartın ihtiyacı olan şaseyi yine vermiş oluyorun. Önemli olan montaj yerleri hariç diğer kısımların kasaya temas etmemesi...

Alıntıları Göster
    SLM BEYLER BN PENDİKTE BİLİŞİM BİLGİSAYARDA 5 AY TEKNİSYENLİK YAPTIM.GÖRÜNTÜ GELMEYEN BİLGİSAYARLARDA ÖNCE RAM İ ALIP PİNLERİN OLDUU YERİ SİLGİ İLE SİLİODK VE GÖRÜNTÜ GELİODU GENE GELMMESSE VGA KARTI, POWER SUPPLY, ANAKART VS VS SEYLERİ DENİODK AMA İLK ÖNCE RAM

• quote:

Orijinalden alıntı: Barısİnce

SLM BEYLER BN PENDİKTE BİLİŞİM BİLGİSAYARDA 5 AY TEKNİSYENLİK YAPTIM.GÖRÜNTÜ GELMEYEN BİLGİSAYARLARDA ÖNCE RAM İ ALIP PİNLERİN OLDUU YERİ SİLGİ İLE SİLİODK VE GÖRÜNTÜ GELİODU GENE GELMMESSE VGA KARTI, POWER SUPPLY, ANAKART VS VS SEYLERİ DENİODK AMA İLK ÖNCE RAM

Alıntıları Göster
    Boyayı acaba kasanın ıcıne damlatmış Olabılırmısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda

Boyayı acaba kasanın ıcıne damlatmış Olabılırmısın?

Alıntıları Göster
    kasan lanetlenmişde olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peperoglu

kasan lanetlenmişde olabilir

Alıntıları Göster
    bir daha boyadığında hem aynı sorunla karşılaşmak istemiyorsan, sana tavsiyem boyadıktan sonra vida yerlerini 2,5 veya 3'lük kılavuzla açmalısın. bu yöntem, zımparanın aksine görünümü bozmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

bir daha boyadığında hem aynı sorunla karşılaşmak istemiyorsan, sana tavsiyem boyadıktan sonra vida yerlerini 2,5 veya 3'lük kılavuzla açmalısın. bu yöntem, zımparanın aksine görünümü bozmaz.

Alıntıları Göster
    topiği okuyunca benim de kasa boyama isteğim depreşti
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

topiği okuyunca benim de kasa boyama isteğim depreşti

Alıntıları Göster
    arkadaşlar eğer bilgisayar açılmazsa anaklart üzerindeki speakerın kaç kere ses verdiğine bakılır her anakarttada standart değildir bu yuzden manuale bakılır. mesela 3 kere öterse ram 4 kere öterse ekran kartı gibi. arıza tespit kartlarıda bu mantıkla çalışır uzerindeki rakamsal değer arızanın nerde olduğu konusunda bilgi verir. ikincisi anakartın kasayla temas etmesi gerekir arkadaşındediği gibi üzerinde biriken elektrik yükünü direk toprağa veremeyeceği için kasaya veriri kasa da toprağa verir. ayrıca anakartın arkasına karton veya sünger koymak doğru değil. anakartınızda ısınan bir parçadır ve arkadaki sünger yahut karton onun soğumasını engeller. kasa içini boyarken anakartın takıldığı parçayı boyamamak gerekir. arkadaşlar anakartın kasaya değdiğinde açılmadığından bahsedince aklıma başka bir parçadan kasaya elektrik kaçağı olabileceği aklıma geldi onlar şunu yazarlarsa sevinirim bilgisayarı kullandıkları elektrik prizinde toprak hattı varmı . kontrolunu şöyle yapabilirsiniz. prizi sökün içeride 3 adet kablo göreceksiniz. ikisi priz deliklerine birisi prizin orta kısmında ki demir parçaya bağlı. ya da iki kablo göreceksiniz. iki kablo olanda toprak yoktur. üç kablo olan topraklıdır. bilgisayar gibi bir donanımı topraklı prizde kullanmalısınız. eğer odanızdaki prizde toprak yoksa banyo veya mutfaktaki prizleri kontrol edin. genellikle onlarda toprak olur yeni binalarda ise her oda da olur. eğer hiçbir yerde toprak yoksa o zaman 40 yıllık bir binada oturuyorsunuz demektir. :(. kendi çabanızlada toprak çekebilirsiniz.min 60x60 ebadında bir bakır levha toprağın içine yaklaşık 1 mt kadaar yakın toprağa gömün ve ondan çıkan tek kabloyu odanıza kadar çekin. benim evimde nerdeyse her ay anakart yakıyordum sonra işyerimde elektrikçi bir abimiz bunu söyledi ben banyodan hat çektirdim bilgisayara. ancak şunada dikkat edin çektirdiğiniz prize saç kurutma makinası falan kullanmayın.

netice olarakanakartın kasaya temas etmesi gerekir bir yuklemede elektriği üzerinden atması için. varsa evinizde topraklı hattı tercih edin. saygılar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.