Şimdi Ara

Kasaya Yumruk Attım Monitör Görmüyor ( SORUN ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün kasaya yumruk attım şiddetli şekilde.

Kasa açılıyor tüm parçaların fanları çalışıyor felan yalnız açılıştaki o bip sesi gelmiyor ve monitör kasayı görmüyor.

Monitörün ışığı yanıp sönüyor.sizce ne yapmam gerekli?

Anakartı söktüm tüm parçaları çıkarıp tekrar taktım tüm kabloları felan yine bir değişiklik yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sistem bileşenleri ne?Anakartta onboard ekran kartı var mı?Var ise onunla deneyin ve lütfen konu açarken sisteminiz hakkında detaylı bilgi verin..
  • sistemim profil resmi altında olduğu için koymaya gerek görmedim. ordan c/p ile ekliyorum.anakartta onboard olduğunu düşünmüyorum sanırım yok.

İŞLEMCİ : AMD ATHLON X2 3800+

ANAKART : ASUS M2N

EKRAN KARTI : PALİT 8600GT 256MB DDR3

HARDDISK : WESTERN 80GB SATA

RAM : 2GB HILEVEL DDR2 800MHZ METAL SOĞUTUCULU

CDROOM : LG CD-RW

MONİTÖR : SAMSUN 17" CRT SCYNMASTER 197 MAGICBRIGHT

MODEM : AZTECH WLAN +4 PORT ETHERNET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 28 Aralık 2009; 13:38:53 >
  • rem ve ekran kartını bi yokla sarsılınca oynamış olabilir
  • tüm parçaları söküp tekrar taktım dikkatlice dünki yumruk atıldıktan sonraki haliyle aynı...
  • sorunum hala devam ediyor :(
  • Senmisin yumruk atan

dostum ekran kartını oyna sök tekrar tekrar olmadı remlerin yerlerini x değiştir tekrar dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende monitöründe bir sorun olacağını sanmıyorum.O yüzden ekran kartında bir sorun olabilir.Uyumlu başka bir ekran kartı varsa deneyebilir misin ?O gelen dıt sesi hakkında ise tam bir bilgi sahibi değilim.Dıt sesleri 3 , 4 , 5 gibi ayrı sorunlar veriyor.Hiç vermiyorsa bilmiyorum ama her birinin ayrı hatası bulunuyor.
  • Jumper'dan sıfırlamayı denedin mi yumrukladığın sırada bir kısa devre oluşup anakartı kilitleniş olabilir
  • olay aslında monitör yada ekran kartında değil büyük ihtimalle ya işlemcin arıza yaptı yada anakartın bozuldu. sorununu eğer bios boot ekranı bile görünmüyor fakat işlemci fanları çalışıyor ise anakartın bozulmuş demektir. anakartını kontrol et sağlam sitem parçalarında test yap. Ufakta olsa powerda da sorun olabilir imkanın varsa powerınıda kontrol edeblirsin. Bir ata sözü vardır bilirmisin bilmem ÖFKEYLE KALKAN ZARARLA OTURUR sanırsam şuanki durumunu çok iyi açıklıyor geçmişolsun.
  • hayati54

evet benim

Kemalist

bip sesinden kastım hata sesi değil hani pc açılınca dıt diye ses gelir ya sonra windows açılır vs onu diyorum.o gelmiyor yani.

kara duman

inan jumper nedir bilmiyorum bile neler yapmam gerekir acaba biraz detay verir misin ?

pandoras

evet her parçada sorun olabilir dediğiniz gibi.

yardımcı olan herkese teşekkürler zaten bıktım bu masaüstüyle uğraşmaktan paso reset atıyordu durduk yere mavi ekran hatası alıyordum.şimdide ne yapacağım hala bilmiyorum.
  • anakartın üzerinde 2 tane küçük iğne ucu yer vardır(cmos yazar yanında) onları metal bir aletle birbirine değdirirsen veya üzerinde küçük bir parça olur onu çıkarıp hemen yanındaki kısıma takıp geri eski haline getirerekte olabilir bunların hiç birini yapamazsan bios pili vardır onu çıkarıp bir süre 15 dakika kadar aynı işi görür beklerken açma kapama düğmesine birkaç sefer basarsan içindeki kalan elektrikte boşalır daha iyi olur denemekten zarar gelmez
  • bios pilini çıkarıp dediklerinizi yaptım olmadı.

vallahi artık pes ettim masaüstümü satıp düzgün bir laptop almayı düşünüyorum.elimde laptopum var eski bir model msi bunca sene tek sorun çıkartmadı bana bir kere reset atmışlığı yok ama bu masaüstünle her allahın ayı değişik sorunlarla karşılaşıyorum keza durduk yere attığı resetler mavi ekran resetleri beni bıktırdı.
  • Ram i sök kokla bakalım Üstünde Küçük siyah bi yer varmı:) senmisin kasaya yumruk atan aslında Sen yumruk atınca anakartta mm lik bir esneme olmuştur o sıradada kısa devre yapıp rami yakmıştır elinde başka Ram varsa dene Problemi çözersen ban P.m at sorunu şöyle çözdüm diye genlde Ekran görüntü gelmemesi Ram den kaynaklanır ztn ekran kartın arızalansaydı görüntüde noktalar olurdu veya fanı dönmezdi
  • yumruk attığın sırada psu aynı ada durduysa büyük ihtimal ya işlemci gitti yada hdd farklı bi hdd kullaarak dene.ani elektirk kesilmesinden etkilenecek ilk parça hdd dır.
  • yumruk attıktan 5-10 saniye önce tam saniyesini bilemiyorum kriz anı gibi birşeydi kasanın fişini söküp (hatta priz yuvası dışarı çıktı ve dağıldı) öyle yumruk attım.yani tahminim fişi çekişimdende sorun olmuş olabilir.

fişi çekip yumruk attığım için pcde yumruk attığım an bir elektrik akımı olmadığını düşünüyorum.

ayrıca elimde fazladan oem malzeme olmadığı için deneme yapma şansımda hiç yok.sanırım bir tamirciye baktırmak gerekicek hoş ben hayatta bilgisayarcılara hayatta para vermem benim elimde olsa bende ekran kartı söküp takmasını biliyorum onun için bi yerden denemelik ekran kartı ram felan bulmak lazım.
  • Bi arkadaşından Ram ini ödünçe al tabi seninki ddr2 yse ddr2 ddr sa ddr al dene açılacaktır
  • Öncelikle ram çok dikkatli bak tam oturmuşmu hatta kızak mekanizmasında aşağı yada yukarı 1-2 mm sapma olabiliyor tam oturmasına dikkat et.
    rami yukarı ve aşağıya meğilli tak

Sonra işlemciyi yeniden kontrollü tak

Bende eski bir kasa vardı kasayı kenara çekerken hafifcebir yere takılır yada çarparsa açılmıyordu. bahsettiğin ses gelmiyordu

kasayı açıp önce işlemciyi yeniden takıp pc yi açıp kontrol edip sonra ramleri yeniden takıyordum ramleri tam oturtuğumda çalışıyordu.

Çalışmaz ise bileşenleri test ederek denemelisin bir yerden ayarlıyacaksın ve yumruk atmıyacaksın
  • arkadaşım önce nelerin sağlam olduğunu anlamak gerek..bunun için remleri sök, ekran kartını ,hardisk, cdrom hepsini sök. anakartın üstünde sadece işlemci kalsın,
    bu şekilde çalıştırdığında hata biplerini duyman laızm hata sesleri gelmiyorsa..işlemcin yada anakartında sorun var demektir..işlemci yi sök tekrar tak yerine düzgün oturduğundan emin ol..stok fan kullanıyorsan yerine düzgün oturtamamış olabilirsin dikkat et.kolay gelsin..
  • arkadaşlar tekrar merhaba

ram deneme fırsatım oldu çalışan bir ram taktım bilgisayara yine aynı sorun baş gösterdi demekki sorun ramden değil :(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.