Şimdi Ara

Kasada bozuk olmuyor ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A101'de kasiyerim. Normalde kuruşu kuruşuna veririm ama ciddi anlamda bir madeni para sıkıntısı mevcut. Hani 5 kuruş, 10 kuruş, 25 kuruş olsa iyi bildiğin 50 kuruş ile 1 tl'lerden kalmıyor! Onu geçtim 5'lerden 10'lardan bile kalmıyor bazen! Bu sadece kasada değil bu arada bildiğin çelik kasada da yok (madeni paralardan yok)!

Şu an 20 kuruşa kadar olan meblağları düz yuvarlıyorum. Önceden 19.90 derdim şimdi düz 20 diyorum. Müşteriler bunu fark etmiyor aynı şekilde 19.89 gibi para üstü olduğunda düz 20 veriyorum.

Ama miktar 50 kuruş ve 1 tl olunca ne yapacağımı şaşırıyorum. Bu fiyatlara doğru düzgün üründe yok. 25 kuruş için millet çoğunlukla poşet geçiyor. Ama 50 kuruş ile 1 tl para üstü olunca çok büyük bir sıkıntı 2 poşet kabul etmiyor çoğunluk. Sırf para bozdurmak için 1 ekmek alıp 200 tl verenler var bir de zar zor biriken bütün bozukları bir anda götürüyorlar. Bozuk var mı diyince çoğunluk yok diyip geçiyor. 86 olduğunda 1 tl'niz var mı diyorum 5 tl düz vermek için direkt yok diyorlar.

Bu işi yapanlar nasıl bir yol izleyebilirim? Kabusa dönmeye başladı benim için. Yüzlerce müşteri geliyor oraya, hepsinden kendime geçsem bana dolu açık yansıcak sonra maaşımdan kesilecek. Müdür yok diyip geçiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Master -- 21 Kasım 2023; 2:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim bunu mağaza müdürü veya bölge müdürünün halletmesi gerekir. Onların sorumluluğunda senin değil. Açık çıkarsa hesap sormasını bilirler ama.

Ben kasiyerken minibüs şoforlerinden alıyordum bozuk para. Bölge sorumlusuna soyle bozuk para lazım diye.

• zaten anlamıyorum yıl olmuş 2023 millet hala nakit kullananlar var hem pis paralara dokunuyorlar hem de bunlar yüzünden 1 saat kasada sıra bekliyoruz. bazen kartlı ödemeler için ayrı kasa açıyorlar sonra avel avel bakıyorlar.

• @Yotundaşi

sait amca bir el atabilir misin arkadaşın konuya

• Meslektaş kardeşim, biz bozuk para olayını müşterilerimizden metal bozuk para isteyerek bulduk, her gün gelen müşterilerilerimize 5,10,25,50 kuruş ve 1 TL'leri ayrı ayrı poşetlere koyun ve üstüne parasal değerini yazın ve bize getirin diyoruz, bu sayede şu anda ana kasa metal bozuk para kaynıyor ve bize nereden baksan 6 ay yeter, siz de öyle yapabilirsiniz, bu arada hangi şehirde ve hangi ilçede çalışıyorsun ?

• origin90 kullanıcısına yanıt

Sorma kardeşim ya bence marketler en azından küsuratlı fiyatları kaldırmalı ve en düşük bozuk para 25 kuruş olmalı, böylece hiç bir değeri olmayan 5 ve 10 kuruşlarla uğraşmak zorunda kalmayız, hatta hükümetin bu 5 ve 10 kuruşları kaldırması için gün içinde Ülke gündemimde konu açmayı düşünüyorum

• kasayı sert bir dille uyar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapsam olmuyor.
    9 yıl önce açıldı
    Bozuk HDD ile ne yapabilirim
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.