Şimdi Ara

Kasa ve Psu Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Farklı firmaların indirimlerinden, fırsatlarından yararlanarak pc parçaları topladım.

    Gigabyte 970a- ud3
    Amd phenom x4 965 B.E.
    Team elite 2x4 Gb 1333mhz
    Msi hawk R5770

    Eksik parça olarak kasa ve psu kaldı. Birkaç gündür arıyorum ama emin olamadım ne alacağıma. Önemli olan f/p oranı yüksek olması ve maksimum 250TL civarında sessiz ve düzgün güç verebilen parçalar olması. Özellikle ses konusunda hassasım.

    Teknobiyotik sitesinde Cooler Master Rc 690 II + GX 650 w psu lu kasaya bakınıyorum gün boyudur. İkisi 290 lira. Aslında bütçemi biraz zorlasa da değecekse bulup buluşturup alırım diye düşündüm. Ama araştırmalarıma göre sesli bir psu ya sahip olduğunu söylüyorlar, emin olamadım. Yani kafam karıştı iyice.

    Öte yandan fazla şekilli kasaları sevmiyorum, düz ve efendi görüntüsü olan bir kasa arıyorum. Yardım ederseniz sevinirim, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Alegria -- 23 Ekim 2011; 16:39:30 >







  • Lütfen bilgili arkadaşlar ilgilensin.




  • rc692,sınıfında efsane olan bir kasadır,ilk versiyonu olan rc690 da öyleydi bu güncel versiyonu.çok çok kullanışlıdır gerçekten,hemen her işlemci sogutucusuna yetecek kadar geniş,hava akımı iyi,deli gibi fan yuvası olan kalite bir kasadır.
    gx650 watt'ın sesli olduğuna dair rivayetleri ben de duydum ama sade rivayet olarak duydum,ki eğer ekran kartı olarak 5770 alacaksanız,650 watt a gerek de yok.290 liraya 692-gx650 watt kombinasyonu 283 liraya f/p olarak kafaya oynar bu kesin.
    alternatif olarak şunlar seçilebilir,
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-orion-kirmizi-led-fanli-usb-3-0-ve-esata-destekli-oyuncu-kasasi.html
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-ss-500gb-500w-guc-kaynagi.html
    .bu güç kaynagı da sisteminize yeterli gelecektir her şekilde.sessizdir de,kendisi seasonic olur dünyanın en iyi markalarından biri.
    ama ne dark orion rc692 kadar kalitelidir,ne seasonic 500 wat gx650 watt kadar güçlüdür.dediğim gibi 280 lira civarında daha daglam bir alternatif bulabileceğinizi sanmıyorum.




  • Teşekkür ederim hocam. Ben de rc692 kalitesidir, almışken sağlam olsun gibi düşüncelerle biraz önce aldım kasamı. Baktım çok ses yaparsa da psunun fanını falan değiştiririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZGR+

    Teşekkür ederim hocam. Ben de rc692 kalitesidir, almışken sağlam olsun gibi düşüncelerle biraz önce aldım kasamı. Baktım çok ses yaparsa da psunun fanını falan değiştiririm.

    psunun içini açman durumunda garanti dışında kalmasını göze alman lazım bu arada hocam
  • Öyle bir durum var evet. Ama aşırı ses yapıyorsa da garanti bile durduramaz beni diyebilirim. Kasa geldiğinde sonuçlar daha net olur. Belki psu yu satar başkasına yönelirim (?) biraz para geçince elime.
  • hocam sistemi kurduysan ses konusunda bilgi verirsin mi?tüm forum bu rivayetlerle çalkalanıyor.net bi bilgi iyi olurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zıp.Zıp

    hocam sistemi kurduysan ses konusunda bilgi verirsin mi?tüm forum bu rivayetlerle çalkalanıyor.net bi bilgi iyi olurdu.

    Sistemi daha dün gece kurdum hocam. Kurmadan önce de kısa devre ile psu yu çalıştırdım ve gece ortamı olmasına rağmen ses duymak olası değildi. Aklıma iki seçenek geldi; 1. si sistem ağır yükteyken fan sesi olabilme durumuydu 2. si de psu da güncelleme yapılması veya düzeltilmesiydi.

    Benim durumuma gelirsek 12 voltdan 624 watt verebilen bir psu yu zorlama şansım yok. Amd phenom x4 965 ve Msi R5770 kullanıyorum, bunların o kadar güç tüketmediği ortada.

    Kasadan bahsetmek istersem malzeme ve işcilik gerçekten kaliteli. Tuttuğunda verdiği his bile sağlam yapıldığını ve kaliteli bir kasa olduğunu belirtiyor. Ön ve arkada olmak üzere 2 adet fan ile geliyor üzerinde. Ön taraftaki mavi ledli bir fan. Oldukça da sessiz çalışıyor, sanırım devri de 800 civarında. Arka taraftaki fanın devri daha yüksek ve biraz sesli çalışıyor açıkcası , öndeki gibi değil. Ses konusunda hassas bir insan olduğum için de yakın zamanda revizyona uğrayacaktır arkadaki fan. Yük altında iken ses konusunda pek doğru bir yorum yapamıyorum ne yazık ki çünkü amd işlemcimin fanı yüklenince bağırıyor Bu herkesçe bilinen bir durum. Ama gözümü karartıp, yükde çalışırken arka fan ve işlemci fanını 2-3 saniyeliğine durdurdum ve ses nerdeyse tamamen kesildi diyebilirim. Bu da yapılacaklar listeme yön verdi.

    Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, yine bir soru olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.