Şimdi Ara

Kasa rehberi & Kullanıcı yorumları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.140
Cevap
6
Favori
146.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emek verip araştırma zahmetine katlandığın için saol üstat. Aslında bnm bir kasadan aradığım ilk şey Sessiz olması, özellikle şu HDD vibrasyonun yarattığı sesi en aza indirebilen bir kasa olması + gerektğinde fanların devrini düşürerek sesi en makul seviyeye indirebilmek. Bu kasada HDD titreşimini önlemek için kauçuk kullanılması ve fan devir paneli olması hoşuma gitti. CHİP ürün testinde soğutma konusunda da geçer not almış bi ürün. Tek kafama takılan ,şu an kullandığım Chenbro 61163 'ten buna geçersem sesizlik konusunda tatmin edici bir performans alırmıyım.

Elimde Lc Power 550w ( oldukça sessiz bi şikayetim yok ) + 12cm AC egsoz fan (sabit 1500rpm'de döndüğü için hafif ses yapıyor) , 3 ad HDD var.

Sence GMC'ye geçersem daha sessiz bi kasa olur mu??
  • Sessizlik herkesin hayali Chenbro'nun fanları 8cm ise değiştirebilirsin. Bildiğin gibi ses üzerinde birçok bileşenin etkisi var.
  • insan devamlı bakmak istiyor
  • TT Tsunami aldım umarım pişman olmam. Sadece sessizlik ve sade/şık bir görüntü istedim. Bakalım olacak mı.
  • @xfx2600

Teşekkürler.

@index

Bence harika bir seçim, nereden ve ne kadara aldığını da yazarsan almak isteyen arkadaşlar faydalanır.
  • @fatiharikan benim yorumlardan da kullanıp ilk sayfadaki bilgileri güncellersin istersen

@ kasa alacaklar
    Newance Triplecone kullanıyorum. Kasa ilk çıktığında almıştım ve yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve genel olarak çok memnunum. Kasa hakkındaki yorumlarımı paylaşayım dedim

Dizayn açısından kocaman bir anfiye benzediği için, TV ye bağlayıp salonun kösesine koydum, media center işletim sistemi kullanıyorum ve sonuç mükemmel, yanına da aynı renkli 5+1 hoparlörler koydum. İnsanlar onun bir bilgisayar oldugunu fark etmiyor bile. Evime misafirliğe gelen bi kaç genç arkadaşım tongaya düşüp, vay be anfiye bak kaç watt abi bu gibi sorular sordular:D kısacası salona koyulacak kadar güzel görünüyor (media center+kablosuz klavye+fare ile salondaki tv de dev ekran oyun keyfi;)

Kasanın içi o kadar geniş ki, su sogutma bile kurulabilecek alan var. Adamlar bunu düşünerekten su borularının geceçeği bi sürü yuvarlak delik açmışlar.
    Ön paneldeki işlemci, sistem, ekran kartı ısı sensörü ve fan hızı göstergesi süper, ayrıca bu 3 fanın hızları kasanın yanındaki dönen düğmeden kontrol edilebiliyor. Böylece salonda sıfır ses istediğimde düğmeden bütün fanları kısıyorum.(mesela misafirler salonda yatacak oldugunda, sesi kıstım rahatsız olurlar diye ama zaten yattıkları yerden bişi duymadıklarını sölediler) sanırım kasa malzemesi kalın olduğundan iyi ses yalıtımı yapıyo, yoksa benim prescott uslu durmaz biliyorum:D

Soğutma açısından güçlü ve sessiz. Tek yapmanız gereken arkaya 12 lik eksoz ve iyi bir 12 cm fanı olan güç kaynagı kullanmak. Bu şekilde kullanıyorum ve hem ses yok hemde cpu girişinde ve çıkışında 12 cm lik fan olan rüzgar tünelinin içinde donuyor:D Güç kaynagı da hardisklerin üstünden sıcak havayı emiyor. Bence mühendisler sogutma için çok kafa patlatmışlar, belli.

Kasanın içinde anakart hariç hiçbişi için vida kullanmıyorsunuz, raylı ve yaylı sistemler ile herşey çok sağlam şekilde tutturulmuş. pci kartı söküp takmak 2 dakika.

Kasa ön kapagının altında görünmeyen ama kolayca sökülüp temizlenebilen bir toz filtresi var, ayda bir temizlemelisiniz, ne kadar toz biriktigine inanamassınız. o tozlar kasama girse şimdiye içi ne hal alırdı düşünmek bile istemiyorum.

Arkadaşımda thermaltake armor var ve beni dinlemediği için kafasını duvara sürtüyor, o kada benimkine göre hem daha pahalı hem daha gürültülü, tartmadım ama daha agırda olabilir( armor sonuçta:D )

artılar
    1- İlginç ve tarz duruyor, anfi tasarımlı, mavi ışıklar, mavi lcd çok hoş
    2- sogutması güçlü ve sessiz
    3- çok sağlam kasa, malzeme kalitesi çok iyi
    4- vidasız sök tak (hardiskler bile raylı, anakart haric vida yok)
    5- çok geniş iç hacim, sıvı sogutma için ideal
    6- rüzgar tüneli,sessiz ve akıllıca bir çözüm
    7- kir tutmayan boya
    8- ön panelde 2 usb,mic,kulaklık,1 firewire. kasanın arkasını uzun süredir görmedim:D
    9- kasanın kilidi var ve anahtarı olmadan açmak oldukca zor, kasa da sağlam oldugundan kolay kolay içini sizden başla kimse kurcalayamaz

eksiler
    1-işlemci sensörü, ısıyı yanlış gösteriyor, firmaya mesaj attım ve hesaplama için cpuya gelen havasıcaklığı +17C = cpu sıcaklıgı gibi bir formül kullandıklarını söylediler. (neymiş intel in kasa dizayn standardına göre işlemci gelen havadan 17 derece fazla olurmuş) Bence bu saçma çünkü anakartımın işlemci sensöründen 17 derece fazla gösteriyor. Ama diğer sensörler 0.5 derece ile doğru ölçüyor. sensörü parmaklarımın arasında sıkınca 36-37 arasında gidip geliyor.

2-kasanın ızgara ön panelinden hava emdiğinden çabuk toz oluyor. iki haftada bir ön panele süpürge tutmak lazım

3- Ön paneldeki işlemci ısısı vs.. ekranı 2.5 cm kadar içeri gömülü. dolayısı ile kasaya çok yukarıdan bakarsanız ekranı göremiyorsunuz. ben çareyi yerden 30 cm yükseklikteki platforma koymakta buldum, hem daha az toz oluyor, hemde kullandıgım yerden ekranı rahatca görüyorum.

4- kasanın boş ağırlığı tam 12 KİLOGRAM, içine iyi bi güç kaynagı 2 hardisk vs derken sanırım 22 civarı geliyor, beli ağrıyan, kasasını sık taşıyan uzak dursun :D

5- ön kapaklı kasa kullanmak sıkıcı olabilio, dvd yazıcım external oldugundan kapagı neredeyse hiç açmıyorum ama bu şansı olmayanlar dvd söküp takmak isterlerse her seferinde kasa ön kapagını açıp kapamaya sinir olabilirler.

6- bazıları için kasanın boyutları problem olabilir, mesela bazı bilgisayar masalarının kasa yerine sığmayacağını söyleyebilirim. Ama dizaynı hoş oldugundan masa üstünde de kullanılabilir tabii ancak 17 inclik LCD mönitörüm bile kasanın yanında ufacık gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkel2001 -- 1 Ağustos 2007; 14:07:21 >

• Arkadşlar size biraz TT TSUNAMI hakkındaki görüşlerimi yazayım:

Dün aldım kasayı ve ancak akşam toplayabildim. İnventusdan aldım kasayı bu arada. AOpen H600B kasadan çıkardım tüm parçaları ve itina ile yeni kasaya aktardım. Öncelikle şunu söylemeliyim: Kasa çok şık ve önceki kasama göre gerçekten hafif. Maddeleyerek aşağıya bazı görüşlerimi yazıyorum:

1- Şık ve benzerlerine göre hafif bir kasa.
    2- Boyası çok çabuk çiziliyor. Daha doğrusu tırnağınız filan gelirse bir yerine hemen matlaşıyor orası.
    3- Montaj çok basit ve gerekli parçalar yanında geliyor.
    4- Front panel üstte yer aldığından kabloları biraz karışıklık yaratabilir. Yani anakart etrafından biraz dolaştıracaksınız.
    5- Öndeki fan biraz titreşim yapıyor ve bu da ses olayını artırıyor. Ancak yan kapak kapalı iken ve kulağınızı da kasaya yaklaştırmamışsanız bu sesi duyamazsınız.
    6- HDD bölümü 5 disk alacak kapasitede fakat yeni uzun ekran kartları ile bu imkansız. Bende 3 disk var ve 1 i en üstte 2 si en altta yer alıyor. Yoksa ekran kartını takamıyosunuz.
    7- Havalandırma çok iyi. Öndeki fan çok işe yarıyor ve gerçekten iyi bir havalandırma sistemi var.
    8- Ön kapak anahtar ile kilitleniyor ancak kilitlenmediği zaman da açık durmak zorunda çünkü tırnaklı bir sistem olmadığından kapalı tutamıyorsunuz. Yani kilitlemezseniz tam kapalı durmayabilir. Bu bir sorun değil gerçi.

• turkel2001 ve index

Arkadaşlar yazılarınıza hayran kaldım. İlk sayfaya yorumlarınızı ekledim. Sistem seçiminde en zor seçilen parçalardan birisi de kasadır. (Kişisel görüşüm)

Üyelerimize örnek teşkil eden yazılar olmuş. Herkes kullandığı kasayı bu kadar detaylı yazdığı taktirde kasa seçimi artık zor bir karar olmaktan çıkacaktır.

Çok teşekkürler!
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatiharikan

turkel2001 ve index

Arkadaşlar yazılarınıza hayran kaldım. İlk sayfaya yorumlarınızı ekledim. Sistem seçiminde en zor seçilen parçalardan birisi de kasadır. (Kişisel görüşüm)

Üyelerimize örnek teşkil eden yazılar olmuş. Herkes kullandığı kasayı bu kadar detaylı yazdığı taktirde kasa seçimi artık zor bir karar olmaktan çıkacaktır.

Çok teşekkürler!

Birşey deil, sana da tüm bunları derlediğin için teşekkür ederim.
    kasa alırken ne kadar araştırıp, zaman harcacıgımı, forum, inceleme vs okurken ne kadar kararsız kaldıgımı hatırlıyorum da, bari yeni alacaklara bir yardımımız olsun. keşke herkes kendi donanımı hakkında böyle yorum yapsa, seçmek daha kolay olurdu.

• Arkadaşlar bu kasayı alıcam yorumlarınızı bekliyorum
    ACİLLLL!!!!!!!!!!!!!

THERMALTAKE VD6430BNSE SOPRANO SİYAH+430W POWER

Kasa rehberi & Kullanıcı yorumları
  • Soprano için hardwarecanucks.com şöyle bir değerlendirme yapmış:

+ Uygun fiyat
    + Sessiz fanlar
    + Gösterişli

- Yetersiz dökümantasyon
    - Kapak mafsallarının yerleşimi
    - PCI kartların vidalı montajı
  • quote:

Soprano için hardwarecanucks.com şöyle bir değerlendirme yapmış:

+ Uygun fiyat
    + Sessiz fanlar
    + Gösterişli

- Yetersiz dökümantasyon
    - Kapak mafsallarının yerleşimi
    - PCI kartların vidalı montajı

peki dostum bu kasa ile COOLER MASTER - CENTURION 534+ arasında
    fazla fark var mı? ya da hangisi daha iyi
    fazla bütçem olmadığı için ve ayrıca psu alamayacağım için bunlardan birini tercih etmeliyim
  • Yerinde olsam CoolerMaster tercih ederdim, 2x12cm fan kasa ile beraber geliyor. Soprano 1 adet fan ile geliyor. Ayrıca Soprano ön panelden nasıl hava alacak anlayamadım.
  • 1 hafta önce Enermax Chakra ECA 3052 - BS aldım. Kasa mükemmel. Sıcaklık değerleri hiç olmadığı kadar alçak değerlerde geziyor. Herkese tavsiyemdir

İşlemci: E6750
    Anakart: Gigabayt P35C DS3R
    Ekran kartı: XFX 8600 XXX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grameradam -- 2 Ağustos 2007; 19:12:18 >

• selam dostlar..
    hala kasa araştırmam sürüyor hepsiburada'da gezerken bu kasayı gördüm bilgisi olan var mı?
    bir de 500w psu var üstünde gerçi pek inandırıcı değil ama...

RAIDMAX X-WARRIOR 500W ATX KASA

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd700329

Kasayı bilen, duyan, kullanan varsa yardım bekliyorum...

• grishnakh

İnternette kasaya ait bir inceleme bulamadım, kasa hakkında kullanıcı yorumlarına başvurmak durumundasın. Kullanan arkadaşlar varsa yardım etsin.
  • quote:

grishnakh

İnternette kasaya ait bir inceleme bulamadım, kasa hakkında kullanıcı yorumlarına başvurmak durumundasın. Kullanan arkadaşlar varsa yardım etsin.

ben de araştırdım bulamadım
    teşekkür ederim..
  • arkadaşlar size bir şey daha sorayım (çok oluyosun artık diyeceksiniz ama)

FEEL TYPHOON

AOPEN H600-R05 IMPRESSION

SOĞUTMA, SESSİZLİK, KALİTE AÇISINDAN HANGİSİ TAVSİYENİZDİR
  • grishnakh

Tabiki soracaksın, forumdaki diğer arkadaşlar ile elimizden geldiği kadar cevaplarız. Anladığım kadarıyla pencereli kasa almak istiyorsun. Pencereli olmasa da olur diyorsan Enermax Chakra önereceğim.
  • evet aldım mı havalısını alıyım diye düşündüm
    benim de gönlüm enermax'tan yana ama psu da alacağım için biraz daha f/p arıyorum zaten eskişehir'de bulamıyorum hiç bişey
    kafama eserse feel typhoon alıcam bugün teknolojix'ten ama hala kararsızım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.