Şimdi Ara

Kasa ön fan hızı arttırmak doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar bios dan kasa ön fan hızını arttırmak istedim mevcut mod dışında pwm modu vardı ona getirince hız arttı gerçekten. Sanırım bios dan kendim manuel fan hızı seçemiyorum öyle bir seçenek yoktu? Anakartım msi b450m gaming şu an hwinfo ile bakıyorum fan rpm si 830 dan 1170 e çıkmış. Sizce nasıl her hangi bir sıkıntı olur mu fan sürekli bu hızda çalışırsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 10 Ekim 2019; 21:26:11 >

• Dc veya Manuel mod varsa orda ses duymayacak kadar açarsanız yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Dc veya Manuel mod varsa orda ses duymayacak kadar açarsanız yeterli olur.
    Teşekkürler ama bios da dc ve pwm modu dışında başka mod yoktu. Pwm ye aldım rpm 1170 oldu şu an. Yani kendim elle örneğin 1200 rpm yazıp onu giremiyorum bios da böyle bir seçenek yok. Sıcaklığa göre fan hız levelları sıralanıyor bir de onlara da müdahale edilmiyor anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 10 Ekim 2019; 21:38:15 >
  • Dc yerine Manuel de yazabilir o açıdan dedim.
    Dc modunu ayarlayıp kendiniz ayarlayabilirsiniz bence.
    Ayrıca pwm modunda istediğiniz ısıda ve rpm de dönmesini istiyorsanız, veya sıcaklık en yüksek dereceye gelse de fan hızı az dönsün isterseniz pwm ayarı yapmamız daha iyi olur.
    Ben o şekilde ayarlıyorum, anlık sıcaklık artışlarında aşırı fan hızı yükselip de kafamı şişirmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kasanın önünde kaç tane fan var ?

Fanların bağlantısında 3 tane delikmi var yoksa 4 mü ? 3 delik varsa pwm modu zaten desteklemiyor fanlarınız Dc modu destekliyor sadece. 4 delik varsa hem dc hem pwm destekliyor demektir.

Siz pwm e aldığınızda pwmde değil aksine daha çok elektrik verdiği için yüksek dönüyor

Kasamın önündeki 3 fan 3 delikli yani pwm değiller. Dc modunda kullanıyorum ve dc ye aldığımda her fanın altında V seçeneği çıkıyor ve onlar 720 de. Yani voltaja göre fan devrini ayarlamaya olanak sunuyor. Anakartınız msi olduğuna göre Dc modu seçip detectedi CPU seçin. İşlemci sıcaklığına göre öndeki fanlar artsın veya azalsın hızları. 720 v sessizlik ve hava akımı için yeterli. Ben öndeki 3 fanı 840,960 voltajları denedim rpmleri arttı ama sıcaklıklara etkisi olmadı bende 720 standartta kullanmaya devam ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.