Şimdi Ara

Kasa neden bu kadar önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedense forumda çoğu kisi,yakın çevremden arkadaşlarım kasa alırken güzel görünmesini falan istiyorlar.Niye bu kadar önemli nasıl göründüğü? 50 liralık kasa da aynı işi yapıyor 400 liralık kasa da.Açıklar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 50 liralık kasayla 400 liralık kasa nasıl aynı işi yapıyor? eski kasam gigabyte gz x4dü ve en ufak bi uygulamada bile ısı tavan yapıyordu gittim full tower kasa aldım inan bana sanki kasa değil soğutucuda almış gibi oldu eski kasada phenom x4 955 işlemcim 62-70 derecelere cıkarken şuan 3.6 ghz oc yapılmış hali max 47 derece gördü inan parçalar rahat nefes aldı tabi bende ısıdan kurtuldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmre129 -- 14 Ocak 2014; 0:20:43 >
  • İyi kasaların avantajlarından birkaçı;

*Fan yuvalarının fazla oluşu
    *Geniş iç hacmi ile uzun ekran kartlarına sıkıntı yaratmaması
    *PSU lu modellerde kaliteli PSU barındırması
    *Kablo saklama bölmelerinin olması
    *Sıvı soğutmaya imkan tanıması
    *Kaliteli malzeme kullanılması
    *Hava akışının iyi olması

Almak için yeterli sebepler bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

İyi kasaların avantajlarından birkaçı;

*Fan yuvalarının fazla oluşu
    *Geniş iç hacmi ile uzun ekran kartlarına sıkıntı yaratmaması
    *PSU lu modellerde kaliteli PSU barındırması
    *Kablo saklama bölmelerinin olması
    *Sıvı soğutmaya imkan tanıması
    *Kaliteli malzeme kullanılması
    *Hava akışının iyi olması

Almak için yeterli sebepler bence.

+1 Ayrica verdigi guvende cabasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Kaç sene önce ek fanların sıcaklığa etkisi konusunda fanların sıcaklığa neredeyse hiç etki etmediğini okumuştuk. Yani bana göre(bende dahil) biraz takıntıyla ilgili. Mesala ben kasa alırken ilk baktığım şey kablo saklama yönüydü. hava akışını falan engelleyeceğinden değil, benim kablo takıntım yüzünden buna bağlı olarak 8 fan yuvası var diye almamıştım kasamı. 2. olarak baktığım şey ise malzeme kalitesi. 50 liralık kasa YAMULUYOR bunu bizzat yaşadım ben. Onun dışında bir kasayı kesinlikle büyük ve yanar dönerli diye tercih etmem. Max bir sistem dahi toplasam alacağım max kasa 200R dir. Şıklığı, sadeliği, küçüklüğü, kablo saklama başarısı. Birde pleksi yaptırdın mı tadından yenmez.

Demem o ki azıda fazlasıda zarar bana göre, ne 50 liralık ne 400 liralık. 150 liraya çok kaliteli kasalar mevcut alıp rahata bakmak gerekli. Eşek ölüsü gibi 15 kilo kasa almakta neymiş?

not: sıvı soğutma işi biraz farklı yani onu dışında tutabiliriz

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True Romance -- 14 Ocak 2014; 1:04:41 >

• kasa olmadan pc alınırsa anakartla çalışır duvara monte edenler var bizim arkadaşta aldı pc yi kasasız anakartı monte etti duvara seri çalışıyo bilgisayarı ama tek bir sorunu var tozlanma başka hiçbir sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    5 ay önce açıldı
    Neden bu kadar karışık?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.