Şimdi Ara

Kasa,Monitör Önerisi Ve Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk önce ben kasa topluycam ve bilgim temel düzeyde yani mesela bu bunla uyumlumu cpuya soğutucu gerekli mi falan bir bilgim yok önce sistemi mi yazayım sonra devam etçem.
    İşlemci:Ryzen 5 3.6ghz
    Anakart:Gigabyte X570 Gaming AMD X570
    Ram:Hyperx Predator 8x2
    Ekran Kartı:MSI Rtx2060 Gaming Z
    Disk:Seagate 2TB
    SSD:Samsung 860 EVO 500gb
    Soğutucu:Corsair Hydro H100X
    Sistemin temeli böyle öneriniz varsa yazabilirsiniz.
    Kasada bir bilgim yok biraz güzel bir sey arıyorum.Max 1000Tl bütçe
    Ve sistem kendi icinde uyumsuzsa belirtiniz ekstra soğutucuya gerek var mı?Ya da harici güç kaynağına gerek var mı?vb...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kasa toplamanizin amaci nedir? Butce nedir? Acikcasi guzel olmamis sistem.

1 - Anakarti X570 secmenizin ozel bir sebebi var mi? Ileride Ryzen 4000 serisi bir islemci ile guncellemeyi mi dusunuyorsunuz?
    2 - Islemcinin tam modeli nedir?
    3 - RAM'in frekanslari nedir?
    4 - Ekran kartini Gaming z 2060 almak yerine Galax 2060 Super vs alabilirsiniz. Zaten cok isinan kartlar degiller, 8gb vram ve daha yuksek performansin keyfini cikartirsiniz en azindan 2060 super ile.
    5 - H100X pahali bir model, sivi sogutma secmenizin bir sebebi var mi? Arctic Freezer 34 esports DUO modeli ile yari fiyatina cok yakin performans alirsiniz.

Kasa olarak aradiginiz bir ozellik var mi? RGB sizin icin onemli mi? Tabii ki guc kaynagina gerek var ama guzel kaliteli bir guc kaynagi tek basina 600 liradan basliyor. Tam olarak butce, kullanim amaci ve yukaridaki sorulara cevap yazarsaniz detayli yardimci olalim.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Kasa zaten anlaşıldığı üzere gaming için bütçe 10-11 bin civarı.
    1-)Ben dediğim gibi pek ileri srviyede teknik bilgim yok bu yüzden daha çok şöyle pc toplama sihirbazlarından toplamaya çalışıyom zaten piyasada 2 3 tane var.En çok seçeneğı incehesaptan buldum.1 2 yerden baktımda o ekran kartına karar verdim.Ondan önce Asus TUF Gaming X570-Plus AMD X570 Soket AM4 DDR4 4400(oc)mhz ATX düşünmüştüm.Ryzen 4000 ile bir bilgim yok ama şu anlık düşünmüyorum.Belki ilerde ryzen 7ye geçiririm diye düşündüm.
    2-)AMD Ryzen 5 3600 3.60ghz 35mb soket AM4 fanlı
    3-)3000mhz
    4-)Dediğim gibi daha çok pc toplama sihirbazlarından bakıyorum.Bu yüzden elde olanlara bakmaya çalıştım.Karşılaştırmalarda gaming z'nin derecesini yüksek gördüm.Bende onu seçtim.Özel bir sebebi yok.
    5-)Aslında bütçemde yer kaldığı için sivı soğutma tercihi yaptım.Özel bir sebebi yok.Ama sıvı sogutmanın daha iyi perfonmans vereceğini düşünüyorum.
    Kasa için özel bir isteğim yok ama bütcem yeterse RGB almak isterim.Ama kasa en son öncelikte.Sistem daha önemli tabi ki de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpowerx7 -- 15 Mayıs 2020; 16:28:37 >

Birde işlemci soğutucu ile normal soğutucu ile bilgim yok.Nasıl seçmeliyim?

• Xpowerx7 X kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam yardimci olmaya calisayim. Hangi tarz oyunlar oynayacaksiniz? Monitor onerisinde o da onemli bir kistas.

1 - Su an AMD'nin Ryzen 3000 serisi islemcileri bulunuyor ve siz de bu modellerden birisini tercih edeceksiniz. 2020 sonunda ise Ryzen 4000 serisi yeni modeller gelecek. Guncel duruma gore, bu yeni gelecek Ryzen 4000 serisi islemciler B450 - X470 anakartlarda calismayacak. B550 veya X570 uzerinde calisabilecek. O yuzden soruyorum size. Eger ben bu sistemi aldiktan sonra bir daha yukseltme yapmam diyorsaniz, anakarti B450 alip Ryzen 3000 serisi ile kapanis yapmak mantikli. X570 kartlarin fiyatlari cok yuksek ne yazik ki. O yuzden eger ben ilerde en fazla Ryzen 9 3900x takarim, Ryzen 4000 serisine ihtiyacim yok diyorsaniz, B450 almak daha mantikli.

2 - Ryzen 5 3600 guzel secim, devam. Size Ryzen 7 3700x onerenler cikacaktir ama aradaki fiyat farkini ekran kartina yatirmak daha mantikli.

3 - Cok fiyat farki yoksa 3200 CL16 da yapabilirsiniz. CL17-CL18 urunlerden uzak durun.

4 - Gaming Z evet cok guzel bir model. Ama RTX 2060 Super, RTX 2060'dan daha yuksek performans veriyor haliyle. Fiyati ile Galax RTX 2060 Super cok iyi bir kart. Marka, model takintiniz varsa veya performans yerine daha gosterisli - daha iyi sogutan bir urun tercih edecekseniz karar sizin tabii ki.

5 - Sivi sogutma kullanmadim ama o kadar para vermenizi gerekli gormuyorum. Ben hava sogutma taraftariyim. Hem hava sogutma sayesinde VRM'ler uzerinde de dolayli yoldan sogutma saglayabiliyosunuz, cogu AMD anakart icin bu da buyuk bir arti oluyor emin olun. Arctic Freezer 34 Esports DUO alarak yari fiyata benzer performansi alabilirsiniz dedigim gibi. Incelemelerini izlemenizi oneririm.

Para artiyor derseniz de dedigim gibi oyun oncelikse her artan parayi ekran kartina yatirin. RTX 2070 Super'e kadar yolu var.

Kasa ile PSU yu ayri ayri almayi degerlendirebilirsiniz. Ikisi birlikte ornek bir model;

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark Guardian PRO 750W 80+ GOLD 4x12cm Adreslenebilir RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası (DKCHGRPRO750GD) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-guardian-pro-750w-80-gold-4x12cm-adreslenebilir-rgb-led-fanli-full-cam-yan-ve-mesh-on-panel-usb-3-0-bilgisayar-kasasi-dkchgrpro750gd.html

PSU icin kesinlikle En az 80+ Bronze bir urun tercih edin. Ayri ayri alacaksaniz 570 liraya High Power GD 80+ Gold sertifikali PSU var, oneririm. Genel olarak fiyat/performans icin High Power urunlerine bakabilirsiniz, fiyatinin hakkini verir.

Kasa icin ise dilediginiz modeli alabilirsiniz aslinda, size kalmis. On panel Mesh yani izgara olursa hava akisi daha kolay olur. Ornek olarak on paneli full mesh olan MB511, on panelinde cam blok olan MB520'den daha iyi hava akimi sagliyor. Her ne kadar on panel izgara da olsa kasa uzerinde gelen fanlar iyi olmuyor genelde. Hangi kasayi alirsaniz alin, en azindan arka egzos fan olarak Akasa Viper fan ile degistirmenizi oneririm.

Aslında dediğiniz şeyler mantıklı ama şu elimi ayağımı bağlıyor teknik bilgim yok yani ben alsam kendim bunları takamam birde kendim denerken bozmaktan,kırmaktan korkuyorum.
    Bu yüzden pc top. Sihirbazlarına yöneliyorum.Onlarda elimizde kısıtlı şeyler veriyor.Mesela itopya çok az seçenek sunuyor.

Sence youtubeda video izleye izleye kasayı kendim kurabilir miyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sessiz kasa önerisi(ACİL)
    4 ay önce açıldı
    En ucuz kasa tavsiyesi. Yardım :)
    12 yıl önce açıldı
    Psu ve kasa önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xpowerx7

Sence youtubeda video izleye izleye kasayı kendim kurabilir miyim?
    Kesinlikle yapabilirsiniz. Biliyorum cok karmasik geliyor ilk basta ama asagidaki video'yu ciddi ciddi izlemenizi oneririm;

Hangi asamasi karisik geliyor tek tek baktiginizda? Hicbirisi. Hepsini sira ile yapmak kafa karistiriyor ya da ilk bastaki kargasa korkutuyor insani. Adim adim ilerlediginizde ise cok basit aslinda, yerine yerlestir, ittir, gerekiyorsa vidala. Bu kadar. Video'da sanirim Recep olmali montaji yapan arkadasin ismi, cok guzel anlatiyor uzun uzun anlattigi videolari da var ama bulamadim tam, arastirip bulabilirsiniz de.

Ben montajla ugrasmak istemiyorum diyorsaniz su tarz bir sistem de alabilirsiniz;

Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Teknobiyotik X1.5 - AMD Ryzen ™ 5 3600 3.6GHz, RTX2070 Super 8GB, 16GB Ram, 500GB m.2 SSD Oyun Bilgisayarı - Kampanyalı PC | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/kampanyali-oyuncu-bilgisayarlari/teknobiyotik-x15-oyuncu-bilgisayari.html

anakart giris seviye, PSU kaliteli bir giris seviye model olmakla beraber butun baktiginizda gayet guzel paket. Unutmayin anakart B450 oldugu icin Ryzen 4000 serisi islemci takamayabilirsiniz. Duyuru bu yonde, kesin konusamiyorum tabii.

Kasa gerçekten güzelmiş bir iki yükseltmeyle tam istedigim sey olur.Çok teşekkür ederim.

Rica ederim, monitor olarakta butun paket olarak AOC C24G2U modelini begeniyorum. IPS panel, 144Hz, dusuk gecikme sureleri ve saglam FreeSync destegi gayet cezbedici kiliyor. Ayni monitorun 27" modeli de var, Teknobiyotikte bulabilirsiniz. Sistemi alirken asagidan eklenebilir. AOC C24G2U veya AOC C27G2U. Tek fark 24 veya 27" panel olmasi.

Ek olarak alirken en azindan Dark X126 sogutucu da ekleyin. Stok sogutucudan cok daha iyi sonuc veriyor;

teknobiyotikyoutube
    AMD Stock vs DARK FREEZER X124 Soğutma Performansı !
    https://www.youtube.com/watch?v=5GLarUMtv7M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 15 Mayıs 2020; 18:0:25 >

Eklememi önerdigin bir şey var mı başka?

• şu modeli al demem diyemem. çünkü zevk meselesi

ama kesınlıkle onu acık yanı mesh kasalardan alın. sırf şekilli şukullu dıye sogutması berbat ama heryerınden ısıklar sacan kasalardan uzak durun.

ımzamdakı kasanın rgb lısı olanı onerebılırım. gayet sessız ve yeterınce serın tutuyor herseyı...

ayrıca kasa ve psuyu kesınlıkle ayrı ayrı alın.

ayrıca madem butcenız var guzel bır 240lık sogutma alın yada kaliteli bir hava sogutma(sıvı alırsanız daha serın bır kasa ıcınız olur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 15 Mayıs 2020; 20:25:52 >
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Sistemde bu
    240lık soğutmadan kastın ne?
    Dark Freezer X126 fan almayı düşünüyorum cpu için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpowerx7 -- 15 Mayıs 2020; 22:8:4 >
  • quote:

Sistemde bu
    240lık soğutmadan kastın ne?
    Dark Freezer X126 fan almayı düşünüyorum cpu için
    2 ADET fanlı sıvı sogutma
  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Ömerin ne başta bütçeme yetmez ama ilerde takvoye yapabilirim belki
    H100Xi dusunmüştüm başta en yukarda yazdığım sistemde(en başta)
    Tabi takvoye yapmak zor olur ama düşünebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xpowerx7 -- 15 Mayıs 2020; 22:14:31 >
  • quote:

Ömerin ne başta bütçeme yetmez ama ilerde takvoye yapabilirim belki
    H100Xi dusunmüştüm başta en yukarda yazdığım sistemde(en başta)
    Tabi takvoye yapmak zor olur ama düşünebilirim
    colormaster.. lite olanları alma ama fanı ses yapıyor. 600 lira cıvarına rgblısı vardı..
    Anakart ufak farkla B450m Gaming yapilabilir, PSU yine ufak bir farkla High Power GD 600w 80+ Gold ile yukseltilebilir. SSD olarak sectiginiz 860 Evo NVMe degil, daha yavas calisan bir birim. Kaliteli ama ben olsam NVMe olan urun ile devam ederdim, degisiklige gerek yok.

CPU sogutucu icin 240 lik sivi sogutma onerisi guzel tabii ki ama keyif meselesi, ben islevsellik olarak bakiyorum, ekstra para harcamaniza degecek bir fark alacaginizi zannetmiyorum. Dark Freezer X126 yerine tabii ki Noctua NH U12s veya Arctic esports DUO tercih edilir ama eklenebilir secenek o oldugu icin onerdim. R5 3600 ile her turlu memnun eder sizi.
  • Bu monitörü iki aydır kullanıyorum ve görüntü kalitesi dahil genel performansı gayet güzel.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.