Şimdi Ara

Kasa Kapagını Kestirmek İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar hikayem biraz uzun okursanız sevinirim.
    Benim Asus TA250 kasam var ve kasamı cok seviyorum.Fakat kullandıgım yer biraz dardı ve kasa cok ısınıyordu.Ben de kasanın yan tarafını kestirmeye karar verdim.Tabi akılsız basım pek farkında degildi ne yaptıgımın.Ben de tuttum mahallenin demircisine goturdum kasamı.Adama "abi duz bi sekilde kesebilir misin" dedim o da "keserim" dedi.Fakat kasamın icine etti.Hem egri bugru kesti hem de kapagı bayagı cizdi.Simdi cok sevdigim kasam cok cirkin bir halde.Sadede geleyim:

Bugun forumda mod ile ilgili yazıları okudum.Yan tarafın duzgun sekilde kesilebildigini ve plexyglass takılabildigini ogrendim.Ben de boyle yapmak istiyorum ama nasıl kesecegim ve plexyglassı nerden alacagım nasıl takacagım hic bilmiyorum.Elde matkapla kesilebildigini okudum ama bunu ben yapamam sanırım.Ayrıca alınması gereken aletler de nerdeyse bi kasa fiyatı.Eger modding isiyle ugrasan birisi bana yardım edebilirse cok sevinirim.İstanbul avrupa yakasında oturuyorum.

• cevaplanırsa sevinirim, bende yapmayı düşünüyorum
  • sana kısa bi yazı eçeyim
    demirciye goturmen bı kere en buyık bır hataydı ama olsun eğer plexi takmak ıstıyorsan boyutunu falan herşeyini ayarla ondan sonra fan için delik delme işine gelınce benım yaptıım zahmetli şi soyleyelım eğer bıraz işöilik varsa sende yapabılırsın
    once8cm lik yada 12 cmlik bı fanla plexi uzerınde olcup biçiceksın olctukten sonra cizdiğin ölçü üzerinde matkabla once ufak ufak sık delıceksın ardından bıraz daha buyuk bır ucla o delikleri büyütüceksın o delikler yeterince buyuyunce yan keski ile delikleri kesip birleştiriceksın butun delikleri birliştirdek sonra delikler de hep tırnak olucak onları da eğe ile düzelticeksın bıraz duzelttıkten sonra zımpara ile de keskınlığını alıcaksın ben kasamı bole mod ladım plexiyi ve tam bir yuvarlak oldu eğer biraz işçilik varsa sende yapabilirsin
  • kasa yan kapağını kesmek için bi demirciye gidin. oval veya yuvarlak kesmek istemiyorsanız küçük canavar taşı denilen bi alet var. çok güzel keser.kesim yüzeyini bir eğeyle rötüşliyebilirsiniz.bu işi bitirir. oval de kesstirebilirsiniz.kesen ustanın maharetine bağlı. kasa sacını deforme etmeden en pratik çözüm buyalnız keseceniz kısmı kurşun kalemle yan kapağa çizmeyi unutmayın ha
  • Arkadaslar plexy'yi bi sekilde hallederim fakat asıl sorun kasayı kestirmek.Bi forumda sanayide lazerle kestirttigini ve cok guzel oldugunu yazmıstı birisi.Acaba hangi sanayide bunu yapabilirler?

Bu arada cevap veren arkadaslara tesekkur ederim ama en uygun cozum lazer diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 1 Ekim 2005, 0:22:00 >
  • biz arkadaşın kasaya fan deliği açtırmıştık tenekeciye (hani teneke oluk yapanlar var ya) adam teneke makasıyla gayet güzel bi şekilde açmıştı delikleri. eğer kasanın tenekesi çok kalın diilse tenekeciler bu işi halleder sanırım
  • Lazere Falan Gerek Yok Cnc Halleder Bu işi

http://www.kutlupantograf.com/cnc.htm

http://www.kutlupantograf.com/iletisim.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasanyilmazaga -- 1 Ekim 2005, 4:09:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasa kapağını keserken dekopaj kullanmanı tavsiye ederim.Kapağın boyasız olan arka tarafına keseceğin alanı kurşun kalemle çiz.Boyasız tarafından kes diyorum çünkü dekopajın yüzeye deyen tablasının altına çapak girdiğinde yüzeyi baya çizer.Hiç çizilmesin diyorsan,dekopajın tablasının altına ters bant ile(hani bazen poster asmak için kenarlardan değilde,bantı katlıyarak yaparız ya işte öyle..)karton yapıştır.Mis gibi olur.Ha tabi kesenede bağlı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReD LiNe -- 1 Ekim 2005, 10:43:04 >
  • benim demirci iyimiş be aldı eline canavarı çizgilerd hazır zaten 5 dakkikada cillop gibi kesti verdi eğelede bi güzel eğeleyince oldu yanlız bitiremedim şu modu hala ksiklerim var ama biter bir gün be
  • tek çaren dekupaj gersini bilmem arkaşımızın dediği gibi arka kısımdan kesersen çizmemiş olursun .ama daha önemlisi fanın şablonunu bulmamn yada el becerisi ile tahmini olrak çıkarman yani fanı alır dış yüzeyden çizersen iç kısımları aşa yukarı fazla çizgilere yaklaşmadan iç kısmını alırsın.plexiglaslarıda ayrıca satn yerler biliyorum.ama reklam işi yapanlarda olabilir
  • ankaradaysanız modifiyeye uğraşan bi yer war meşrutiyet caddesinde orası kesio we plexy'ide kesio
  • Dostum ben Ankara'dayım.Bana o sözünü ettiğin yerin tam adresini yazarmısın?Çok sağol şimdiden.
  • abi firebal meşrutiyet caddesinde hatay sokak war bilirmisin sinema war büyüle fener galiba seçkinler dersanesi war onun bi sokak üstnde sokağın adını blmyorm...üst tarafonda vitrinler war altta mağaza 1 kat aşşaı inniosn
  • Hayır 12henry14 istanbuldayım.Hala kestirecek bir yer bulamadım.Sanayi diyorlar ama sanayi de nerde bilmiyorum avrupa yakasında.
  • walla istanbul için bişi diyemicem ama ankarada warsa wardr elbet istanbuldada modifikasyon işini yapan yerlere sor belki yapabilir onlar
  • İzmirde lazer kesim yapan bir yer bilen varmı?
  • dostm bi tabelacı bul plexyide ksanıda istediin gibi keser emin ol;)
  • İstanbulun neresindesin bilmiyorum ama Beylikdüzüne yakınsan yada gelebilirsen dekupajla yada panç'la ( çapa göre ) beraber keseriz ilgilenirsen P.M at ..
    quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Hayır 12henry14 istanbuldayım.Hala kestirecek bir yer bulamadım.Sanayi diyorlar ama sanayi de nerde bilmiyorum avrupa yakasında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

Hayır 12henry14 istanbuldayım.Hala kestirecek bir yer bulamadım.Sanayi diyorlar ama sanayi de nerde bilmiyorum avrupa yakasında.

bugün plexi aldığım yere göndereyim seni adam gayet güzel yapıyor.artı plexi yi fitil ile tutturmak istiyorsan onuda bulursun gerçi ben hala hatırı sayılır bir fitil bulamadım ama yapcaz bişeyler yakın da koyarım resimleri.
    bana yakın tek yer Çağlayan olduğu için oraya gittim.sanayi istiyorsan Çeliktepe arkaası bildiğin sanayi var.
    ama çağlayanda sor pimapenci dolu zaten orası sana en az 3-4 yer söylerler..ister aldığın yerde boyları belirle istediğin gibi kestir ister kendin kes plexiyi.
    bu arada plexiyi de dekupajla kesebilirsiniz..
  • offffff daraldımmmmmmmmmmmm yaw hatlarmı karıstı beyler herkez bi yerden yazıyor sonuç yok

Kharia dostum al kasanın kapagını gel ben kesıcem dıcem ama vaktım yok inan

en güzeli al sen kasanın kapagını kadıköyde yazıcıoglunun arka sokanklarında uranium pc tarafında tabelacılar var götür

10 dakikada hayallerini gerçekleştirsinler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.