Şimdi Ara

Kasa temizliği yapmam gerekiyor fakat işlemcinin fanını sökemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta ztn sıkıntı malum. Arkadaşlar işlemci markam İntel core 2 Quad Q6600 serisi. Sadece fanını söküp fırça vb. bişe ve bez yardımıyla üstünde yıllanmış olması muhtemel tozları silmem gerekiyor.Fakat işlemciyi bir defa temizlemek için sökmeye kalktıgımda sanırım ben komple söktüm altında hiç bişe kalmadı anakartttan baska, işlemcinin fanı yine üstünde kaldıgından işlemci ha anakarta takılı kalmıs ha elimde yani temizlemek için değişen birşey olmadı. Maksat fanını işlemciden ayırabilmek. İşlemciyi geri takmak istediğimde de klips midir her ne karın ağrısıysa artık 1-2 tanesini çevirip yerine oturtayım derken işlemciyi o ayaklardan 2 si kırıldı. Pc tamire verdim üstündeki plastikler komple değişti. Bana lazım olan sadece şu illetin fanını sökmek. Öyle sanıyorumki fanı sökülünce işlemci bal kabağı gibi çıkar ortaya tozlarıyla birlikte kabasını alırdık en azından tozunun.

Çünkü gerçekten warrock gibi öyle çok aşırı bir sistem gereksinimi istemeyen oyunda bile hiç bir donma zorlanma yok, ama oyunda bariz ya ekran kartının fanındaki tozlardan ya da işlemcideki tozlardan ötürü bir takılma meydana geliyor. Takılma yürürken 1 sn oluyor sonra bi 2-3 dk sonra yine 1 sn takılıyor yoluma devam ediyorum. Donanımsal bir sorun değil arkadaşlar FPS kontrol ettim 80-90 dan aşa inmiyor. Ki bu FPS değerleri minimal değerler. ortalama 100-110 arasında seyrediyor değerler. Ancak geniş alanlarda kalabalık oyuncular ile aynı odada olunca ekran kartı az da olsa kasma yapıyor diyebilirim. Sorun ya donanımların tozlanmasından kaynaklanıyor yada muhtemelen evdeki lan kablolarından yeteri kadar baglantı sinyali alamıyorum ! bu 2. side tabi kendimce aklıma gelen .

Bu arada sistem gereksinimim kısaca Nvidia Geforce 8500 GT 1GB , 2GB DDR2 800 Mhz Ram, İşlemci ztn belirttim yukarda intel core 2 quad q6600. anakart gigabyte. Şu fanı sökmem için yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar şimdiden tşk. ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 4 Eylül 2011; 0:56:53 >

Evet... Rapid maçıyla başladık, bugünlere geldik... Ve dedik ki, arkadaş, biz bu işin sonuna kadar gideriz. Gidersiniz. Allah'a şükürler olsun, bugüne kadar aslanlar gibi bir periyod çizdiniz. Bugün 17 mi, 18 mi? (17 cevabı üzerine devamen) 17. Avrupa maçımıza çıkıyoruz. Ve bunun adı da final! Yine söyliyorum Kazanıcaksınız ! Kazanmak için uğraşıcaksınız...Ama Netice ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep kazandınız! Hep şampiyonsunuz ! Ve öyle kalacaksınız! (Bağırarak) ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN!

• sana tavsiyem bilmiyorsan işlemciyi sakın sökme, sıkışan parçacıkları tazikli hava vurarak temizlemek en mantıklısı, fırçayla uğraşmakdan daha temiz olacaktır ve herhangibr riski yoktur

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

sana tavsiyem bilmiyorsan işlemciyi sakın sökme, sıkışan parçacıkları tazikli hava vurarak temizlemek en mantıklısı, fırçayla uğraşmakdan daha temiz olacaktır ve herhangibr riski yoktur

iyide tazikli havayı nerden bulucam 2000 watt elektirik süpürgesi emici bir güç gösteriyor ama öyle tozları yalayıp yutmuyor yani. Söksek çok iyi olucaktı. Sorun elimde kalmasından tırsmam.
    Evet... Rapid maçıyla başladık, bugünlere geldik... Ve dedik ki, arkadaş, biz bu işin sonuna kadar gideriz. Gidersiniz. Allah'a şükürler olsun, bugüne kadar aslanlar gibi bir periyod çizdiniz. Bugün 17 mi, 18 mi? (17 cevabı üzerine devamen) 17. Avrupa maçımıza çıkıyoruz. Ve bunun adı da final! Yine söyliyorum Kazanıcaksınız ! Kazanmak için uğraşıcaksınız...Ama Netice ne olursa olsun, siz benim gönlümde hep kazandınız! Hep şampiyonsunuz ! Ve öyle kalacaksınız! (Bağırarak) ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN!
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustHunteR

quote:

Orijinalden alıntı: ErKaN-23

sana tavsiyem bilmiyorsan işlemciyi sakın sökme, sıkışan parçacıkları tazikli hava vurarak temizlemek en mantıklısı, fırçayla uğraşmakdan daha temiz olacaktır ve herhangibr riski yoktur

iyide tazikli havayı nerden bulucam 2000 watt elektirik süpürgesi emici bir güç gösteriyor ama öyle tozları yalayıp yutmuyor yani. Söksek çok iyi olucaktı. Sorun elimde kalmasından tırsmam.

iyide dostum en mantıklısı bu, eski ana kartımı sırf bu fırça temizliği yüzünden kaybettim ana karta zarar verebiliyor, üzerinde fırça telleri kalabiliyor, sonunda bir kompresör aldım fiyatı çok pahalıda değil 40tl civarı bir kompresör sana yetecektir evde bazen başka şeylerede lazım oluyor, kasayı teertemiz etmem 10 dk mı almıyor

• ben işlemciyi sökmüştüm bazı bacakları yamultmuştum Allahtan kırılmadılar
    Benim mesajlara cevap verirken 'ALINTI' veya 'HABERDAR ET' yapın lütfen.
  • Hava kompresörüyle temizlemeni şiddetle tavsiye ederim.Yalnız havayı tutarken fanını tut dönmesin.Yoksa ömürleri kısalır , zamanla ses çıkartmaya başlarlar.Ayrıca Soğutucu plakayı söykmeni tavsiye etmiyorum termal macun değişimi gerekir.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben macundan anlamam onun için sökmem.ama soğutucuya ağızla üfliyince çok toz çıkıyo nerden buluyo bukadar tozu
  • Bu hava kompresörü olayını merak ettim şimdi gerçekten. Bunu bi ara tedarik etmeye calısayım. Elimi parcalara sürmeden ugrasmadan hava vurarak temizlemek pratik bi çözüm aslında. İnş. dediğiniz gibi yararlı olur şu pc ci ye ayrıca para vermek zorunda kalmayız. pc gidince 1 gün bekliyo bide.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

Ben kasayı aldıgım gündenberi hiç temizlemedim temizlemek performansta artış gösteriyomu hiç derken kasayı söküp içindekileri temizledim islemci fanının soğutucusu toz dolu sökmemmi lazım ?

Boşver dostum. Senle ben işlemci illetinden uzak duralım. O basit bir işlem sayılmaz bizim gibi donanımların sökme takma işlemine yabancılar için. ekran kartı veya ram sökemeye benzemiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aydin96

Ben kasayı aldıgım gündenberi hiç temizlemedim temizlemek performansta artış gösteriyomu hiç derken kasayı söküp içindekileri temizledim islemci fanının soğutucusu toz dolu sökmemmi lazım ?

Boşver dostum. Senle ben işlemci illetinden uzak duralım. O basit bir işlem sayılmaz bizim gibi donanımların sökme takma işlemine yabancılar için. ekran kartı veya ram sökemeye benzemiyor

ewt sökmek kolay olablr ama snrası...
    bisey sorucam powersupply nın fanı degsiyomu aşırı ses yapıyo.

• sanırım intel fan seninkide bilmiyorsan sökme çok başa bela bişeydir takması
    Benim mesajlara cevap verirken 'ALINTI' veya 'HABERDAR ET' yapın lütfen.
  • üstat sen pc nin yan kapağını hiç elleme. Boşver bırak 5-10 neyse götür pcciye halletsin. Sende donanım söküp takma konusunda acemisin anladıgım kadarıyla. Bilmeden çıkartıp takınca mutlaka zarar kaçınılmaz oluyor. Acemeliğin verdiği kurcalama içgüdüsü bu olsa gerek . Bizimkisi gerçi zaruri bir ihtiyaç tozlanmasından ötürü fakat dediğim gibi boşver sen gel beni dinle uğraşma. Power supply meselesine gelince sakın iptal falan etmeye kalkma.

• Tamam iptal etmem peki ne yapabiliriz sesi azaltmak için .ama neyse boşwer bu ses bence fazla değil.hiç kurcalatmim pc yi....
  • Ben komple kasamı yıkıyorum. Soğutucuyu da yıkıyorum. Aman siz denemeyin bir keresinde yine temizlerken işlemci fanının kablosunu takmayı unutmuşum win 7 açılmasıyla kapanması bir oldu. Biostan bi baktım 105C derece. Sonra aşağı baktım soğutucuya birşey mi oldu bi bakiyim derken görmüştüm kablosunu takmadığımı. Sorun yok ama.

@baharat

Sorun olmaz hocam.
    When life gives you lemons, don't make lemonade. Make life take the lemons back! Get mad! I don't want your damn lemons, what the hell am I supposed to do with these? Demand to see life's manager! Make life rue the day it thought it could give Cave Johnson lemons! Do you know who I am? I'm the man who's gonna burn your house down! With the lemons! I'm gonna get my engineers to invent a combustible lemon that burns your house down!
  • quote:

Bu hava kompresörü olayını merak ettim şimdi gerçekten. Bunu bi ara tedarik etmeye calısayım. Elimi parcalara sürmeden ugrasmadan hava vurarak temizlemek pratik bi çözüm aslında. İnş. dediğiniz gibi yararlı olur şu pc ci ye ayrıca para vermek zorunda kalmayız. pc gidince 1 gün bekliyo bide.

Orası öyle ama bir fırçayla desteklersen daha iyi sonuç alırsın.Tozlar yapışıyorlar.Bende minik bir fırçayla onları çıkartıyorum.Hava kompresörünü tuttum mu mis gibi oluyor.Yalnız fan'lara tutmanızı tavsiye etmiyorum.

Orijinalden alıntı: FurkyZ

Ben komple kasamı yıkıyorum. Soğutucuyu da yıkıyorum. Aman siz denemeyin bir keresinde yine temizlerken işlemci fanının kablosunu takmayı unutmuşum win 7 açılmasıyla kapanması bir oldu. Biostan bi baktım 105C derece. Sonra aşağı baktım soğutucuya birşey mi oldu bi bakiyim derken görmüştüm kablosunu takmadığımı. Sorun yok ama.

@baharat

Sorun olmaz hocam.

Sende de mi

Aynen arkadaşlar aman dikkat edin.İşlemci fanını bende takmayı unutmuştum.Bilgisayarı açıp sıcaklıkları kontrol edeyim dedim.Bir de baktım 92 derece !

Kasaya bi baktım işlemci fanı dönmüyordu.Bir hengame felan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.