Şimdi Ara

Kasa Çalışmıyor, Hiç Elektrik Gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
16.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önce problem güç kablosunda diye düşündüm, gittim yeni kablo aldım denedim olmadı.

Sonra internette gezinirken ya PSU yada Anakart sorun çıkarmıştır diye gördüm.

Hangisinin arızalandığını nasıl anlayabilirim?
    Ne PSU'dan anlarım ne de Anakarttan.

PSU bozulduysa ne yapmam gerek?
    Anakart bozulduysa zaten eyvahlar olsun.

• Büyük ihtimal güç kaynağı(psu) bozulmuştur.Yeni bir güç kaynağıyla denemeniz gerekmekte.
  • %99 psu bozulmuş,garantisi varsa garantiye yollayın,garantisi yoksa yeni psu almanız lazım.Başka psu ile deneyin ilk önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ARTiZ_ -- 26 Temmuz 2011; 20:19:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Büyük ihtimal güç kaynağı(psu) bozulmuştur.Yeni bir güç kaynağıyla denemeniz gerekmekte.

daha demin güç kaynağını kasada yerinden söktüm.Yarın elektirikçiye götürücem acaba o anlar mı bozulup bozulmadığını?

Şimdi PSU alayım diyecem de eğer sorun PSU'da değil de anakartta ise PSU'ya verdiğim para çöpe gidecek.

Sizce Güç kaynağını elektrkçiye mi götüreyim bilgisayarcıya mı?
  • Güç kaynağını başka bir bilgisayarda dene eğer çalışmıyorsa çöpe at tabi garantisi yoksa.Garantisi varsa aldığınız yere götürün.

Bilgisayarcıya götüreceksiniz.Eğer çalışmıyorsa yenisini alın.Sistem bileşenlerini yazarsanız iyi bir güç kaynağı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihsan1987

Güç kaynağını başka bir bilgisayarda dene eğer çalışmıyorsa çöpe at tabi garantisi yoksa.Garantisi varsa aldığınız yere götürün.

Bilgisayarcıya götüreceksiniz.Eğer çalışmıyorsa yenisini alın.Sistem bileşenlerini yazarsanız iyi bir güç kaynağı öneririm.

Garantisi yok. 6 yıllık malzemeydi. Başka bir güç kaynağını kendi kasamda veya kendi güç kaynağımı başka bir kasada kullanmak isterdim ancak çevremde bu konuda yardım edebilecek yok.Yani kasasını veya güç kaynağını verebilecek biri yok.

Bugün bir bilgisayarcıya götürmeyi düşünüyorum onlar baksın bozuk mu değil mi

Sistem bileşenleri derken;

Anakart;

Dell Inc. 0J8885

Bellek Yolu
    -Dual DDR2 SDRAM
    -128 bit
    -200 mhz(Gerçek saat)(DDR)
    -400 mhz (Etkin saat)

Veri Yolu
    -Intel GTL +
    -64 bit
    -200 mhz(Gerçek saat)(QDR)
    -800 mhz
    -6400 mb (Band genişliği)

Ram;

512 m

Ekran Kartını bilmiyorum.

Bu arada şuanki güç kaynağı 230 wattlık. Onuda belirteyim de önerilerinizde belki işe yarar.

Buyrun bu da benim kasam;

http://www.billigdrucker.de/computer_dell_dell-dimension-5100.html

• sen bile bozulduğunu anlarsın kokla yanık kokusu bile gelir eğer yaktıysan gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun yüksek ihtimal psu da. 6 yıl diyorsun 230 watt. 30- 40 lira max . 300 watt civarı psuların fiyatı. Ama tabi önce bilgisayarcıda denenmesi gerekir sorun psu dan mı diye. Yeni psu takılır pc açılıyorsa yeni psu montaj edilir ve dediğim gibi 30 40 lira ücreti var. Bu tür donanımsal sorunlarda bilginiz olabilir ama bunun yanında tecrübeniz yoksa bu bilgisayar parçalarınızla oynamayın aksi takdirde 30 liralık masrafınız bi bakarsınız 3 e katlanmış. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarryy

Sorun yüksek ihtimal psu da. 6 yıl diyorsun 230 watt. 30- 40 lira max . 300 watt civarı psuların fiyatı. Ama tabi önce bilgisayarcıda denenmesi gerekir sorun psu dan mı diye. Yeni psu takılır pc açılıyorsa yeni psu montaj edilir ve dediğim gibi 30 40 lira ücreti var. Bu tür donanımsal sorunlarda bilginiz olabilir ama bunun yanında tecrübeniz yoksa bu bilgisayar parçalarınızla oynamayın aksi takdirde 30 liralık masrafınız bi bakarsınız 3 e katlanmış. Kolay gelsin.

Uyarın için sağol yarın kasayı bilgisayarcıya götüreceğim.
  • Psunun arızalı olup olmadığının anlama yolu o çok pinli kablodaki yeşil ve siyah kabloları ataş vb. bir telle birleştir eğer fan dönmüyorsa %100 psu bozuktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Psunun arızalı olup olmadığının anlama yolu o çok pinli kablodaki yeşil ve siyah kabloları ataş vb. bir telle birleştir eğer fan dönmüyorsa %100 psu bozuktur.

Arkadaşın pek bilgisi yok. Mazallah kendine zarar verirse üzülürüz. O yüzden teknik destek alması daha sağlıklı. Kolay gelsin.

• Yahu beyler o değil de, kasanın power tuşundan anakarta giden kabloda olmasın sorun?
  • Dostum parçaların bi ömrü oluyor belli bir saat (3000-4000) çalıştıktan sonra yıpranıp çalışmaz hale geliyorlar
    muhtemelen senin psu da artık ömrünü doldurmuştur yenilemenin vaktidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: great_cnta

Yahu beyler o değil de, kasanın power tuşundan anakarta giden kabloda olmasın sorun?

Belki de psu'nun anahtarı kapalıdır :)
  • arkadaşım psu'yu dışarı çıkar, elektrik kablosunu tak, psu'nun anakartı besleyen şöyle bir balya kablolu kocaman tırnaklı soketi var.
    orda bir sürü renk var. sen siyahlardan herhangi biri ve yeşil olana bir iletken sok cihazın fanı döner ve start alırsa
    çalışıyor ama şu da var; Herhangi bir renkteki voltaj gönderen hat da yanmış olabilir. mesela işlemciye giden 1.35 volt hat gibi.

not: sakın çarpılma mesuliyet kabul etmem
    not 2: power'in çıkışları adam çarpmaz en fazla 12 volt var sen girişteki 220 kısımlarına denk gelme. sadece yeşil-siyah temas ettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Temmuz 2011; 2:38:45 >
  • @N.O.Y.A.N Usta ben o işi yapamam :) Bilgisayarcıya götürücem kasayı komple.

Bu arada PSU'nın anahtarı yok ki kapalı olsun :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.