Şimdi Ara

Kasa çalışıyor fakat ekran klavye mouse çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarım aniden kapandı ve tekrar açmak istediğimde ise kasa açıldı fakat ne ekranım ne de mouse klavye vs açıldı. İlk olarak ramlere baktım sonra bios sıfırladım ve anakarta baktım hiçbirinde sıkıntı yok ekran kartımın fanları çalışmıyor ışığı yanıyor sadece sorunumun ekran kartında olduğunu düşünüyorum bios piline flan baktım değiştirdim fakat bir sonuç elde edemedim internette ise bir çözüm bulamadım.yardım edebilecek birisi varsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anakartınızın marka modeli nedir? Üzerinde debugled(sistem aşamalarını gösteren veya kodları gösteren) var mı? Anakartta veya üzerine takılı veya kasada pc speaker var mı?(hata kodu bip sesleri vs için)

• Biosu nasıl sifirladiniz? Bios pilini çıkardıktan sonra geri takmak için ne kadar beklediniz? Aynı sorun bende de olmuştu, bios pilini çıkartıp taktip yine değişen bir şey olmayınca sorunun ekran kartı mi yoksa anakartta mi olduğunu anlamak için arkadaşlara ekran kartı sorusturacaktim ki anakartta bios sıfırlamak için jumper olduğunu fark ettim. O şekilde yapınca bios sıfırlandı ve bilgisayar düzeldi. Tavsiyem anakart kitapçığını okuyun. Clear CMOS tarzı bor şey görürseniz o adimi uygulayın
    Böyle bir şey yoksa da bios pilini çıkartıp garanti olsun diye 1 gün bekleyin, ondan sonra geri takıp öyle deneyin. Bios pili çıkar çıkmaz sıfırlanmiyor. Yeniden takmadan önce bir kaç dakika bekleseniz bile dediğim gibi hemen sıfırlanmayabiliyor.

• Böyle bir sorun yaşayıp çözüm arayanlar için yazıyorum son çare olarak ekran kartımı fırına 180 derece de 5 dakika bekleterek çözüm buldum şu an çalışıyor fakat ilerde ne olur bilmem… fanları flan çıkartıp aliminyum folya serip üstüne 2 kaşığı ters olarak koyup ekran kartını da üstüne koydum. Burdan da izleyebilirsiniz daha yardımcı olur
    Kasa çalışıyor fakat ekran klavye mouse çalışmıyorhttps://youtu.be/f5jQkxHJNr0

• Nymeriaz N kullanıcısına yanıt

Marka marka modeli ne? Asus ve amd gibi ama hangi modeli acaba ?. Keşke firinlama yapmasaydin soguk lehim olayi daha kolay çözülüyor firinlama hem geçici hemde karti mahfediyor

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.