Acer 5742Z notebook ta ısınma problemi vardı cihazı söküp fanını temizledim toparladıktan sonra klavye ve touchpad çalışmadı. Bios ekranında klavye çalışıyor Windows açıldıktan sonra çalışmıyordu ; Bir çok yol denedim bataryayı çıkartmak, Batarya yokken Açma kapama tuşuna 30 saniye basılı tutmak , touchpadin yazılımını acerin sitesinden indirip yeniden kurmak; FN+F7 tuşuna basmak , Klavyede herhangi bir tuşa 10 saniye basılı tutmak gibi. Bunların hiçbirisi sorunuma çözüm olmadı kendim çözüm aramaya başladım ve buldum.
Cihaza usb mouse takıp program ekle kaldırdan "Synaptics" touchpad driverini kaldırıp Program Files tan da "Synaptics" klasörünü sildim daha sonra pc yi yeniden başlattım klavye çalışmaya başladı. Touchpad hala çalışmıyordu
Acerin sitesine girip "ELANTECH" touchpad yazılımını indirip kurdum pc yi yeniden başlattım ve Touchpad te sorunsuz çalışmaya başladı.
Böyle bir sorunla ilkkez karşılaştım arkadaşlar; forumlarda bir çok arkadaş bu sorundan müzdarip.
Sorunu olupta çözemeyenler faydalansın diye paylaşıyorum herkese hayırlı günler...