Şimdi Ara

Kasa Boyama! ipuçları ve boyalar! (fotolar eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
11.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en iyi kasa boyama üstadlarında Steve Horch dan ipuçları!!!!

En iyi sonuçları elde etmek için önce� zaman ayırıp gereken hazırlıkları yapın. Kasayı hazırlamak için harcayacağınız zaman boya işine ayıracağınız zamanın 4 katıdır. En iyi sonucu elde etmek için kasayı tümüyle sökmelisiniz. Burada kullanıcılar çok yanılgıya düşüyor, kasayı monte edilmiş halde boyamaya çalışıyorlar. Kendi hatalarımdan, kasayı tümüyle sökmeden boyanın her tarafını kapatamayacağını iyi öğrendim. Daha sonra, kasaya astar çekilmeden önce, bir macun ve yağ çıkarıcı veya benzeri bir temizleyici ile üzerindeki kirlerin tamamen temizlenmesi lazım. Çoğu kasada gözlenen kaplamayı çıkarmak için 320 numara zımpara kullanılmasını öneririm. Kasa temizlenip zımparalandıktan sonraki önemli aşama, astar boya ile kasayı asıl boya öncesi astarlamaktır. Astar boyanın kasayı tam tutmasını sağlar. Bu önemli çünkü boya tam tutmazsa soyulabilir, çatlayabilir veya dökülebilir.

Eğer sprey boya ile boyamaya karar verdiyseniz, işte size en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacak önemli püf noktalar:

* Kasanın dış yüzeyini iyice temizleyin, kiri pası sökün. Daha sonra yüzeyi zımparalayın.
    * Çalışma ortamınızın havalandırması iyi olmalı. Cereyan olmamalı. Etrafta kasa dışında her yeri bir muşamba veya bez ile kaplamalısınız.
    * Kasayı boyamadan önce sprey asar boya ile boyayın. Boya kutusunun üzerindeki talimatlara uyun.
    * Kullanacağınız boyanın kutusu üzerinde üretici tarafından yazılmış olan talimatlar vardır. Bunlara uymalısınız.
    * Her katı atmadan önce sabırlı olun ve boya iyice kuruyana kadar bekleyin.
    * Her katı çok ince tutmalısınız. Aralarında yeteri kadar kuruma zamanı bırakılmış bir dizi ince katman bir iki tane kalın katmandan daha iyi sonuçlar verecektir.
    * Boyarken elinizi sürekli hareket ettirin ve sabırlı olun, yavaş yavaş boyayın.
    * Artistik numaralar yapmaktan çekinmeyin. Hatalarınızı ileride ufak bir zımpara ve tekrar boyama operasyonu ile kapatabilirsiniz. Şahsen ben en iyi fikirlerimi bu tür numaralar yapmaya çalışırken geliştirdim.

Kullanılacak boya malzemeleri!!!

arshall reklamı yaptığımı sanmayın sakın...! kolay bulunuyor diye bu marka üzerine araştırma yaptım.

Marshall Primer
    Gri renkte N.C. Akrilik sprey astar boyadır.
    Neme dayanıklıdır ve her türlü yüzey uygulamalarında ,mükemmel bir zemin oluşturur.
    En iyi sonuç için 2-3 kat uygulamanız ve katlar arasında 3-5 dakika beklemeniz gerekmektedir.

Marshall Metallic
    Metalik N.C. Akrilik sprey boya tipidir.
    Uyguladığınız yüzeylere; parlak, dekoratif ,dinamik ve pürüzsüz bir görünüm kazandyran,5 renk seçeneği ile sunulmaktadır. Daha parlak bir yüzey elde etmek için,Marshall CW Primer 998560 kullanabilirsiniz.
    Mükemmel sonuçlar ve renk kalitesi için,Marshall CW Metallic boya üzerine vernik uygulayabilirsiniz.

Marshall Varnish
    Parlak ve yarımat görünümünde,alkid reçineli, şeffaf sentetik verniktir.
    Tüm yüzeylerde kullanabileceğiniz, kaliteli, kalıcı ve çevreye zarar vermeyen, dekoratif amaçlı bir verniktir. Colorspray, Fluor, Metallic ve Granite CW boyalar üzerine uygulayabilirsiniz.

Kasanın içini veya fanları boyamak için sprey boya!

Marshall Flour
    Fosforlu N.C. Akrilik sprey boya tipi olarak,4 renkte sunulmaktadır.
    İç ve dış mekanlarda, dikkat çekiciliğini arttırmak istediğiniz; metal,ahşap,karton,cam,taş ve her türlü lastik ve plastik yüzeyler için üretilmiştir.
    Çabuk kuruyan,çevreye zarar vermeyen,kullanırken güvenli,dekoratif bir boyadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blairim -- 6 Eylül 2005, 21:23:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kasa Boyama: İpuçları ve Boyalar (Fotoğraflar Dahil)

Kamyon veya kamyonet kasalarınızı boyamak, görünümünü iyileştirmenin ve değerini artırmanın mükemmel bir yoludur. İşte size yardımcı olacak bazı ipuçları ve önerilen boyalar:

İpuçları:

• Kasayı boyamaya başlamadan önce iyice temizleyin ve zımparalayın.
    • Uygun bir astar kullanarak kasayı boyanın yapışmasını sağlayın.
    • Kaliteli boyalar kullanın ve üreticinin talimatlarına uyun.
    • Boyayı ince katlar halinde uygulayın ve her katın kurumasını bekleyin.
    • Koruyucu bir üst kat uygulayarak boyayı hasar ve solmadan koruyun.

Boyalar:

{Kamyon kasası hangi boya ile boyanır}

• Poliüretan boyalar: Dayanıklılıkları ve aşınma dirençleriyle bilinirler.
    • Akrilik boyalar: Uygun maliyetli, çok yönlü ve hızlı kuruyan boyalardır.
    • Epoksi boyalar: Korozyona, kimyasallara ve darbelere karşı mükemmel dirence sahiptirler.

{Kamyonet kasa boyama}

• Lateks boyalar: Su bazlı, az kokuya sahip ve kolay uygulanabilen boyalardır.
    • Alkid boyalar: Yağ bazlı, dayanıklı ve yüksek parlak bir yüzey sağlarlar.
    • Üretan boyalar: Poliüretan ve akrilik boyaların özelliklerini birleştiren hibrit boyalardır.

{Kamyon kasa boyaları}

Yukarıda belirtilen tüm boya türleri kamyon kasaları için kullanılabilir. Kasayı kullanma amacınıza ve bütçenize bağlı olarak en iyi seçeneği seçin.

{Kamyon kasa boyama}

Kasayı kendiniz boyamak için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Kasayı temizleyin ve zımparalayın.
    2. Uygun bir astar uygulayın.
    3. İnce katlar halinde boya uygulayın.
    4. Her katın kurumasını bekleyin.
    5. Koruyucu bir üst kat uygulayın.

{Kamyonet kasa boya modelleri}

Kamyon kasaları için çok çeşitli boya modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Tek renk, çok renkli, özel grafikler veya logolar içeren tasarımları düşünebilirsiniz.

{Kamyon kasası nasıl boyanır}

Profesyonel bir görünüme sahip bir boya işi elde etmek istiyorsanız, bir profesyonel ressam kiralamanız önerilir. Ancak kendiniz yapmak isterseniz, yukarıda belirtilen adımları dikkatlice uygulayın.

{Kamyon kasa boyası}

Kamyon kasa boyası söz konusu olduğunda, dayanıklılık, koruma ve estetik arasında bir denge kurmak önemlidir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun en iyi boya türünü seçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşlar nette arama yapsanız ulaşabileceğiniz bilgileri bir başlık altında topladım. Forum da bu işle ilgilenen birçok arkadaş olduğu biliyorum. Umarım bu bilgiler işinize yarar!
  • eywallah kardeş , süper bilgiler olmuş birazda resimlerle süsleseydin daha tatlı olurdu ama yinede çok faydalı olmuş. Devamını bekleriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahadir_bado

eywallah kardeş , süper bilgiler olmuş birazda resimlerle süsleseydin daha tatlı olurdu ama yinede çok faydalı olmuş. Devamını bekleriz

sen istersinde ben foto koymamı kardeş....

işte bu ipuçlarını veren abimin bu teknikleri kullanarak yarattışı eserler...!!!

Hadi beyler... beyaz kasalara ölüm!!!

• en üstteki monitör rengi ne gıcık.ama zevk işte.beyaz kasalara ölüm ama bazıları da beyaz sever.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanuReeves

en üstteki monitör rengi ne gıcık.ama zevk işte.beyaz kasalara ölüm ama bazıları da beyaz sever.

lafın gelişi söylemiştim yaw...
    laf aramızda benim kasada beyaz!
  • HEHEHEHE SİZ YARIN BENİM KASAYI GÖRÜN BİTİREYİM İŞİ BUNLARIN HEPSİNE 5 ÇEKECEK(sadece türk sınırında)(ve ustalar hariç misal ziwro)GÖRÜRSÜNÜZ SİZ KASA NEYMİŞ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok güzel kasalar yaw
  • ne yani bu kasalar boyama mı
  • evet! metalik boya ve şeffaf venik! tabi işçilikte var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

ne yani bu kasalar boyama mı

==Yani eheh
  • paylaşım için sağol arkadaşım
  • bilgi paylaşılmayınca ne işe yararki!!!
  • abiler nu nedir ya böle nası boyucaz biz kasayı böle spreyle olmaz herhalde nası olcak o efektler ölem
    bi söleyinde bizde yapalım
  • cevap yok herhalde bizim kasa dandik olmaya mahkum
  • hocam süper modifiye yapılmış bunlara yaaa

nos falan bağlanabiliyorumu bunlara

şaka bir yana ben underground hastası biri olarak bayıldım ...

bana uyar da...neon ışıklar falan da var...

kim yapacak şimdi benim transparan kasayı o hale....

• gsf mezunu birisi olarak bu işe ne kadar sardığımı anlatamam , alien veya gotik bir kasa yapmayı düşünüyorum ,fakat bu işler azda olsa atolye ortamı istiyor,yakındır ama biliyorum yapacaklarımı :)
    ve bence bir kasayı boyayıp üzerine acaip şeyler yapmak deil bu iş. kasayı orjinal bişey yapmak gerçekten bir sanat
  • quote:

Orjinalden alıntı: blairim

sen istersinde ben foto koymamı kardeş....

işte bu ipuçlarını veren abimin bu teknikleri kullanarak yarattışı eserler...!!!

Hadi beyler... beyaz kasalara ölüm!!!

arkadaşlar yaw bu kasadan bende yapacam ama nasıl boyayacam monitörü onu çözemedim.

• ya bende şimdi ucuzabi siyah kasa alıp onda deneme yapıcam ama nası bu kadar parlıo pürüzsüz oluo kasa
  • Arkadaşlar ben kendi fikrimi söylüyorum kimse alınmasın...
    Tecrübesi olmayan arkadaşlar tecrübesi olanlardan yardım alarak yapsın bence...
    Bir yerde gördüm adam cd-rw yi boyuyucak kasanın üstünde boyamış bence bu yanlış kasada cd-rw yi sökücek sonrada cd-rw nin ön panelini söküp boyuyucak elinizdeki malzemeleri mafetmeyin bence...

Haksızsam söyleyin

Bu arada bende pek anlamam ama cd-rw nin de nasıl boyanıcağını bilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.