Şimdi Ara

Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir bilgisayar toplayacağım ama kasa konusunda terreddütteyim sistem parçaları içine sığarmı diye birde 250w luk psusu olan bir kasa alıp 700w psu taksam sığar mı ?

Eğer birinin acısını paylaşmazsan, onu anlayamazsın.
    Ama sadece onları anladın diye, onlarla aynı fikirde de olamazsın.
  • PSU'ların boyutları standarttır o sığar. Fakat ekran kartı gibi bileşenler sığmayabilir. Ayrıca hava akımı iyi olmayacağından sıcaklık sorunu yaşayabilirsiniz. Yeni bir kasa almanız daha iyi bir tercih olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wadjet -- 13 Ağustos 2012; 19:58:17 >

• alacağın malzemelere uygun olarak bakıp almalısın. misal ben ekran kartı aldım sonradan kasaya sığmadı birde kasa aldım ileriye de dönük birşey alman senin için iyi olur
  • Parçaların boyutuna göre kasa almalısın çünkü boyuta göre ısıda olacaktır, örnek vereyim 120 mm bir işlemci fanı en ve boy olarak büyük olur ayriyetten çift slot veya 3 slot kaplayan bir ekran kartı aldığınız zaman standart atx kasalara sığmama gibi ısı artışıda olabilir bu neden full tower kasa alman daha mantıklı. Veya standart boyutta bir işlemci fanı 1 slot kaplayan ekran kartı için atx kasa daha uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliora1

Arkadaşlar bir bilgisayar toplayacağım ama kasa konusunda terreddütteyim sistem parçaları içine sığarmı diye birde 250w luk psusu olan bir kasa alıp 700w psu taksam sığar mı ?

Selam
    Kasalarda PSU yuvaları(takılacak yer) standarttır kardeş. Siz bir ATX kasa alın ve takamayacağınız bir donanım neredeyse yoktur. Hepsini kullanabilirsiniz.
    Ayrıca 12 CM fanlı bir CPU soğutucusu, 18 CM genişliğindeki bir kasaya rahatlıkla monte edebilirsiniz..

Aşağıya 2 örnek kasa linki vereceğim ve bu kasalara 40 CM uzunluğuna varan her türlü ekran kartını takabilirsiniz.
    Kolay gelsin ve hayırlısı olsun..

USB 2.0'lı kasa:
    http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-10-fan-takilabilir-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3/productDetails.aspx?productId=bd300442&categoryId=1013&SKU=BD300442

USB 2.0 ve 3.0'lı kasa:
    http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-advanced-10-fan-takilabilir-2-x-usb-30-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3a/productDetails.aspx?productId=bd300441&categoryId=1013&SKU=BD300441 Bu kasayı şahsen kullanıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Arkadaşlar bir bilgisayar toplayacağım ama kasa konusunda terreddütteyim sistem parçaları içine sığarmı diye birde 250w luk psusu olan bir kasa alıp 700w psu taksam sığar mı ?

Selam
    Kasalarda PSU yuvaları(takılacak yer) standarttır kardeş. Siz bir ATX kasa alın ve takamayacağınız bir donanım neredeyse yoktur. Hepsini kullanabilirsiniz.
    Ayrıca 12 CM fanlı bir CPU soğutucusu, 18 CM genişliğindeki bir kasaya rahatlıkla monte edebilirsiniz..

Aşağıya 2 örnek kasa linki vereceğim ve bu kasalara 40 CM uzunluğuna varan her türlü ekran kartını takabilirsiniz.
    Kolay gelsin ve hayırlısı olsun..

USB 2.0'lı kasa:
    http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-10-fan-takilabilir-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3/productDetails.aspx?productId=bd300442&categoryId=1013&SKU=BD300442

USB 2.0 ve 3.0'lı kasa:
    http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-advanced-10-fan-takilabilir-2-x-usb-30-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3a/productDetails.aspx?productId=bd300441&categoryId=1013&SKU=BD300441 Bu kasayı şahsen kullanıyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-advanced-10-fan-takilabilir-2-x-usb-30-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3a/productDetails.aspx?productId=bd300441&categoryId=1013

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-strike-x-one-advanced-ssd-ready-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-ae-str-onea/productDetails.aspx?productId=bd300400&categoryId=1013#Yorumlar

peki bu ikisi arasındaki fark nedir ? hangisi daha iyi? ikisininde özelliklerini okudum bir fark bulamadım ben mi birşeyi gözden kaçırdım yoksa sadece 2fan ve şekil yüzünden mi 20 tl fark ediyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliora1 -- 14 Ağustos 2012; 8:39:10 >

• quote:

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-vs-3-advanced-10-fan-takilabilir-2-x-usb-30-ssd-ready-mid-tower-oyuncu-kasasi-ae-vs3a/productDetails.aspx?productId=bd300441&categoryId=1013

http://www.hepsiburada.com/liste/aerocool-strike-x-one-advanced-ssd-ready-mid-tower-siyah-oyuncu-kasasi-ae-str-onea/productDetails.aspx?productId=bd300400&categoryId=1013#Yorumlar

peki bu ikisi arasındaki fark nedir ? hangisi daha iyi? ikisininde özelliklerini okudum bir fark bulamadım ben mi birşeyi gözden kaçırdım yoksa sadece 2fan ve şekil yüzünden mi 20 tl fark ediyor ?

Selam
    Aslında kasa yapıları her 2 kasada da aynı kardeş. Sizin seçtiğinizdekinde kasa üstünde soğutma fan yuvaları var ve ön panel biraz daha farklı.
    Her 2 kasada da 2 fan takılı olarak geliyor ve ön panelde takılı olan fanların biri kırmızı diğeri mavi renklerde yanıyor.

Kasadaki aygıt yuvaları yukardan aşağıya kadar 5.25" olarak hazırlanmış ve bu yuvalara 6 adet birlikte gelen plastik adaptörlerle takacağınız 2.5", 3.5" HDD veya fan takarak, kendinize göre ayarlama yapıyorsunuz.

Montaj işlemi diğerlerine göre biraz zor. Adaptörleri nereye yerleştireceğinizi önceden iyi değerlendirmeniz lâzım(sök tak olmaması açısından). Arkada kablo gizleme delikleri ve kanalları mevcut, CPU kablosu dışında bu tüm kabloları arkadan kasa içine yönlendirebilirsiniz. Bu sayede kasa içinde bir berraklık göreceksiniz.
    12 volt CPU kablosunu ise, kasanın içinden ve arka kısmından yukarıya doğru klipsleyerek takabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız, anakart üzerinde hiç bir kablo kargaşası olmadığı gibi her şey meydanda ve berrak bir sistem olmuş olacaktır.

Kasalardan hangisi hoşunuza gidiyorsa onu seçin derim. Bu hususta sizi yönlendiremem. Derler ya, renklerle zevkler farklıdır diye..

Not: Aldığınız kasayı monte edemezseniz, kamera aracılığı ile, neyi nasıl takacağınızı size göstermeye veya anlatmaya çalışırım..
    Hayırlısı olsun ve Kadir geceniz kutlu olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 14 Ağustos 2012; 18:13:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa tavsiyesi psusuz
    6 yıl önce açıldı
    Kasa Tavsiyesi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Aslında kasa yapıları her 2 kasada da aynı kardeş. Sizin seçtiğinizdekinde kasa üstünde soğutma fan yuvaları var ve ön panel biraz daha farklı.
    Her 2 kasada da 2 fan takılı olarak geliyor ve ön panelde takılı olan fanların biri kırmızı diğeri mavi renklerde yanıyor.

Kasadaki aygıt yuvaları yukardan aşağıya kadar 5.25" olarak hazırlanmış ve bu yuvalara 6 adet birlikte gelen plastik adaptörlerle takacağınız 2.5", 3.5" HDD veya fan takarak, kendinize göre ayarlama yapıyorsunuz.

Montaj işlemi diğerlerine göre biraz zor. Adaptörleri nereye yerleştireceğinizi önceden iyi değerlendirmeniz lâzım(sök tak olmaması açısından). Arkada kablo gizleme delikleri ve kanalları mevcut, CPU kablosu dışında bu tüm kabloları arkadan kasa içine yönlendirebilirsiniz. Bu sayede kasa içinde bir berraklık göreceksiniz.
    12 volt CPU kablosunu ise, kasanın içinden ve arka kısmından yukarıya doğru klipsleyerek takabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız, anakart üzerinde hiç bir kablo kargaşası olmadığı gibi her şey meydanda ve berrak bir sistem olmuş olacaktır.

Kasalardan hangisi hoşunuza gidiyorsa onu seçin derim. Bu hususta sizi yönlendiremem. Derler ya, renklerle zevkler farklıdır diye..

Not: Aldığınız kasayı monte edemezseniz, kamera aracılığı ile, neyi nasıl takacağınızı size göstermeye veya anlatmaya çalışırım..
    Hayırlısı olsun ve Kadir geceniz kutlu olsun..

çok teşekkür ederim sırf sizin kullandığınız mavi renkli daha hoşuma gitti onu alacağım ilk defa bilgisayar toplayacağım için baya bie hata yapacağım sanırım dediğiniz gibi kamera ile yardımcı olusanız ayrıca büyük dua alırsınız oda ayrı bir konu ama şimdiden çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler

• quote:

çok teşekkür ederim sırf sizin kullandığınız mavi renkli daha hoşuma gitti onu alacağım ilk defa bilgisayar toplayacağım için baya bie hata yapacağım sanırım dediğiniz gibi kamera ile yardımcı olusanız ayrıca büyük dua alırsınız oda ayrı bir konu ama şimdiden çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkürler

Selam
    Rica ederim kardeş. Vaktim olduğu sürece elbette ve seve seve yardımcı olmaya çalışırım.

İlk defa kasa toplayacağınızı yazımışsınız. Eğer öyleyse, STATİK ELEKTRİĞE DİKKAT etmenizi hatırlatmak durumundayım! Statik elektrik nedir billiyorsunuz sanırım. Bilmiyorsanız; Vicudunuzdaki elektriktir. Bu elektriği CPU veya diğer elektronik parçalara yüklerseniz, bilgisayarı çalıştıramazsınız!

Bu elektriği yüklememek için elinizi su borusuna tutarak veya çıplak ayakla beton bir zeminde gezinerek, statik elektriği boşaltmış olursunuz. En sağlamı topraklanmış yüsük ama tabii ki bu sizlerde olmadığından, yazdığım gibi yapın. Naylon karışımlı halı üzerinde monte etmeyin! Dahasını da yazayım, naylon karışımlı giyisiler dahi vicutta elektirk üretirler. Örneğin; Naylon karışımlı bir T-shirt'u vicudunuzdan çıkartırken, çıtır çıtır bir ses hissedersiniz. İşte o ses vicuttaki kıllar vasıtası ile vicuda elektrik yüklerler.

Yazdıklarımı göz önünde bulundurursanız, sorunsuz monte işlemi gerçekleştirmiş olursunuz..
    Sanırım sakınmanız gereken durumu açıklayabildim ve kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.