Şimdi Ara

Kasa toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba uzun zaman sonra tekrar kasa toplayacagim elimde olan urunler su sekilde;

R7 7800x3d

Aorus 5070ti master

Msi b850m mortar

Kingston 16x2 cl30 ram

bu parcalara uygun kasa, sogutma, fan ve guc kaynagi onerilerinizi yazarsaniz sevinirim. Malum ekran kartina ve anakarta uygun kasa bulmakta biraz zorlandim. Bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim, iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Usb 3.2 desteği, ön ve üst toz filtrelemesi, pci bloklarının vidalı olması gibi özellikleri var.

Siyah rengi beyaz renkten daha pahalı o da ayrı bir ikilem. Normalde beyaz pahalı olur.

PTTAVM: ASUS A21 PLUS Tempered Glass ARGB Beyaz USB 3.2 Micro ATX Kasa A21 PLUS BEYAZ

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Lian li o11 + sıvı soğutma + fan almayı düşünüyorum. Msi mag psu mevcut, uyumlu dendi. Sizce böyle nasıl olur?

Bir süredir pc toplamadım o yüzden foruma geldim hocam. Lian li bi sistem toplamayı düşünüyorum. O11 sıvı soğutma fan. Fikrinizi yazarsanız sevinirim, sağ olun.

Kasanın üstüne de,orta şeker bi 360 mm sıvı soğutma atarsınız,olur biter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 2 Şubat 2026; 22:55:3 >
    PC toplama
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek bir tavsiye vereyim. O paraya alacağınız Aorus 5070ti master ve dünyadaki tüm 5070ti modelleri, gaming gecesinden daha ucuza aldığım Gainward RTX 5080'in yanına bile yanasamaz. Belki 3 derece daha serin kalır okadar. Paranızın alabileceği en iyi kartı almanızı tavsiye ederim.

İleride işlemcinizi 9800x3d yada 9950x3d yaparsanız bu güç kaynağı size fazlası ile yeterli olacaktır...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt

Aslında ikisi aynı chip;

NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti

GB203-300-A1   16 GB   

NVIDIA GeForce RTX 5080

GB203-400-A1   16 GB  

3 derece filan olan fark 13 derece filana kadar gidiyor.

https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-5080-noctua-oc/38.html

5070 Ti hız aşırtma yapıldığında yanına baya yaklaşıyor.

https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-ventus-3x-pz/40.html

Tabii önemli olan aradaki fiyat farkı. 5080, 5070Ti modeline çok yakın fiyattaysa 5080 almak mantıklı. Şu an akakçenin gösterdiği en ucuz rtx 5070 Ti 47.800 tl, en ucuz rtx 5080 ise 66.600 tl. Bu kadar fiyat farkına 5080 almak mantıksız. Kaldı ki 9070 XT 35k civarına alınabildiği için 5070 Ti fiyatlamalarını oldukça dizginledi. Neyse daha çok uzatmadan, sizin rtx 5080'i aldığınız fiyat nedir?

• TimFoster kullanıcısına yanıt

Arkadaş en ucuz 5070ti'ı mı aliyor hocam ? Yazdığı model zaten 57 -65 aralığında. Ben gecen cuma gaming gecesinden 5080 aldım. 5070 ti almak mantıksız bence. O paraya gainward var inno3d var palit var. İnno çok iyi bir kart değil ama Palit ve Gainward her türlü kullanırım.

Dileyen Asus 5070ti ini overclock ile yanastirmaya calisabilir. Bu arada 13 derece falan bir fark yok hocam. Kullandığım kart buz gibi.

Fark surda var ; Adam sırf Asus MSI alayım diye gidip orta seviye bir palit parasına giriş seviyesi en zayıf soğutma bloklu kartı alıyor işte orada ısı farkları çok büyüyor. Palit veya Gainward sıcaklık ve kalite olarak aynı fiyata satılan MSI Asus vs. den daha başarılı kartlar.

Her türlü 5080 oneririm. 59 k ya aldım yakalarım bir fırsat 59 olmaz 62 olur bir 5080 alırım. Aynı veya yakın paraya daha alt segment bir kart alınmaz görüşündeyim.

Şahsen kendi kartım buz gibi. Oyunlarda 63 dereceyi geçmiyor. Kasam baya havalandırması iyi bir kasa başka kasada olsa 65-66 olurdu. Ha kesin 5080 alacaksindir o zaman bütçeye göre marka model konuşulur. Çünki bir üst katta çıkman için iki katı ödemem lazım. O durumda git 5080 in 80k olanini al. Ama 5070ti alacak paraya Çetin Elektronik yapımı 5080 varsa gider 5080 alırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 4 Şubat 2026; 2:56:27 >

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt

"Herkese merhaba uzun zaman sonra tekrar kasa toplayacagim elimde olan urunler su sekilde;"

Yani ekran kartı alınmış, alınacak bir parça değil. Bu yüzden ekran kartı önermek biraz garip.

GB203 kodlu çiplerden 5070ti modelinin %10 hızlı olanına 5080 demişler(aslında tam tersi de kolay anlatmak için böyle yazdım, chip binning). Ama 47.800'ün üstüne %39 fazla fiyat istemişler. 5070ti varken gidip fahiş fiyatlı 5080 almayın diye söylüyorken, SADECE 5080 önerinin yanlış olduğunu anlattım.

Bir önceki mesajda incelemeye bakarsan gainward rtx 5080 phoenix 66.7 derece iken, asus rtx 5080 noctua 55.4 derece olduğunu görebilirsin. 66.7-55.4=11.3 derece eder. Yani dediğin "arada 3 derece fark olur" iddiandan, 3 kattan daha fazla fark var.

Ek olarak; palit, galax ve gainward olmak üzere soğutma sistemlerinin karşılaştırması var. Bu üç markanın palit microsystems'e ait. Önemli olan marka değil modeldir diye hatırlatayım.

https://www.techpowerup.com/review/msi-geforce-rtx-5080-expert-oc/38.html

Konu sahibine de üst segment Cigolayt kartıyla mutluluklar. Size gereksiz pahalı olan 5080 modeliniz ile mutluluklar. Hatta sizin 5080'iniz 5090 olsun iyi forumlar  

Hocam Noctua ile benim kart arasında fiyat olarak tam 40.000. ₺ fark var şu an. Ben kartını 59.000 TL ye geçen hafta aldım. Bana 10 derece fark eden bir tane kart gösterin benim kartın 10.000 TL üzeri fiyata satılan.

5080 önerim niye yanlış ? Adam 2-3k fark ile alabiliyorken neden 5070ti onereyim. O halde sizin 5070ti onermeniz doğru olsun. Arkadaş aynı paraya bir alt segment kart ile takılsın doğru olan da bu zaten dediğiniz durumda. Biz bu konuda anlasamiycaz. Ben kısacası hala parasının alabileceği en üst segment kart ile yola devam etmesi konusunda tavsiyemde israrciyim. O paralara alacağı hiçbir 5070ti öyle 10 derece falan fark edemiycek. 5070ti alsın overclock yapsın en azından yüzde 8-10 daha yanaşır performans olarak 5080'e doğru. Ama onun yerine 5080 alıp o.c yapsın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 4 Şubat 2026; 9:6:40 >

Paranın alabileceği en üst kart RTX 5090. Kişinin bütçesi ne kadar olduğuna göre değişen şekilde cevapları olur.

3 derece fark olur dedin, bende sana lafın gelişi 13 derece fark olan inceleme paylaştım. Burada fiyat kıstası yok. Kıstas soğutma performansı.

5070Ti ile 5080 arasında segment farkı yapmak pek doğru değil, zira ikisi de aynı çipe sahip. R5 7600'ün dahili ekran kartı çıkmış halinin R5 7500F olması gibi oldukça benzer bir durum var. Arada biraz performans farkı olsun diye cuda sayısı vs azaltışmış ancak birisi biraz daha iyi olan GB203 kodlu çipler, diğeri ise standartı tutturamayan ama bir alt model olarak isimlendirmeye uygun olan çipler. Daha önce dediğim "chip binning" kavramına bakmamışsın.

Hatta daha uygun örnek AM5 soket anakartlarda var. Aslında çipsetler hepsinde aynı. Giriş segmentte kırpılmış çipset, orta segmentte tek çipset ve üst segmentte daisy-chain bağlı çift çipset var.

Fiyat/Performans oranını da yine önceki mesajda açıkladım. Forum ortamında; insanlar kazıklanmamak, para sokaktan toplanmadığı için verdiği paranın karşılığını olabildiğince performans olarak almak isteyeceklerdir.

Senin mantığına göre "hala parasının alabileceği en üst segment kart" alacak birisi, gider o kartında üst modelini alır 

"Ama onun yerine 5080 alıp o.c yapsın derim." ama onun yerine 5090 alsın, versin voltajı 

https://tpucdn.com/review/msi-geforce-rtx-5070-ti-ventus-3x-pz/images/relative-performance-3840-2160.png 

4K çözünürlükte 5080, 5070 Ti'dan sadece %13 hızlı. 5090 ise 5080'den %53 daha hızlı.

Hocam benim dalginligim. Evet dikkatsizlik etmişim. Kartın alındığını farketmedim. Konuşacak birşey yok.

Arkadaşın hevesini kırar gibi anlaşılmasın. Alındığını siz aoyleyene kadar farketmedim.

Yanlış anlaşılma olmasın, amacım sadece "bildiğim kadarıyla" yardımcı olmak. Neyin ne olduğunu bildiğim kadarıyla anlattım, dinleyip dinlememek ya da iplememek tamamen kişinin kendi tercihi. Forumda istenilene göre ve F/P oranı yüksek önerilerde bulunmaya çalışıyorum.

Konu sahibinin alıp almaması önemli değil, bu forumda çok farklı konularda çok farklı yardımlar olabiliyor. Tercihlere saygı duyarak rakamsal durumları belirttim. Herkesin sistemi kendine güzel gözükür 

Burası Forum ortamı hocam bilgi paylaşmak için burdayiz. Dediğim gibi 5080 diye diretmemin amacı arkadaşımızın henüz kart almamış olduğunu düşünerek aourus almayı dusundugunu zannetmemdi. Kötü kart değil sadece almamış olsaydı aynı paraya alınabilecek bir 5080 tavsiye etmek istedim. İyi forumlar.

5080 yerine F/P model 5070 Ti alıp aradaki fark ile başka parça alınabilir. Sanırım en başta bunu yazsam daha iyi olacaktı 

Bu da alternatif olarak mantıklı bir seçenek. :D Baba markaların ürünlerine ve kalitesine diyecek sözüm yok ama malesef üst segment modelleri gereksiz pahalı. 5-10 derece soğuk çalışacak diye verilen farklar çok büyük hocam. Zaten tüm kartlar termal dayanım sınırlarının çok altında çalışacak diye tasarlanıyor. Bir kartın 70 derecede çalışmasında hiçbir sorun yok. Kaldı ki Doğru ürün tercih edilirse Paliti vs de dandik kartlar değil. Ya daha üst model ekran kartına geç ya da o farkla dediğiniz gibi ekstra bir donanım yükselt. Hiç değilse aradaki farkı anakarta ver ilerde upgrade yapacağın zaman kafan rahat olur.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.