Selam arkadaşlar... Ben body yapıyorum salı çarşamba perşembe cuma cumartesi günleri. Ama yağ oranımı düşürmek için Bazen pazarları ve bazı ağırlık idmanı günleri idman bittikten sonra protein ve amino asitimi alıyorum aradan 3 4 saat geçtikten sonra açık hava koşusuna çıkıyorum dağa ortalma bi 15 km koşuyorum ve 1200 kalori falan yakıyorum weider bcaa powder kullanıyorum ağırlık antrenman günümde amino asit olarak. pazar günü de koşuya cıkmadan önce bir ölçek alıyorum kas yıkımı olmasın diye bu konuyu açmamın iki sebebi var arkadaşlar acıklıyorum. Birincisi: ağırlık antrenmanı günü idman sonu protein + aminomu alıyorum arada 3 4 saat sonra yaptıgım o koşu amino aldıgım için yıkım yapar mı ? ikincisi: weider bcaa powder 150 tl pahalı bişey hafiletmek için muscletech amino fx almayı düşünüyorum o da yüksek bcaa oranlı bir amino asit weiderin yaptığı o kas yıkımını önlemesi olsun laktik asit salımını kesmesi olsun yahut kas kütlesine etkisi olsun bunu muscletech amino fx yapar mı acaba ??? sorularım bu kadar arkadaşlar siz anladınız beni ben biraz karısık yazdım kusura bakmayın :)
kas yıkım engellemenin yolu antreman sonrası protein almaktan gecer. En kısa sürede proteinle onarım yapmak zorundasın
kas yıkımına ugramak zordur acıkcası
quote:
Orijinalden alıntı: depresif_adam
kas yıkım engellemenin yolu antreman sonrası protein almaktan gecer. En kısa sürede proteinle onarım yapmak zorundasın
benim 2 sıkıntım var işte hocam muscletech fx de işimi görür mü o 3 açıdan ve idmadan 3 4 saat sonra yaptıgm o koşu protein ve amino almama rağmen kas yıkımı yapar mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: waleron
quote:
benim 2 sıkıntım var işte hocam muscletech fx de işimi görür mü o 3 açıdan ve idmadan 3 4 saat sonra yaptıgm o koşu protein ve amino almama rağmen kas yıkımı yapar mı ?
1 ölcek whey bile işini görür önemli olan gün icinde yeteri kadar protein alabilmek
quote:
quote:
quote:
1 ölcek whey bile işini görür önemli olan gün icinde yeteri kadar protein alabilmek
peki ağırlık antrenmanından sonra protein ve amino asitimi aldıktan 3 4 saat sonra koşuya ne diyosunuz ?
quote:
quote:
quote:
quote:
peki ağırlık antrenmanından sonra protein ve amino asitimi aldıktan 3 4 saat sonra koşuya ne diyosunuz ?
böyle birşeyi neden yapmak istiyorsun ?
yağ oranım %13 karın kaslarım belli deil boyum 1.88 kilom 86 kilomu 80e çekmek istiyorum tabii kas kaybını minimum oranda tutarak. Ne diyosunuz kas kaybı yaşar mıyım ağırlık antrenmanından sonra protein ve amino asitimi alıcam 3 4 saat sonra da 15km koşucam interval şeklinde yavaş hızlı falan ?
overtrainin yapmassan kolay kolay kas yakımı olmaz
quote:
yağ oranım %13 karın kaslarım belli deil boyum 1.88 kilom 86 kilomu 80e çekmek istiyorum tabii kas kaybını minimum oranda tutarak. Ne diyosunuz kas kaybı yaşar mıyım ağırlık antrenmanından sonra protein ve amino asitimi alıcam 3 4 saat sonra da 15km koşucam interval şeklinde yavaş hızlı falan ?
benim yağ oranım %16-17 civarı ve benim belli oluyor.
bence yağ yakmak yerine mide kaslarına hacim kazandır.bunuda sırtına ağırlık alıp mekik çekerek yaparsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme