Şimdi Ara

Kas kazanmaya yönelik antrenman programı ve beslenme (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
90
Favori
151.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu programı uygulamak istiyorum tavsiye edermisiniz orta ileri seviye sayılırım
  • varmı uygulayıp fayda gören orta seviyeyim
  • öncelikle teşekkürler süper bir konu! bir sorum olacak Antrenman programımızı belirttiğiniz diyet programında hangi öğünlerin arasında uygulamalıyız ? en yararlısı ve verimli anrenmanın zamanı nedir bu program için ?
  • Programı bende dememek istiyorum.
    Özelden yardımcı olabilecek var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YH
  • Arkadaşlar beslenmeyi düzgün yapamıyorsanız bence antrenman şiddetini düşürün " Overtraining " olabilirsiniz.. Bende yaklasık 1.5 senedir ara vermeden düzenli şekilde vucut geliştirmek için spor yapıyorum.. protein tozuna karsı ön yargılarım oldugundan hiç kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. başlarda ağırlıkları sürekli arttırıp antrenman şiddetini arttırmaya yönelik çalışırdım ancak bir süre sonra bunun yarardan cok zararı oldugunu anladım çünkü vucut için gerekli olan ve aldıgım besin değerleri yetersizdi elimden geldiğince yemek yeyip dikkatli ve düzenli beslenmeye calıssamda bir yerden sonra insan yemekten yoruluyor besin takviyesi gerekli protein tozu vb.. bende yaklasık 6 aydır ağırlık arttırmaya yönelik değil tekrar sayısına yönelik antrenman yapıyorum kendimi zorlamıyorum ve kasların dinlenmesi için daha uzun zaman tanıyorum pazartesi spora gidiyorsam bir sonraki sporumu perşembe günü yapıyorum.. bu şekilde daha etkili sonuc alıyorum ve amacım 2 ayda 4 ayda 6 ayda vucut yapıp hava atmak değil hayatımın bir parcası olarak düzenli bir şekilde hep spor yapmak.. Genellikle Göğüs-önkol , sırt-arkakol , bacak-omuz aynı günler yapıyorum..
    sizede tavsiyem eger protein tozu kullanmıyorsanız ve protein karbohidrat yağ bunları yiyeceklerden gerekli şekilde alamıyorsanız cok sık ve cok şiddetli antrenmanlar yapmamalısınız benim şahsi görüşüm. çünkü kaslarınızın yapım aşaması spordan sonra takviye alan bir kişiden daha uzun sürecektir dinlenmeyi uzun tutun




  • güzel blgiler
  • Program çok güzel ama içerisinde karın kası egzersizleri hiç yok. Karın kasları için de egzersiz ekleyebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstat öncelikle bu paylaşım icin tesekkurler. Başlayalı bir buçuk ay oluyor ilk ay sonunda ölçüm yapıldığında 87 kilodan 83 kiloya düşmüşüm. Bir aletle baktılar 4 kg da yağdan gitmiş kas kaybı Yok dediler. Simdi farklı bir program yapıldı ikiye bölündü . İlk gun göğüs triceps biceps diğer gun sırt omuz bacak. Full body yaparken sanki daha verimliydi gibi hissediyorum. Bu normal midir ? Sabahları bir muz bir kase mısır gevreği yiyorum. Ara öğün çiğ badem ve ceviz. Öğlen bir paket tavuk döner ve yoğurt yiyorum. Ara da muz ya da kuruyemiş. Akşam da yoğurt ve yumurta ya da et ürünü yiyorum. Onerebileceginiz veya yanlış yaptıgım ne vardır paylaşırsanız sevinirim. Yeni yazılan programı da ekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

    Arkadaşlar beslenmeyi düzgün yapamıyorsanız bence antrenman şiddetini düşürün " Overtraining " olabilirsiniz.. Bende yaklasık 1.5 senedir ara vermeden düzenli şekilde vucut geliştirmek için spor yapıyorum.. protein tozuna karsı ön yargılarım oldugundan hiç kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. başlarda ağırlıkları sürekli arttırıp antrenman şiddetini arttırmaya yönelik çalışırdım ancak bir süre sonra bunun yarardan cok zararı oldugunu anladım çünkü vucut için gerekli olan ve aldıgım besin değerleri yetersizdi elimden geldiğince yemek yeyip dikkatli ve düzenli beslenmeye calıssamda bir yerden sonra insan yemekten yoruluyor besin takviyesi gerekli protein tozu vb.. bende yaklasık 6 aydır ağırlık arttırmaya yönelik değil tekrar sayısına yönelik antrenman yapıyorum kendimi zorlamıyorum ve kasların dinlenmesi için daha uzun zaman tanıyorum pazartesi spora gidiyorsam bir sonraki sporumu perşembe günü yapıyorum.. bu şekilde daha etkili sonuc alıyorum ve amacım 2 ayda 4 ayda 6 ayda vucut yapıp hava atmak değil hayatımın bir parcası olarak düzenli bir şekilde hep spor yapmak.. Genellikle Göğüs-önkol , sırt-arkakol , bacak-omuz aynı günler yapıyorum..
    sizede tavsiyem eger protein tozu kullanmıyorsanız ve protein karbohidrat yağ bunları yiyeceklerden gerekli şekilde alamıyorsanız cok sık ve cok şiddetli antrenmanlar yapmamalısınız benim şahsi görüşüm. çünkü kaslarınızın yapım aşaması spordan sonra takviye alan bir kişiden daha uzun sürecektir dinlenmeyi uzun tutun
    Hocam mesela atıyorum göğüs triceps girdik, ertesi gün sırt ön kol girmeli miyiz yoksa her günün arasına 1 gün off mu çekmeliyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim şahsı görüşüm kaslar çalıştırıldıktan sonra en az 2 gün dinlenmesi gerekli. Bence minimum 1 gün ara ile spor yapmak gerek. Kaslar dinlenme aşamasındayken onarilir ve buda kas gelişiminin temelidir diyebilirim. Takviye alıyorsanız bu kaslarınızın onarılması daha hızlı olur. Ancak ben kesinlikle önermiyorum protein tozu vb. Eğer günde 5-6 öğün düzenli olarak beslenip, gelisim için gerekli olan miktarda protein, yağ , karbonhidrat vb. alamıyorsanız; antrenman şiddetinizide o sıklıkta ve şiddette yapmalisiniz. Aksi halde size yarardan çok zararı dokunur. Kalbinizi ve iç organlarız için zararlı olacaktır. En kısa şu şekilde örnek vereyim; atıyorum sizin günlük 2500 kalori almanız gerek. Siz 1800 civarı alıyorsanız ve bu şekilde devam ediyorsanız bir süre sonra farkedersiniz ki, kolunuzu kaldıracak haliniz kalmaz. O yüzden beslenme ve antrenman düzeyi doğru orantılı olmalıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D7B950238

    Benim şahsı görüşüm kaslar çalıştırıldıktan sonra en az 2 gün dinlenmesi gerekli. Bence minimum 1 gün ara ile spor yapmak gerek. Kaslar dinlenme aşamasındayken onarilir ve buda kas gelişiminin temelidir diyebilirim. Takviye alıyorsanız bu kaslarınızın onarılması daha hızlı olur. Ancak ben kesinlikle önermiyorum protein tozu vb. Eğer günde 5-6 öğün düzenli olarak beslenip, gelisim için gerekli olan miktarda protein, yağ , karbonhidrat vb. alamıyorsanız; antrenman şiddetinizide o sıklıkta ve şiddette yapmalisiniz. Aksi halde size yarardan çok zararı dokunur. Kalbinizi ve iç organlarız için zararlı olacaktır. En kısa şu şekilde örnek vereyim; atıyorum sizin günlük 2500 kalori almanız gerek. Siz 1800 civarı alıyorsanız ve bu şekilde devam ediyorsanız bir süre sonra farkedersiniz ki, kolunuzu kaldıracak haliniz kalmaz. O yüzden beslenme ve antrenman düzeyi doğru orantılı olmalıdır.
    Teşekkürler, siz birinci mesajdaki program şeklinde mi çalışıyorsunuz ? Yani çift bölge spliti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben freestyle takılıyorum kafama göre. Amacım vücut geliştirmeci olmak değil günlük işlerden kalan zamanda spor yapıyorum. Yeri geliyor 1 ay bacak çalışmadığım oluyor. Sağlıklı ve fit olmak amacindayim. Belli bir programim yok o yüzden.



    Spora başlamadan önce tüm kasları esnetiyorum 10 dakika kadar ip atılıyorum. Genelde göğüs ve ön kol, sırt ve arka kol aynı gün çalıştırıyorum. Kimi zaman sadece kol kimi zaman sadece omuz kafama nasil eserse kısaca. Sadece şunu söylemeliyim ekmek tüketmiyorum. Bilinçli olarak da kilo alip verebiliyorum. Mesela Eylül'de üniversite başlarken fit olmak istedim Temmuz sonuna doğru başladım Eylül 20 si gibi 75 den 63 kiloya düştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bi program şart vücutla konuşacaksın ona düzenli olarak programı uygulayarak alışması ve uyum sağlaması gelişmesi için zorlayacaksın. böyle gelişilir onun dışı zaman kaybı.
  • Buraya park edelim
  • 15 yıldır düzenli et yerim hergün gençler benim yaptığım hatayı yapmayın spor için gut hastalığından zor kurtuldum

  • Konu güzel ama cable, pushdown gibi halatlı, aletli hareket alternatifleri de olsa dumbbell ile evde çalışanlar icin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Bucephalas Merhaba. 174 boy 75 kiloyum. Haftada üç gün split program yapıyorum. Pazartesi-çarşamba-cuma, fakat hacim kazanamıyorum. Bu noktada tavsiyeleriniz ne olur. Kilomu arttırıp daha hacimli görünmek istiyorum.

  • aliss A kullanıcısına yanıt

    Aşırı kırmızı et tüketiminden de kaynaklanıyormuş günde 400 gram et yiyorum ama sporda yapıyorum umarım bir şey olmaz

  • Program güzel ben de PT aldığımda böyle program vermişti;

    Pazartesi: Göğüs-Triceps

    Salı: Sırt-Biceps

    Çarşamba: Omuz-Trapez 3 harekette karın

    Perşembe: Bacak

    Cuma: Biceps-Triceps (Aslında bu günede karın eklenebilir 3 hareket 4 setten oluşuyor bir bölge çok uzun sürmez)


    Antrenman sonrası 5-6km/saat hızla %15 eğim ile 50 dakika kardiyo yapıyoruz. Aslında cumartesiyede omuz sırt mı eklesek 2 gün gitmeyince insan 3. günde gitmek istemiyor 1 gün off kafi hem haftada 2 çalışmış olurum onuda 😀

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.