Epson SX115 yazıcıma goprint.com.tr'den kolay dolum kartuşlarını mürekkepleriyle birlikte set olarak aldım ve bir süre sorunsuzca kullandım.Ancak geçen gün siyah mürekkep az kaldığı için tamamen bitmeden üzerini doldurdum.Çıkarıp tktıktan sonra oto resetlemesi gereken kartuşun mürekkep seviyesi üzerine ilave yapmadan önceki halinde olduğunu görünce tekrar çıkarıp taktım sonuç yine aynı.Ben mi birşeyleri eksik veya yanlış yapıyorum yoksa aldığım kartuş oto reset yapmıyormu.Lütfen yardım edin.
merhaba! Ben epson sx110 kullanıyorum.
DOLAN KARTUŞ VE OTOMATİK RESETLENEN ÇİP GERÇEĞİ
Kolay dolan ve tekrar doldurulmak istenen bir kartuşu yazıcının dolu olarak tanımlaması için o kartuşun, yazıcının bitti dediğinde doldurulması gerekiyor. Yazıcı bitti demeden yapılan dolumda yazıcı kartuşu azalmaya devam ettiği haliyle kabul ediliyor. Bu durum özellikle bol miktarda foto yazdırırken sorun oluyor. Kartuşun bitmesini beklersek yazıcı fotoları yazarken şu renk bitti deyip kağıdı yarım çıkarıp atıyor. Bitmesini bekleyip bir rengi dolduruyorsunuz tekrar yazarken pat diğer renk bitti diyor derken sürekli yarım sayfalar ziyan olan foto kağıtları ve mürekkepler. Burada kullanıcılar için gerekli olan bitti uyarısı gelmeyen bir kartuşu doldurunca yazıcının bunu dolu kabul etmesi. Dört kartuş ta aynı anda bitmeden dolu görünebilmeli. Veya en azından yazıcı kartuş bitme uyarısını fotoyu yazarken değil yazdırma teşebbüsünde bitti değiştirin demesi gerekir.
Sadece siyah metin baskısı alanlar için bu sorun önemli görünmüyor ama bol miktarda foto yazdırıp ard arda renkli kartuşları doldurması gereken kullanıcılar için önemli bi sorun bu. Bu tip yazıcı ve kartuşları tercih ederken bu durumu göz önüne alınız.
Cevabınız için teşekkür ederim,cevabınıza sevineyim mi üzüleyim mi pek kestiremedim.Sevineyim derken söylediğinize göre aldığım kartuşlar sorunsuz ; üzüleyim derken cidden bu kartuş bitmeden değiştirememe büyük sorun olacak sanırım.Fakat bunun başka bir yöntemi var mı acaba yani kartuş bitmeden kartuşu resetleyebilmek gibi.Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyoruz.
evet arkadaşlar sx 115 için çip resetleme yöntemi bilen varsa yardım bekliyoruz
Herhangi bir renk bittiğinde tüm kartuşları çıkarıp sonra takmayı dener misiniz?
epsonlarda çip resetleme diye bişey yok alacaksın kolay dolum kartuş bakacaksın keyfine soma dolum merkezi 05062050151 dolummerkezi@hotmail.com yarımcı olabilirm...