Şimdi Ara

KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
398
Cevap
11
Favori
189.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEVGİLİ BİR_BİLEN KARDEŞ.....


    BANA 1 AY ÖNCE CANON MP 460 YAZICI ÖNERMİŞTİN.KARTŞULARI DOLUMA MÜSAİT DEMİŞTİN...BEN ALETİ ALDIM. ANCAK ALETİ İNTERNETTEN ALDIM VE KARGODA HASAR GÖRMÜŞ....GERİ GÖTÜRDÜM. ADAMLAR GERİ ALDI . ANCAK ELLERİNDE MP460 KALMAMIŞ. AYNI ÖZELLİKLERDE, AYNI KARTUŞ DOLUM KOLAYLIĞINA VE DAYANIKLILIĞINA SAHİP, MP 180 HARİÇ BİR MODEL ÖNERİRMİSİN?? HP DE OLABİLİR.TABİİ DOLUMU MP460 KADAR BASİT VE SAĞLIKLIYSA... ?? AMA AYNI ÖZELLİKLERDE ....ÇOK ACİL...BU İŞİ ANCAK SEN BİLİRSİN...HAFTASONU ÖDEVİM VAR ACİL YETİŞMESİ LAZIM....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamz52 -- 7 Kasım 2007; 20:44:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HORSY_TMR

    SEVGİLİ BİR_BİLEN KARDEŞ.....


    BANA 1 AY ÖNCE CANON MP 460 YAZICI ÖNERMİŞTİN.KARTŞULARI DOLUMA MÜSAİT DEMİŞTİN...BEN ALETİ ALDIM. ANCAK ALETİ İNTERNETTEN ALDIM VE KARGODA HASAR GÖRMÜŞ....GERİ GÖTÜRDÜM. ADAMLAR GERİ ALDI . ANCAK ELLERİNDE MP460 KALMAMIŞ. AYNI ÖZELLİKLERDE, AYNI KARTUŞ DOLUM KOLAYLIĞINA VE DAYANIKLILIĞINA SAHİP, MP 180 HARİÇ BİR MODEL ÖNERİRMİSİN?? HP DE OLABİLİR ?? AMA AYNI ÖZELLİKLERDE ....ÇOK ACİL...BU İŞİ ANCAK SEN BİLİRSİN...HAFTASONU ÖDEVİM VAR ACİL YETİŞMESİ LAZIM....



    ACİL LÜTFFEEN....VE CHİPSİZ MODELLER....
  • merhaba,
    mp510 u tavsiye uzeirne uzun süren uğraşalr neticesinde belkide turkiyede son bulunan mp510 u satın aldım.yalnız şu kafa bozulma probolemi beni tedirgin etti bunu önlemek için ne yapmalıyım ,bana tavsiyeleriniz nedir buna sebebp olan faktorler nelerdir? ayrıca bu kafa problemi oldugunda garanti dışı kaldıgı yazıyor bunu sevris nasıl anlar?garanti dışı olmasını engellemek için neler yapmalıyız? kartuşlarımı doldurup kullanmayı dusunuyorum neler öneririsiniz? teşekkur ederim
    quote:

    Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

    Merhaba.

    Mp460 ile MP510 arasında fiyat farkı olmasa da yapısal olarak büyük fark var. Mp460'ın yazma kafası kartuşlara bitişiktir, yani her yeni kartuş aldığınızda aslında yeni bir de yazma kafası almış olursunuz. Bu kartuşlar doluma güzel cevap verirler ama bir ömürleri vardır. Örneğin siyah kartuşa yaklaşık 10 defa (bu sayı değişebilir) dolum yapabilirsiniz.

    MP510 da ise yazma kafası sabittir. Kartuşlar sadece mürekkep ihtiva eden plastik kutulardan ibarettir. Üzerlerinde de birer chip mevcuttur. Chipler sorun yaratmıyor, devre dışı bırakılabiliyor. Ancak kafa arızası olduğunda yazıcı fiyatına yakın bir maliyet oluşacaktır. Bu yazıcının kartuşları diğerine göre daha fazla mürekkep alır, dolayısıyla diğerine nazaran daha az dolum yaparsınız.

    quote:

    Orjinalden alıntı: bimer

    Sayın bir bilen büyük bir boşlugu doldurmuşsunuz dolum konusunda çok çok yararlı vede yönlendirici tereddüde mahal bırakmadan bilgilendiriyorsunuz öncelikle teşekkür ediyorum sağol varol benim öğrenmek istediğim canon mp 460 la mp 510 arasında kaldım ve aralarında fazla fiyat farkıda yok kafama takılan kartuş dolumunda mp 460 sorunsuz görünüyor aceba mp 510 dada kartuşunu doldurtup yada doldurup gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyim sizin cevabınıza ğöre tercih yapacağım gönlüm mp 510 dan yana bilgilendirirseniz rahatlıycağım






  • 21 numara HP siyah kartuşu pelikan 4001 numaralı siyah mürekkep ile sorunsuz ve tertemiz doldurdum sorunsuz kullanıyorum bilgiler için teşekkürler..
  • askerde bizde çini mürekkebi kullanıyorduk ama kartuşun süngerinin özelliğini bozar.
  • çini mürekkeple süngerin 2-3 dolum sonra kemikleşir, özelliğini yitirir. Kısa aralıklarla orjinal kartuş almak istiyorsan devam edebilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: LostNdumb

    21 numara HP siyah kartuşu pelikan 4001 numaralı siyah mürekkep ile sorunsuz ve tertemiz doldurdum sorunsuz kullanıyorum bilgiler için teşekkürler..
  • Benim canon ip 3300 yazıcım var. Bu yazıcı sizin konunun başında belirttiğiniz gibi her renk ayrı ( BCI8 ) mürekkep kullanıyor.Benim size 2 sorum olacak
    -- Bu kartuşları dyi bazlı değilde pigment bazlı mürekkeple dolum yapabilir miyiz?Çünkü elimde daha önceki yazıcımda kullandığımdan kalan az biraz pigment bazlı mürekkep var
    -- Bu yazıcı kartuşlarında magenta ve cyan renkleri var. Bunların yerine biraz evvel bahsettiğim pigment bazlı ama klasik mavi ve kırmızı mürekkep doldursak bir sorun olur mu?
  • Siyah kartuşlardan büyük olanda pigment bazlı, diğer kartuşlarda dye bazlı mürekkep vardır. Sizdeki renkli mürekkeplerin pigment bazlı olduğunu sanmıyorum. Ama dediğiniz gibi renkler magenta ve cyan yerine kırmızı ve mavi ise fotoğraf baskılarınız orijinal renk tonlarında olmayacaktır. Çünkü yazıcı kırmızı rengi elde etmek için magenta ve yellow kullanır. Siz magenta yerine kırmızı koyarsanız, sarı ve kırmızı size turuncu rengi verecektir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: maverick13

    Benim canon ip 3300 yazıcım var. Bu yazıcı sizin konunun başında belirttiğiniz gibi her renk ayrı ( BCI8 ) mürekkep kullanıyor.Benim size 2 sorum olacak
    -- Bu kartuşları dyi bazlı değilde pigment bazlı mürekkeple dolum yapabilir miyiz?Çünkü elimde daha önceki yazıcımda kullandığımdan kalan az biraz pigment bazlı mürekkep var
    -- Bu yazıcı kartuşlarında magenta ve cyan renkleri var. Bunların yerine biraz evvel bahsettiğim pigment bazlı ama klasik mavi ve kırmızı mürekkep doldursak bir sorun olur mu?




  • HP PHOTOSMART D5160 YAZICI kartuşları doldurulabilirmi?

    HP 344 Üç Renkli Mürekkep Püskürtmeli Baskı Kartuşu (14 ml) C9363EE,
    HP 348 Mürekkep Püskürtmeli Fotoğraf Baskı Kartuşu (13 ml) C9369EE,
    HP 339 Mürekkep Püskürtmeli Siyah Baskı Kartuşu (21 ml) C8767EE,
  • hp 348 ligth magenta ve ligth cyan renkleri kullandığı için mürekkepleri biraz zor bulunur ama yazdığınız 3 kartuşta rahatlıkla doldurulabilir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Jokerrose


    HP PHOTOSMART D5160 YAZICI kartuşları doldurulabilirmi?

    HP 344 Üç Renkli Mürekkep Püskürtmeli Baskı Kartuşu (14 ml) C9363EE,
    HP 348 Mürekkep Püskürtmeli Fotoğraf Baskı Kartuşu (13 ml) C9369EE,
    HP 339 Mürekkep Püskürtmeli Siyah Baskı Kartuşu (21 ml) C8767EE,
  • Forumlarda gördüğüm en hızlı cevap oldu

    Bu makinanın ne kalitede foto bastığını bilmiyorum ama çok ucuz şuan (75ytl)
    yani sizin dolum setiniz bunda işe yarar diyorsanız alacam onu.

    Bide bunda çip varmı acaba? neden bukadar ucuza gidiyor kıllanmamak içten değil
  • Dell marka bir yazıcım var bi kartus dolumu yaptirdiktan sonra siyah renkli kartus Silik cıkarmaya basladı goturdum geri tekrar doldurduk diye soylediler ne kadar dogru ne kadar yalan bilemem yine aynı.driverlarini falan yukledim aynı silik cıkarmaya devam etti.ama word deki yazinin iktisini alirken Yazdir/ozelliklerden Better Yada Best i Sectigimde duzgun olarak cıkarıyor.sorun nedir anliyamadim.onceden hicbir islem yapmadan direk yazdir diyordum mukemmel bir sonuc veriyordu.acaba yapılacak bisey varmi ?


     KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER



    http://img339.imageshack.us/img339/8130/adszoy2.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xoßi -- 14 Aralık 2007; 6:26:24 >




  • Evet, yazıcılar çok ucuz çünkü asıl kazanç kartuş satışından elde edilecek. Bir çift sıfır orijinal kartuş almak istesen, fiyatının yeni yazıcıya hemen hemen eşit olduğunu göreceksin.

    Yazıcının fotoğraf kalitesi ortanın üstünde. fotoğrafçılıkla uğraşmıyorsan senin için uygun bir yazıcı. Kartuşlarını da rahatlıkla doldurabilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Jokerrose

    Forumlarda gördüğüm en hızlı cevap oldu

    Bu makinanın ne kalitede foto bastığını bilmiyorum ama çok ucuz şuan (75ytl)
    yani sizin dolum setiniz bunda işe yarar diyorsanız alacam onu.

    Bide bunda çip varmı acaba? neden bukadar ucuza gidiyor kıllanmamak içten değil




  • Kartuşun doldurulmuş ama kafadaki küçük boyuttaki tıkanıklıklar açılmamış. Kartuşunun mürekkep çıkan yerini (alt taraf) 3-5 dk yoğun su buharına tut, bunu yaparken elini yakmamaya dikkat et. Ardından peçete ile üzerindeki nemini al ve hemen yazıcıya tak. Yazdırma ayarlarlarından servis bölümüne gir ve kafa temizleme işlemi yaptır 1-2 kere. Sorun çözülmezse farklı bir dolumcuya götür kartuşunu, kafasının tıkanık olduğunu söyle, onlar gereğini yaparlar (tabi işi biliyorlarsa).

    quote:

    Orjinalden alıntı: Xoßi

    Dell marka bir yazıcım var bi kartus dolumu yaptirdiktan sonra siyah renkli kartus Silik cıkarmaya basladı goturdum geri tekrar doldurduk diye soylediler ne kadar dogru ne kadar yalan bilemem yine aynı.driverlarini falan yukledim aynı silik cıkarmaya devam etti.ama word deki yazinin iktisini alirken Yazdir/ozelliklerden Better Yada Best i Sectigimde duzgun olarak cıkarıyor.sorun nedir anliyamadim.onceden hicbir islem yapmadan direk yazdir diyordum mukemmel bir sonuc veriyordu.acaba yapılacak bisey varmi ?


     KARTUŞ DOLUMU HAKKINDA BİLGİLER



    http://img339.imageshack.us/img339/8130/adszoy2.jpg




  • Bilgiler İçin tesekkurler.
  • Soylediklerini Yaptim Ve İşe Yaradi Ne Zamandir Bununla Ugrasıyordum.Cok Tesekkur Ederim
  • Selamlar..
    Benim xerox phaser 3130 marka lazer yazıcım var.Sorum şu ki bu toneri nasıl doldurabilirim veya doldurabilecegim bildiginiz bir yer varmı.Ama benim için baskı kalitesi çok önemli.Biraz arşatırdıgıma göre bu tonerlerin özel müreekep tozu varmış.
    teşekkürler ve iyi günler..
  • Canon icin HP icin EPSON icin DolanKartuslardan alın. Orjinal kartuslarını bir kenara koyun, yazicida problem olursa o kartuslarla servise verirsiniz, anlamazlar dolum yaptıgınızı ya da orjinal olmayan kartus kullandıgınızı. www.DolanKartus.com dan yazıcınıza uygun bir kartus alın, doldurun doldurun kullanın. Daha basit kartus doldurma yontemi yok heralde.


    Orjinalden alıntı: asistdr

    merhaba,
    mp510 u tavsiye uzeirne uzun süren uğraşalr neticesinde belkide turkiyede son bulunan mp510 u satın aldım.yalnız şu kafa bozulma probolemi beni tedirgin etti bunu önlemek için ne yapmalıyım ,bana tavsiyeleriniz nedir buna sebebp olan faktorler nelerdir? ayrıca bu kafa problemi oldugunda garanti dışı kaldıgı yazıyor bunu sevris nasıl anlar?garanti dışı olmasını engellemek için neler yapmalıyız? kartuşlarımı doldurup kullanmayı dusunuyorum neler öneririsiniz? teşekkur ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tongun -- 16 Aralık 2007; 19:38:32 >
  • Bir_Bilen sana bir sorum var

    yeni bir laserjet yazıcı almayı düşünüyorum aklımda 3 model var

    samsung clp 300
    HP laserjet 1600
    HP laserjet 2700 bu 3 modelden birini almak istiyorum.

    bunların kullanımı ve kartuş dolumu ve chipleri vede drum ları hakkında bilgi verirmisin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bir_Bilen

    çini mürekkeple süngerin 2-3 dolum sonra kemikleşir, özelliğini yitirir. Kısa aralıklarla orjinal kartuş almak istiyorsan devam edebilirsin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: LostNdumb

    21 numara HP siyah kartuşu pelikan 4001 numaralı siyah mürekkep ile sorunsuz ve tertemiz doldurdum sorunsuz kullanıyorum bilgiler için teşekkürler..



    bende aynı mürekkeple dolum yapıyorum yanlış mürekkep mi kullanıyoruz????
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.