Şimdi Ara

Kartepe'ye gidiyorum,Nerde gezilmeli,nerde konaklama yardım :).

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar acil bir kararla psikolojimin yerlerde gezinmesiyle birlikte kartepe ye gitmeye karar verdim.

hayatımın son 9 senesini istanbuldan hiç dışarı çıkmamakla geçirdim diyebilirim.

planımı şöyle yaptım.

yarın saat 1 gibi yola çıkacağım.

çıkmadan önce sanayiye gidip araca kontrol yaptıracağım.ardından uygun gelirse kış lastiklerini taktıracağım (taktırmayada bilirim)

hava durumuna baktım perşembe cuma günü kar bekleniyor hatta %90 larda yağma oranı diyebilirim.

yarın 1 gibi çıkıp 4 4:30 gibi sapanca da olurum sanırım.oradan hiç kartepeye çıkmayı düşünmüyorum.orda ucuz bir otel bulup (2kişi) 50 60 liraya sadece gecelik konaklayıp.

ardından kartepeye tırmanıp green park otelde kalmayı planlıyoruz.180 liraya 2 kişi yarım pansiyon sabah ve akşam yemekleri havuz sauna vs vs dahil.
    kartepe tırmanmak nasıldır gidenler varsa yanıtlarsa sevinirim araba boğulma v.s yapar mı ? biraz eski 91 model mazda 626'ım var.yollar durumu nasıl çamur v.b var mı ?.

green park dışında dağda otel var mı ?,nereleri gezmemiz gerek keyif verecek aktiviteler !? .kar v.s yağmadığını farz edersek ne yapabiliriz.kafamı boşaltmak için gidiyorum biraz uzaklaşmak için.

oralarda hangi istasyondan yakıt alınmalı hanginden alınmamalı gitmeden önce depoyu dolduracağım ama kötü yakıta denk gelmek istemiyorum.

• Merhaba

6 yildir her kiş kayaga kartepeye giderim.İlk oncelikle yollar duzgun problem olmaz arabanda bogulma olmaz.20 dk ya kartepeye varirsiniz.green park otel guzeldir.ski pass alip yukari pistlere cikabilirsiniz.green parktan baska otel yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erenimo96 E kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler,yarın akşam green parka çıkmayı düşünmüyorum.sanırım gecelik fiyattan alırlar yani o gece parasını yarın için kullanamam.o yüzden ucuz tarafından temiz pansiyon bulmak istiyorum var mı bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

cevap için teşekkürler,yarın akşam green parka çıkmayı düşünmüyorum.sanırım gecelik fiyattan alırlar yani o gece parasını yarın için kullanamam.o yüzden ucuz tarafından temiz pansiyon bulmak istiyorum var mı bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bir yer.

Pansiyon hakkinda bilgi veremeyecegim ;(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerde yürüyüş parkuru vardı ancak yerini bilmiyorum internetten araştır.

Dönüşte kandıra yolu üzerinde 3-4. km'de süper köfte yapan Mini Köşk Restorant var. Öyle pahalı bir yer degil. Mutlaka dene derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenimo96

Merhaba

6 yildir her kiş kayaga kartepeye giderim.İlk oncelikle yollar duzgun problem olmaz arabanda bogulma olmaz.20 dk ya kartepeye varirsiniz.green park otel guzeldir.ski pass alip yukari pistlere cikabilirsiniz.green parktan baska otel yoktur

Selamlar, ben de bu yıl ilk kez gitmek istiyorum ama biraz endişeliyim yollar kaygan olur mu diye. Bende scenic-2 var ve araçta 3 büyük 3 çocuk 6 kişiyle kar lastiğimiz olmadan gideceğiz.

Tekrar emin olmak için sorsam ayıp etmiş olur muyum? Yollar düzenli olarak temizleniyor mu ? zincir vs. gerekli olurmu? Yoksa sorunsuz olarak çıkıp inebilir miyiz?

Bir de, biz kayak yapmayı bilmiyoruz orada ne tür oyuncaklar kiralayalım? hangisi ile en güzel vakit geçirilir? öneri ve tavsiyeleriniz bizim için önemli olacak, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 29 Aralık 2014; 11:42:08 >

• Bu sömestr tatilinde ailem ile gitmeyi düşünüyoruz. Fakat neler yapabileceğimiz hakkında bir bilgimiz yok. Aracımız Audi A4 Quattro , üzerinde kış lastikleri bulunuyor. Gidişte bir sorun yaşamayı düşünmüyoruz hatta yollarda kar olursa daha iyi olur. Özelliğini test etmek istiyoruz. (Malum , İstanbul`da pek kar yağışı olmuyor.) Daha önce ailesi ile gidip kalan , neler yaptığını anlatabilir mi ? Sömestr`da kar yağışı olur herhalde :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @OSentrk @nokmen

kartepeye dediğim gibi gittim.

gideceğim gün ne olur ne olmaz kar lastiği aldım iyiki almışım.

istanbul-esenyurt dan çıktım direk paralı yola bağlandım ardından 2.köprüyü geçtikten sonra kadıköy ankara istikametini takip ettim otobandan çıktım ve kadıköy ataşehir yoluna girdim ordan körfezin bol virajlı çok güzel yollarında araba savuruyor mu diye kontrol ettim =) .

giderken annemin zorlamasıyla 1 2 kez saçma salak yollara girdim yaklaşık 2.5 saatte gittim.

kartepe çıkarken ben hayatımda böyle bir sis görmedim diyebilirim,yolllara sarı fosfor şerit yapmasalar inanın hiç bir şey göremezdim o çizgiyi tam ortaladım karşıdan araba gelse kafa kafaya girebilirdim o derece 60 70 santim ( 1 metre değil) önümü göremedim.

psikolojik olarak yenilenmeye gittik daha bir karalara bağladık orada :).
    yaklaşık 3 gün kaldık otelin dışını hiç göremedim sis var çünkü çok aşırı yoğun sis ve nem yüzünden sürekli yağmur yağıyor.

arabayla çıkarken aa sis mis yokmuş diyebilirsiniz ama dağa çıkarken böyle lokantalar falan var onlar bittimi başlıyor.

otele gelirsek gerçekten temiz en alt katta sauna hamam ıvırzıvır var varoğlu var yani.

havuza girişte 10 lira bone ücreti veriyosunuz eğer gircekseniz bone götürün para vermeyin =).

otelin yemeklerine gelirsek yemeklerini hiç beğenmedim tam ev usulü olmuştu.

her gün aynı yemekler aynı tatlılar o yüzden hiç yemek yemedim diyebilirim.

bunun haricinde alt katta oyun makinaları var çocuklarınız varsa hiç sokmayın onları oraya 8 tane jetona 20 lira mı 30 lira mı ne alıyorlar.ben 50 lira bayıldım.

otelden dönerken dağdan indikten sonra yine geldiğimiz şekilde (sağdan değil ) soldan devam ederek çevre yoluna bağlanıyorsunuz.

çevre yolu tabelalarda gösterecek sizi sağa yönlendirecek köprüye çıkacaksınız direk otobana gireceksiniz.

gelirken yaklaşık 45 dakikada kartepe-istanbul yaptım 110 120 ile geldim.

gelirken otobüslere dikkat edin vede tırlara.

ekonomi yapmak istiyorsanız uzun dingilli bir tırın arkasına girin aranızda bi 100 150 metre mesafe olsun tır önündeki rüzgarı yararak gittiği için sizin arabanızın rüzgar direnci azalacak ve daha rahat gideceksiniz + yakıt ekonomisi.

ama tavsiye etmiyorum =).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnie Walkerr -- 29 Aralık 2014; 12:12:25 >

• bende bu ara gitmeyi planlıyorum ama tek korkum kartepeye çıkış çünkü yollar da kar olur mu ? aracımda kar lastiği yok fakat zincir mevcut zincir takmadan da bu yolu çıkabilir miyim ? aynı şekilde esenyurt dan çıkıcam yola, sanırım kayak malzemeleri maşukiyede daha ucuz kiralayabilirmişiz,

bu konularda da bilgi verir misiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gr4phics

bende bu ara gitmeyi planlıyorum ama tek korkum kartepeye çıkış çünkü yollar da kar olur mu ? aracımda kar lastiği yok fakat zincir mevcut zincir takmadan da bu yolu çıkabilir miyim ? aynı şekilde esenyurt dan çıkıcam yola, sanırım kayak malzemeleri maşukiyede daha ucuz kiralayabilirmişiz,

bu konularda da bilgi verir misiniz...

Evet ben de onu sormuştum da sağolsun johniewalker detaylı yazmış ama çıkışta sisten başke birşeyden bahsetmemiş.
    Asıl önemlisi yollar açık oluyor mu? kar lastiği yada zincir olmadan rahat çıkılabiliyor mu, tedbirler alınmış oluyor mu onu merak ediyoruz.

Yoksa özel aracı aşağıda bırakıp minibüs falan kullanma imkanı varmı onu kullanalım.?
  • Godzillalar yagacak godzillalaaar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.