Şimdi Ara

Kartal SLX 1.6ie 1000 km. yolu 190 ytl geldi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
1
Favori
22.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 140 milyona şehirler arası dizel arabayla 900 km zor yol yapıyoruz değerin doğru olma ihtimali bana zor geliyor
    İMKANSIZZZZZZ...

quote:

Orjinalden alıntı: individual

benzin hasabını nasıl yaptınız?
    ayrıntılı olarak yazarmısınız

1000 km de 190 ytl yi nasıl buldunuz?

yola çıkarken deponuzda kaç litre benzin vardı.
    depoyu benzincide tam doldurduğunuzda depo kaç litre benzin aldı?
    1000 km içinde toplam ne kadar benzin aldınız?
    1000 km sonunda tekrar depoyu doldurup depoda kalan benzini kaç litre buldunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roverci -- 4 Eylül 2008; 21:40:51 >
    IŞIK YANDIĞINDA DEPODA 5 LT KALIR. DOLAYISIYLA YAKLAŞIK 45 LT İLE 600 KM YAPARSIN, 100 KM DE 7,5 LT YAKMIŞ OLURSUN. BU DA 1000 KM DE 75 LT BENZİN EDER... YAKLAŞIK 250 YTL...
    AMA 1000 KM Yİ 190 YTL YE GİTMEN MÜMKÜN DEĞİL.

quote:

Orjinalden alıntı: orginal_kartal

giresun - istanbul arası = 1000. km

araç hiç bir zaman lpg vs. şeylerle ilgisi bulunmadı , vites değişim deviri 2000 - 2500 devirdir hep bu devirlerde kullandım, kartal arabalarını çoğu kimse aynı zannerder ama değil şimdi ben arabanın fanatikliğini falanda yapmıyorum sadece oluşan değerleri söylüyorum , doğan l ile doğan slx ie aynımı gidiyo serilik olarak ? hayır ama bu arabalara lpg uygulayınca bir birine yakın şekilde gidiyo benzinde performans çok farkediyor ama karbüratörlü tofaşlar ilgili bir yazı okudum bir şahinle bir depo benzinle 225 285 km civarı yol yaptığını ve çok yaktığını yazmış arkadaş ben bunu okuyunca şok oldum benim arabayla bir depo ile rahat 550 kilometreyi görüyorum benzin lambası yanınca zaten depoyu tekrar dolduruyorum tamammen bitirmiyorum yani 600 km yakın yol gidiyor o zaman benmi karda olmuş oluyorum anlayamadım , üyemizin birisi söylediklerimin inandırıcı olmadığını ve bmw ile şahin gibi alakasız şeyler söylemiş kimseyi inandırmak gibi bir zorum yok sadece gerçek ne ise onu yansıttım

• quote:

Orjinalden alıntı: roverci

ŞEHİRLERARASI YOLDA 1 DEPOYLA 600 KM GİTMEN ÇOK NORMAL.
    IŞIK YANDIĞINDA DEPODA 5 LT KALIR. DOLAYISIYLA YAKLAŞIK 45 LT İLE 600 KM YAPARSIN, 100 KM DE 7,5 LT YAKMIŞ OLURSUN. BU DA 1000 KM DE 75 LT BENZİN EDER... YAKLAŞIK 250 YTL...
    AMA 1000 KM Yİ 190 YTL YE GİTMEN MÜMKÜN DEĞİL.

quote:

araç hiç bir zaman lpg vs. şeylerle ilgisi bulunmadı , vites değişim deviri 2000 - 2500 devirdir hep bu devirlerde kullandım, kartal arabalarını çoğu kimse aynı zannerder ama değil şimdi ben arabanın fanatikliğini falanda yapmıyorum sadece oluşan değerleri söylüyorum , doğan l ile doğan slx ie aynımı gidiyo serilik olarak ? hayır ama bu arabalara lpg uygulayınca bir birine yakın şekilde gidiyo benzinde performans çok farkediyor ama karbüratörlü tofaşlar ilgili bir yazı okudum bir şahinle bir depo benzinle 225 285 km civarı yol yaptığını ve çok yaktığını yazmış arkadaş ben bunu okuyunca şok oldum benim arabayla bir depo ile rahat 550 kilometreyi görüyorum benzin lambası yanınca zaten depoyu tekrar dolduruyorum tamammen bitirmiyorum yani 600 km yakın yol gidiyor o zaman benmi karda olmuş oluyorum anlayamadım , üyemizin birisi söylediklerimin inandırıcı olmadığını ve bmw ile şahin gibi alakasız şeyler söylemiş kimseyi inandırmak gibi bir zorum yok sadece gerçek ne ise onu yansıttım

birebir katiliyorum

• benim arkadaştada SLX var o lpgde 19 kuruş yakıyo sen benzinde bence abartılı biraz
  • fabrika verisi 6.4 litre sadece şöför ve bagaj yok buda 6.4x3.3=21.12 YTL yapar yani kmde 0.2112 Ykrş eder o yolu 215 liraya falan gelir
    :):):)
  • bizim 91 kartalla babam gümüşhane'den dün geldi.araç lpgli.tek başına ama araçta min.400kg yük vardı.arka koltuklar yatık full dolu halde.yaklaşık 1100km yol 200ytl'ye.ki sahil yolundan değil aşağıdan sebikarahisar-alucra yolundan bilmeyenler için söyleyim yolun bu kısmı çok dağlık ve dik yokuşlar var.sahil yolu gibi düz değil.arkadaşın dediği değer doğru olabilir.
    FIRE (Fully Integrated Robotized Engine)
  • quote:

Orjinalden alıntı: budak_1903

bizim 91 kartalla babam gümüşhane'den dün geldi.araç lpgli.tek başına ama araçta min.400kg yük vardı.arka koltuklar yatık full dolu halde.yaklaşık 1100km yol 200ytl'ye.ki sahil yolundan değil aşağıdan sebikarahisar-alucra yolundan bilmeyenler için söyleyim yolun bu kısmı çok dağlık ve dik yokuşlar var.sahil yolu gibi düz değil.arkadaşın dediği değer doğru olabilir.

İyi de o araç LPG'li.Bu ise benzinli.Bu değer ancak LPG ile yakalanır zaten,benzinle değil.
  • km sayacından şüphelenmek istiyorum, karıncayı incitmeden o işi yapmak gibi...

Gerçekten motoru çok güzel o zaman, enjeksiyonlu motor daha ne olsun, sizde güzel kullanmışsınız..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

Değerler güzel de doğru değil

Orjinalden alıntı: helisel

Al bide burdan yak o zaman:

http://arabadergisi.com/sv/tofas-fiat/dogan.htm

Kartal slx1.6ie ile doğan slx1.6ie nin motoru aynı değil dersin sen şimd

İşte bunları da bilmen lazım

değil tabi son dişli mahvil oranları birmi doğanla kartalın, ayrıca ben fabrika verilerini pek doğru bulmuyorum o dediğin fabrika doğanın son hızı 170 demiş ama adam benim gözümün önünde 185 yaptı bu ne demeli ayrıca fabrika verilerin benzin yakma hesaplarını 90 km üzerinden yapmışlar ben nereden bilicem o testi yapan o arabayı kullanan kişinin 90 kilometre hıza çıkmak için mesela 1. viteste 3500 devire 2. viteste 3500 devire 4. viteste 3500 devire çıkarak 90 km ye ulaştığını bilebilirmiyim eğer bu şekilde ise araba elbette o değerli gösterecektir,ama ben arabayı kullanırken motoru hiç bir zaman bağırttırmam bile vitesleri 2000 - 2500 devir arası değiştiririm şimdi çıkıp bana kimse demesin yok o testlerin bir kuralı var demesinler bana 90 km. hıza çıkmak için belli devirleri kullanıyorlar ben gözümle gördüğüme inanırım nokta. Benimlede lütfen bu konuyu uzatmayın inanmıyorsanız inanmıyorsunuzdur o sizin sorununuz. ayrıca araba en çok kalkış yaptığında yakıt harcar kalkış süresi ve kalkış devirleri önemlidir kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orginal_kartal -- 5 Eylül 2008; 12:36:16 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: helisel

Al bide burdan yak o zaman:

http://arabadergisi.com/sv/tofas-fiat/dogan.htm

Kartal slx1.6ie ile doğan slx1.6ie nin motoru aynı değil dersin sen şimd

İşte bunları da bilmen lazım

değil tabi son dişli mahvil oranları birmi doğanla kartalın, ayrıca ben fabrika verilerini pek doğru bulmuyorum o dediğin fabrika doğanın son hızı 170 demiş ama adam benim gözümün önünde 185 yaptı bu ne demeli ayrıca fabrika verilerin benzin yakma hesaplarını 90 km üzerinden yapmışlar ben nereden bilicem o testi yapan o arabayı kullanan kişinin 90 kilometre hıza çıkmak için mesela 1. viteste 3500 devire 2. viteste 3500 devire 4. viteste 3500 devire çıkarak 90 km ye ulaştığını bilebilirmiyim eğer bu şekilde ise araba elbette o değerli gösterecektir,ama ben arabayı kullanırken motoru hiç bir zaman bağırttırmam bile vitesleri 2000 - 2500 devir arası değiştiririm şimdi çıkıp bana kimse demesin yok o testlerin bir kuralı var demesinler bana 90 km. hıza çıkmak için belli devirleri kullanıyorlar ben gözümle gördüğüme inanırım nokta. Benimlede lütfen bu konuyu uzatmayın inanmıyorsanız inanmıyorsunuzdur o sizin sorununuz. ayrıca araba en çok kalkış yaptığında yakıt harcar kalkış süresi ve kalkış devirleri önemlidir kardeşim.

Profiline baktım da ehliyetin var mı senin?
    İkincisi "mahvil" ne?
    Üçüncüsü bu anlattığın değerler aşırı iyimser,hala bi kulp takmaya uğraşıyosun.

• O kartal 190 ytllik benzinle 600km yi zor yapar...
    Kuş serisinin yaktığı yakıt ortada neyi tartışıyoruz ki ?
    Dolu depoyle yola çıkarsınız, benzin bittiğinde 190 ytllik yakıt alırsınız yaparsınız 1000 km...

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 5 Eylül 2008; 14:38:41 >

• mümkün değil istersen yol boyu 90 km ile gel yine tutturamazsın o değeri hele arabada 4 kişi ve bagaj varken

boşken bile o değerlere düşemez kartal bunu öyle hafta sonları zevk için kullanan değil sayısız kartalla dolu boş uzun yol yapmış biri olarak söylüyorum boş sallama değil

kartal o yolu dolu halde 120-120 gelsin 270 milyondan aşağı yakmaz her türlü bahsede girerim
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.