Şimdi Ara

Kartal SLX 1.6ie 1000 km. yolu 190 ytl geldi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
22.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

99 model Kartal SLX 1.6ie model araca sahibim, aracımda lpg yok , benzinde kullanım tercih ediyorum.

Memleketten istanbula kadar tam 1000 km. aracımda 4 kişi + 100 kiloya yakın yükde vardı 190 ytl lik benzinle istanbula geldim hız olarak 100 ü pek geçmedim arasıra 120 yaptım sizlere sorum şu sizce bu araca göre bu yakıt tüketimi normalmi yoksa lpg ye geçme zamanı geldimi? Ama pek lpg taraftarı değilim sonuçta güven meselesi . Yorumlarınızı bekliyorum.

Buda aracım !

Kartal SLX 1.6ie 1000 km. yolu 190 ytl geldi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orginal_kartal -- 5 Eylül 2008; 15:28:42 >

• 0.19 kuruş yapar bu ben lpgli aracımla 0.15 kuruş yaktığıma göre değer süper ama şahinler fazla yakar bilirim ben bi anormallik var gibi ama siz eminseniz değerler süper.

Bu arada aracını satmayı düşünür müsün?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucakli -- 4 Eylül 2008; 17:56:12 >
  • Arabayı geçen sene aldık , şuana kadar hiç bir şekilde yolda kalmadık her yerede gittim şeytanın geçmediği yerlerden geçtim diyebilirim bu arabayla satmayı şuan düşünmüyoruz, yakıt konusunda dediğim gibi bu yakaladığım değer uzun yolda şehir içi yakıt biraz daha artar sonuçta bu araba doğandan bile ağır kasa olarak ama her kartalı bir kıyaslamayınız bu enjeksiyonlu tipi belkide ondan az yaktı bilemiyorum ama hiç orjinalliği bozulmuş değil bakımını tam zamanında yaptırıyorum motor yağınıda kaliteli marka aldım belli yollar haricinde aracımı hiç zorlamadım motor kilometresi şuan 152 binde , arabaya sadece hafta sonları biniyorum diğer günlerde garajda yatıyor bu yüzden lpg mi karlı yoksa benzinmi bu işten iyi anlayan üyeler çıkar inşallah yorum yapar.
    4 kişi+100 kg yük de diyorsun.
    Kusura bakma ama anlattığın şey pek inanılacak realitede değil.
    Ya sen aracını çok sevdiğinden az buçuk değerleri ufaltmışsın yada ben otomobil denen şeyden anlamıyorum.
    Araç sevgisini anlayabilirim,olur böyle şeyler zamanında şahinle 3.20 bmw yi otoyolda geçtiğini söyleyen tanıdığım da olmuştu

Bugüne kadar lpg kullanılmadıysa o araçta o aracı gerçekten test etmek isterdimKim bilir nasıldır...

Bu araba 1000 km 190 ytl ile kat ettiğine göre 100 km de 19 ytl yakar bunu da 3.44 (95 oktan benzin) bölersek karşımıza 100 km 5,5lt gibi bir değer çıkıyo

Şimdi etkenlere gelirsek bu kasanın aero dinamiğinin vasat altında olduğunu herkes iyi bilir 4kişiyide ortalama 75 kg sayarsak 300kg olr artı olarak 100 kiloyuda eklersek bu değeri yakalamak bence imkansız arkadaş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

Bugüne kadar lpg kullanılmadıysa o araçta o aracı gerçekten test etmek isterdimKim bilir nasıldır...

Bence de gerek yok.

Bu arada 2 yıl önce 16.000 km'de orijinal bir Doğan Slx 1.6 i.e almıştık satmak için;aynı bu renkteydi.O kadar sei gidiyordu ki.(Emsallerine göre tabi)
    FIRE (Fully Integrated Robotized Engine)
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

Hesap var kitap var gelin beraber hesaplayalım bence imkansız bir değer 100-120 arası km için söylüyorum

Bu araba 1000 km 190 ytl ile kat ettiğine göre 100 km de 19 ytl yakar bunu da 3.44 (95 oktan benzin) bölersek karşımıza 100 km 5,5lt gibi bir değer çıkıyo

Şimdi etkenlere gelirsek bu kasanın aero dinamiğinin vasat altında olduğunu herkes iyi bilir 4kişiyide ortalama 75 kg sayarsak 300kg olr artı olarak 100 kiloyuda eklersek bu değeri yakalamak bence imkansız arkadaş

+1.Biz boşuna dizel alıyoz o zaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

Hesap var kitap var gelin beraber hesaplayalım bence imkansız bir değer 100-120 arası km için söylüyorum

Abi ben dobloyla uzun yolda 4 kişi 150kg fln yük var 90 geçmemek şartıyla 5.5 litre yakıyorum 1.9 multijet

Saygılar

• giresun - istanbul arası = 1000. km

araç hiç bir zaman lpg vs. şeylerle ilgisi bulunmadı , vites değişim deviri 2000 - 2500 devirdir hep bu devirlerde kullandım, kartal arabalarını çoğu kimse aynı zannerder ama değil şimdi ben arabanın fanatikliğini falanda yapmıyorum sadece oluşan değerleri söylüyorum , doğan l ile doğan slx ie aynımı gidiyo serilik olarak ? hayır ama bu arabalara lpg uygulayınca bir birine yakın şekilde gidiyo benzinde performans çok farkediyor ama karbüratörlü tofaşlar ilgili bir yazı okudum bir şahinle bir depo benzinle 225 285 km civarı yol yaptığını ve çok yaktığını yazmış arkadaş ben bunu okuyunca şok oldum benim arabayla bir depo ile rahat 550 kilometreyi görüyorum benzin lambası yanınca zaten depoyu tekrar dolduruyorum tamammen bitirmiyorum yani 600 km yakın yol gidiyor o zaman benmi karda olmuş oluyorum anlayamadım , üyemizin birisi söylediklerimin inandırıcı olmadığını ve bmw ile şahin gibi alakasız şeyler söylemiş kimseyi inandırmak gibi bir zorum yok sadece gerçek ne ise onu yansıttım

• abicim araç yeni sayılır.. uzun yol için normal bi değer.. lpg olsa 120-130 yakardı. güven meselsine takılmak istemem ama pek akıllıcada düşünüldüğünü söylemem imkansız.. 3-4 senede lpg arabanın parasını çıkartıyor.. neyse

quote:

Orjinalden alıntı: enoman

quote:

Abi ben dobloyla uzun yolda 4 kişi 150kg fln yük var 90 geçmemek şartıyla 5.5 litre yakıyorum 1.9 multijet

Saygılar

Ben de aynı şartlarda 4-4.5lt. yakıyorum şehirlerarasında, yalnız araç kartal ve yüklü,motoru belli,kasa belli,bu değerler imkansız gibi geldi.Yoksa bu araç özel yapım mı?

• http://arabadergisi.com/sv/tofas-fiat/kartal.htm

Sıfır kilometere yüksüz kartal için fabrikası 100 kilometrede en az 6.6 yakar demiş arkadaş.Ne diyosun sen

Orjinalden alıntı: helisel

http://arabadergisi.com/sv/tofas-fiat/kartal.htm

Sıfır kilometere yüksüz kartal için fabrikası 100 kilometrede en az 6.6 yakar demiş arkadaş.Ne diyosun sen

Kardeşim o verilerin başındaki modelede bak istersen kartal ve kartal s ! kartal slxie nerede göremiyorum ben ?

ayrıca kartal s ile slx ie nin motoru bir değil beygir gücü olarak bunuda bilmen lazım

• Al bide burdan yak o zaman:

http://arabadergisi.com/sv/tofas-fiat/dogan.htm

Kartal slx1.6ie ile doğan slx1.6ie nin motoru aynı değil dersin sen şimd

İşte bunları da bilmen lazım

1000 km de 190 ytl yi nasıl buldunuz?

yola çıkarken deponuzda kaç litre benzin vardı.
    depoyu benzincide tam doldurduğunuzda depo kaç litre benzin aldı?
    1000 km içinde toplam ne kadar benzin aldınız?
    1000 km sonunda tekrar depoyu doldurup depoda kalan benzini kaç litre buldunuz?
  • Değerler doğrudur benimde Serçe'm vardı şehirlerarası yolda 90-100 de tofaş serisi ; modern araçların tüketimini yakalıyor bende şahit oldum problem şehiriçi trafiğinde ...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.