Arkadaşlar kartları iki ayrı sistemden test ettim anakartlara göre uyumsuzlukları olabilir diye fakat pek içi acıcı olmadı gibi yinede.. Benim kullanacağım sistemlere sanırım 1950gt daha uyumlu diyebilirim.. Ekran kartına o.c. tan bek anlamam ama birşeyler yapmaya çalıştım.. Ramler cok dandik olduğundan dolayı sistemleri pek fazla o.c. yapamadım... Özellikle 1. sistemde ram sınırına cok takıldım.. Ondan bu şekilde fazla işlemciye yüklenmeden testler yaptım.. Oyun olarak sadece Test Drive Unlimited denedim fazla oyun deneme şansım olmadı core duo sistemi daha yeni yeni tanıyorum hiç abit kullanmamıstım biraz farklı geldi.. Oyun testi koyamıyorum fakat 1950 gt daha iç acıcı geldi bu oyun için söylüyorum..(Hdr + aa var oyunda) Ekran kartlarında sadece orjinal cd deki sürücüleri yükledim.. O.c. yapmak içinde rivaturner ve ati tool kullandım birde asusun kendi programıda işe yaradı.. Yarında birkaç oyun testi koyarım arkadaşlar..
1. Sistem
Abit AB9
e6420 3.2ghz de testlerde..
2x1gb kingstone 667@800 4-4-4-12 olarak..(880den falla gitmedi ramler cok takaoz cıktı gercekten.. 2.3 volta kadar verdim..)
2x1gb kingstone 667@708 4-4-4-11 olarak.. (arkadaşlar bu ram yukarıdakinden farklı gercekten cok takoz ramler bu arada..)
400gb Seagate sata2 16mb (jumper sata1)
Günlük kullanılan sistem hiçbir program kapatmadan..
Arkadaşlar işlemcilere cok fazla yüklenmedim orta halli kullanımda verecekleri performanları merak ettim günlük bu değerlerde kullanıyorum çünkü o bakımdan günlük değerlerde verecekleri puanları öğrenmek istedim..
Kullanılan hdd in testi..
1. sistemdeki test sonuçları..
3D-2005
7800gtx in default(430-1200) ayarlardaki test sonuçu..
7800gtx in o.c.(500-1380) ayarlardaki test sonuçu..
1950gt nin default(500-600) ayarlardaki test sonuçu..
1950gt nin o.c. (668-816) ayarlardaki test sonuçu..
Bu da İşlemcinin oc edilmesiyle oluşan farkı göstermek için yaptığım bir test 12k alması içten bile değil ama zamanım yoktu umarım başka sefere..
1950ft nin o.c. (668-816) ayarlarındaki test sonucu.. farklı olarka işlemciye biraz daha yüklendim..
2. Sistemdeki test sonucları..
3D-2005
7800gtx in default(430-1200) ayarlardaki test sonuçu..
7800gtx in o.c.(498-1341) ayarlardaki test sonuçu..
1950gt nin default(500-600) ayarlardaki test sonuçu..
1950gt nin o.c. (668-816) ayarlardaki test sonuçu..
İşlemcinin süper pi testi buda..3.4 te..
İşlemcinin süper pi testi buda..4.5 te..
Önceden te konu acmıştım kart elime ulaşmadan hangisi bende kalsın hangisini göndereyim diye.. En iyisi test etmekmiş ben 7800gtx den yanaydım yanıldım sanırım.. Benim beklediğimden takoz cıktı.. Lost Planet / CM Dirt / Test Drive Unlm /Stalker gibi oyunları yükledim onlardada aldığım değerleri veririm cok az zamanım vardı ancak bu kadar oldu 3d-06 testlerini sadece 1950gt için yapabildim ondan buraya koymadım onlarıda yapmaya calışıcam yarın belki birkaç test daha eklerim umarım birilerine yardımcı olur..
Not: Yazım hataları için kusura bakmassınız umarım..
ilk yorum şu sahur vaktinden benden olsun ayıptır sorması ekran kartını 668-1632 ye nasıl oc ettin.
bide hdd nin markası nrdir.
quote:
Orjinalden alıntı: yattara 61
ilk yorum şu sahur vaktinden benden olsun ayıptır sorması ekran kartını 668-1632 ye nasıl oc ettin.
bide hdd nin markası nrdir.
:) ati tool saolsun onunla yaptım başka hiçbirşeye dokunmadım zaten fazla anlamıyorum.. aslında 680 /830 te artifect vermiyor testin sonunda test kitleniyodu birkerede vpu koruması devreye girdi bende bir daha denemedim o kadar.. zamanda yok tek tek yükseltemiyorum.. ama yarın denerim umarım..