Şimdi Ara

Karıncalar [2019 Yeni Yuva] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
34
Favori
46.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: emrekaa

zaten asıl merak ettıgım buydu. kralıceyı daha once bı kac kez aradım ama bı turlu yuvada bulamadım.cok kazdım ama nafıle. nasıl ve nerde buluncagı hakkında bıldıgın bıseyler varsa ogrenmek ısterım.

En dipte

Karıncalar [2019 Yeni Yuva]

• quote:

zaten asıl merak ettıgım buydu. kralıceyı daha once bı kac kez aradım ama bı turlu yuvada bulamadım.cok kazdım ama nafıle. nasıl ve nerde buluncagı hakkında bıldıgın bıseyler varsa ogrenmek ısterım.

Karıncaların yuvaları çok derine indiği için bulman mümkün değil gibi.Ayrıca arılardan bildiğim kadarıyla kraliçenin yapısı diğerlerinden farklı yani bendeki karıncalar kendi aralarından birini kraliçe seçemez.Onun haricinde başka bir şey bilmiyorum.
  • quote:

Şu kraliçe olayını ben de merak ettim.Kraliçe olmayınca başka bir karınca kraliçe oluyor diye biliyorum.Yoksa öldüüğnde yuva dağılırdı
    Arılarda böyleydi.Kraliçe öldüğünde başkası kraliçe oluyordu ve başka bir dişi arı yumurtlamaya kalktığında arıyı ve yumurtaları yiyorlardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Bankamatik -- 30 Nisan 2009; 17:41:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Neces#

quote:

Şu kraliçe olayını ben de merak ettim.Kraliçe olmayınca başka bir karınca kraliçe oluyor diye biliyorum.Yoksa öldüüğnde yuva dağılırdı

Arılarda kraliçe olması için kraliçe arı yumurtlar.Yumurta döllenmezse erkek arı,döllenirse dişi arı olur.Dişi yumurtalar polenle beslenirse işçi,arısütü ile beslenirse kraliçe olurlar.İlk çıkan kraliçe arı diğerlerini öldürür.Böylece sadece bir kraliçe ortaya çıkar.Karıncalarda nasıl olur bilmiyorum.

• Karıncalarda da böyle olması gerekir.Neyse
    Kum ve yaşam süreleri hakkında bilgi verebilir misin?
  • Çok Güzel olmuş.
  • kraliçe yumurtlar. eğer yumurta döllenmezse erkek arı oluşur. eğer bi spermle döllenirse işçi veya dişi arı olur.

tabiki kraliçenin yumurtaları mayoz bölünme geçiriyo, erkeklerden gelen spermler ise erkek n kromozomlu olduğundan mitoz bölünmeyle geliyo. bu durumda mantıklı olarak her dişi karınca kraliçe olabiliyo. sanırım kraliçe olabilmesi için daha farklı besleniyodu. bunlar lise3 biyoloji dersinden aklımda kalanlar
  • Tebrikler çok güzel bir çalışma olmuş.
  • helal olsun hep yapmak istemişimdir
  • quote:

Karıncalarda da böyle olması gerekir.Neyse

3 haftadır yaşıyorlar.Bir kaç tanesi kavga edip öldü.Onun dışında hepsi iyi.Eğer sen de yapacaksan üst tarafa koyduğun bezi ince tutki hava geçsin bir de bezi bant ile sıkı yapıştır.Yoksa kaçıyorlar.
  • Tebrikler, ilginç bir konu bulmuşsun ve gayet başarılı bir çalışma olmuş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

quote:

En dipte

emzirme odası ve kreşin ne gereği varki
  • Ben de şimdi gittim kendime yaptım.
    Karıncaları koyduktan sonra karanlık ortamda bırakmayı unutmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NuTeRX

quote:

3 haftadır yaşıyorlar.Bir kaç tanesi kavga edip öldü.Onun dışında hepsi iyi.Eğer sen de yapacaksan üst tarafa koyduğun bezi ince tutki hava geçsin bir de bezi bant ile sıkı yapıştır.Yoksa kaçıyorlar.

Yukardan fotoğraf çekip koyabilir misin?Üstünü bezle kaçmasnlar diye kapatıyoruz.Ben karınca aramaya gidiym en iyisi
    @Edaisy

neden karanlık ortam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Bankamatik -- 30 Nisan 2009; 18:16:42 >

• quote:

quote:

quote:

Yukardan fotoğraf çekip koyabilir misin?Üstünü bezle kaçmasnlar diye kapatıyoruz.Ben karınca aramaya gidiym en iyisi
    @Edaisy

neden karanlık ortam

Karanlık ortamda yapıyorlar yuvalarını
    Yoksa üzerinde gezinip ölüyorlar çok denemem böyle hiç oldu.
    Ben şimdi doldurdum kumlarını,Ankara yağmurlu karınca yok.Karıncaları da bulup içine koyunca siyah kartonla sarıcam 2 hafta durucak.Açtığımda güzel yuvayı göreceğim

• quote:

Orjinalden alıntı: EdaisY

quote:

quote:

quote:

@Edaisy

neden karanlık ortam

Karanlık ortamda yapıyorlar yuvalarını
    Yoksa üzerinde gezinip ölüyorlar çok denemem böyle hiç oldu.
    Ben şimdi doldurdum kumlarını,Ankara yağmurlu karınca yok.Karıncaları da bulup içine koyunca siyah kartonla sarıcam 2 hafta durucak.Açtığımda güzel yuvayı göreceğim

Benimkiler ışıkta durmaksızın çalışıyor?

• Merak ettim bu olayı şu an resimleri göremiyorum şirkette bir çok net sitesi yasak akşam evde bakıp bende böyle bir olaya el atıcam
  • quote:

quote:

quote:

@Edaisy

neden karanlık ortam

Tıkla

Önceden çekilmiş bu vardı.Belli oluyor nasıl yaptığım.

• Hayran kaldım gerçekten tebrikler
  • quote:

quote:

Acayip merak sardım.Şimdi tahta almaya gidiyorum, bir de cam bakıcam.
    Nasıl besliyorsun?Tamam yemini falan anladık da suyu nasıl veriyorsun?
    Bir de ne kadar hızla ürüyorlar?Krallığımı kurmak istiyorum

Öncelikle cam almayacaksın.Eğer yakında marangoz varsa git adını şimdi unuttum ama plastik gibi bir cam var.Benim kullandığım yani hem hafif hem de kırılmaz.Adam yapar istese istese 2-3 ytl ister.Ben bedavaya yaptırmıştım.Sonra yukarıya yazdım neyle besleyip nasıl su verdiğimi.Bir de büyüme demişsin bunların ben sadece çizdikleri yola bakıyorum.Tam bilgiye sahip değilim ama emrekaa'nın dediğin gibi ürümeleri için kraliçenin olması gerekiyor galiba..

Emrekaa bu arada bunların çoğaldıklarını incelemediğim için yani o kadar zamanım olmadığı için kraliçeyi almadım.Zaten bildiğim kadarıyla kraliçe yuvasından çıkmaz ama emin değilim.

Farklı bir çalışma olmuş Bahsettiğin şey pleksiglass olabilir mi? acaba. Ayrıca bunun gibi bir çalışma daha görmüştüm, fakat onda kum değilde, jel gibi birşey kullanılmıştı. Mavi bişeydi. Seninki camın kenarına yuva yaptığı için görebiliyosun yuvanın içini, fakat söylediğim jelde içini tamamen görebiliyordun... Garip bişeydi şu an hatırlamıyorum. Belkide yuva delikleri bile hazır açıktı onda :s

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.