Şimdi Ara

Karın kasları için ağırlık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde vücut geliştirme programlarında karın kası için ağırlıksız 20-30 tekrarlı mekik crunch filan yazılır. Sadece böyle çok ileri düzey şampiyonalara katılanların programlarında görmüştüm ağırlık ile mekik. Ben mi bilmiyorum yoksa eper böyleyse neden karın kası için ağırlık pek kullanılmaz? Diğer kas grupları gibi ağırlıkla 12-15 tekrarlardan ziyade neden ağırlıksız 20-30 tekrar yapılır bilmiyorum? Yeni başlayanlar veya orta düzey olanlar 30 tekrara geldikten sonra kolaylaşmaya başlarsa böyle devam mı etmeli yoksa 40-50 diye daha çok arttırması mı yoksa ağırlık kullanmaya başlamalı mı?

• Karın kası da diğer kaslar gibi gelişmek için ağırlığa ihtiyaç duyar.Boş mekik yerine eğimli-ağırlıklı yarım mekik çekmek çok daha faydalı.Özellikle şu hareketi 50-60 kg 10-12 tekrar yapacak şekilde yap.Ağırlıksız boşa debelenme.

http://temelsafinaz.com/kablolu-mekik-hareketi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi groll -- 21 Mayıs 2015; 0:47:44 >
  • Yukaridaki arkadas cok guzel soylemis ben de cable crunch haraketini yapiyorum 2 haftadir, mekik yaparken devreye bel de giriyor bel kaslarinda calisiyor fakat bu cable crunch haraketinde direk karin kaslarini calistirmis oluyorsun, ben 50kg ile 20x3 olarak yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlığı göğüste tutarak mekik filanda olabilir.

Yinede ağırlıksızda çalışılıyor mesela oturarak dizleri karna yana çekiş hareketini ileri düzeydekilerde yapıyor.
  • airled A kullanıcısına yanıt
    Onlar kardiyo amaçlı yapıyorlardır.
  • Flying Dutchman kullanıcısına yanıt
    evet genelde fitness hareketlerınde gecer
  • airled A kullanıcısına yanıt
    beline dikkat et. göğüse ağırlık olayı inceden ayarlanması gereken birşey. makina daha mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    %14 Yağ Oranı ve Karın Kası
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karın kasları için en iyi hareketler vücut ağırlığıyla yapılan hareketlerdir.barfiks barında yapılan çok güzel karın hareketleri var ,veya dragon flag gibi üst düzey hareketleri deneyerek çok daha iyi karın yapabilirsin.denedim ve bu dediklerim emin ol çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.