Şimdi Ara

Kargo şikayetleri burada toplansın!(Hepsiburada cevabı-İnternet siteleri için şikayet metni eklendi) (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.064
Cevap
5
Favori
34.353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aras kargo 13 de kapaniyormus bugun . Peki, teslimat yapan kargoculara da tatil mi bugun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtici ve mng den uzak durun derim.Ama gercek suki digerleride cok farkli degil ne yazikki.
  • Foruma bir gireyim bakınayım ne var diye ,birde ne göreyim bu konu en üstte ve 2 saat önce yurtiçi kargo ile yaşadığım kriz için çok manidar olmuş,
    adamlar şubeye gelen kargoyu koli değil evrak diye dağıtıma almamışlar halbuki içinde elektronik parça vardı,

Olay şu şekilde gelişti
    Yurt içi kargo Ankara yeniyol şubesi.
    İzmirden Salı gunu yollanan kargo bu sabah ankara yeniyol şubesine ulaşmış,11 e kadar bekle bekle dur sonunda şubeyi aradım ve aldığım cevap beni dumur etti,

"Sizin oraya bakan asıl dağıtım yapan personel bugün başka yerde, diğer personelde orayı bilmiyor zaten sizin evrak olarak gelmiş arkadaş kolileri alıp çıktı (getireceği adres te ankaranın gobeğinde bir kamu kurumu) birde yarım gün çalışıyorsunuz yetişemeyiz siz gelin alın " gibi salakça cevaplar verdi benim nevrim döndü açtım ağzımı yumdum gözümü

Siz nasıl varsayım üzerinde iş yaparsınız ,yabancı birisi bile olsan Ankara'nın göbeğindeki çalıştığım kamu kurumunun ismini sokakta 100 kişiye sorsan sana söyler kaldıki kargo firmasısın sen adres bilmeyeceksinde benmi bilecem

İş ahlakı diye birşey vardır,ben uyuyorsam karşımdakinden de beklerim,şimdi bekle dur pazartesiye kadar.bu firmayla yaşadığım ikinci sorun

• Novabazar a defalarca söyledim mng ve aras kotu diye yapacak bir şey yok anlaşmamız var uzun surcek diyor o yüzden sizden almam diyorum sen bilirsin diyor

• kesinlikle katılıyorum. yurtiçi kargo adana kurttepe şubesi, adres bilgim tam olmasına rağmen adresinize ulaşılamadı diye mesaj atıp kargoyu benim almam gerektiği söylendi. ve bunu turt içi kargo sürekli yapıyor. elemanları getirmeye üşeniyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakamoz01 -- 28 Ekim 2015; 14:20:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

quote:

Orijinalden alıntı: headkoc

quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

Bayilik sistemi olduğu için bu durum malesef böyle.. Şubeler tüccarlar tarafından çalıştırıldığı için bireysel gönderiler önemsenmiyor.

Bende bu durumdan şüpheleniyordum çünkü firmalara ayrı bir muamele yapılıyor bu kesin..

Ama MNG ve Sürat Kesinikle böyle değil bireysele öncelik veriyorlar..Hepsiburada gibi firmalar 1-2 TL için bu kargoları tercih etmiyor belki ne var tercih hakkı vermeyen

satıcılara baskı kuralım..

İnan ol Yurtiçi ve Aras piyasayı domine ettiği için MNG ve Sürat çaresiz kaldığı için bireysel müşterilere önem veriyor. Eğer aynı durumda onlar olsaydı onlarda aynı davranışları sergilerlerdi.

O yüzden bu işin bir çözümü yok. Tek yapmamız gereken (benim hep yaptığım şey) şubeyi genel merkeze şikayet edin. Genel merkez şubelere öyle bir ayar çekiyor ki 3-4 uyarıdan sonra isim hakkını dahi alıyor ellerinden

Durum böyleyse yazdığım gibi HERKES KENDİ BÖLGESİNDE İYİ OLAN KARGOYU SEÇSİN zaten hepsinin heryerde şubeleri var.

Alternanif konulsun özellik büyük alışveriş siteleri herkes istediğinden kargoyu alsın.

ha 1-2 TL fark eder etsin örneğin ben hepsiburada alışverişimde yurtiçi kargo yerine mng veya sürat kargoya 2 tl fazla veririm.Bazı kitap siteleri böyle yapıyor sorunsuz

kitapları alıyoruz

• Beyefendi-2 kullanıcısına yanıt
    yurtiçi kargo gayet sevdiğim bir kargodur. ankara etlik şubesi izmir konak ve buca şubesi ve istanbul tuzla şubesi ile uzun zamandır kullanırım bir sıkıntısını görmedim. gerekirse tekrar kargomu dağıtıma çıkarır mısınız derim ve tekrar dağıtıma koyarlar. bu nedenle yurtiçi kargo kullanırım genelde. yurtiçi çalışanlarını severim sayarım. nazik davrandığınızda 3. kere bile dağıtıma çıkardıkları olmuştur kargomu.

ama aras kadar dandik ve kötü bir kargo şirketi görmedim şimdiye kadar. ürünüm gelmesine karşı dağıtıma çıkarmayıp orada bekletiyorlar gelip alın diyorlar etlik şubesinde. ikinci dağıtıma zaten çıkarmıyorlar. e madem geldiniz hani geldik bulamadık ihbarım dediğimde düşmüştür efendim diyorlar. sanki posta kutum kilitli değil de içine atıyorlar alttan düşüyor saçmalığa bakın. ayrıca aras kargo ile yollanan eşyalar genel olarak bana daha geç geliyor.
  • İki firmada çok kötü.Yurtiçi kargo şubeye gelen ürünü tam 3 gün sonra bana getirdi.Aras kargo ise hiç getirmiyor.Gidip kendim almak zorunda kaldım kaç kere.Şubedeki çalışanlar ise yüzleri mahkeme duvarı gibiŞimdiye kadar en memnun kaldığım sürat kargo oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoiciyiz -- 28 Ekim 2015; 14:27:16 >
  • yurt içi kargodan uzak duruyorum. yurt içi kargo ile çalışan hiç bir firmadan alış veriş yapmıyorum. Şubesinden 1 km mesafe uzaklıkta olan evime, şubeye gelen paket en az 4 gün sonra elime geçiyor. Şubenin telefonlarına bakan yok. Gittiğim de bizzat telefonları meşgule aldıklarına şahit oldum. Çay, kahve, ve sohbet tavan yapmış. Çalışanları saygıdan uzak hatta bir keresinde adını yazıp beni şikayet edin diyen bile çıktı. İstanbul merkeze şikayette bulundum ne dikkate alan oldu ne de kız hakkında yaptırım.
  • 07.10 tarihinde kargoya verilen paket haala ulaştırılmadı. 123123 kere mh aradım bana dönüş yapacaklardı güya hala dönüş yapacaklar her arayışımda bizim yapabileceğimiz bir şey yok demekten başka bir şey demiyorlar. Evet evet aras harika ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogcan

07.10 tarihinde kargoya verilen paket haala ulaştırılmadı. 123123 kere mh aradım bana dönüş yapacaklardı güya hala dönüş yapacaklar her arayışımda bizim yapabileceğimiz bir şey yok demekten başka bir şey demiyorlar. Evet evet aras harika ^^

Dostum, kuryelere tatil mi saat birden sonra.
    Aras kargo sanki cok is yapiyormus gibi saat birden sonra tatil yapacaklarmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gordon Freedos

Yurtiçi Kargo kesinlikle en nefret ettiğim firma. Başıma gelen olay şudur; Ürün teslim şubesine varır. Dağıtıma çıkar. Bütün gün evde kargoyu beklersin ve o da ne?! "Alıcıyı evde bulamadık" diye takip sayfasına not düşerler. Çıkarsın kapı önüne "kargo ihbar notu" ararsın bulamazsın. Çünkü aslında kimse gelmemiştir. Sonra şubeyi ararsın ve o telefon asla açılmaz. Bunun üzerine çağrı merkezlerini ararsın. Şikayet kaydı oluştururlar ve bir ton sinirle kalırsın. Bu 2 kere yaşanmış bir durum olduğundan bu şekilde kesin yazabiliyorum.

Örnek Şube;

Yurtiçi Kargo / İstanbul / Hekimbaşı Şubesi

Önemli Not; Arkadaşlar bu tarz firmaları şikayet sitelerine üşenmeden yazın. "Yazıyoruz da ne oluyor?" demeyin. Bir kişi o şikayeti görüpte o firmayla iş yapmıyorsa bizim için yeterlidir. Bu konu dahilinde ise şikayetçi olduğunuz kargo firmasını, anlaşması olan firmalara da şikayet edin. Örneğin; hepsiburada dan bir ürün aldınız ve hepsiburada'nın anlaşmalı olduğu kargo firmasından şikayetçiniz. Hemen hepsiburada' nın iletişim sayfasına gidin ve şikayetinizi yazın. Hepsiburada, kitapyurdu, morhipo vb kargo firması anlaşması olan her firmaya bu şekilde şikayetinizi iletebilirsiniz. Karşılığında tatmin edici bir cevap alamasanız bile bu şikayetlerin birikmesi kargo firmalarına bazı şeyleri düzeltmeleri için gerekli baskıyı oluşturabilir.

aynen katılıyorum hep aynı taktik defalarca sorun yaşadım hatta bir keresinde tam 5 gün beklemiştim kargo şubesi evime 750 metre uzaklıkta çoğu sefer gidip kendim aldım ama sonunda kasıtlı davrandıklarını anladım bir alt sokakta olmalarına rağmen (saat 16,00) olmasına yine uğramadıkları her seferinde şikayet etmeme rağmen bir sonuç alamadım yurtdışından kargolarım 2 haftada gelirken istanbulun göbeğinde yurtiçi kargo ile 1 haftada elime ulaştırılamıyor

Yurtiçi Kargo Beşiktaş şubesi..

• aras kargo kırşehir şubesi

1 keresinde ürünümü sırf apartman ismi aynı diye farklı mahallede bir yere teslim ettiler hemde 10 yaşındaki bi çocuga vermişlerdi.

yine aras kargo evin önünden geçip bulamadık dedikleri oldu defalarca

yine aras kargo milletin istanbuldan 1 gün içinde getirdiği paketi 3 günde getirdi (şubeye) adrese bile degil. (Hava şartları vs sıkıntısı yoktu )
  • Edirnede Tüm kargo şirketleri berbat UPS hariç hepsi leş
  • Yurtiçi kargo istanbul içerisindeki bir kargoyu bile 4 gün içerisinde teslim edemiyor. Yurtiçi kargodan henüz sıkıntı çıkmadan teslimat almadım.
  • İzmir Buca Adatepe Yurtiçi Kargo Şubesi....
    Defalarca internet sitelerinden yaptığımız gerek ücretsiz kargolu gerekse karşı ödemeli kargoları adrese getirme zahmetinde dahi bulunmuyorlar..Şubeye teslim almaya gittiğinizde ise bir zamanların emekli maaşı / su faturası kuyruğunu andıran bir görüntü ile karşılaşıyorsunuz.. Hatta önünüzde iki kişi varsa en az 25-30 dk bekleme süreniz var!!! Varın siz düşünün o kuyruğa girdiğinizde ne zaman çıkacağınızı...
    SAKIN AMA SAKIN YURTİÇİ KARGOYA BULAŞMAYIN...........OLMAZ OLSUN.......
  • Aras kargo ile yurtiiçi kargo kullanan mı var zaten
  • Mng ve yurt ici gayet iyi sürat ve aras kargo sıkıntılı biraz

• Aras Kargo Isparta-Gökçay

Bugün(28.10.2015) resmi dairelerin yarım gün çalıştığını bildiğim için dün(27.10.205) özellikle aras günaydın hizmeti ile resmi evrak göndermek istedim. Öncelikle mh aradım göndereceğiniz yere günaydın hizmetimiz mevcut 17.30 a kadar kargoyu getirdiğiniz takdirde yarın kargonuz saat 10.00 a kadar ulaşır dediler. Bende bu bilgiye göre şubeye gittim. adam öncelikle kontrol edelim var mi dedi.Baktı evet gözüküyor. Daha sonra göndermek istediğim şubeyi aradı böyle böyle bir kargo var aras günaydın ile gelecek yetiştirebilir misiniz dedi. Duyduğum kadarıyla karşıdaki bayan "hayır kesinlikle kabul etmeyin yetiştiremeyiz" dediğini duydum. Kargo şirketleri kurumsal olsalar dahi kendi şubeleri bireysel takılıyor. Cuma günü evrak inşallah teslim edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness2tr -- 28 Ekim 2015; 15:15:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wilter

Aras kargo ile yurtiiçi kargo kullanan mı var zaten

Kullanan yok kullanmak zorunda bırakılanlar var alımlarda başka seçenek olsa emin ol kullanım yarı yarıya düşer.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.