Şimdi Ara

Kardeşin borcundan dolayı aile evine haciz gelir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sa arkadaşlar. Kardeşim kredi çekti ve işsiz olduğu için haliyle ödeyemiyor. İşsiz adama nasıl kredi verdiler onu da anlayabilmiş değilim. Kendisinin akıl sağlığı yerinde değil. Tedaviye ikna edemiyoruz. Vasi ataması yoluyla zorla hastaneye yatırmak istiyoruz ama araştırdığımız kadarıyla çevresine zarar veren tipte bir hasta olmadığı müddetçe o işler öyle kolay değilmiş. Araştırdığım kadarıyla kardeşin borcu yüzünden anne babanın malı haczedilemezmiş ama eve geldiklerinde eşyaların kime ait olduğunu nasıl kanıtlayacağız? Bazılarının faturası duruyor ama bazılarının ki yok.

• İnsanlara "akıl hastası" demek insan aleyhtarlığıdır !!! Onu bir yere kapatmaya kalkışmak ise....

SOrunlarınızla başedin. Kardeşinize sahip çıkın.

Evdeki koltuk tv bilgisayar gibi eşyaların temel ihtiyaç satılıp haczedilmediğinden bahsedilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

İnsanlara "akıl hastası" demek insan aleyhtarlığıdır !!! Onu bir yere kapatmaya kalkışmak ise....

SOrunlarınızla başedin. Kardeşinize sahip çıkın.

Evdeki koltuk tv bilgisayar gibi eşyaların temel ihtiyaç satılıp haczedilmediğinden bahsedilirdi.

- Evin dinlendiğini zannediyor.

- Kendini önemli biri gibi görüyor. Gelecekte çok önemli biri olacağını zannediyor. Konuşmalarından çıkarımlarım bu şekilde.

- Bazı fikirlerin kendisinden çalındığını söylüyor. Mesela siyasiler ondan fikir çalmışlar. Çaldıkları fikirlere karşılık ona tazminat ödenmeliymiş.

Yani gerçekten hasta. Bu tip hastaların tedaviye ikna olma olasılığı yüzde kaç bilemeyeceğim. 2 senedir bu durumda ve ikna olmuyor. Danıştığımız bir doktor yatış yapılması gerekiyor dedi ama elinde mahkeme kararı olmadan bir şey yapamıyorsun. Bu dert öyle bir dert ki kişi izin vermeden yardım edemiyorsun. Bir tane hapla çözülebilecek bir şey ama elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz. Allah kimseye yaşatmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 27 Temmuz 2024; 0:10:58 >

• Hocam çok geçmiş olsun. Kardeşinizin durumunu şurada detaylıca bahsederseniz ilgililer yardımcı olacaklardır

https://forum.donanimhaber.com/saglikli-yasam--f412

Bahsettiğiniz soruya gelirsek sorunun en doğru cevabını @calmdownbro hocamız verebilir.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam.

• Anladığım kadarıyla kardeşin psikoz hastası. Organik mi değil mi bilmiyorum ağırlığı ama kredi çekebilecek durumdaysa organik olmayan psikoz hastası. Kardeşini hastaneye yatırıp ilaç tedavisi almasını istemen onun iyiliği için senin vereceğin bir karar ama sen ondan kurtulmak için böyle bir niyetteysen sakın ha. Senin sorumluluğun kardeşine sahip çıkman ve onun bu hastalığı için iyi olmasında destek vermen. Her şeyden önce rabbim yardım edecek kardeşine. Şifa Allah'tan.

Geçmişte geçirdiklerimi buraya uzun uzun yazmak isterdim ama gerek yok. Yukarıda dediğim gibi kardeşine sahip çık.
  • total1903 kullanıcısına yanıt

Başımızdan atmak için değil kendi iyiliği için yatırmak istiyoruz. Yoksa biz onu bu şekilde de kabul ederiz. Yani 38 yaşına geldi. Güzel bir işi vardı. Her şeyini kaybetti. Zaman geçiyor ve ne kadar hızlı toparlanırsa kendi geleceği için o kadar iyi. Dua ediyoruz. Allah tüm hastalara şifa versin.

• Aile konutuna borçlunun borcu üzerine hacze gelinmesi durumunda sadece borçluya ait mallar haczedilebilir. Ancak burada mantıken ispat yükümlülüğü iddia edene ait olacaktır. Fatura gibi vasıtalarla delil sunulabilir ancak faturalandırılamayan ve borçluya ait olmadığı iddia edilen bir ürün için icra memurundan tutanağa geçmesini isteyerek istihkak iddiasında bulunması gerekli. Sonrasında mal yinede haczedilirse istihkak davası gündeme gelir. Veya yedi emin gibi seçenekler mevcut olabilir., çok ayrıntılı bir mesele (mal haczediliyor ama götürülmüyor, istihkak sonuçlanana kadar satmama garantisi gibi taahhütler verilerek mal orada bırakılıyor, satılırsa vs. cezai müeyyide var diye biliyorum.).

Sonuç olarak eve geleceklerini düşünmüyorum çünkü eskisi gibi değil ev hacizleri, hatta @XpressMusic34 hocamızın bu konuda açtığı bir konu vardı diye hatırlıyorum, konut haczine ilişkin. Konut hacizleri eskisi gibi olmadığı için stres yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum, geçmiş olsun.

Not: Yazdıklarım hukuki tavsiye değildir. Sadece yorumdan ibarettir. Hukuki tavsiye için avukata danışabilirsiniz.

• calmdownbro C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam.

• calmdownbro C kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık hocam.

• Cerade kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/icra-mahkemelerindeki-dosya-sayisi-30-milyona-yaklasti--157103452

Bu konuyu detaylıca inceleyebilirsiniz hocam üstte hocamızın bahsettiği konu bu. İçerisinde hacizlere dair bilgiler mevcut.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.