Şimdi Ara

Kardeşimin Bilgisayar Alışkanlığı Hk. Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Direkt olarak konuya giriyorum tavsiyelere ihtiyacım var. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

    Ben 18 yaşındayım kardeşim ise 13 yaşında. Bilgisayarla çok fazla vakit geçiriyor ancak bağımlılık olarak nitelendirmek istemiyorum çünkü bilgisayarı olmadığı zamanlar ilginç hareketler sergilemiyor, sinirlenmiyor. Ancak bazen günde 12 saat oynuyor. Meslek olarak dijital oyun tasarımcısı olmak istiyor. Aynı zamanda gamer olacağım diyor bu işe çok ciddiyet veriyor şu anda Rocket League oyununda turnuvalara katılıyor. Geçen gün dünya birincisiyle eşleşmiş nasıl yenildiğini anlatıyordu

    Camtasia Studio ve Photoshop bilgisi var çoğu konuda bana yardımcı oluyor. YouTube kanalı var orada çok güzel işler çıkardığını düşünüyorum.

    Yani demem o ki bütün gün elinden telefon düşmeyen Enes Batur fanı bir çocuk değil. Gerçi sosyal medya ve telefonla hiç işi yok. Tuşlu telefon kullanmak istiyor.

    Benim gözümde zeki ve bilgisayara kabiliyeti olan birisi. Sonuçta herkes doktor mühendis olacak değil. Yeteneği olan tarafa yönelmesini destekliyorum.

    Ancak tüm bunları yaparken okulunu ve düzenini aksatıyor. Hayatı bilgisayar üzerine kurulu. Kalkış saati yatış saati yemek saati hepsi arkadaşlarını çevrimiçi olduğu saatlere veya turnuva saatlerine göre kurulu. Şimdi de tutturdu ben 4 saat uyuyacağım diyor. 4 saat yeterli gerisi keyfi diyor. Bence her insan günde en az 6-7 saat uyumalı. Çocuklarda daha fazla olmalı. Saat gece 12’de yatıp 4’te kalkacakmış ve sabah bilgisayar başına geçecekmiş.

    Ailem hiçbir şey söylemiyor karışınca evde suçlu ben oluyorum. Sağlıksız bir durumda olduğunu anlatıyorum ama anlamıyor. Farklı hobiler edindirmeye çalışıyorum istemiyor. Tek umudum liseye geçince sosyal bir arkadaş çevresi edinmesi.

    Şimdi ben kardeşime nasıl yaklaşmalıyım, onu saatlerce bilgisayar başında durmanın zararlı olduğuna nasıl ikna edebilirim? Kısıtlama getirmek istemiyorum zararını kendi anlasın hür bir şekilde bilgisayarı azaltsın istiyorum.

    Uzun yazdım kusura bakmayın, lütfen görüşlerinizi eksik etmeyin. Hayırlı geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al karsina kafasini gozunu patlat bilgisayari da cope at. Gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamer olabilir ekmeğini yer ama ne kadar süre yer?
    youtuber olabilir ekmeğini yer ama ne kadar süre yer?

    bu iki soruya kafanı yor. ve gelelim diğerlerine;

    1- kardeşinle ilgilenmen güzel.

    2- kardeşini internet zehirlemiş.(8 saat uyuması lazım. fakat şurada burada işte muhammed 4 saat uyuyormuş şu adam 4 saat uyuyormuş vs. yazılıyor. bilimsel olarak 6-8 saat arası makul fakat kardeşin zamanının çoğunu bilgisayarda geçirdiği için daha fazla uyuması lazım.)

    3- ortaokulu aksatması çok da mühim değil. önemli olan lise ve sonrası.

    4- lisede sosyal bir arkadaş çevresi bu zamanda çok çok zor. anadoluda yaşıyorsanız bilemem ama istanbul gibi yerlerde daha da zor. muhtemelen arkadaşları da kendi kafasından yaşayan insanlar olacak. ve bu daha da tehlikeli. ya da hiç arkadaşı olmayacak asosyal olacak. bu tür durumlarda kardeşinin cinselliği araması önemli. daha doğrusu aşık olabileceği bir kız. bu insanın hayatını değiştirebilir. ortaokuldayken benim umurumda olan tek şey oyundu. lisede de aynı şekilde. ne zamana kadar? 17-18 yaşlarında bir kıza vuruldum ve tüm fikrim değişti. ha tabi ekran kartımın yanması vs. diğer etkenler

    5- ailen umursamaz birisi. burada iş sana düşüyor ama yerinde olsam karışmazdım. sen ne kadar zorlarsan ters tepebilir. teknoloji gelişiyor. artık her sistem her oyunu kaldırmıyor. zamanla kardeşinin kullandığı sistemde mağara olacak ve yeni sistem almazsanız zamanla oyunlardan bıkar.

    6- o yaşlardaki kişiye bazı zararları öğretebilirsin ama ikna olması çok çok zor. kardeşin 6. sınıfta sanırım. bir insan kolay kolay hür iradesiyle bir şeyden vazgeçmez. atıyorum bebekler emziği kolay kolay bırakmaz. ne yaparsın? emziğe biber sürersin çocuk emdiği an ağlamaya başlar ve daha da emziğe ağzını sürmez. mantığı anladın.

    aile yapın klasik modern türk ailesi. o yaşlardaki çocuğa vermeyeceksin bunları. benimde yeğenim var ve daha 2.5 yaşında ama youtubedan reklam vs. izletiyorlar. çocuk telefon olmadan yemek yemiyor. diyorum yapmayın ama çocuk sussun diye yapıyorlar. masada kola var. çocuk istiyor veriyorlar. diyorum vermeyin ağlıyor diyorlar. ulan ağlıyorsa sofraya koyma kolayı. o çocuk için içme bir zahmet. tabi aile ilişkilerim berbat olduğu için umursayan yok beni. senin ailende o kafada.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.