Şimdi Ara

Kardeşim çok iyi yapmis. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kendinizi bir iki öğrenciyle karşılaştırarak lisenin kalitesine karar vermeyin isterseniz. Kabataş gibi okullar öğrenciyi sadece YKS' ye değil hayata hazırlar. İnanılmaz güzel dil eğitimi ve sosyal etkinlikleri var. Bunu anlayamayacak sığlıkta olduğunuz YKS neti karşılaştırması yapmanızdan anlaşılıyor zaten. Ben özel okulda tam burslu okudum liseyi, sosyal etkinlik ve yabancı dil kullanılan konferanslar açısından zengin bir okuldu ve pek çok Kabataş öğrencisiyle tanıştım bu etkinliklerde. Gerçekten vizyon sahibi, kendini geliştirmiş, ilerde yurtdışına çıkacağı belli olan ve çoğu da harika üniversiteler kazanan insanlar. Hayat YKS netinden ibaret değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özele gitsin devlette hocalarla sınavlarla uğraşmasın

• Biri şehrinizde ise ona yollayın. Pmden daha detaylı yardımcı olabilirim

• Dostum sen nerede yaşadığının farkında mısın acaba? Avrupa ülkelerinde ya da Çin'de Japonya'da felan yaşamıyorsun. Burası Türkiye kusura bakma ama 3. dünya ülkelerinden biriyiz. Hayat zor, hayata hazır olmak ya da yurt dışına gidip iyi bir meslek sahibi olmak daha da zor. Bunun için ya en iyi üniversitelere gitmen gerekiyor ya da babanın para basması felan gerekiyor. İkinci seçeneğin yoksa maalesef Türkiye'de iyi bir üniversiteye gitmek için tabiri caizse hayvan gibi çalışman gerek. Benim düşünceme göre lisenin amacı hayata hazırlamak değil sınava hazırlamak. Ondan sonrasını zaten üniversite halleder.

• Kabatas a giderdim ben ama salak olsaydim ki kendi tercihlerimden salak oldugumu anliyorum
    Ozele gonder salla devleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-97D83CB43 -- 16 Temmuz 2020; 12:30:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C seviyede yabancı dil öğretebilecek bir okul seçin. özellikle almanca yada fransızca. (ingilizce zaten konusmaya gerek yok)

belirli yaşı geçtikten sonra dil ögrenmek çok zor olabılıyor. daha fazla emek harcasanız bile.

belki össde bir kac bin geriye düşer istediği üniversite olmaz fakat tam donanımlı bir birey olarak diğer üniversiteden mezun olmus olur.

hayatını sınava adayıp bombos biri olarak üniye gitmesi gelişimi açısından pek iyi olmaz.
  • iel de düşünebilirsiniz bence geliyorsa

• bence ankara fen. okullar hakkında çok bilgili değilim ama istanbul depremini göz önünde bulundurun lütfen. çapa fenin binası çok eski kabataşın da keza öyle. ne kadar dayanıklıdırlar bilemiyorum.

• Lisenin önemi yok diyenler ya saçmalıyor ya da hayat hakkında hiçbir fikirleri yok. Ortalama bir fen lisesinde okudum ama iyi bir lisede okumadığım için çok pişmanım. İnsanın hayatını tamamen değiştiren bir yer. Hayata bakış açısı, kişiliği çok büyük oranda liseye bağlı olacak. Köklü bir özel lise tutuyorsa oraya tutmuyorsa ailenizin yaşadığı şehre göre Kabataş veya Ankara Fen'e gitmesini tavsiye ederim. Lisede aileden uzak olmak pek iyi olmuyor.

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa katılıyorum

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    katilmiyorum hocam sana 486 puanla adananin ikinci fen lisesini kazandim zamaninda yurt bulamadim imkanlar el vermedi ilcemdeki ozel anadolu lisesine tam burslu girmek zorunda kaldim lise hayatim bombos gecti okul bana hicbir sey katmadi eger kazandigim fen lisesine gidebilseydim ilk seneden dusuk obpyle derece yapardim gecen sene yuksek obpyle boktan bir siralama yaptim ha benim gittigim ozel okul ilgisizdi yuksek kapasiteli ogrenciler yerine dusuklerle ilgileniyorlardi uzun lafin kisasi eger ilcede yasiyorsaniz ozel liseye gitmeyin mumkunse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 16 Temmuz 2020; 12:44:30 >
  • ranunculaceae R kullanıcısına yanıt
    Uğraştırmayın hocam kardeşinizi başka şehirlerde, yurtlarda falan rahat rahat okusun lisesini bu kadar da kasmaya gerek yok şehrinizdeki güzel bir liseye gönderin işte.
  • Merhaba hocam nereyi tercih ederse etsin son karar tercihini kardeşiniz yapsın sorumluluğu o alsın :) gönlüne göre olsun

• Burası Türkiye hocam. Bahsettiğin şeyler Avrupa, İskandinavya ülkelerinde geçerli. Bu ülkede YKS'de bir şey yapamadıysan başarılı olma ihtimalin çok çok düşük

• Puanı tutuyorsa İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu yada Galatasaray'dan birini tavsiye ederim.

• Üniversite başarı puanlarına bakarsanız, Kabataş Erkek açık ara önde olduğunu görürsünüz.

• Kabataş

• Şu anki aklım olsaydı fen lisesi yazmazdım. Kabataş doğru tercih

• kabataş'ın yks başarısı düşük değil ki 9 yurtdışı varsa 181 tane yks ile yerleşen var.

2018'de gittikleri bölümler ve okullar da aşağıdaki linkte yazının alt tarafında mevcut

PervinKaplan.com
    OKULLARI TANIYALIM: KABATAŞ ERKEK LİSESİ: PUANI, ÜNİVERSİTE BAŞARISI | PervinKaplan.com
    http://www.pervinkaplan.com/detay/okullari-taniyalim-kabatas-erkek-lisesi-puani-universite-basarisi/6133

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burtazan -- 16 Temmuz 2020; 13:54:58 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.