Şimdi Ara

Kardeşim çok iyi yapmis. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer kardeşin bu okullara girecek yüzdelik dilimdeyse hem kendisi hem de çevresindeki rehber ve branş hocaları bu işi halleder.

Meraklanma hocam sen :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşım 30

Ben meslek lisesi mezunuyum. Sonradan yardırmıştım, yani aklım başıma sonradan geldi. Okuduğum lisedeki arkadaşların çoğu vizyoner değildi, biz de dan dun bir adam olarak gittik.

Kabataş,İstanbul Erkek...

Bunlar klas liselerdir, size vizyon katar. İyi siyasiler, iyi bürokratların geçmişlerinde olan okulların başında gelir. Klas bir lise sizin vizyon ve misyonunuzu geliştirir.

Arkadaş çevreniz, hayata dair sorumluluklarınız değişir.

Bu lise geçmişine sahip insanlarla tanıştığımda o farkı anlayabiliyorum.

Adamların sosyal çevresi, hobileri bile farklı. Bizim lisede tek hobimiz halı sahaydı.

Her şey iyi bir üniversiteye girmek mi, bilemiyorum.
  • Kardeşin üniversiteyi yurtdışında okumayı düşünürse bakalorya diploması veren bir lise tercih etmenizi öneririm. Fen lisesi mezunuyum ne tercihte ne obpde katkısı oldu. Yurtdışında okumaktan kastım para basarak vs değil. Cüzi bir yıllık harç parasıyla devlet okuluna gidebilir bakalorya diplomasıyla. Yalnızca bir öneridir*

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fen liselerinden uzak tutun hocam kardeşinizi hocam. Özellikle uatanbulda şişirilmiş bir balondur çoğu fen lisesi. Bu 3lu arasında kesinlikle kabatası oneririm. Geliyorsa enka fene de gonderebilirsiniz. Ama benim asıl önerim bahçeşehir Fentek'e göndermeniz olur. Teogda 495 alan iki arkadaşımdan ornek vereyim. Biri Ataturk fene digeri Bau fentek e gitti. Ataturk fene giden 15k ile mezuna kalıp tıp kazanmayı hedefliyor diğeri sene içinde birkaç kez amerikada yazılım kamplarina katilmis buyuk ihtimalle dunyanim en iyi universitelerinden burs alacak bir seviyede biri. Projeler sayesinde onlarca ülke gezdi.
    Diyeceğim o ki önemli olan okulun iyi bir dil eğitimi vermesi ve vizyon katmasi. Üniversite sınavına calismak için okula o kadar da gerek yok.
    İel geliyorda direk iele gönderin.

• Ozelliksiz bir lisenin ileriki yasam konusunda cok bir artisi yok. Iyi bir anadolu lisesinden mezun oldum 10 sene once ama keske bir meslek lisesinden ya da belirli bir kulturu olan liseden mezun olsaydim dedim hep. O yuzden Kabatas, Galatasaray, Vefa, Pertevniyal, Kadikoy gibi liselere gonderin kardesinizi.

• Pertevniyal mezunuyum. Çok güzel 4 yıl geçirdim okulda. Yalnız üniversite sınavına girerken OBP inanılmaz geri atmıştı. O yüzden özelleri de düşünün derim.
  • Galatasaray ve iel gelmiyorsa kabataş en iyi tercih olur bence de. Fen liselerini pek önermiyorum ya da yukarıda yazıldığı gibi bahçeşehir güzel okul. Yabancı dilde eğitimi veren liseler benim tercihim olurdu açıkçası.

• Kardeşinizin IB programı sunan bir okula gitmesini tavsiye ederim şahsen. Bu programı sunan okulları araştırın, burs olaylarını görüşün derim.
  • İel geliyor mu? bana göre burada kabataş ve afl öne çıkıyor.iel gelmiyorsa afl bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam liseyi yeni bitirdim içeriden gelen biri olarak söyliyim öncelikle @2 deki arkadaşı iplemeyin her şeyi açıklayacağım.

Öncelikle bu forum ilk senesinde bir yer kazanamayıp ortaokul puanını kaybeden mezunlarla doludur hocam sakın onların gazına gelmeyin . Ben %4 deki bir anadolu lisesinden mezun oldum. Zor sınavlardan düşük de aldım ki bu hayatının her anında olabilecek ber şeydir. Her zaman ilk seferde başarılı olamayız ve önümüzde bize sunulan fırsatları değerlendirmemiz hatamızı telafi etmek için önemlidir . İnsanın her zaman kolaya kaçamayıp işi zor yoldan çözmeyi de bilmesi gerek. Sağolsunlar bizi sevmeyen hocalarımız da sözlümüze hep 100 verdi sınavdan düşük alanlara performans ödevi imkanı verdi ve bir şekilde ortalama mı hep 90 üstünde tutabildim. Ama 50 60 da aldığım sınavlar olmadı değil. Zamanında bu tehlikeleri geçen 3 yıla rağmen dikkate almayanlar yks döneminde üzülebiliyor haliyle. Sizin yapmanız gereken öğrenciye imkan sunan bir lise seçmek olacaktır.

Çapa fenden gelenleri solluyordum demiş bir de. Yine bu da sahte ikna tekniklerinden ve avunma yöntemlerinden birisidir. Yks hazırlık tam bir savaş alanıdır size öyle diyeyim. Anadolu liselerinden gelen ve hayatını kazanmanın tek yolunun bu sınav olduğunun farkında olup altlardan üste çıkan ve pof pof lanmış öğretmenlere ve sahte deneme sınavlarına güvenip üstlerden altlara düşenler ile doludur yks hazırlık. Benim de solladığım çok fen liselili oldu deneme sınavlarında ama asla rakip olarak görmedim onları bu arkadaş ise iyinin kötüsünü geçtim diye kendini avutuyor .

Sonraki cümlesi de kısmen hatalı. Evet kimse hangi liseden mezunsun diye sormayacak ama oradaki arkadaşlıkların ve oradaki samimiyet senin kişiliğini ve kariyer gelişiminin temellerini oluşturacak. Mesela bizim liseden 2 kişi daha 11. Sınıfta iken beden dilini yorumlayan bir yapay zeka yazıp tubitakta 1. Oldu aynı proje ile uluslar arası bir yarışmada 3. Oldu pmden sorarsanız adını söyleyebilirim. Demek istediğim lise üniye geçmek için kullanılan bir basamak değil her şeyi ile seni geliştiren bir eğitim yeri.

Gereksiz yere zoramadan kastı proje yapmak ve fazladan dil öğrenmek . Hayatının geri kalanında sürekli bir proje yapıyor olacak biri için gayet güzel bir alıştırma bence. Kimse senin kitabı ezberlemene veya test çözmene para ÖDEMEZ. Dilin önemeni de anlatmama gerek yok sanırsam çok uzayacak yoksa.

@2 eleştirisi dışında kendi yorumumu katmak istiyorum.
    Özel okullar gerçek hayattan uzak yerler ya çok zeki burslu olan ya da çok zengin insanların olduğu bir ortam olacak ve öyle ya da böyle kişileri sahte insana çeviricektir. Bunun bir kesinliği yok sadece kendi sezgim özel okullarda okumuş insanlar daha bir hayattan uzak ve yenilmezmiş edasıyla geziyorlar . Hayatta karşılarına çıkacak insan tiplerinin çok daha az bir kısmı ile muhttap oluyorlar. Bu yüzden size diyeceğim : Özel okul hariç neresi olduğunun çok da bir önemi yok zaten çok başarılı birisi gerekli öğütleri verip imkan sağlarsanız çok başarılı bir hayat yaşayacaktır. En iyisi imkanınız varsa okulları gezdirin hangisi içine sinerse oraya gitsin yatılı okutmaktan da çekinmeyin derim .

• Eğer üniversite sınavına iyi bir hazırlık istiyorsa İstanbulda hasal çok iyi

• bu yüzdelik dilimlerdeki fl ve al'ler için üniversite başarısı ve obp benim gözümde önemli değil ki gidenlerin üniversite başarısı da belli. tamam 4 ya da 5 yılını harcıyor, yazılıları düşük, okul puanı sıkıntı olabilir ama önüne artılarını aldığında gördüğün iki yabancı dil, yüksek kültürlü ortam, sosyal etkinlikler , nitelikli okulun diploması gibi Türkiye'de yalnız çok küçük bir zümrenin sahip olacağı ayrıcalıklara sahip olunuyor ve 13-14 yaşındaki biri için bunlar bulunmaz bir nimet. Kabataş bence mantıklı bir tercih olur.
    zamanında ben de obp için 4 yıl özelde okunmasını destekledim hâla da destekliyorum ama bu kesimin kesinlikle böyle saçma bir kıyasa kurban gitmemeli diye düşünüyorum.

• Kabatas erkek her acidan

• Çapa fen mezunu olarak gönül rahatlığı ile seçsin hocam . Sayısalcı ise özellikle . Kabataş hazırlık eğtimi veriyor ama gerek yok eğer hedefi sayısalsa direkt çapa seçsin. Çok güzel okuldur . Tarihi dokusundan tut kalitesine kadar her şeyi hisseder hocam . Spor salonu biraz küçüktür o kadar ama futbol sahası vardır . Öğretmenleri de iyidir ama bizim zamanımızda kimya zümresi pek iyi değildi . Hatta aleattin diye bir hocamız beyin kanaması geçirip birkaç hafta önce vefat etti . Ama onun dışında çok iyi okuldur .

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Çapa feni herkes gömüyor. Yok solluyordum falan çok gördüm bu tarz yorumlar ,her okulda zaten iyi de kötü de öğrenci var belirli sebeplerle salarlar misal bizde bir çocuk vardı aynı sınıfta okuduk Çapa’da 3 sene çocuk sonra 100k oldu Sakarya’da bir mühendisliğe gitti böyle tiplerle yarışıp fen lisesi boş demek saçma . Bu elemanların hepsi zaten dershanede kalifiye oluyor üst sınıflarda oluyor ve ortaokuldan gelen rekabet duyguları var ama ortaokul bilgisiyle geldiği için üstüne bir şey katmayınca ilerleyemiyor. Orada öğrendiğim bazı bilgileri hiçbir şeye değişmem hocam en azından kaliteli adamlarla berabersin .Yoksa ben de Bilfen düşünürdüm liseye geçişte ama özel okulda sıralama olayı kolpa formaliteden yazıyorlar yüzdelik dilim sonra vasat vasat öğrenciler de parası ile giriyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: TeamCikaykur

Hocam liseyi yeni bitirdim içeriden gelen biri olarak söyliyim öncelikle @2 deki arkadaşı iplemeyin her şeyi açıklayacağım.

Öncelikle bu forum ilk senesinde bir yer kazanamayıp ortaokul puanını kaybeden mezunlarla doludur hocam sakın onların gazına gelmeyin . Ben %4 deki bir anadolu lisesinden mezun oldum. Zor sınavlardan düşük de aldım ki bu hayatının her anında olabilecek ber şeydir. Her zaman ilk seferde başarılı olamayız ve önümüzde bize sunulan fırsatları değerlendirmemiz hatamızı telafi etmek için önemlidir . İnsanın her zaman kolaya kaçamayıp işi zor yoldan çözmeyi de bilmesi gerek. Sağolsunlar bizi sevmeyen hocalarımız da sözlümüze hep 100 verdi sınavdan düşük alanlara performans ödevi imkanı verdi ve bir şekilde ortalama mı hep 90 üstünde tutabildim. Ama 50 60 da aldığım sınavlar olmadı değil. Zamanında bu tehlikeleri geçen 3 yıla rağmen dikkate almayanlar yks döneminde üzülebiliyor haliyle. Sizin yapmanız gereken öğrenciye imkan sunan bir lise seçmek olacaktır.

Çapa fenden gelenleri solluyordum demiş bir de. Yine bu da sahte ikna tekniklerinden ve avunma yöntemlerinden birisidir. Yks hazırlık tam bir savaş alanıdır size öyle diyeyim. Anadolu liselerinden gelen ve hayatını kazanmanın tek yolunun bu sınav olduğunun farkında olup altlardan üste çıkan ve pof pof lanmış öğretmenlere ve sahte deneme sınavlarına güvenip üstlerden altlara düşenler ile doludur yks hazırlık. Benim de solladığım çok fen liselili oldu deneme sınavlarında ama asla rakip olarak görmedim onları bu arkadaş ise iyinin kötüsünü geçtim diye kendini avutuyor .

Sonraki cümlesi de kısmen hatalı. Evet kimse hangi liseden mezunsun diye sormayacak ama oradaki arkadaşlıkların ve oradaki samimiyet senin kişiliğini ve kariyer gelişiminin temellerini oluşturacak. Mesela bizim liseden 2 kişi daha 11. Sınıfta iken beden dilini yorumlayan bir yapay zeka yazıp tubitakta 1. Oldu aynı proje ile uluslar arası bir yarışmada 3. Oldu pmden sorarsanız adını söyleyebilirim. Demek istediğim lise üniye geçmek için kullanılan bir basamak değil her şeyi ile seni geliştiren bir eğitim yeri.

Gereksiz yere zoramadan kastı proje yapmak ve fazladan dil öğrenmek . Hayatının geri kalanında sürekli bir proje yapıyor olacak biri için gayet güzel bir alıştırma bence. Kimse senin kitabı ezberlemene veya test çözmene para ÖDEMEZ. Dilin önemeni de anlatmama gerek yok sanırsam çok uzayacak yoksa.

@2 eleştirisi dışında kendi yorumumu katmak istiyorum.
    Özel okullar gerçek hayattan uzak yerler ya çok zeki burslu olan ya da çok zengin insanların olduğu bir ortam olacak ve öyle ya da böyle kişileri sahte insana çeviricektir. Bunun bir kesinliği yok sadece kendi sezgim özel okullarda okumuş insanlar daha bir hayattan uzak ve yenilmezmiş edasıyla geziyorlar . Hayatta karşılarına çıkacak insan tiplerinin çok daha az bir kısmı ile muhttap oluyorlar. Bu yüzden size diyeceğim : Özel okul hariç neresi olduğunun çok da bir önemi yok zaten çok başarılı birisi gerekli öğütleri verip imkan sağlarsanız çok başarılı bir hayat yaşayacaktır. En iyisi imkanınız varsa okulları gezdirin hangisi içine sinerse oraya gitsin yatılı okutmaktan da çekinmeyin derim .
    Birincisi ilk senende bir yer kazanamayınca veya tercih yapmayınca obp kaybetmiyorsun şu hatanı bi düzeltelim

İkincisi sen şanslısın demek. Seni sevmeyen veya sevmediğini zannettiğin hocaların performansına 100 vermiş. Ben de zamanında %6.9 dilime girmiştim. Bizim sınıftaki dil anlatımcının dersinde çıt çıkaramazdık sürekli tehdit ederdi bizi. Hatta 60 civarı not alan bi çocuğu sırf arkasından konuştuğunu duyduğu için sınıfta bıraktı çocuk sorumlu geçti sınıfı. Yani demek istediğim illa herkes performansına 100 döşemek zorunda değil antabildim mi

Çapa fendeki olan çocuklar ilah değil herhalde onların da bilgi birikimi var, demekki mezun döneminde ben daha çok yol katetmişim de geçmişim. O da beni ortaokul döneminde geçmiş. Daha yeni mezun olmuşsun, eğer mezuna kalırsan lisenin önemsiz olduğunu anlarsın zaten merak etme

Aslında dolaylı olarak kitap ezberlemek soru çözmene şirketler para veriyor. Çünkü bu sayede istediğin üniversiteyi kazanabiliyorsun. Yani şöyle söyliyim sana 2 kişi çalışmak için geldi birisi boğaziçi mezunu diğeri sütçü imam üniversitesi mezunu hangisini işe alırsın? Şimdi sana kalsak sütçü imamdakini alırsın da neyse

Ben proje yapmalarını ve dil öğrenmelerini istemiyor değilim. Sadece bu işi yapmak için çok erken, üniversite bu işi yapmak için sana kocaman kapı açıyor zaten, tabii doğru üniversiteyi bulursan. Amaa... sen lisede üniversite sınavları yerine tamamen bağımsız olan proje ve dil öğrenmeyi ilk sıraya atıp üniversiteyi de ikinci sıraya atarsan işin yaş olur.

Son olarak burası ekşi sözlük değil @22 yazma sağ üste cevapla yazıyor. Bildirim bile almıyor karşı taraf bu işlemi yaparak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 16 Temmuz 2020; 16:35:40 >

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    Hocam ben orda lisenin önemsiz olduğundan bahsettim. Zaten çapada okuyan biri mezuna kalmışsa oturmaya gelmiştir oraya

• Buna katılırım ben de çok güzel 4 yıl geçirdim Çapa’da ama obp 87 . Fakat yine olsa yine seçerim hocam 100 kişilik okulun 20 kişisi iyi olan özel bir okul seçmektense herkesin nitelikli olduğu ve direkt emeğimle aldığım bu notları tercih ederim . 12.sınıfta kimyadan 50 aldığım olmuştu ve ortalama 45 idi.

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Hocam mezuna kalan kimse yoktu yani o niyetle olan kimse yoktu . Bence fen liselerini insanlar küçümsüyor . Yaşar Acar,Atatürk fen,Çapa fen bunlar çok iyi okullar ve her anlamda insana çok şey katar . Bizim okulda zaten çalıştım ortaokulda şimdi de oturarak yapabiliyorum diyen bir kesim vardı . Onun dışında mezuna kalan 10 kişi varsa %90’ı tıp istediği için kaldı ve tıp kazandı . Yani birkaç kişiye bakmak doğru olmaz okulu değerlendirmek için üstelik bu adam bir sıralama yapıp gidiyor oraya. Boş olmadığı tembelliğe alıştığı belli.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.