Şimdi Ara

Kardeşim 5. defa mezuna bırakmak istiyor ne yapmalıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
3.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşimle alakalı konu açmıştım ama nedenini anlamadığım bir biçimde silinmiş, her gün aile içi tartışmalar oluyor babam evden kovmakla tehdit ediyor abisi olarak ne yapmalıyım çıkmazda kaldım yardım edin fikir verin bana. Adminler de lütfen biraz sağduyulu olun burada zor bir durum var yardım istiyoruz, çözülürse ben zaten konuyu silerim.

Kardeşim 2016'da tıp isteyerek sınava girdi ve yapamadı, mezuna bıraktı. Ailemiz bu kararında kardeşimi destekledi ve arkasında durdu. Özel derslerini aldılar kitaplarını aldılar her şeyini sağladılar.
    2017'de girdi ve yine yapamadı, 2. defa mezuna bırakmak istedi. Babam tekrar destekledi tamam oğlum dedi sen kendinde bu gücü buluyorsan kal dedi.
    2018'de girdi ve yine kazanamadı. Kardeşim bir sene daha bırakıcam dedi ama babam karşı geldi oğlum yeter dedi kısmet değilmiş bak diş yaz git dedi ama kardeşim dinlemedi ve bir sene daha mezuna bıraktı. Bu dönem tartışmalar zaten başlamıştı.
    2019'da girdi ve yine yapamadı. Bunun üzerine babam diş yazmazsan sana hiçbir maddi destek sağlamam bir sene daha mezuna bırakmanı kesinlikle istemiyorum dedi. Uzun bir zaman evde tartışıldı çünkü kardeşim hala tıp istiyordu ve mezuna bırakmak istiyordu. Ama tehditlere boyun eğdi ve diş yazmak zorunda kaldı.
    2019-2020 eğitim dönemi boyunca kardeşimden haber alıyorduk orada çok mutlu olduğunu derslerinin iyi olduğunu söylüyordu. Diş hekimliği pahalı ama biraz fazla para gönderin diyordu. Babam da hiç gocunmadan yolluyordu oğlum diş hekimi olacak diyerekten. Lakin geçen aylarda öğrendik ki meğer bunlar yalanmış. Kardeşim okulunu dondurmuş ve tıp için tekrar hazırlanmış. Babamdan benden falan istediği paralarla da meğer özel ders alıyormuş, soru bankaları alıyormuş. Sınavdan çıktı çok kötü geçtiğini söyledi tıp kazanamayacağını söyledi ve ağlamaya başladı. Aylardır evde kaos ortamı var kardeşim dişe gitmek istemiyor 1 sene daha mezuna bırakmak istiyor. Kararlı 2021 yılında tıp kesin gelir diyor lakin babam evden kovmakla tehdit ediyor. Ben ne yapmalıyım kardeşime ne demeliyim? Nuh diyor peygamber demiyor ille de tıp okuyacağım diyor ne yapsam şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 12 Temmuz 2020; 12:56:39 >

• Ona bunun uruk kırıcı bir davranış olduğunu söyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar troll cevaplar vermeyin lütfen ciddi mesele yardımcı olun
    Hayır hocam kardeşim için açtığımı o konuda da belirtmiştim ama ailemin bakış açısıyla bakmak istiyordum ve babamı anlamak istiyordum. Onların düşüncelerini anlamayı hedefleyerek açmıştım o konuyu lakin işe yaramadı. Bir abi olarak yaklaşmam gerektiğine inanıyorum artık, bir tavsiyeniz var mıdır?

• Kurgu güzel ama insanlar artık farklı senaryolar görmek istiyor, yarın da tıp okuyup diş için mezuna kalanı aç; daha farklı olur. 7/10

Edit: Uruk'u tanımam etmem ama eğer adam 28 Temmuz'da tıp kazanacak bir sıralamayla gelirse o kadar sevineceğim ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 12 Temmuz 2020; 12:11:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Hocam bence başka bir konu açın, annesi olarak yardım etmeyi deneyin. Analar kutsaldır.
    Bu kardeşim hocam benim hesaptan yazmış sanırım ilk defa gördüm bu yorumu ama 6. defa değil 5. defa olacak. Bizden gizli ekstra mı giriyor bu çocuk yoksa

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Öyle diyorsan öyledir usta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: yuzyirmi

Öyle diyorsan öyledir usta
    adam yerine ben utandım hocam daha fazla atmayın .d
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.