Şimdi Ara

## Kararsızlıklarım ve dslr dslr like karmaşam ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda konularımla canınızı çok sıktığımı biliyorum.Ancak kararsızlık başa bela.İleriyi düşündüğüm zaman ekonomik olarak uzun yıllar kullanıcağım bir makine isitiyorum.En azında 4-5 sene.Hep kaliteli resim çekmek için dslr istiyordum(Nikon D5000).Ancak makinelerin üzerinde gelen 18-55mm lensler hem kalitesiz hemde çok az zoom oranına sahipti.Gene ileriye dönük ekonomik bakımdan 400-500 ytl gibi fiyatlarla lens almama imkan yok.Bira araştırmalarımda Fujifilm Finepix S200EXR modeli çıktı karşıma.Hem professiyonal makine görünümünde hemde zoom aralığı çok güzel.Bende hayatımda ilk defa makine alacağım için bana daha uygun gibi göründü.Fotoğrafçılık eğitim aldım bu sene okulda.Fujifilm Finepix S200EXR bana okulda öğrendiğim her türlü manuel ayarı gekliştirmemi ve kullanmamı sağlarmı ???(Örneğin enstantene diyafram vb. özellikler).Kısaca iyi resim çekmek istiyorum.Amatörüm ve objektife para harcıyamam malesef.Sizin düşüncelerinzi benim için çok önemli.Fujifilm Finepix S200EXR modeli hakkında resim kalitesi vb konulardada bilgi verirseniz çok sevinirim.Kendim para kazanana kadar ki en azında 4-5 senem var ozamana kadar beni en iyi idare edebilecek ve dslr en iyi hazırlayacak makine hangisidir.Uzun oldu ama umarım kendimi anlatabilmişimdir.

• yaşadığın kararsızlığın ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum. zira aynı kararsızlığı ben de yaşadım zamanında ve yanlış bir karar vererek dslr-like bir makina aldım. 4 yıl önceydi ve 800 TL vermiştim. senle aynı karşılaştırmaları yapıp şimdilik bu olsun deyip fujifilm 5600 zoom almıştım. ilk etapta gerçekten faydalı. zoom aralığı manuel ayarlar hepsi iyi hoş da eksik olan sana fotoğraf keyfi vermiyor. belli konulara özgülenmiş özel lensler ile yapılan çekimlerin yanında bildiğin oyuncak kalmaya başlıyor makinan. bu durum fotoğraftan soğumama neden oldu bile diyebilirim. (zaten bu işi az çok yapmış kime sorsan dslr al diyecektir. keşke zamanında dinleyip 200-300 fazla verip giriş seviyesinde bi dslr alsaymışım)

elimde bu fuji dururken geçen günlerde nihayet bir dslr aldım. Olympus e-510 çift lens. ikinci el temiz bir tane buldum makul sayılacak bir fiyata ve aldım.
    sen de fuji alırsan uzun olmayan bir zamandan sonra dslr araştırmaya başlarsın zaten.. ama şöyle bir durum var ki bu hobi gerçekten de pahalı bir hobi ve sonu yok. yeni merakların ve ihtiyaçların yeni ve pahalı lenslere götürebilir seni ve alamadığın zaman fotoğrafa da ara verdirebilir. ancak geçenlerde şöyle bir mevzu keşfettim. MF lensler.. manuel focus lensler. yani bu filmli makinalarda kullanılan lensler. aradığın her mm ve diyafram aralığını sana sunabilen fiyatı 50 TL den başlayıp 1000 TL ye kadar giden lensler. bir adaptör yardımıyla dslr makinanda kullanıyorsun. çok da makul fiyata çok güzel kalitede lensler alabiliyorsun. şimdilik bu erken olur senin için ama bence sen tercihini DSLR den ana yap. kit lens ile idare et biraz. sonra ne çekmek istediğini keşfet ona yönelik tercihini yap. ikinci el ürünlere de bak bence. çok temiz ve de ucuz olabilen seçenkeler var. k.i.b..

• s200 kendinizi geliştirmek için işinizi görecektir. like makinalar elden çıkarırken fazlada zarar ettirmezler.
    http://forum.donanimhaber.com/m_34203483/tm.htm
  • Ben makineyi aldığım zaman ona çanta , hafıza kartı , belki objektif koruyucu haricinde masraf yapamam.Yani dslr makineyi alıp 18-55mm lens ile 3-4 sene kullanmak alete haksızlık olur.Hayatımda ilk defa fotoğraf makinem olucak.Teorik bilgim var.Bu bilgiyi uzun süre boyunca s200 ile geliştirmek ve kendi paramı kazandığım zaman dslr dünyasına adım atmak istiyorum.Ayrıca s200 ile çekilmiş resimler gerçekten güzel duruyo.Dslr makinelerle çekilmiş amatör kullanıcı resimlerinden çok iyi resimler bile var.O yüzden s200 benim için daha iyi olacaktır diye umuyor başka yorumlarınızıda bekliyorum.
  • Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama yurtdışından pentax k-x i 18-55 ve 55-300 mm objektifi ile 1250 liraya getiren kişiler var sıfır kutusunda.Üstelik kit lensi diğer markalara göre oldukça başarılı.Sizi uzun yıllar götürür bence.
  • elbette kararına saygım var ancak almaya karar verdiğin makina için 1300 TL den fazla fiyat isteniyor. o fiyata zaten çift lensli giriş seviyesinde bir DLSR alabilirsin. sony ve olympus un birden çok modeli var. ikinci ele sıcak bakmıyorsan bunları gözardı etme.

almayı düşündüğün makinadan daha ucuza bir dslr +2lens 14mm-150 mm aralığında (çarpanı 2 olduğu için 28-300 mm aralığı.) bu fiyatı:

http://www.yalcinlar.com.tr/product.asp?numRecordPosition=8&P_ID=3578&strPageHistory=cat&strKeywords=&SearchFor=&PT_ID=234

bu da incelemesi:

http://www.letsgodigital.org/tr/olympus_e450/review.html

• s200 dslr kalitesinde fotoğraf çeker.dslr alan bir sürü insan tanıyorum makinayı alıyolar yıllarca kit lens ile kullanıyolar.inanın geçende bi üniversitenin fotoğrafçılık bölümü öğrencileriyle karşılaştım.20 kişiden 12-13 kişide 18-55 takılıydı.resmen profesyonel fotoğrafçıda bile 18-55 i takılı gördüm.
    ben idda ediyorum ki dslr ye baba bi lens masrafı yapamıycaksan kalite farkı olmaz 18-55 ile.
    dslr like alırsan fonksiyonel makinan olur.
    fuji s200 de baba makina
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben okulun son senesi normal makinadan slrlikeye geçtim (olympus sp 560uz) o zaman benim param anca bu makineye yetiyordu (650tlye aldım) aradan 1,5-2 sene geçti makinem bi köşede yatıyor artık (fotoğrafa ayıracak vaktim de yok bu durumun da etkisi var) ama nerede elime bir dslr alsam bu makineyi ilk aldığımdaki heyecanı yaşıyorum. ah bi vakit olsa fotoğraf işine tekrar başlasam diyorum.
    benim tavsiyem 1300 tl gibi bi bütçen varsa pentax k-x e bakmanı öeneririm, zaten tavsiye eden de olmuş veya 2. el güzel mercekleri olan setlere de bakabilirsin. like makineler kullanmayı öğretiyor (ben kursa da gidemedim kurcalayıp öğrendim sonradan national geo. nun eğitim cdsini izledim), ama şu anda öğrendiğim efektleri uygulayamıyorum. ayarlar bende de var ama kaliteli lenslerle kıyaslanamaz bile (hatta uyduruk 18-55 lerle bile).
    bir de bu iş gerçekten sarmaya başlarsa tekrar para biriktirip ekipmanları artırırsın mesela benim 650 tl boşa gitti :) şimdi baştan sistem kurmam gerekecek.
    son olarak bodyden ziyede öncelikle lenslere yatırım yapmalısın (forumdan öğrendiğime göre), hangi body diye düşünecek olursan forumda makinelerin çektiği fotoğraflar var. ör: a marka makinelerin çektikleri genel olarak resimler hoşuna gidiyorsa a markanın giriş modeli ile başlarsın, 3-4 sene boyunca kendine göre 1-2 lens sahibi, çeşitli donanım sahibi olmuş olursun, ileride yeni makineni daha üst düzey olarak alabilirsin ( yine a markası alırsan elinde bir sürü ekipmanın da olmuş olur)

• Arkadaşlar başta garanti olmasada olur diyordum ama ben garantili alsam hem benim hem ailem için en iyisi.Herhangi bir problem olursa hayyam pasajına tekrar ne zaman giderim.Veya kargo ile onlara yollasam ne kadar güvenilir olur bilmiyorum.Hem garantili olması hem manuel kullanım olanaklarının fazla olması hemde fotoğrafçılık işini professiyonel olarak sürdürmek gib bir niyetim olmadığından dolayı fotoğrafçılık içine bu makine ile başlamayı düşünüyorum.Dslr alıp kıytırık lensler ile makineyi heba etmek pek mantıklı değil gibi gelmeye başladı.Çok okudum bu konularda yazıları.Dslr makine alan adam para harcamaktan korkmamalı diyorlar.O yüzden benim maddi durum gereği bir kere alıcağım makineyi uzun yıllar kullanıcam.Bu yıllar içinde hem yakın hem uzak hem normal değerlerde beni üzmicek makine istiyorum.Okuduğum kadarıyla Fujifilm Finepix S200EXR modeli benim beklentilerimi karşılıyor.Dslr makine elbette isterim.Ancak ailemin imkanları objektif paralarını karşılayacak durumda değil.Ayrıca ben bu işten parada kazanmıyacağım.Bir hobi olarak çok hoşuma gittiği için makine isityorum.Ben ne zaman kendi maddi durumumu kendim belirlerim ozaman elbette dslr e yönelirim.Ama şimdilik hem garanti hem hem özellikleri hem resim kalitesi bakımından Fujifilm Finepix S200EXR modelini bana önerirmisiniz. ??

• quote:

Orijinalden alıntı: kayihani

ben okulun son senesi normal makinadan slrlikeye geçtim (olympus sp 560uz) o zaman benim param anca bu makineye yetiyordu (650tlye aldım) aradan 1,5-2 sene geçti makinem bi köşede yatıyor artık (fotoğrafa ayıracak vaktim de yok bu durumun da etkisi var) ama nerede elime bir dslr alsam bu makineyi ilk aldığımdaki heyecanı yaşıyorum. ah bi vakit olsa fotoğraf işine tekrar başlasam diyorum.
    benim tavsiyem 1300 tl gibi bi bütçen varsa pentax k-x e bakmanı öeneririm, zaten tavsiye eden de olmuş veya 2. el güzel mercekleri olan setlere de bakabilirsin. like makineler kullanmayı öğretiyor (ben kursa da gidemedim kurcalayıp öğrendim sonradan national geo. nun eğitim cdsini izledim), ama şu anda öğrendiğim efektleri uygulayamıyorum. ayarlar bende de var ama kaliteli lenslerle kıyaslanamaz bile (hatta uyduruk 18-55 lerle bile).
    bir de bu iş gerçekten sarmaya başlarsa tekrar para biriktirip ekipmanları artırırsın mesela benim 650 tl boşa gitti :) şimdi baştan sistem kurmam gerekecek.
    son olarak bodyden ziyede öncelikle lenslere yatırım yapmalısın (forumdan öğrendiğime göre), hangi body diye düşünecek olursan forumda makinelerin çektiği fotoğraflar var. ör: a marka makinelerin çektikleri genel olarak resimler hoşuna gidiyorsa a markanın giriş modeli ile başlarsın, 3-4 sene boyunca kendine göre 1-2 lens sahibi, çeşitli donanım sahibi olmuş olursun, ileride yeni makineni daha üst düzey olarak alabilirsin ( yine a markası alırsan elinde bir sürü ekipmanın da olmuş olur)

hocam sen olympus almışın adam dev sensörlü s200 bakıyor.
    s200 fotolarına bi bak istersen

• D-SLR alıp kullanmış ve sonunda satmış biri olarka yazıyorum.
    Sırf kaliteli fotoğraf çeksin diye d-SLR almayınız. Her ne kadar pazarlama stratejisi olarak hobi fotoğrafçılığına da yönelseler de bu alanda olması gerekenler SLR-like yahut kompakt makinelerdir.

D-SLR ancak SLR-like teknolojisinin yetmediği, artık kabınıza sığamayacak bir duruma geldiğinde alınır. Kalite olarak tabiki karşılaştırılmaz ancak önemli olan dengeyi kurabilmek. Eğlencelik makro fotoğrafları çekmek için $400'lık makro lensler almak her yiğidin harcı değildir.
    Eğer "acaba d-slr alsam mı" gibi bir şüpheniz varsa kesinlikle almayın. Çünkü bu şüphe D-SLR almaya yetecek kadar tutkulu ve gözü dönmüş(!) olmadığınızı gösterir.

Kesinlikle ama kesinlikle SLR-like alın. Fiyatları d-SLR ile aynı olsa bile D-SLR lenslerine harcayacağınız paranın makine parasına yaklaşacağını da unutmayın.

• hocam ne ugrasıosun al bitane pentax k100d super ya da daha cok paran varsa k10d, keyfine bak. pentax'ın lensleri de uygundur ve 18-55mm si gayet kaliteli bir lenstir. kimse aksini iddia etmez burada. 50mm alırsın 80-100 lira civarına. 28-80 alırsın af'lileri 100/120 civarına. keyfine bakarsın.

k100d super'ler kit lensiyle beraber 650 civarında ikinci elleri. (2007 sonlarına dogru piyasaya cıktı)
    k10d ler de 850 civarına satılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 24 Mayıs 2010; 20:53:06 >
  • İyi diyorsun ama adam zoomdan bahsediyor. 18-55 ile en fazla 3x büyütme sağlar. Zoom meselesine girmeyeceğim burda ama aynı lensle hem makro hem tele özelliği ancak slr-like ile sağlanır. Diğer türlü makro için ayrı, tele için ayrı lens takması gerekir. D-SLR kalitesine erişemese de SLR-like makine ile bu modlar arasında geçiş ufak bir fırfırlı tuş kadar uzaktır.
  • bu kararsızlıkların hepsini bende yaşadım slr-like almak için uzun süre bekledim ama okudukça daha fazla öğrendikçe yetmeyeceğini anladım biraz daha bekledim ve k200d aldım şimdi makinemle çok mutluyum .hocam senin sorununa gelince anladığım kadarıyla makineye çok fazla para ayıramıcaksın ama bi slr-like makinede iyileri 750-800 lira bence az daha para koy üzerine k100dsüper+sigma 17-70 lens al seni çok fazlasıyla her konuda tatmin edecektir.
    hem geniş açı hemde biraz zoom ve 70 mm deki 1:2.3 büyütme oranıyla makrolardada başarılı kesinlikle söylediğin slr-like lardan çok daha iyi fotoğraf elde edersin sana fiyat olarak 1050 tl ye bu işi çözmüş olursun umarım yardımcı olabilmişimdir:)
  • cevaplar için çok teşekkürler.Kafamda dahada netleşti yazdıklarınızdan sonra.Dslr istemek bu işi gerçekten çok istemeyi ve mali bakımdan iyi durumda olmayı gerektiriyor.Benim gibi ilk makinesi alıcak kişiler için en azından işi öğrenmek için dslr like makine ile başlamak en doğrusu olucak.Bir yerde yazılmıştı.Acaba kaç insan DSLR makinelerin hakkını verebiliyor.Bu bakımdan fotoğrafçılık işini bun makinede öğrenip ileride kendi ekonomik özgürlüğüme kavuşunca full frame gerçek professiyonal makinelere geçmek en mantıklısı olacak gibi duruyor.
  • Benim diyeceğim tek şey şudur:
    DSLR + kit lens(18-55 de olsa) her şekilde s200 exr de olsa slr-like lerden kat kat daha iyidir(zoom u dikkate almazsak)
    Bugün sıfır tr garantili bir s200 parası ile mesela sıfır tr garantili d5000+18-55 vr alabilirsiniz.
  • Sıfır d5000 fiyatları 1300 civarı değil arkadaşım.Spot olarak olabilir ama garanti olmasını istiyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: S@rKs-PoWeR

Sıfır d5000 fiyatları 1300 civarı değil arkadaşım.Spot olarak olabilir ama garanti olmasını istiyorum artık

O zaman şöyle diyeyim. s200 exr yi tr garantili kaç liraya alacaksan karşılığında aynı paraya tr garantili hangi marka olursa olsun hangi dslr+kit lensi alabiliyorsan onu almanı şiddetle tavsiye ederim. Her şekilde daha yaratıcı ve kaliteli olacaktır zoom dışında. Gerçi bende de zoom lensler var ama ilk aldığımda birkaç kez kullandım inan hevesin geçince pek sık kullanılmıyor zoom. Oyüzden zooma takılma fazla. Al bir dslr ve keyif al.

• Kafamı tekrar karıştırdınız.Foto kalitesi daha iyi olabilir ama Fujifilm Finepix S200EXR da çok güzel resimler çekiyor.Her türlü ayarı mevcut.Hem yakın hem genel hemde uzak çekimler için uygun.Ben daha amatörüm(İlk başlangıç olarak dslr ile başlamak doğrumu sizce).Dslr nin keyfi neden Fujifilm Finepix S200EXR da yok onu anlamadım açıklarsanız çok sevinirim ???
  • D-SLR'ın daha kaliteli olacağından hiç şüphe yok ancak bizim kullanıcı olarak o kaliteye ihtiyacımız var mı?
    Benim görüşüme göre çekilen fotoğraftan poster çıktısı alınmayacaksa bilgisayar ekranında o kadar da farklı görünmüyor. Hele resize yapınca aradaki fark iyice kapanıyor.
    Arkadaş d-SLR alırsa ileride lens değiştirmesi gerekecek ve mali bir yükün altına girecek. Halbukia slr-like ile çok geniş aralıkta söz sahibi olmuş olacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.